Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στα 63 θα του βγει πολυ ψοφιο..με z2m18 +φελλο καλ 20 3 χιλ ή z2m21 παει ρελιασμενο στα 60 χιλ για να μην πω 59.5

Καλημερα Μιλτο . Δεν ηξερα τι ογκομετρια του δινει και τι κενο χωρο ειχε γι αυτο ειπα 63 χιλιοστα
ρελιασμα.
Τα τελευταια μονοβολα που δοκιμασα αυτην εβδομαδα με MG2 πυριτιδα και βλημα DEER 32 γραμ.
σε 12/70 καλυκα ακοπο 69 τελικο ρελιασμα στα 64 . Βαθος και παχος ρελιου 2 χιλιοστα.
Επειδη τα δοκιμασα η δοσολογιες ειναι μεσα στα ορια ασφαλειας και γι'αυτο τις αναφερω...
MG2 -688 - 2,40 - 2,50 - DEER 32 γραμμαρια με το δικο του αμορτισερ.....πολυ καλη ευθυβολια
μεγαλη δυναμη κρουσης στα 70 πραγατικα μετρα που τα δοκιμασα.
ΥΓ. ΑΥΤΑ τα μονοβολα ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΓΚΝΟΥΜ ΟΠΛΑ.

Καλημερα Μιλτο . Δεν ηξερα τι ογκομετρια του δινει και τι κενο χωρο ειχε γι αυτο ειπα 63 χιλιοστα
ρελιασμα.
Τα τελευταια μονοβολα που δοκιμασα αυτην εβδομαδα με MG2 πυριτιδα και βλημα DEER 32 γραμ.
σε 12/70 καλυκα ακοπο 69 τελικο ρελιασμα στα 64 . Βαθος και παχος ρελιου 2 χιλιοστα.
Επειδη τα δοκιμασα η δοσολογιες ειναι μεσα στα ορια ασφαλειας και γι'αυτο τις αναφερω...
MG2 -688 - 2,40 - 2,50 - DEER 32 γραμμαρια με το δικο του αμορτισερ.....πολυ καλη ευθυβολια
μεγαλη δυναμη κρουσης στα 70 πραγατικα μετρα που τα δοκιμασα.
ΥΓ. ΑΥΤΑ τα μονοβολα ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΓΚΝΟΥΜ ΟΠΛΑ.
Καλημερα Νικο..το συγκεκριμενο μονοβολο το diablo εχει ιδιαιτεροτητα γιατι δεν ακουμπαει το ρελι πανω στο μολυβι τις περισσοτερες φορες αλλα στον συγκεντεωτηρα και για να τον συμπιεσει ρελιαζουμε χαμηλα..βεβαια και στα υπολοιπα και το gualandi και το brenneke παλι πιο χαμηλα ερχομαστε..μονο στο deer ή αλλιως cervo επειδη ειναι πιο φλατ μπορεις να ρελιασεις οπως το σεταπ που ανεφερες που βγαζει πολυ δυναμη το συγκεκριμενο..το μονοβολο αν ειναι στημενο σωστα δεν ξεπερναει ποτε τα ορια ασφαλειας αρκει παντα να προσεχουμε τι κανουμε οπως και τις ιδιαιτεροτητες του καθε μονοβολου πχ gualandi proiettile

Λοιπόν η δοκιμή με το μονοβολο έγινε το πρωί. Δοκίμασα αυτό με την mb32. Η εντύπωση που μου άφησε ήταν πολύ ωραία. Δοκίμασα στα 40μ για αρχή σ ένα τενεκέ και πήγε κέντρο. Από λάκτισμα πολύ καλό και ταχύτητα καλή. Πιστεύω βοήθησε πολύ ο ζ2μ. Μήπως επειδή δεν είχα καλό κλώτσημα να μην είχε πολλές ταχύτητες; Θα δοκιμαστεί περισσότερο! Το άλλο με την τέκνα δεν το δοκίμασα γιατί άφησα αυτή τη χαρά στο φίλο που μου έδωσε το καλούπι για λίγο γιατί μόλις του το έδειξα είπε "τι κάνεις ρε μη μου πεις ότι τα έφτιαξες κιόλας" :D. Με την τέκνα θα δοκιμάσω αύριο αυτοπροσώπως αφού μου τη χάλασαν σήμερα.sarcastic.

Χρησιμοποίησε σιλικόνη για να γεμίσεις την τρύπα στη βάση του βλήματος.
Σε συγκεντρωτήρες B&P Z2M ή Diamant 15 ή 18χιλ. βάλε 1 ή 2 χάρτινες τάπες ή φελλούς στο πάτο του κυαθίου, διαμετρήματος 20, ώστε το ύψος του βλήματος να έρθει στο ίδιο ύψος με τα χείλη του συγκεντρωτήρα.
Καλό θα ήταν να του κόψεις τα πτερύγια ώστε να μην είναι ενωμένα.
Αφού το τοποθετήσεις στον κάλυκα βάλε ένα διάφανο δισκάκι (Gualandi GTD) και ρέλιαστο.
Η πυρίτιδα που χρησιμοποιείς είναι πολύ γρήγορη. Τουλάχιστον Tecna και ακόμη και με αυτήν με προσοχή.
Αν δεις ότι η ταχύτητα ξεπερνά τα 1300-1350π/δ έχεις ξεφύγει στις πιέσεις.

Χρησιμοποίησε σιλικόνη για να γεμίσεις την τρύπα στη βάση του βλήματος.
Σε συγκεντρωτήρες B&P Z2M ή Diamant 15 ή 18χιλ. βάλε 1 ή 2 χάρτινες τάπες ή φελλούς στο πάτο του κυαθίου, διαμετρήματος 20, ώστε το ύψος του βλήματος να έρθει στο ίδιο ύψος με τα χείλη του συγκεντρωτήρα.
Καλό θα ήταν να του κόψεις τα πτερύγια ώστε να μην είναι ενωμένα.
Αφού το τοποθετήσεις στον κάλυκα βάλε ένα διάφανο δισκάκι (Gualandi GTD) και ρέλιαστο.
Η πυρίτιδα που χρησιμοποιείς είναι πολύ γρήγορη. Τουλάχιστον Tecna και ακόμη και με αυτήν με προσοχή.
Αν δεις ότι η ταχύτητα ξεπερνά τα 1300-1350π/δ έχεις ξεφύγει στις πιέσεις.
Λευτερη για το φελλο το ιδιο δεν θα ειναι αν ψαλιδιζε λιγο τον συγκεντρωτηρα μεχρι να ερθει στο ιδιο υψος με το μονοβολο;επισης τζαμακι για να μην καβαλησει το ρελι τα χειλη του συγκεντρωτηρα;

Το ίδιο είναι αλλά το πλεονέκτημα τους είναι ότι ενισχύουν τη βάση του κυαθίου για να μην παραμορφωθεί και επηρεάσει την απόδοσή του. Τον ίδιο ρόλο παίζει και η σιλικόνη.
Το τζαμάκι τοποθετείται για να ρελιαστεί σωστά και ομοιόμορφα το φυσίγγιο και να μην υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί το βλήμα, αφού είναι μικρότερης διαμέτρου από 12άρι.
Αν βρεθούν αφρεζάριστοι κάλυκες, ακόμη καλύτερα.

Το ίδιο είναι αλλά το πλεονέκτημα τους είναι ότι ενισχύουν τη βάση του κυαθίου για να μην παραμορφωθεί και επηρεάσει την απόδοσή του. Τον ίδιο ρόλο παίζει και η σιλικόνη.
Το τζαμάκι τοποθετείται για να ρελιαστεί σωστά και ομοιόμορφα το φυσίγγιο και να μην υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί το βλήμα, αφού είναι μικρότερης διαμέτρου από 12άρι.
Αν βρεθούν αφρεζάριστοι κάλυκες, ακόμη καλύτερα.
Καταλαβα..σε ρωτησα γιατι τα εχω δοκιμασει αυτα που εγραψες εκτος απο την σιλικονη..για το μονοβολο αυτο νομιζω οτι βγαζει το svarog το ιδιο με ιση διαμετρο με τον αυλο..βασικα εχει 2-3 καλουπια που κυμαινοντε απο 18.3 εως 18.5 βεβαια με το αναλογο βαρος

Το βλήμα ξεπερνά τα χείλη του συγκεντρωτηρα κατά 1χιλ περίπου. Τα πτερύγια τα έκοψα απ' την αρχή για να μειώσω απ' την αρχή την αλλαγή πορείας. Με την mb32 είχα φυσιολογικη ανάκρουση σαν σκάγια και ήταν ευθύβολο. Ταχογραφο δεν έχω για να δω ταχύτητες αλλα καλό μου φάνηκε.Σήμερα δοκίμασα και με τέκνα και είχα ανάκρουση σαν να έριχνα μάγκνουμ δράμια και μου φάνηκε πολύ γρήγορο. Οι κάλυκες είναι αφρεζαριστοι και το βλήμα παρόλο μικρότερης διαμέτρου κάθεται σφιχτά στο φυσίγγι. Φαίνεται κάποιο από τα δύο σεταπ επικίνδυνο;

Το βλήμα ξεπερνά τα χείλη του συγκεντρωτηρα κατά 1χιλ περίπου. Τα πτερύγια τα έκοψα απ' την αρχή για να μειώσω απ' την αρχή την αλλαγή πορείας. Με την mb32 είχα φυσιολογικη ανάκρουση σαν σκάγια και ήταν ευθύβολο. Ταχογραφο δεν έχω για να δω ταχύτητες αλλα καλό μου φάνηκε.Σήμερα δοκίμασα και με τέκνα και είχα ανάκρουση σαν να έριχνα μάγκνουμ δράμια και μου φάνηκε πολύ γρήγορο. Οι κάλυκες είναι αφρεζαριστοι και το βλήμα παρόλο μικρότερης διαμέτρου κάθεται σφιχτά στο φυσίγγι. Φαίνεται κάποιο από τα δύο σεταπ επικίνδυνο;
Μιχαλη σ αυτο δνε μπορει να σου απαντησει κανεις αν δεν εχουμε τουλαχιστον μετρημενη την ταχυτητα και παλι κατα προσεγγιση και εκει..απο τα φυσιγγια που εριξες πηρες τα αναμενομενα..με την mb32 γλυκια τουφεκια και μαλακη λογω ζ2μ και απο την τεκνα ξερη και γρηγορη λογω gt που ειναι σκληρο βυσμα οσο για την ανακρουση του λογικο να σου δωσει τετοια εντυπωση γιατι και απο ταχυτηυα πρεπει να σου εδωσε γυρω στα 450-460 μ/δ

Μιχαλη επικινδυνο δεν ειναι. Αλλα το 2,20 με Τεκνα ειναι καθαρα χειμωνιατικη δοσολογια....θα σου ελεγα να
δοκιμασεις στο 2,10 φιλε με αυτες τις θερμοκρασιες που εχουμε τωρα και CX2000 καψουλι.

Μιχαλη επικινδυνο δεν ειναι. Αλλα το 2,20 με Τεκνα ειναι καθαρα χειμωνιατικη δοσολογια....θα σου ελεγα να
δοκιμασεις στο 2,10 φιλε με αυτες τις θερμοκρασιες που εχουμε τωρα και CX2000 καψουλι.
Η δοσολογια στο 2.15 ειναι πολυ καλα για τωρα..το 2.10 μπορει να του εκοβε λιγα μετρα αρχικη αλλα μποριε να το προσαρμοσει εκει που θελει..το μονοβολο δεν υπακουει τοσο στο χειμωνα καλοκαιρι η μονη αυξηση που θελει σε πυριτιδα ειναι σε θερμοκρασιες πολυ κατω απ το μηδεν..αναλογα με το λοτ παει και ψηλοτερα

Η δοσολογια στο 2.15 ειναι πολυ καλα για τωρα..το 2.10 μπορει να του εκοβε λιγα μετρα αρχικη αλλα μποριε να το προσαρμοσει εκει που θελει..το μονοβολο δεν υπακουει τοσο στο χειμωνα καλοκαιρι η μονη αυξηση που θελει σε πυριτιδα ειναι σε θερμοκρασιες πολυ κατω απ το μηδεν..αναλογα με το λοτ παει και ψηλοτερα

Μιλτο με την ΜG2 που δοκιμασα με ζεστη βεβαια η αισθηση του 2,50 ηταν αυτη που περιγραφει ο Μαικ
ενω το 2,40 ηταν ''νορμαλ''.....τωρα οσον αφορα τα ΛΟΤ της Τεκνα....πολλα διαβαζω....δεν μπορω να
εκφερω γνωμη για τα παλια ΛΟΤ. Ενα κιλο που πηρα σφραγισμενη με λοτ 3/19 ....ειμαι ενθουσιασμενος...
και την δουλευω με παλιες δοσολογιες....αυτο ξερω.

Μιλτο με την ΜG2 που δοκιμασα με ζεστη βεβαια η αισθηση του 2,50 ηταν αυτη που περιγραφει ο Μαικ
ενω το 2,40 ηταν ''νορμαλ''.....τωρα οσον αφορα τα ΛΟΤ της Τεκνα....πολλα διαβαζω....δεν μπορω να
εκφερω γνωμη για τα παλια ΛΟΤ. Ενα κιλο που πηρα σφραγισμενη με λοτ 3/19 ....ειμαι ενθουσιασμενος...
και την δουλευω με παλιες δοσολογιες....αυτο ξερω.
Καλα το 2.50 της mg2 οντως ειναι ψηλοφορτωμενο..και γω που το χα γεμισει με το cervo τραβαγε καλα χειμωνα..η τεκνα οπως και πολλες απλα ανεβασε προοδευτικοτητα..ε ω και του 9 του 11 του 13 και του 19..με ολες κομπλε λιγο του 13 μου κανε νερα αλλα τα ξεπερασα

Καλα το 2.50 της mg2 οντως ειναι ψηλοφορτωμενο..και γω που το χα γεμισει με το cervo τραβαγε καλα χειμωνα..η τεκνα οπως και πολλες απλα ανεβασε προοδευτικοτητα..ε ω και του 9 του 11 του 13 και του 19..με ολες κομπλε λιγο του 13 μου κανε νερα αλλα τα ξεπερασα

Μιλτο για πω την αληθεια....απο τα οσα διαβαζα...αποφασισα και την εβαλα στα χερια μου....ορισμενοι συναδελφοι
το ειχαν τραβηξει το θεμα των ΛΟΤ απο τα μαλλια...το λεω χωρις να θελω να θιξω κανεναν....αλλα αυτη την στιγμη
για το λοτ που εχω.....εχω και αποψη . Και αυτο για μενα εχει σημασια!!!

Μιλτο για πω την αληθεια....απο τα οσα διαβαζα...αποφασισα και την εβαλα στα χερια μου....ορισμενοι συναδελφοι
το ειχαν τραβηξει το θεμα των ΛΟΤ απο τα μαλλια...το λεω χωρις να θελω να θιξω κανεναν....αλλα αυτη την στιγμη
για το λοτ που εχω.....εχω και αποψη . Και αυτο για μενα εχει σημασια!!!
Οντως εγινε ντορος αλλα παντα τουλαχιστον εγω οταν πιανω στα χερια μου μια πυριτιδα εστω και αυτη που ξερω την δοκιμαζω και απο εκει και περα προσαρμοζομαι..τωρα αν θελει λιγο παραπανω ή κατι αλλο τροποποιηση δεν το λες και τρελη διαφορα..στου 13 το λοτ ειχα ψηλοαπογοητευτει στην αρχη αλλα οταν το ξαναπιασα εκανα δουλεια..η τεκνα ειναι ενα κεφαλαιο μονη της και την θεωρω πολυεργαλειο σε οτι και να την γεμισει καποιος απο μπεκατσα μεχρι γουρουνι ανταποκρινεται αψογα

Οι θερμοκρασίες τώρα ακόμα και τις ηλιόλουστες μέρες ξεκινάει από 4-5 °C μέχρι 15-18 το καταμεσήμερο. Ίσως το κατεβάσω λίγο στο 2,10 ή 2,15 όπως είπατε κι αυτό μόνο από θέμα ασφάλειας μήπως είμαι ψηλά σε πιέσεις. Κύριε Νίκο το καψουλι εξ αρχής ήταν το cx2000 και στα δύο σεταπ! Ευχαριστώ για το χρόνο όλων.

Να ετοιμαζομαστει σιγα σιγα γεια καμια μπεκατσα με s4 ειχε κανεις φιλος κανενα καλό διασποράς

12/65,4- CX2000-1,55X33 - Nτιανα 16χιλ. πανω στη πυριτιδα+κουβετ+25γραμ.σκαγια Ν9 +αναποδα τον αποκεντρωτηρα
+8γραμ. πανω απο τον αποκεντρωτηρα+τζαμακι ρελι - 65,4 - 60.
Για κοντινες τουφεκιες!!!

Status
Not open for further replies.
Back