Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο σε ολους παιδια και σε αυτους που την καρπωθηκαν και στους αλλους που εζησαν αυτο το καρδιοχτυπι και την ένταση!
Εαν θελει να στην δωσει στην δινει απλοχερα , βοηθησε και η θετική ενέργεια του Γιαννη, εγω σημερα ανεβηκα σε μερος που μπαίνουν πουλια , καθως οι καιρικες συνθηκες ηταν ιδανικες με βοριαδάκι και γεματο φεγγάρι, αλλα και πιο χαμηλα στο ποταμακι εχει πιασμένα πουλια
Η πρώτη μπασιματιαρικο πουλι εφυγε μονη της , μονο που την ακουσα , εψαξα για καμμια αλλη αλλα τιποτα , ετσι κατεβηκα χαμηλα στο ποταμάκι που εχει νερο και εκει τιποτα ωσπου χανω την Λωρυ που σημαίνει οτι κατι εντοπισε και σε λιγη ωρα το μπιπερ χτυπαει , κοιταω απόσταση 250 μετρα και κατευθυνση προς την κορυφή , λεω τον ειπιαμε τωρα , αλλα σιγά-σιγά ξεκινησα και οταν φτανω η Λωρυ φερμα και η μικρη Καρυ πλησιαζει και την ξεσηκώνει και βλεπω την μπεκατσα να σηκώνεται απαλα και να ξαναπροσγειωνεται σε 30 μετρα και επειδή την κυνηγησε ξανασηκωνεται και ανεβαινει πιο ψηλα
Δυσκολη η αναβαση, αφηνω χρονο στην μπεκατσα και περιμενω την Λωρυ να την ξαναμπλοκαρει οπως και εγινε 70 μετρα πιο ψηλα , αυτη τη φορα η Καρυ συναινεσε τοσο οσο χρειαστηκε να παω κοντα περιμενω λεω θα την σηκωσει η Καρυ και δεν παω αλλο κοντα καθως το μερος ηταν πυκνο και σπαει την φερμα η καρυ και σε λιγο σηκώνεται η ομορφη μια μπιχτη μεσα στα πυκνα κλαδια και το θαυμα εγινε επεσε!!! μαλιστα η καρυ οταν την πλησιασε την ξαναφερμαρε βλέποντάς την , η χαρα απεριγραπτη
Συγνωμη για το σεντόνι αλλα ειναι η πρωτη της σεζον
Μπράβο Σταύρο!!!!! Ότι καλύτερο για την μικρούλα... εκπαίδευση επ έργω

Καλησπέρα αποφάσισα να πάω μία βόλτα και εγώ σήμερα αλλά δυστυχώς δεν την συναντήσαμε παρόλο που το έδαφος είχε αρκετή υγρασία ίσως είναι νωρίς υπομονή λίγες μέρες θα φανούν και εδώ περιοχή Βοιωτίας. Καλό βράδυ σε όλους.

Λαμπρό (και όποιος άλλος θέλει) για δώσε τα φώτα σου για τη μπεκάτσα γιατί λέω να τις κυνηγήσω φέτος. Βλέπω ότι όταν είναι σε φέρμα ο σκύλος αλλάζεις θέση...γιατί το κάνεις; Μόνο για να εχεις καλυτερη ορατοτητα η και για κάποιον άλλο λόγο; Σκέφτομαι να του βάζω κουδουνάκι μόνο και όχι μπίπερ...
Στράτο να την κυνηγήσεις, είναι μαγικό θήραμα..... και εκεί που την έχεις σίγουρη, ανάμεσα σε σενα και το σκυλί σου μπλοκαρισμένη και λες μα που θα παει (τετοια ήταν η πρωτη συνάντηση φέτος 26/10), έχει τον τρόπο να την κάνει και προσωπικα όσο μένει στη φερμα τόσο με αγχώνει........
Δε ξέρω αν το ξεπερνάμε ποτε αυτό το καρδιοχτύπι......
Τα φώτα του Λάμπρου και των εμπειροτέρων τα θέλουμε όλοι...... :)

Στράτο να την κυνηγήσεις, είναι μαγικό θήραμα..... και εκεί που την έχεις σίγουρη, ανάμεσα σε σενα και το σκυλί σου μπλοκαρισμένη και λες μα που θα παει (τετοια ήταν η πρωτη συνάντηση φέτος 26/10), έχει τον τρόπο να την κάνει και προσωπικα όσο μένει στη φερμα τόσο με αγχώνει........
Δε ξέρω αν το ξεπερνάμε ποτε αυτό το καρδιοχτύπι......
Τα φώτα του Λάμπρου και των εμπειροτέρων τα θέλουμε όλοι...... :)
Παλιότερα είχα αρκετές συναντήσεις με τις μακρομυτες αλλά όχι με σκύλο Φέρμας και σε δύσκολο μέρος...αν την έβλεπες δεν είχες πάνω από 5 μέτρα ορατότητας...
Ευχαριστώ Αριστο!!!

Last edited:
Είναι πολλά τα μυστικά στρατο. που μόνο κυνηγώντας θα τα ανακαλύψεις. ανάλογα την τοποθεσία πράττεις... πάντα πρέπει να ενεργής ώστε να εγκλωβιστεί το πουλί.δεν μπορείς όμως πάντα να το καταφέρνεις,γιατί δεν παίζεις μόνος σου.
μετά θέλει ικανότητα,γρηγοραδα,αντιλήψει. θέλει να είσαι σε εγρήγορση.

κουδουνάκι-μπιμπερ-gps

ανάλογα το σκύλο που έχεις θα χρησιμοποιήσεις και το κατάλληλο εξαρτημα. κανένα από τα 3 δεν θα σου φέρει την Μπεκατσα στο χέρι.
Κατάλαβα απρόβλεπτη η συμπεριφορά της ακόμα με σκύλο Φέρμας... Θα ξεκινήσω με το κουδουνάκι γιατί το σκυλί δε φεύγει μακριά μου και στα μέρη που θα πηγαίνω είναι μικρά δασακια και τα ξέρω από παλιά...
Ευχαριστώ!!!

Λαμπρό (και όποιος άλλος θέλει) για δώσε τα φώτα σου για τη μπεκάτσα γιατί λέω να τις κυνηγήσω φέτος. Βλέπω ότι όταν είναι σε φέρμα ο σκύλος αλλάζεις θέση...γιατί το κάνεις; Μόνο για να εχεις καλυτερη ορατοτητα η και για κάποιον άλλο λόγο; Σκέφτομαι να του βάζω κουδουνάκι μόνο και όχι μπίπερ...
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο και αρμονικό από τον ήχο ενός κουδουνιου στο δάσος......
Αλλά εξαρτάται το δάσος, αν είναι πυκνο και δεν έχεις οπτική επαφή με το σκυλί σου, στη φερμα δεν θα ξέρεις που ακριβώς θα είναι για να παρεις μια καλή θέση.....
Όταν παω σε ανοιχτό μέρος έχω μόνο το κουδουνι του, όταν παω σε κλειστά κομμάτια έχω κουδουνι και το μπιπερ στη φερμα!
Αυτά από τη μικρή μου εμπειρία!

όσα χρόνια και αν την κυνηγήσεις φίλε μου πάντα θα είναι απρόβλεπτη....

ταν θα επιστρέφεις σπίτι σου από το κυνήγι πάντα θα θυμάσαι αυτή που έχασες και όχι αυτή που πήρες.
Λάμπρο είναι η "γλυκόξινη" πραγματικη αλήθεια αυτή........ .love.

Λάμπρο είναι η "γλυκόξινη" πραγματικη αλήθεια αυτή........ .love.
Ετσι ειναι δεν προκειται να ξεχασω ποτε τη μπεκατσα που φερμαρε μια σκυλα σετερ που ειχα σχεδον ξαπλωμενη και ειδα κατι στη ουρα της σαν ποντικι νομισα και ξαφνικα πεταξε και με χαιρετισε κανονικα

Εγώ δεν θα ξεχάσω την μπεκάτσα, που αφού πήγα από την άλλη πλευρά της μικρής συστάδας με κουμαριές από αυτή που ο σκύλος ήταν φέρμα, την είδα να βγαίνει περπατώντας προς τα πόδια μου! με κατάλαβε και δεν πέταξε! αλλά έτρεξε γρήγορα ξανά μέσα στην κουμαριά και έφυγε ατουφέκιστη, πετώντας χαμηλά, περνώντας πάνω από το κεφάλι του σκύλου μου! :D

Ετσι ειναι δεν προκειται να ξεχασω ποτε τη μπεκατσα που φερμαρε μια σκυλα σετερ που ειχα σχεδον ξαπλωμενη και ειδα κατι στη ουρα της σαν ποντικι νομισα και ξαφνικα πεταξε και με χαιρετισε κανονικα
Είναι μια σχέση μίσους και αγάπης όπου της "βγάζεις" το καπέλο στο τέλος.......
Απλά όταν χάνω ένα πουλι νιώθω κάπως "ένοχος" απέναντι στο σκυλί μου που του στερω τη χαρά να την βάλει στο στόμα του!

Απλά όταν χάνω ένα πουλι νιώθω κάπως "ένοχος" απέναντι στο σκυλί μου που του στερω τη χαρά να την βάλει στο στόμα του!
Εχεις απολυτο δικιο ιδικα αν ειναι νεαρο σκυλι και εγω στεναχωριεμαι

Το ιδιο ακριβως πιστευω νιωθουμε ολοι μας..ακομα και η χαρα της καρπωσης στην ουσια ειναι η χαρα που δινουμε στο σκυλι να πιασει το πουλι που το κυνηγησε με οσα κολπα ξερει να κανει

Το ιδιο ακριβως πιστευω νιωθουμε ολοι μας..ακομα και η χαρα της καρπωσης στην ουσια ειναι η χαρα που δινουμε στο σκυλι να πιασει το πουλι που το κυνηγησε με οσα κολπα ξερει να κανει
Οσο και αν εχω προσπαθησει δεν εχω καταφερει να καταλαβω αυτους που εχουν σκυλο και βαρανε μπεκατσες στο περασμα Δεν μπορω

Την προηγουμενη Δευτέρα σε πλαγια το σκυλί την μπλόκαρε, στα 5 μέτρα εγώ από πανω και μπροστά του, ατελείωτη ώρα σε φερμα, άρχισα να αναρωτιέμαι αν όντως υπάρχει πουλι,σκεφτόμουν να πεταξω ένα πετραδακι, αλλά λέω ασε να το απολαυσουμε και οι δυο,το σκυλί ακίνητο και εγώ να αναρωτιέμαι αν θα πεταχτει αριστερά ή δεξιά......
Το σκυλί χαμηλωνε το κεφάλι και λέω τώρα θα την πιασει.... Σηκώνεται στα μουτρα του και παίρνει το κατήφορο στη πλαγια όπως παει το έδαφος πισω από το σκυλί να μη μπορω να ντουφεκισω, ίσα που προλαβα να της ρίξω μια μπηχτή αφου πηρε κάποια μέτρα....

έπρεπε να είσαι από κάτω. να κάνεις την Μπεκατσα να πετάξει προς τα πάνω αριστερά και δεξιά. να την κάνεις να είναι αργή στο πέταγμα και πιο εύκολη στο στόχο.
Λάμπρο ευχαριστώ για τη συμβουλή! :)
Το σκέφτηκα μετά, προσπαθωντας να συνειδητοποιήσω πως έχασα αυτό το πουλι.......

Οσο και αν εχω προσπαθησει δεν εχω καταφερει να καταλαβω αυτους που εχουν σκυλο και βαρανε μπεκατσες στο περασμα Δεν μπορω
Και ονως εχει αρκετους απ αυτους..το κανουν για να πανε μετα στο καφενειο και να λενε α εγω με το σκυλο μου πηρα 8 10 μπεκατσες..στην ουσια το δικο τους εγω θελουν να ικανοποιησουν και συγγνωμη αυτοι δεν λεγοντε κυνηγοι..οπως ενας γνωστος μου πηγε το περασμενο Σ/Κ με το ντραχτααρ του πρωτη εξοδο στο βουνο δεν φερμαρε το σκυλι περδικες με τα ποδια σηκωνε αυτος τα πουλια και βαρεσε 9..γιατι;για να λεει μετα βαρεσα τοσες περδικες

Και ονως εχει αρκετους απ αυτους..το κανουν για να πανε μετα στο καφενειο και να λενε α εγω με το σκυλο μου πηρα 8 10 μπεκατσες..στην ουσια το δικο τους εγω θελουν να ικανοποιησουν και συγγνωμη αυτοι δεν λεγοντε κυνηγοι..οπως ενας γνωστος μου πηγε το περασμενο Σ/Κ με το ντραχτααρ του πρωτη εξοδο στο βουνο δεν φερμαρε το σκυλι περδικες με τα ποδια σηκωνε αυτος τα πουλια και βαρεσε 9..γιατι;για να λεει μετα βαρεσα τοσες περδικες
Προσωρινή ματαιοδοξία φιλε Μίλτο, στερουν συγκινήσεις και κυνηγια απο αυτους και τα σκυλιά τούς. Τι χαρα μπορει να παρει ενας σκυλας κυνηγώντας ετσι μονο αυτοι ξερουν?
Δυστυχώς μυαλα δεν αλλάζουν το μελλον βρισκεται στους νεους και αυτοι πρεπει να γαλουχηθουν αλλιως οτι δεν υπαρχουν νουμερα και αυτοπροβολή, το κυνηγι δεν εχει κυπελα και μετάλλια, προσφερει ομως αλλα πολλά.

στο ελατο μια μερα εκανε μπασιμο απο βελουδοματες και μετα εφυγαν και αυτες δεν εμειναν ,αντιθετα η περδικες εχει κατι πουλακια που τωρα που θα ηρεμηση σιγα σιγα το βουνο θα ειναι ακομα καλυτερα για μεικτο κυνηγι.[αρτα]

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back