Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα παλικάρια απογευματινό σε ημιορεινο καρτέρι ν.Λάρισας λίγα πουλιά και ακόμη λιγότερες τουφεκιές φυσιολογικό αν λάβουμε υπόψη την "καλοσύνη" του καιρού.Καλη συνέχεια σε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς που θα αναζητήσουν το θήραμα που τους συγκινεί περισσότερο σε τόπους που για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους τον καθένα ξεχωριστά αρέσει να κυνηγάνε.
Με τόσα λίγα πουλιά δεν δικαιολογεί αστοχία. Και δεν αποτελεί δικαιολογία η απραξία,λίγο πιο προσεκτικός παρακαλώ, εκτός εάν έριξες σε κάποια δύο φορές. Παρεμπιπτόντως με αυτό που είδα εχθές όνειρο μου φαίνεται να βγω και να κάνω 3 πουλιά η κατάσταση είναι τραγική για Αττική

Ρε παιδιά μήπως λέω μήπως τα απογευματινά δουλεύουν καλύτερα?
Έτσι και έτσι!!! 7-8 μπορείς να τις κάνεις με λίγο τυχη. Σήμερα κάθισα για μαύρες με 50 μποφόρ νοτια . Πέρασαν 10-15 πουλιά , έριξα σε 4 και πηρα 2. Περπάτησα και 1μισή ωρα. Ψόφια πράγματα. Άλλες 3 πήρα. Είχε κόσμο και το πρωί έπεσαν για 40 λεπτά περίπου τουφεκιες αλλά όχι εκεί που ήμουν εγω. Δεν έχει καμία σημασία φέτος αν έχει η οχι. Έξω να βγαίνουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπαμε. Προτιμώ να πίνω καφέ στο καρτερι χωρίς να ρίξω τουφεκια παρα στον καναπε κοιτάζοντας tv και pc.

Καπανδρίτι χθες και σήμερα λαϊκό προσκύνημα.Ειδικα σήμερα.Καρτεριτζηδες και ανάμεσα μας να παιρνανε φερματζηδες..Ο κακός χαμός.Στο δια ταύτα.Πουλια ελάχιστα.Ο πιο τυχερός στο καρτέρι να πάρει το μέγιστο 5.Στο περπάτημα είναι χειρότερα καθώς είναι αγριεμένα τα πουλιά για κάποιο λόγο και είτε σηκώνονται από μακριά,είτε δεν βγαίνουν ούτε με αίτηση, εκτός και είναι παρέα 2-3 ατόμων οποτε ίσως και παρει ο καθένας μέχρι και 6-7 πουλιά.Μιλαω πάντα για Αττική και για φυσιολογικές ώρες κυνηγιου και όχι ολοήμερα με πολυπληθεις παγανες κλπ.Χθες μια τσίχλα και σήμερα καμια.Ειπαμε,μόνος δεν κανεις σεφτέ.Θα το σκεφτώ πολύ να ξαναβρώ έτσι όπως είναι η κατάσταση με τα ανύπαρκτα πουλιά και την κοσμοσυρροή.Η βόλτα βόλτα,αλλά να τρέχεις να ξεποδαριαζεσαι και να μένεις ατουφεκιστος δεν λέει......Με 6-7 άτομα που μιλησα σήμερα,τα ίδια χάλια....

Και Αργολίδα ψιλοχάλια η κατάσταση. Από κόσμο είναι μια χαρά, αλλά πουλιά λίγα και με το ζόρι. Για απογευματινό ας μην τα συζητάμε, ελάχιστα πουλιά μέσα στο σούρουπο μέσα στις ελιές. Η χρονιά φαίνεται απελπιστική αλλά μετά από αυτό που πάθαμε, ας βγαίνουμε να περπατάμε τουλάχιστον και υπάρχει ;;; και Γενάρης, Φλεβάρης.

Πως μας πετσοκοψε ετσι το windy σημερα γαμω! Βροχες εδινε και μεχρι τωρα χαρα θεου εξω (αερας φουλ βεβαια εδω Αθηνα)!...Κριμα θα σπαγαμε τα ποδαρια μας παλι για 2-3 τσιχλες και σήμερα .tired.

Σιγουρα τετοιες μερες δουλευουν καλυτερα τα απογευματινά, οποτε αν ο καιρος συνεχισει ετσι και δεν ριξει τπτ καρεκλες, απογευματακι θα πιουμε καφε περιξ Αττικης!

Καπανδριτι σήμερα μαύρα χάλια σε σχέση με εχτές. Κοσμοσυρροή απίστευτη και πουλιά ελάχιστα. Δεν αξίζει πλέον εκεί. Μόνο για να ξεσκάσεις να πεις τον καφές σου με τον φίλο σου. Αν δεν μας ανοίξουν να αλλάζουμε νόμο με τον καφέ θα μείνουμε....

Πως μας πετσοκοψε ετσι το windy σημερα γαμω! Βροχες εδινε και μεχρι τωρα χαρα θεου εξω (αερας φουλ βεβαια εδω Αθηνα)!...Κριμα θα σπαγαμε τα ποδαρια μας παλι για 2-3 τσιχλες και σήμερα .tired.

Σιγουρα τετοιες μερες δουλευουν καλυτερα τα απογευματινά, οποτε αν ο καιρος συνεχισει ετσι και δεν ριξει τπτ καρεκλες, απογευματακι θα πιουμε καφε περιξ Αττικης!
Στέφανε χρόνια πολλά . Να χαίρεσαι την γιορτή σου. Νέος στο forum ,αλλά σε έχω ξεχωρίσει για την γραφή σου : ευθύτητα και ειλικρίνεια . Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία σε όλους

Καπανδριτι σήμερα μαύρα χάλια σε σχέση με εχτές. Κοσμοσυρροή απίστευτη και πουλιά ελάχιστα. Δεν αξίζει πλέον εκεί. Μόνο για να ξεσκάσεις να πεις τον καφές σου με τον φίλο σου. Αν δεν μας ανοίξουν να αλλάζουμε νόμο με τον καφέ θα μείνουμε....
Έχω χρόνια να παω Καπανδρίτι γι αυτό το λόγο. Μόνο καθημερινή κι αυτό μετά τρως λουκι απ την κίνηση. Δεν έχεις άδικο δυστυχώς για μας τους Αθηναίους μόνο για βόλτα είναι η άρση. Καμένη χρόνια απ όλες τις απόψεις.

ΒΑ Αττική με τα πουλιά να είναι πραγματικά εξαφανισμένα. Ίσως τα λιγότερα που έχω συναντήσει στα τόσα χρόνια που επισκέπτομαι το μέρος.
Τελικά 3 τσίχλες στο χέρι και άλλες τόσες χαμένες που με τον αέρα έπεσαν στα πυκνά. Εντύπωση μου έκανε ότι δεν είδα κανένα κοτσύφι.
IMG_20201227_095654~2.jpg

Έτσι και έτσι!!! 7-8 μπορείς να τις κάνεις με λίγο τυχη. Σήμερα κάθισα για μαύρες με 50 μποφόρ νοτια . Πέρασαν 10-15 πουλιά , έριξα σε 4 και πηρα 2. Περπάτησα και 1μισή ωρα. Ψόφια πράγματα. Άλλες 3 πήρα. Είχε κόσμο και το πρωί έπεσαν για 40 λεπτά περίπου τουφεκιες αλλά όχι εκεί που ήμουν εγω. Δεν έχει καμία σημασία φέτος αν έχει η οχι. Έξω να βγαίνουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπαμε. Προτιμώ να πίνω καφέ στο καρτερι χωρίς να ρίξω τουφεκια παρα στον καναπε κοιτάζοντας tv και pc.
+1000

Δεν το βλέπω μαζεύει

Εχθές πήρα το καφεδάκι μου και ανέβηκα στο δάσος που μου έλειψε πολύ! Τσαρτσάρες και κοκκινότσιχλες μου έδωσαν λίγες ευκαιρίες για τουφεκιά και τις εκμεταλλεύτηκα!

View attachment 20706
Εάν εσύ το λες λίγες ευκαιρίες εγώ το λέω λαχείο με αυτά που βλέπω φέτος

Ανεξάρτητα που μπορούμε να βγαίνουμε, φέτος πουλιά δεν μπήκαν στα μπασιματα και είναι γενικό ότι δεν έχει πολλά πουλιά δεν είναι μόνο η Αττική άμα δεν μας ρίξει χιόνια και δεν κάνει παγωνιες , πουλιά δεν βλέπουμε πολλά με αυτά τα λίγα θα ξεγελιωμαστε.

Status
Not open for further replies.
Back