Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βολτουλα περιξ Δερβενοχωριων με αναμικτα συναισθηματα. Απο την μια σεισμος - κορωνοιος - μετρα - απαγορευση κυνηγιου στην Γαλλια και απο την αλλη οι μερες περνανε και τιποτα δεν βλεπουμε.
Ανηφοριζοντας απο το αμαξι για να παω στο καρτερακι σηκωθηκε η πρωτη μπεκατσα απο τον χωματοδρομο μεσα απο τα ποδια μου και πηγε να μου φυγει το οπλο απο την τρομαρα μου. Η πρωτη που βλεπω φετος. Ειδα 5-6 μαυρες οι οποιες δεν μου εδωσαν περιθωριο για ντουφεκια. Μεχρι τις 10.30 που εφυγα απο το καρτερι ειδα καμια 60αρια πουλια. Μια 20αδα μια 10αδα και 5αδες, 4αδες και 3αδες. Πουλια πολυ ψηλωμενα. Επισης ειδα και 4 κεδροτσιχλες. Για την ιστορια εριξα 2 ντουφεκιες και πηρα 1 τσιχλιτσα. Και για οσους ''κοιτανε'' αυτα τα πραγματα (κι εγω μεσα), να πω οτι για πρωτη φορα φετος ειδα τοσους πολλους σπινους. Μεχρι τις 11.00 που εφυγα με το αμαξι, περναγαν. Θα δουμε λοιπον και τις επομενες μερες εαν θα εχουμε κανενα μπασιματακι, ''αλλα οι μερες περνανε'' Καλα να περνατε στις εξοδους σας..

Απο Β.Ευβοια τα πιασμενα αρκετα αλλα τι να το κάνεις που ειναι στα σφιχτά σημεια...το πρωι τσικ τσικ απο δω, τρρρρ τα κοτσυφια απο κει κτλ αλλα δεν ασχοληθηκα καθότι χωρις σκυλακι.... απο μπασιμο τπτ μια τριαδα ειδα τσιχλακια και δυο ολιγομελή κοπαδακια φασσες....

Όλα καλά σήμερα, ''από βραδύς τα τσιν τσιν γέμιζαν τον αέρα, με το που άρχισε να φέγγει οι πρώτες μαύρες έκαναν την εμφάνισή τους και ω του θαύματος δυο πήραν θέση στο κρεμαστάρι. η συνέχεια ακόμη καλύτερη δυο - δύο, τρεις - τρεις οι κυρίες έκαναν την εμφάνιση τους πάνω από την θάλασσα. Κρέμασα άλλες τέσσερις και μια περίεργη κυριαρίνα που ερχόταν να μου πάρει το καπέλο. Αλλά όλα τα ωραία έχουν τέλος, ''Δεν σηκώνεσαι εσύ να πας τον μικρό για προπόνηση'' με ξύπνησε η φωνή της γυναίκας μου 7:15. ''Ti μιλάς ρε παιδί μου και με ζύγωνε ένα κοπάδι ΄φασσες'' Μετά από αυτή την κυνηγετική ονείρωξη πίνω τον καφέ στην βεράντα με δυνατό ήλιο, από τουφεκιές ούτε ίχνος. 'Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε, καλημέρα σε όλους κοιμώμενους ή στα καρτέρια..very funny..yel..yel..yel.
Διαβάζοντας το μύνημα σου μέχρι την μέση ανατριχιασα, γιατί αναρωτηθηκα μήπως πήγα αλλού και νόμιζα ότι ήμουν Ωρωπό αλλά μετά ισιωσα

Last edited:
Σήμερα Καπανδρίτι με τον Θοδωρή(@Θοδωρής-Εύβοια ) στο καρτέρι φάνηκαν μόνο 2-3 μαύρες και αργότερα ένα κοπαδάκι κυριαρίνες.Στη συνέχεια περπατήσαμε λίγο σε κάτι πυκνά, σηκώσαμε 5-6 τσίχλες και πήραμε τις 3.
Κοντά στη λίμνη στα υψώματα έπεσαν κάποιες τουφεκιές, αλλά φαντάζομαι θα γινόταν χαμός από κόσμο εκεί.

Προς Δερβενοχώρια ανέβηκε κάποιος σήμερα ;
Ρε μην κλεβεις και διεστρεβλωνεις την αληθεια...
Πηραμε και ενα ψαρονι..
Μην λες ψεματα στο κοσμο...

Διαβαζω και για κοτσυφια στο φβ...οποτε τελος τα περασματα κυριοι...ξεκινηστε διαδρομο, γιατι και φετος η δουλειά θέλει περπάτημα μπολικο απο τωρα!
Το καλο σεναριο (για Αττικη) ειναι να κανει ενα μπασιμο καλο τις προσεχείς ημερες...οταν λεμε καλο, απλα για να πούμε οτι κατι μπηκε....

Επιστροφη απο παρνασσο για ελατοτσιχλες οπως καθε χρονο στα λημερια τις Φωκιδας.Αυτη την φορα δεν ειχε τα πουλια που περιμενα ειδα 50 πουλια, 18 τσιχλες και 1κοτσυφι απολογισμος το πολλη 9 πουλια ανα ατομο και να ειμαστε ευχαριστιμενη για τοσα χιλιομετρα που εγιναν.Οσο για τις κοινες τσιχλες δυσκολα θα αλλαξη κατι ομως πρεπει να περιμενουμε κιαλλο ,

Μια η ανυπαρξια των πουλιων μια οτι ειναι κυριακη αυριο και τα καρτερια θα ειναι γεματα κανει την εξοδο τελειως ανωφελη,απο δευτερα παλι!
Πήγαινε ρε Γιάννη αν έχεις χρονο. Και σιγά το κόσμο που θα εχει. Αργία ηταν και την Τετάρτη και 3 ατομα ήμασταν στα ελατα. Στα πρωινά εκτός της 28ής πάει η φολα σερί αλλά δεν θέλω να χάνω ούτε μισή ευκαιρία να βγω στο κυνήγι!!!
Στο απογευματινό όλο και κάτι κουνιέται. 5 λεπτά από το σπίτι αποψε πέρασαν 11. Τουφεκισα 5 πήρα 4.

Αν εννοεις στα ελατα ευβοια πλευρα παω αρκετες φορες,απο δευτερα και τριτη εκει θα ειμαι μαλλον!
Στον Ιερεμία στην ευθεία πιανεις; Έχουμε σίγουρα ανέβει ίδιες μέρες εκεί πανω τον τελευταίο καιρο και έχουμε φάει την φολα μαζι!!!! Λέω και εγώ Τετάρτη να πάρω την τελευταία άδεια που περισσεύει και να ανέβω παλι εκει.

Από βόρεια Ελλάδα έμαθε κανείς αν μπήκε τιποτα? Αν δεν μπήκαν και σήμερα πάνω άδικα θα περιμένουμε κάτι καλό και εδω. Δεν έχω facebook και δεν βλέπω τόσα οσα αυτοι που εχουν!
Ουτε φτερο απο κερκυρα ....λιγες μπεκατσες και παπια εμπασε .. κυχλες 000

Status
Not open for further replies.
Back