Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μικρό μπασιμο από τσίχλες σήμερα παίξανε κανένα μισάωρο το πολύ, υπήρχε έντονη κινητικότητα από κοτσύφια πού λογικά μπήκαν από το βράδυ απολογισμός 10 πουλιά δεν βρέθηκε η μια τσίχλα.
View attachment 18013
Γεια σου Αντρέα με τις καλλιτεχνικές σου φωτο!

Καλημέρα σε όλους, ανταπόκριση από κεντρική Εύβοια σήμερα Παρασκευή, πολλοί κυνηγοί στα καρτέρια στα γνωστά σημεία για την περιοχή, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ, η απόλυτη σπαρίλα. Ούτε φτερό στον αέρα, εννοώντας κάποιες που ενδεχομένως πετούν πολύ ψηλά για να μπεις σε διαδικασία σκόπευσης.
Προσωπικά και ελπίζω το εγγύς μέλλον να με διαψεύσει, πιστεύω ότι δε θα υπάρξει κάποιο ξέφρενο μπάσιμο πουλιών.

Αναχώρηση 5 ακριβώς απο Γλυφάδα και τρέξιμο στον δρόμο να προλάβουμε το ξημέρωμα στο Μαυρομάτι ..... Απασχοληθηκανε με φωτογραφίες της Ανατολής αφού δεν πετούσε τίποτα , κατεβήκαμε μετά για ένα χαλαρό περπάτημα προς την Ξηρονομή αλλά και εκεί η εικονα ίδια , μόνο απο ένα πυκνό πετάχτηκαν 3-4 τσίχλες , κατάφερα την τελευταία αλλά έπεσε σε πουρνάρι και δεν την βρήκαμε . Άντε να δούμε που θα προλάβουμε να πάμε αυριο.

Μικρό μπασιμο από τσίχλες σήμερα παίξανε κανένα μισάωρο το πολύ, υπήρχε έντονη κινητικότητα από κοτσύφια πού λογικά μπήκαν από το βράδυ απολογισμός 10 πουλιά δεν βρέθηκε η μια τσίχλα.
View attachment 18013

Μπραβο Ανδρεα!!!! Αξιος....!!! Στο ανατολικο μερος της Σαμου εγινε αυτο το ''μπασιμο ?? Εαν θελεις
το λες βεβαια....απο περιεργεια ρωταω....οχι για να ερθω εκει...... ;) :)

Γρήγορη βόλτα σε απογευματινό μήπως και παίξει τίποτα. Πέντε πέρασαν , τέσσερις τουφεκιστηκαν, 1 αρσενική και 3 βαδίζουν προς την αυριανή σχαρα! Είναι και παχιές οι πιο πολλές που έχω πάρει ως τωρα!

Κορινθία πρωινό περπατητό, με τις τσίχλες της περασμένης βδομάδας να είναι εξαφανισμένες. Μας έφαγαν οι μύγες και η ζέστη και από πουλιά ελάχιστα. Εξαίρεση τα πολλά ψαρόνια, δεν έχω ξαναδεί τόσα εκεί που περπατάμε, μπορούσε κανείς να κάψει πολλά κουτιά φυσίγγια αν ξεκινούσε να τα τουφεκάει

Καλησπέρα από το χωριό. Από την περασμένη Παρασκευή, κάθε απόγευμα για μια - μιάμιση ώρα στο κοντινό μου καρτέρι, εκτός από την Τετάρτη που έβρεχε. Μέτρησα από 5 μέχρι 12-13 τσίχλες ανά απόγευμα, κυρίως στο τελευταίο 20λεπτο ... οι περισσότερες σε απόσταση εκτός βολής, πάνω από τα πυκνά. Έριξα 4 φυσίγγια σε 2 απογεύματα, Σάββατο και Δευτέρα, χωρίς αποτέλεσμα. Στα υπόλοιπα δεν έριξα τουφεκιά ...
IMG_20201025_165844.jpg
Χθες πήγα με το 16αρι μονόκαννο. Ρίχνω σε μια τσίχλα, πέφτει στα 30 μέτρα περίπου σε σημείο με μικρούς θάμνους, πάω και ψάχνω 10-15 λεπτά, τίποτα, άνοιξε η γη και την κατάπιε! Ξαναγυρίζω στο πόστο μου, έρχεται μια ψηλά εισερχόμενη, σηκώνω το όπλο και πατάω σκανδάλη, στην ιδανική θέση και γωνία ώστε να πέσει μπροστά στα πόδια μου, αλλά ... κλικ !!! Καταραμένοι κάλυκες με κοντό μέταλλο (Fiocchi cal.16/67/8) ... Όπως έχω ξαναπεί μου το έχουν ξανακάνει καποιες φορές μέχρι που τους άλλαξα καψούλι από 616 σε 686. Αλλά πρώτη φορά το παθαίνω με 686 ... Ο πάφυλας σ' αυτούς είναι σκέτος ντενεκές !!! .hair.

IMG_20201029_203145.jpg
Σήμερα δεν πήγα ...

Status
Not open for further replies.
Back