Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια που αναφέρατε και το κάλ 16, με sipe σε cheditte cx1000 1,30/27 γρ ν6 με g18 και κομένο διασπορέα ελικα έχει φάει δυό λαγούς φέτος...
Σε 16 παει πολυ καλα αυτή η συνταγή, σε 12 ουτε για βαφτίσια δεν κάνει, δεν θα πεταει ουτε τον ριγμένο καλυκα το όπλο

κάλ 16, με sipe σε cheditte cx1000 1,30/27 γρ
Σε 16 παει πολυ καλα αυτή η συνταγή, σε 12 ουτε για βαφτίσια δεν κάνει, δεν θα πεταει ουτε τον ριγμένο καλυκα το όπλο
Για τη SIPE, τo 1,30 x 27 σε Cal.16, είναι αντίστοιχο με το 1,55 x 33 σε cal.12 ... ;)

Οπως ειπε και ο Ηλιας τα 33 ειναι ''μαγικα''.....αλλα στα μπασιματα δουλευω CX2000- 1,50Χ32 και οταν πεσει
η θερμοκρασια το 686 ή CX2000-1,55X33 ....αναλογα με τι θερμοκρασια θα το ριξω.
Και τα δύο μου αρέσουν πολύ!! Το 1,50x32 το κάνω με 2000 και sg 25 No8,5 και το 2000 με 1,55x33 σε νούμερο 7 με piston skeet . Έκανα πολλούς συνδυασμούς και αυτοί μου έκατσαν καλύτερα.........

Και τα δύο μου αρέσουν πολύ!! Το 1,50x32 το κάνω με 2000 και sg 25 No8,5 και το 2000 με 1,55x33 σε νούμερο 7 με piston skeet . Έκανα πολλούς συνδυασμούς και αυτοί μου έκατσαν καλύτερα.........

Βαγγελη σαν δοσολογιες ειναι σωστες ( αυτη ειναι η γνωμη μου ) απο κει και περα.....''παιζεις'' με
αρκετα βυσματα.....και ''βγαζεις'' οτι γουσταρει ο καθε ενας μας φιλε!!! ;) :)

Βαγγελη σαν δοσολογιες ειναι σωστες ( αυτη ειναι η γνωμη μου ) απο κει και περα.....''παιζεις'' με
αρκετα βυσματα.....και ''βγαζεις'' οτι γουσταρει ο καθε ενας μας φιλε!!! ;) :)
Οφείλω να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασε η απόδοση σε συγκέντρωση του piston skeet στο συγκεκριμένο setup η οποία πλησιάζει το 70% στα 36,5 μέτρα με 3* τσοκ!!!!

Οφείλω να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασε η απόδοση σε συγκέντρωση του piston skeet στο συγκεκριμένο setup η οποία πλησιάζει το 70% στα 36,5 μέτρα με 3* τσοκ!!!!
Βαγγελη ο piston skeet ειναι βυσμα που υπακουει στον βαθμο της συσφιξης σαν μισοταπα περιπου..ειναι πολυεργαλειο

Καλο θα ηταν οταν γραφουμε ενα σεταπ....να αναφερουμε και το τελικο υψος ρελιασματος....αλλιως το
σεταπ για εναν απειρο ιδιογομωτη δεν τον βοηθαει. Θα το στησει.....και οταν ερθει η ωρα να το κλεισει
θα ξυνει την κεφαλή του......και θα αναρωτιεται σε τι υψος να κλεισω στα 56,5 - 57 - 57,5 - 57,8 -58 ???
Μητσαρα δεν το λεω για σενα.....γενικα μιλαω....γιατι εχω προσεξει οτι οι περισσοτεροι φιλοι και
συναδελφοι δεν το αναφερουν.
Υπαρχουν συναδελφοι που ξεκινησαν τωρα....η που δεν εχουν την εμπειρια που εχουν οι παλιοι
ιδιογομωτες.....καλο ειναι να τους βοηθαμε.....το τελικο υψος ρελιασματος ειναι πολυ σημαντικο για την
αποδοση του φυσιγγιου.;)
ΥΓ. Ευχομαι να μην παρεξηγηθω......απο κανεναν .

Ωραίος ο παίχτης.....
Τα σύνεργα του Παπαιωάννου όλο κ μπαίνουν δυναμικά στο χώρο της ιδιογόμωσης.
Αν μιλας για το 8αστερο....οντως το μαχαιρακι φαινεται ποιοτικο.
Ελαφρυ κραμα βεβαια αλλα κοβει αψογα.

Πέρυσι ένα απο τα αποδοτικότερα κυνήγια μου το έκανα με ένα κουτί φυσίγγια που δεν είχα προλάβει να δοκιμάσω , η δοκιμή έγινε απευθείας στις τσιχλες. Ιανουάριο μήνα με θερμοκρασία 4-7 βαθμούς .
SIPE 1,55x32 . Nobel 686 . Spark 26. No 9. 6*.
Θα γεμίσω μερικά και φέτος .

Έλιωσα κάτι μονοβολα και είπα να γεμίσω κανενα. Μονοβολα δεν έχω ξαναγεμίσει. Αν έχει κανείς γνώση και όρεξη θα ήταν χρήσιμη η άποψη του. Λοιπόν έτσι για να δω πως κάθεται στο φυσίγγι και πως κλείνει έστησα ένα. Λοιπόν t5 65,4 χιλ - cx2000 - 2,00mb32 - z2m24 μονοβολο 33,5γρ μέσα στο συγκεντρωτηρα - κλείσιμο από 65,4 σε τελικό ύψος 59,5. Το στροφείο είναι το μπρούτζινο OTP που είναι για στρογγυλό ρέλι.
IMG_20201017_181445.jpg

Status
Not open for further replies.
Back