Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φίλε Νίκος Π θα χωρέσουν τα υλικά με αυτές τις δοσολογίες σε 65,4 χιλιοστά; Ρωτάω γιατί εγώ προσπάθησα να φτιάξω σε 67,4 με 1.90×36 +couvete 6.3+ μάλλινη+ χαρτάκι και βγήκε ακριβώς στα 5 χιλιοστά κάτω από το χείλος του κάλυκας, βέβαια χωρίς να πιέσω καθόλου τα υλικά.

Φιλε Βασιλη ριξε του μια ''ματια'' ακομα.....καπου κανεις λαθος φιλε μου.....τα υλικα χωρανε. Το σεταπ που εγραψα
σε καλυκα 65,4 στα 60 για να βγει η ογκομετρια σωστα θελει κουβετ+10 χιλιοστα μαλλινη+4 χιλιοστα ντιανα
και με το τζαμακι μεσα ( πανω στα σκαγια ) εχεις κενο απατητο χωρο 6 χιλιοστα....δοκιμασε το φιλε μου.!!!!
Ολα αυτα σε καλυκα cheddite σε καλυκα fiocchi λογο διαφορετικου πυθμενα προσαρμοζεις το σεταπ.
Σκαγια Ν5.

Φιλε Βασιλη ριξε του μια ''ματια'' ακομα.....καπου κανεις λαθος φιλε μου.....τα υλικα χωρανε. Το σεταπ που εγραψα
σε καλυκα 65,4 στα 60 για να βγει η ογκομετρια σωστα θελει κουβετ+10 χιλιοστα μαλλινη+4 χιλιοστα ντιανα
και με το τζαμακι μεσα ( πανω στα σκαγια ) εχεις κενο απατητο χωρο 6 χιλιοστα....δοκιμασε το φιλε μου.!!!!
Ολα αυτα σε καλυκα cheddite σε καλυκα fiocchi λογο διαφορετικου πυθμενα προσαρμοζεις το σεταπ.
Σκαγια Ν5.
Νίκο επειδή έγραψες για 616 νόμισα ότι εννοείς κάλυκα fiocchi. Ούτως ή άλλως δεν έχω άλλους. Επίσης οι τάπες που έχω είναι οι μάλλινες του fantom που μάλλον ειναι 16 χιλιοστά. Θα το δοκιμάσω στον fiocchi στα 68.5 χιλιοστά και κλείσιμο 63 χιλιοστά. Επίσης οφείλω να πω ότι όποια συνταγή έχω δοκιμάσει να φτιάξω είναι συνταγές ενός φίλου.

Νίκο επειδή έγραψες για 616 νόμισα ότι εννοείς κάλυκα fiocchi. Ούτως ή άλλως δεν έχω άλλους. Επίσης οι τάπες που έχω είναι οι μάλλινες του fantom που μάλλον ειναι 16 χιλιοστά. Θα το δοκιμάσω στον fiocchi στα 68.5 χιλιοστά και κλείσιμο 63 χιλιοστά. Επίσης οφείλω να πω ότι όποια συνταγή έχω δοκιμάσει να φτιάξω είναι συνταγές ενός φίλου.

Βασιλη μου η ογκομετρια οπως την γραφω ειναι σωστη. Σε fiocchi καλυκα που εχει ποιο ψηλο πυθμενα
μειωνεις το παχος της ντιανα κατα 1 χιλιοστο.
Το σεταπ δεν σου εβγαινε λογω 16 χιλιοστων μαλλινης.
Μαλλινες γνησιες ( απο μαλλι - κετσες ) απο τον ΦΑΝΤΟΜ εχω και εγω.....μια διευκρινηση...μηπως εννοεις
ντιανα που ειναι κουτσουρο ?? Οι γνησιες μαλλινες συμπιεζονται....η ντιανα οχι.
Το σεταπ δεν θα εχει την ιδια αποδοση σε καλυκα 68,4 στα 63. Αλλαζει ο χωρος καυσης φιλε!!!

Βασιλη μου η ογκομετρια οπως την γραφω ειναι σωστη. Σε fiocchi καλυκα που εχει ποιο ψηλο πυθμενα
μειωνεις το παχος της ντιανα κατα 1 χιλιοστο.
Το σεταπ δεν σου εβγαινε λογω 16 χιλιοστων μαλλινης.
Μαλλινες γνησιες ( απο μαλλι - κετσες ) απο τον ΦΑΝΤΟΜ εχω και εγω.....μια διευκρινηση...μηπως εννοεις
ντιανα που ειναι κουτσουρο ?? Οι γνησιες μαλλινες συμπιεζονται....η ντιανα οχι.
Το σεταπ δεν θα εχει την ιδια αποδοση σε καλυκα 68,4 στα 63. Αλλαζει ο χωρος καυσης φιλε!!!
Οκ. Να με συμπαθάς αλλά τώρα μπαίνω στο κουρμπέτι. Μιλάω για μάλλινη που συμπιέζεται, την μαλακή, όχι Diana. Άρα κρατάω τα χιλιοστά που γράφεις και συμπιέζω την μάλλινη; Την συμπιέζω πριν την βάλω στον κάλυκα ή αφού την τοποθετησω; Ή δεν παίζει ρόλο. Μιλάω πάντα για κάλυκα fiocchi.

Οκ. Να με συμπαθάς αλλά τώρα μπαίνω στο κουρμπέτι. Μιλάω για μάλλινη που συμπιέζεται, την μαλακή, όχι Diana. Άρα κρατάω τα χιλιοστά που γράφεις και συμπιέζω την μάλλινη; Την συμπιέζω πριν την βάλω στον κάλυκα ή αφού την τοποθετησω; Ή δεν παίζει ρόλο. Μιλάω πάντα για κάλυκα fiocchi.

Σε συμπαθω ετσι και αλλιως φιλε....ακου τωρα...δεν συμπιεζεις τιποτα...ακολουθεις τα οσα τα εγραψα
και την συμπιεση που χρειαζεται η πυριτιδα και μαλλινη...την παιρνουν απο το ρελιασμα.
Οτι απορεια εχεις ξανα ρωτα ελευθερα....κανεις μας δεν γεννηθηκε μαθημενος. ;) :)
ΥΓ. Αν η μαλλινη ειναι 16 χιλιοστα την κοβεις στα 10 χιλιοστα.
ΥΓ.2 Αν δεν εχεις ντιανα να κοψεις για βγει η ογκομετρια βαλε χαρτακια cal 12 ωστε να την φερεις εκει
που πρεπει...τα χαρτακια 1 κατω και τα αλλα πανω απο την μαλλινη ωστε να μην ''καρφωθουν'' τα
σκαγια επανω της.

Last edited:
Σε συμπαθω ετσι και αλλιως φιλε....ακου τωρα...δεν συμπιεζεις τιποτα...ακολουθεις τα οσα τα εγραψα
και την συμπιεση που χρειαζεται η πυριτιδα και μαλλινη...την παιρνουν απο το ρελιασμα.
Οτι απορεια εχεις ξανα ρωτα ελευθερα....κανεις μας δεν γεννηθηκε μαθημενος. ;) :)
ΥΓ. Αν η μαλλινη ειναι 16 χιλιοστα την κοβεις στα 10 χιλιοστα.
ΥΓ.2 Αν δεν εχεις ντιανα να κοψεις για βγει η ογκομετρια βαλε χαρτακια cal 12 ωστε να την φερεις εκει
που πρεπει...τα χαρτακια 1 κατω και τα αλλα πανω απο την μαλλινη ωστε να μην ''καρφωθουν'' τα
σκαγια επανω της.
Άρα πρέπει να παραγγείλω Diana και εργαλείο που κόβει τις τάπες.

Άρα πρέπει να παραγγείλω Diana και εργαλείο που κόβει τις τάπες.

Οχι βρε φιλε.!!!! Τι εργαλειο .....δεν εχεις ενα καλο κοφτερο λεπτο μαχαιρι...η πλαστικο κοπιδι με λαμες
που αλλαζουν ( χαρτοπτη ). Αυτο που σιγουρα θα χρειαστεις ειναι χαρτακια cal12....ασε τις ντιανα
εκτος και αν θελεις καποια στιγμη να φταξεις και φυσιγγια διασπορας....εκει η ντιανα δουλευει
πολυ καλα.
Εσυ αποφασιζεις.....

Οχι βρε φιλε.!!!! Τι εργαλειο .....δεν εχεις ενα καλο κοφτερο λεπτο μαχαιρι...η πλαστικο κοπιδι με λαμες
που αλλαζουν ( χαρτοπτη ). Αυτο που σιγουρα θα χρειαστεις ειναι χαρτακια cal12....ασε τις ντιανα
εκτος και αν θελεις καποια στιγμη να φταξεις και φυσιγγια διασπορας....εκει η ντιανα δουλευει
πολυ καλα.
Εσυ αποφασιζεις.....
Επειδή γράφεις ότι χρησιμοποιείς και Diana 4 χιλιοστά. Αν χρησιμοποιήσω μάλλινη 14 χιλιοστά χωρίς Diana είμαι καλά;

Επειδή γράφεις ότι χρησιμοποιείς και Diana 4 χιλιοστά. Αν χρησιμοποιήσω μάλλινη 14 χιλιοστά χωρίς Diana είμαι καλά;

Οχι Βασιλη....παλι αλλαζει ο χωρος καυσης....οτι βαλεις για να καλυψεις τα 4χιλιοστα δεν πρεπει να
συμπιεσιμο. Βαλε χαρτακια 1 χιλιοστου cal12 φιλε.

Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης θα πω τις δικες μου εμπειριες με στραβοπατημενα βυσματα και
απο δοκιμες μου.
Το στραβοπατημενο βυσμα δεν ειναι οτι καλυτερο......σου αλλοιωνει την κατανομη και την
συγκεντρωση της τουφεκιας.. Δεν εχει σημασια ο τυπος του βυσματος μαλακο η σκληρο η μετριας
σκληροτητας....σε ολα και σε ολους τυπους στραβοπατημενου βυσματος ειχα διαφορες και στην
συγκεντρωση και στην κατανομη. Το εχω παρατηρησει απο την εποχη που εκλεινα με δυο σταδια
μεχρι και σημερα που εχω βελτιωσει τον εξοπλισμο μου και τον τροπο κλεισιματος.
Ειδικοτερα σε ψηλα βυσματα κατι Θωδη 19-20 - Ζ2Μ21 - ακομα και ο SG25 μου εβγαζαν μεγαλες
αλλοιωσεις. Αυτα απο δικες μου δοκιμες και εμπειριες....και παντα ειχα διαχωρισμενα τα πεταλα
του βυσματος.
ΥΓ. Το ξανα γραφω....να μην θεωρηθει αντιπαραθεση....απλα εγραψα τα δικα μου αποτελεσματα δοκιμων.

Καλησπέρα. Παιδιά με μβ 32 ειχε κανεις δωκιμαζμενω Σέταπ με ελικα θωδη γεια μπεκατσα

Γιαννη θα σου πω την γνωμη μου....και εσυ αποφασισε....
Στα φυσιγγια διασπορας θελουμε κλωτσιά στα σκαγια....και οχι σπρωξιμο....
Για να εχεις καλη ''κλωτσια''....θελεις SIPE και οχι ΜΒ32.
Αυτη ειναι η γνωμη μου.....δεν διεκδικω το αλαθητο....σεταπ με ΜΒ32 δεν εχω......περιμενε να σου
απαντησουν και οι αλλοι συναδελφοι.....ισως εχουν και σεταπ.

Status
Not open for further replies.
Back