Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο σε ολους παιδια και σε αυτους που την καρπωθηκαν και στους αλλους που εζησαν αυτο το καρδιοχτυπι και την ένταση!
Εαν θελει να στην δωσει στην δινει απλοχερα , βοηθησε και η θετική ενέργεια του Γιαννη, εγω σημερα ανεβηκα σε μερος που μπαίνουν πουλια , καθως οι καιρικες συνθηκες ηταν ιδανικες με βοριαδάκι και γεματο φεγγάρι, αλλα και πιο χαμηλα στο ποταμακι εχει πιασμένα πουλια
Η πρώτη μπασιματιαρικο πουλι εφυγε μονη της , μονο που την ακουσα , εψαξα για καμμια αλλη αλλα τιποτα , ετσι κατεβηκα χαμηλα στο ποταμάκι που εχει νερο και εκει τιποτα ωσπου χανω την Λωρυ που σημαίνει οτι κατι εντοπισε και σε λιγη ωρα το μπιπερ χτυπαει , κοιταω απόσταση 250 μετρα και κατευθυνση προς την κορυφή , λεω τον ειπιαμε τωρα , αλλα σιγά-σιγά ξεκινησα και οταν φτανω η Λωρυ φερμα και η μικρη Καρυ πλησιαζει και την ξεσηκώνει και βλεπω την μπεκατσα να σηκώνεται απαλα και να ξαναπροσγειωνεται σε 30 μετρα και επειδή την κυνηγησε ξανασηκωνεται και ανεβαινει πιο ψηλα
Δυσκολη η αναβαση, αφηνω χρονο στην μπεκατσα και περιμενω την Λωρυ να την ξαναμπλοκαρει οπως και εγινε 70 μετρα πιο ψηλα , αυτη τη φορα η Καρυ συναινεσε τοσο οσο χρειαστηκε να παω κοντα περιμενω λεω θα την σηκωσει η Καρυ και δεν παω αλλο κοντα καθως το μερος ηταν πυκνο και σπαει την φερμα η καρυ και σε λιγο σηκώνεται η ομορφη μια μπιχτη μεσα στα πυκνα κλαδια και το θαυμα εγινε επεσε!!! μαλιστα η καρυ οταν την πλησιασε την ξαναφερμαρε βλέποντάς την , η χαρα απεριγραπτη
Συγνωμη για το σεντόνι αλλα ειναι η πρωτη της σεζον
Σταύρακα καλή αρχή φιλάρα.
Για φίλιμα τα σκυλάκια σου.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!
Μεγάλε μπράβο! ... καλή αρχή και καλή συνέχεια... εσύ να δεις τι κόλλημα θα φας! χαχαχα;)
Το έχω φάει ίδη το κόλλημα.... .big smile.
Να ξέρεις αυτα τα έντονα συναισθήματα δεν περνάνε ποτέ......δεν υπάρχει θεραπεία........χαχαχα
Σιγά μη ξεχάσω το σημερινό σκινικό.
Σε κάθε ξεσήκωμα εσένα σκεφτόμουν...χα χα χα χα!!
Λέω που είσαι Γιάννη!!!!!
Μπράβο Κώστα ωραία μαθήματα είναι αυτά κι ας μην πήρες το πουλί.
Είναι σίγουρο όμως πως το σκυλάκι σου πήρε μπροστά και τα καλύτερα έρχονται.
Ευχαριστώ Άγγελε.
Πιστεύω ναι...ακόμη όμως είναι αρχή κ δν έχει εμπειρία η μικρή.
Το 4ο σήκωμα το ευχαριστήθηκα γιατί ήταν πολύ προσεκτική.

Σταύρακα καλή αρχή φιλάρα.
Για φίλιμα τα σκυλάκια σου.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

Το έχω φάει ίδη το κόλλημα.... .big smile.

Σιγά μη ξεχάσω το σημερινό σκινικό.
Σε κάθε ξεσήκωμα εσένα σκεφτόμουν...χα χα χα χα!!
Λέω που είσαι Γιάννη!!!!!

Ευχαριστώ Άγγελε.
Πιστεύω ναι...ακόμη όμως είναι αρχή κ δν έχει εμπειρία η μικρή.
Το 4ο σήκωμα το ευχαριστήθηκα γιατί ήταν πολύ προσεκτική.
Να εισαι καλα φιλε Κωστα και η δικια σου κουκλα ειναι και σιγουρο ειναι πως θα τα παει εξαιρετικα !!!

Μπράβο Σταύρο, πράγματι η μεγαλύτερη χαρά σε αυτό το κυνήγι είναι όταν βλέπεις το ξεκίνημα ενός νέου σκύλου! και πάλι μπράβο!
Ευχαριστω Γιωργο , ναι ετσι ειναι και μαλιστα σε τοσο μικρή ηλικια και την μυρισε και την φερμαρε και την ειδε να πεταει και μετα να σπαρταραει κατω

Μπράβο σε ολους παιδια και σε αυτους που την καρπωθηκαν και στους αλλους που εζησαν αυτο το καρδιοχτυπι και την ένταση!
Εαν θελει να στην δωσει στην δινει απλοχερα , βοηθησε και η θετική ενέργεια του Γιαννη, εγω σημερα ανεβηκα σε μερος που μπαίνουν πουλια , καθως οι καιρικες συνθηκες ηταν ιδανικες με βοριαδάκι και γεματο φεγγάρι, αλλα και πιο χαμηλα στο ποταμακι εχει πιασμένα πουλια
Η πρώτη μπασιματιαρικο πουλι εφυγε μονη της , μονο που την ακουσα , εψαξα για καμμια αλλη αλλα τιποτα , ετσι κατεβηκα χαμηλα στο ποταμάκι που εχει νερο και εκει τιποτα ωσπου χανω την Λωρυ που σημαίνει οτι κατι εντοπισε και σε λιγη ωρα το μπιπερ χτυπαει , κοιταω απόσταση 250 μετρα και κατευθυνση προς την κορυφή , λεω τον ειπιαμε τωρα , αλλα σιγά-σιγά ξεκινησα και οταν φτανω η Λωρυ φερμα και η μικρη Καρυ πλησιαζει και την ξεσηκώνει και βλεπω την μπεκατσα να σηκώνεται απαλα και να ξαναπροσγειωνεται σε 30 μετρα και επειδή την κυνηγησε ξανασηκωνεται και ανεβαινει πιο ψηλα
Δυσκολη η αναβαση, αφηνω χρονο στην μπεκατσα και περιμενω την Λωρυ να την ξαναμπλοκαρει οπως και εγινε 70 μετρα πιο ψηλα , αυτη τη φορα η Καρυ συναινεσε τοσο οσο χρειαστηκε να παω κοντα περιμενω λεω θα την σηκωσει η Καρυ και δεν παω αλλο κοντα καθως το μερος ηταν πυκνο και σπαει την φερμα η καρυ και σε λιγο σηκώνεται η ομορφη μια μπιχτη μεσα στα πυκνα κλαδια και το θαυμα εγινε επεσε!!! μαλιστα η καρυ οταν την πλησιασε την ξαναφερμαρε βλέποντάς την , η χαρα απεριγραπτη
Μπράβο βρε Σταύρο......θα πάρει και η μικρή......καθε έξοδος είναι μαθήματα...
..Αλήθεια πόσους παλμούς ανέβασες; φόραγες πάνες όταν συναινεσαι η Κάρυ;
Χαχαχαχα.....

Για ορτύκια ξεκίνησα κ τελικά η στραβωτημωνιά που έκανα τελευταία στιγμή μου, με οδήγησε σε πανεπιστήμιο για τη μικρή Ρία...(@giannis corfu ) τα νέα μου φιλάρα!! ;)

1η έξοδος για μπεκάτσα με 9°C κ φουλ υγρασία....η οποία έξοδος αποδείχτηκε σε μπάσιμο τελικά...η Ρία
"άλλο σκυλί" εξ αρχής...ψάχναμε από τις 07:00- 10:00....βρείκαμε 2 μπεκατσούλες δασκάλες με 2πλο σηκώματα κ βατραχοπηδήματα...σύνολο 4 σηκώμακα με 2 πουλιά...
Η 1η συνάντηση ήρθε νωρίς (07:45) αλλά δν δέχτεικε πολλά κ ούτε καν την είδα παρά μόνο την άκουσα...η Ρία τρελάθηκε....
Συνεχίσαμε κ ψάξαμε σε σκίντα,κοντοπούρναρα,φτέρες κ βάτα σε δύσβατα σημεία...στις 08:40 έκανα τη βλακεία κ μπείκα κ εγώ στο πυκνό παρέα με τη Ρία κ η μπεκάτσα με την 1η φέρμα μου σηκώθεικε 30m+...της έριξα μια μακρινή γιατί την κυνήγησε η μικρή...τίποτα...στα επόμενα 50m κύριοι μέσα στα υπερπυκνά έκατσε η βασίλισσα κ την πήρε πρέφα απ'έξω η Ρία κ στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ την ΚΑΡΦΩΣΕ και άρχισε να σκαρφαλώνη με ΜΑΝΙΑ στα βάτα...δεν πίστευα στα μάτια μου που είδα τη σκύλα σχεδόν να αιορούνταν πάνω στα βάταo_O με απίστευτη δύναμη κ πάθος..η κυρά ξανά σηκώθεικε στα μούτρα του σκύλου κ της άναψα μια οριακή τουφεκιά μπηχτή κ πάλι, αλλά μάταια...o_O:( το σκυλί λύσαξε.....έπειτα ψάξαμε πάλι το υπόλοιπο μέρος...στο τέλος μπείκα σε πεύκα σφιχτά από κάτω...η Ρία κόκκαλο για 3' τουλάχιστο...
(λέω σε έσφαξα)...ποντάρει κ στρίβει κ κοιτάζει κατά πάνω μου...η καρδιά μου στις πατούσες κ ο ιδρώτας ποτάμι.....τελικά η κυρά είχε ποδαρώσει και μας σηκώθεικε στο βάθος του πυκνού κ μόνο την άκουσα.......έπειτα φύγαμε με πολύ όμορφες αναμνήσεις από το "εκπευδευτικό" ασχέτος αν θα μπορούσα να πάρω τη βασσίλισα στο 2ο σήκωμα......:)
Όλα καλά κ συνεχίζουμε!!

View attachment 18111
View attachment 18112
View attachment 18113
View attachment 18114
View attachment 18115
Μπραβο φιλε μπραβο στην Ρια..ηδη φαινεται να εχει παθος για την μπεκατσα..παρτης και την πρωτη δικη της και μετα χειρετα την..θα απογειωθει σαν σκυλι και θα την κανουν οι δασκαλες μπεκατσουλες να παει για διδακτορικο!

Ζυγώνει η ωρα Κωτσο αλλα εχε μαζι σου και τις πάνες για οταν πεσει η πρώτη.....χαχαχα......
Θα του φυγει το τσιτσι Γιαννη βλεπω μετα να κανει και αυτος μαζι της συνενεση στη φερμα της Ριας μονο και μονο για να την βλεπει..οντως πολυ δυνατο συναισθημα ειδικα οταν κοπιαζεις και σπας τα ποδια σου να φτιαξεις το σκυλι σου

Μπραβο φιλε μπραβο στην Ρια..ηδη φαινεται να εχει παθος για την μπεκατσα..παρτης και την πρωτη δικη της και μετα χειρετα την..θα απογειωθει σαν σκυλι και θα την κανουν οι δασκαλες μπεκατσουλες να παει για διδακτορικο!
Ευχαριστώ φιλαράκι....η αλήθεια είναι πως το 2ο σήκωμα της 2ης μπεκάτσας που βρείκαμε, έπρεπε να την πάρω...μου έφυγε ένα "κλικ" πάνω κ δεξιά η τουφεκιά καθώς μου έβαζε ένα πουρνάρι μπροστά κ εκείνη έστριβε αριστερά......1 του κλέφτη 2 του κλέφτη.......που θα πάει...... ;)

Μπράβο βρε Σταύρο......θα πάρει και η μικρή......καθε έξοδος είναι μαθήματα...
..Αλήθεια πόσους παλμούς ανέβασες; φόραγες πάνες όταν συναινεσαι η Κάρυ;
Χαχαχαχα.....
Χαχαχαχα δεν τους μετρησα αλλα σιγουρα 130 , η μικρη ειναι παιχνιδιαρα και δεν φευγει μακρια , μου κανει παρεα οσο η Λωρυ σαρωνει το βουνο!!! , εχει εντονο κυνηγετικο ενστικτο ειναι πολυ ομορφο να την βλέπεις καθε φορα να εξελίσσεται

μπραβω ρε παιδες ολησαςςς .shake hands. και εγω εκανα σημερα την πρωτη βωλτουλα για καμια κυρια ,,αλα η καλη μερα απο το πρωι φαινεταιιιιι.hair.,,με το που φτανω στο μερως που θελω να κυνηγησω βλεπω κωβουνε η γουρουναδεςςςς,με τα πωλα ξεκιναω το κυνηγι,,σε 30 λεπτα σταματαη να δουλευη το μπιπερ απο την ποιντερινα.hair.μπαταρια.yel.,,ειχα ξεχαση να την αλαξω και επεισης ξεχασα να παρω και μαζιμου κουδουνακιιιι.no.,,ο σετερακος ελεχωντανε με το μπιπερτου, αλα η ποιντερινα δεν ηξερα που βρισκωντανεεεε,,με τα πωλλα βρησκουμε μια κυρια και μας εχη ξεσκιση μεσα στα σφυχταααα στο πωδαρωμα για κανα 20αλεπτο,,εγω πρωσπαθω να πιασω μερως αλα ματαιααααα,τελικα την κυρια την ακουσα μωνο που σηκωθηκεεεε,ετσι στην πορεια μας βγαζη και μια ΖΕΣΤΑΡΑΑΑΑ τα περνω στο κρανιο και αραξα να χαλαρωσο πινωντας ενα τσιπουρακι σε ενα κιοσκη.big smile.παντως μπεκατσουλες εχη βαλη και αρχηζη να εχη ενδιαφερων σιγα σιγαααα βροχουλες θελουμε τωραααααα.pray to God..pray to God.

Μπράβο σας λεβέντες για τις συναντήσεις, αλλά και την καρπωση αυτου του όμορφου θηράματος, ένα θήραμα που συνέχεια με εντυπωσιάζει με την εξυπνάδα της...... :)
Μπράβο στη Ρία Κωστή @Kostas ContraDosi ....... τσάμπα οι ανησυχίες σου....... .cofee.

Ευχαριστώ φιλαράκι....η αλήθεια είναι πως το 2ο σήκωμα της 2ης μπεκάτσας που βρείκαμε, έπρεπε να την πάρω...μου έφυγε ένα "κλικ" πάνω κ δεξιά η τουφεκιά καθώς μου έβαζε ένα πουρνάρι μπροστά κ εκείνη έστριβε αριστερά......1 του κλέφτη 2 του κλέφτη.......που θα πάει...... ;)
Δεν πειραζει και αυτα στο προγραμμα ειναι..ειναι να μην μπει το νερο στ αυλακι θα ερθει και η καρπωση..πουλια να βρισκει η σκυλιτσα και ολα θα γινουν

Μπράβο Σταύρο μπήκε ωραία ο μήνας
Και η κουταβα πολύ ωραία άσπρη άσπρη θα λάμπει μέσα στο δάσος

Εγώ που δν την έβλεπα σήμερα...... .sarcastic. σκοτάδια ο λόγγος,μαύρη η Ria....άντε εντόπισέ την. .sarcastic.
Ε παρτην ενα φορφοριζε γιλεκακι να ναι σαν σημαδουρα μεσα στο πυκνο ή εστω ενα μπιπερ να προσανατολιζεσαι..μια φορα το παθα και γω με τον κουρτσχααρα και απο τοτε το μπιπερ ανοιχτο και στην επιστροφη μην παει και χωθει πουθενα και ψαχνομαι

λευτερη(pain)εδώ θέλει ο κουταβος. να έρθει να καθίσει στο πλάι του BRIO.

ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΕΣ.

Λαμπρό (και όποιος άλλος θέλει) για δώσε τα φώτα σου για τη μπεκάτσα γιατί λέω να τις κυνηγήσω φέτος. Βλέπω ότι όταν είναι σε φέρμα ο σκύλος αλλάζεις θέση...γιατί το κάνεις; Μόνο για να εχεις καλυτερη ορατοτητα η και για κάποιον άλλο λόγο; Σκέφτομαι να του βάζω κουδουνάκι μόνο και όχι μπίπερ...

Status
Not open for further replies.
Back