Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
και για να μην ξεχνιόμαστε αύριο είναι Νοέμβριος.
Το ξαναλέω .............ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ.

σήμερα είδα πάλι 3 στον ορίζοντα.
Μία τη βλέπω να περνάει μακρυά και λέω , δε βαριέσαι ρίξε για την τιμή των όπλων , ............ και βλέπω τη τσίχλα να πέφτει ξερή.
Μένω παγωτό , και δεν πάω καθόλου να ψάξω γιατί είναι τόσο μακρυά που δεν υπάρχει περίπτωση να τη βρω.
Το φιλαράκι μόλις βλέπει την τουφεκιά φωνάζει ............. Τι έκανες εκεί ρεεεεεεεεεεε.
Τες πα , αφού περνάει καμμιά ώρα και δεν βλέπουμε τίποτα αποφασίζουμε να φύγουμε, και λέω δεν πάω να ρίξω μιά ματιά εκεί που περίπου έπεσε . ( ήταν και στον δρόμο της επιστροφής ).
Μην τα πολυλογώ , εντελώς στην τύχη , το πουλί είχε πέσει σε ένα καθαρό και το βρήκα.
Πάω λοιπόν μετά στο γραφείο και μετράω στο google maps την οριζόντια απόσταση από το σημείο που καθόμουν στο σημείο που έπεσε.
59 μέτρα , κάνω και ένα πρόχειρο υπολογισμό , ορθογώνιου τριγώνου , και υπολογίζω τη βολή 67-70 μέτρα.
Σημειώνω εδώ ότι ήταν τραβέρσα , και έπεσε ξερή , άρα η απόσταση ήταν αυτή και δεν αλλοιώθηκε από το πέσιμο του πουλιού.

Λοιπόν άντε πες μου εσύ ,
1. μα πόσο τυχερός μπορεί να είσαι να πάρεις ένα τέτοιο πουλί.
2. πως έπεσε ξερή , δλδ τι συγκέντρωση μπορεί να έχει μία τουφεκιά σε τέτοια απόσταση ? ( μετά είδα ότι είχε φάει 3 σκάγια , το ένα κεφάλι )
3. έχει το σκάγι σε τέτοια απόσταση τόση δύναμη ?
4. πόσο τυχερός να την βρείς ?

Μήπως να πάρω κανένα λαχείο σήμερα ???.think..think.
Έλα ντε ....κάποτε έλεγες για 35 μέτρα!.... αύριο ανέβα Ασπρόπυργο έχω σιγουρακι!

Όλα καλά σήμερα, ''από βραδύς τα τσιν τσιν γέμιζαν τον αέρα, με το που άρχισε να φέγγει οι πρώτες μαύρες έκαναν την εμφάνισή τους και ω του θαύματος δυο πήραν θέση στο κρεμαστάρι. η συνέχεια ακόμη καλύτερη δυο - δύο, τρεις - τρεις οι κυρίες έκαναν την εμφάνιση τους πάνω από την θάλασσα. Κρέμασα άλλες τέσσερις και μια περίεργη κυριαρίνα που ερχόταν να μου πάρει το καπέλο. Αλλά όλα τα ωραία έχουν τέλος, ''Δεν σηκώνεσαι εσύ να πας τον μικρό για προπόνηση'' με ξύπνησε η φωνή της γυναίκας μου 7:15. ''Ti μιλάς ρε παιδί μου και με ζύγωνε ένα κοπάδι ΄φασσες'' Μετά από αυτή την κυνηγετική ονείρωξη πίνω τον καφέ στην βεράντα με δυνατό ήλιο, από τουφεκιές ούτε ίχνος. 'Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε, καλημέρα σε όλους κοιμώμενους ή στα καρτέρια..very funny..yel..yel..yel.

Μία τη βλέπω να περνάει μακρυά και λέω , δε βαριέσαι ρίξε για την τιμή των όπλων , ............ και βλέπω τη τσίχλα να πέφτει ξερή.
Μένω παγωτό , και δεν πάω καθόλου να ψάξω γιατί είναι τόσο μακρυά που δεν υπάρχει περίπτωση να τη βρω.
Το φιλαράκι μόλις βλέπει την τουφεκιά φωνάζει ............. Τι έκανες εκεί ρεεεεεεεεεεε.
Τες πα , αφού περνάει καμμιά ώρα και δεν βλέπουμε τίποτα αποφασίζουμε να φύγουμε, και λέω δεν πάω να ρίξω μιά ματιά εκεί που περίπου έπεσε . ( ήταν και στον δρόμο της επιστροφής ).
Μην τα πολυλογώ , εντελώς στην τύχη , το πουλί είχε πέσει σε ένα καθαρό και το βρήκα.
Πάω λοιπόν μετά στο γραφείο και μετράω στο google maps την οριζόντια απόσταση από το σημείο που καθόμουν στο σημείο που έπεσε.
59 μέτρα , κάνω και ένα πρόχειρο υπολογισμό , ορθογώνιου τριγώνου , και υπολογίζω τη βολή 67-70 μέτρα.
Σημειώνω εδώ ότι ήταν τραβέρσα , και έπεσε ξερή , άρα η απόσταση ήταν αυτή και δεν αλλοιώθηκε από το πέσιμο του πουλιού.

2. πως έπεσε ξερή , δλδ τι συγκέντρωση μπορεί να έχει μία τουφεκιά σε τέτοια απόσταση ? ( μετά είδα ότι είχε φάει 3 σκάγια , το ένα κεφάλι )

Πάρε λαχείο αλλά μην περιμένεις και πολλά
Πιο πιθανό να βαρεσεις τσίχλα στο φτερό με μονοβολο στα διακόσια μέτρα

Δεν είπες με τι όπλο ,φυσίγγι,τσοκάρισμα

Όλα καλά σήμερα, ''από βραδύς τα τσιν τσιν γέμιζαν τον αέρα, με το που άρχισε να φέγγει οι πρώτες μαύρες έκαναν την εμφάνισή τους και ω του θαύματος δυο πήραν θέση στο κρεμαστάρι. η συνέχεια ακόμη καλύτερη δυο - δύο, τρεις - τρεις οι κυρίες έκαναν την εμφάνιση τους πάνω από την θάλασσα. Κρέμασα άλλες τέσσερις και μια περίεργη κυριαρίνα που ερχόταν να μου πάρει το καπέλο. Αλλά όλα τα ωραία έχουν τέλος, ''Δεν σηκώνεσαι εσύ να πας τον μικρό για προπόνηση'' με ξύπνησε η φωνή της γυναίκας μου 7:15. ''Ti μιλάς ρε παιδί μου και με ζύγωνε ένα κοπάδι ΄φασσες'' Μετά από αυτή την κυνηγετική ονείρωξη πίνω τον καφέ στην βεράντα με δυνατό ήλιο, από τουφεκιές ούτε ίχνος. 'Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε, καλημέρα σε όλους κοιμώμενους ή στα καρτέρια..very funny..yel..yel..yel.
Τι σπαστικό πράγμα είναι αυτό
Ούτε 7:14 που πέρναγαν οι τσίχλες ούτε 7:16 να έχουν περάσει οι φασσες 7:15 ακριβώς
Εντωμεταξύ και στον ύπνο πουτανες οι φασσες ήξεραν πότε να περάσουν για να γλιτώσουν

Δε μπορώ να το χωνέψω ότι τέλος για φέτος. Δεν έχει ούτε πιασμένες, δεν είναι ότι έμπαιναν όλες αποκλειστικά βράδυ, οπότε κράτησε πουλιά... Ούτε βράδυ δεν ακούγονταν φέτος.
Δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί αυτό στα χρονικά.
Έξι έξοδοι μέσα στον Οκτώβρη, έριξε 9 φυσίγγια σε 6-7 πουλιά ο πατέρας μου και πήρε 2 στο χέρι και μια χαμένη.
Σήμερα είδε όλες κι όλες 3 πιασμένες τσίχλες. Και σε ένα περπατητο μετά άλλες 2....... Είδε έτσι... όχι τουφεκισε, ούτε καν...
Ποιος θα το λέγε ότι στα τρυγόνια θα πηγαίναμε καλύτερα, τόσο κατάντια.
Ας ελπίσουμε σε κάποιο καιρικό θαύμα και αναστροφή της εικόνας μέσα στο χειμώνα.....

ΒΔ Αττική ξημερωμα πολύ αέρα,οι μαύρες κορδέλες και οι τριάρες στο βροντο.Αποτελεσμα 2 κοτσύφια μια τσίχλα χαμένη και μια κυριαρινα χαμένη γιατί έπεσε ζωντανή την πλησιασα στα δύο μέτρα και για να μην τη διαλύσω της έριξα δίπλα μήπως την πάρει κανένα περιφερειακό σκάι αλλά δεν. Γενικά ελάχιστα πουλιά.

Καλημέρα σήμερα στις Γίδες παραλίγο να κάνω τον τροχονόμο τόσο λαό και το αποτέλεσμα μέλι πολύ και τηγανιτα τπτ το παράξενο είναι ότι είδα και ένα κοπαδακι κοτσιφια να ανησυχούμε η όχι ακόμα είναι νωρίς είναι αργά αναρωτιέμαι από εχθές ας απαντήσουν οι ειδικοί.

Μαύρες εκεί που πηγα είχε αλλά το μέρος σφιχτό όποτε δεν τουφεκισα. Όταν ξημέρωσε καλά πέρασαν 5 πουλιά από την κανονική πορεία και αλλά 10-12 ακριβώς από την αντίθετη όλα στο θεο. Είδα και 12 φασσες και αυτές ανάποδα περασαν. Η μια τετράδα χαμηλά κιόλας αλλά με καβαλησαν και δεν πρόλαβα να ρίξω.Με το που εβαλα το οπλο στη θηκη περασαν 10 κοτσυφια μαζι, αναποδα και αυτα. Ατουφεκιστος έφυγα και σήμερα.

Σήμερα Καπανδρίτι με τον Θοδωρή(@Θοδωρής-Εύβοια ) στο καρτέρι φάνηκαν μόνο 2-3 μαύρες και αργότερα ένα κοπαδάκι κυριαρίνες.Στη συνέχεια περπατήσαμε λίγο σε κάτι πυκνά, σηκώσαμε 5-6 τσίχλες και πήραμε τις 3.
Κοντά στη λίμνη στα υψώματα έπεσαν κάποιες τουφεκιές, αλλά φαντάζομαι θα γινόταν χαμός από κόσμο εκεί.

Προς Δερβενοχώρια ανέβηκε κάποιος σήμερα ;

Status
Not open for further replies.
Back