Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε εμένα αν μου γκρινιαξει θα την βάλω στην θέση της
Αρκεί να έχω πλύνει τα πιάτα να έχω κάνει σκούπα μάπα και να έχει τελειώσει το πλυντήριο για να απλώσω τα σεντόνια
Για να έχω χρόνο εννοώ να τις τα πω ένα χεράκι :rolleyes:

Αδερφε ολα αυτα καλα,αν εχεις ομως κ τη γυναικα να γκρινιαζει που εχεις μια κυριακη να δεις την οικογενεια κ εσυ λειπεις την μιση στο κυνηγι τι κανεις;χαχα
Και εγώ φίλε μου οικογενειάρχης ειμαι με δύο παιδιά η κόρη μου 15 ο γιος μου 10,η λύση είναι μία, η συνηθίζεις εσύ η αυτή ότι από τα δύο παραπάνω και να γίνει κερδισμένος θα είσαι χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν μετραει μονο ο τροπος και το θελω Παναγιωτη!!! Τον ποιο σημαντικο ειναι ο σκυλος.....στα 100
σκυλια που θα πανε στην μπεκατσα το 20% απο αυτα θα βγουν καλα...... μα καλά..... μπεκατσοσκυλα.!!!!
Αν δώσουμε αγάπη, φροντίδα και συχνές κυνηγετικές εξόδους στον σκύλο μας και ο μέτριος θα γίνει καλός. Κάποιοι που κυνηγούν την τελειότητα περιμένουν πολύ ή αλλάζουν τα σκυλιά σαν τα πουκάμισα. Αυτό έχω δει στα 25 χρόνια που κυνηγάω, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν.

Αν δώσουμε αγάπη, φροντίδα και συχνές κυνηγετικές εξόδους στον σκύλο μας και ο μέτριος θα γίνει καλός. Κάποιοι που κυνηγούν την τελειότητα περιμένουν πολύ ή αλλάζουν τα σκυλιά σαν τα πουκάμισα. Αυτό έχω δει στα 25 χρόνια που κυνηγάω, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν.
Εγώ χτικιασα Κωνσταντίνε μέχρι να τον ξεκινήσω δεν τον είχα και από κουτάβι και πρέπει να είχε ψυχολογικά προβλήματα έκανε κάτι ανεξήγητα πράγματα αλλά ήμουν τυχερός γιατί εκείνη την χρονιά και την επόμενη έκανα αρκετά κυνηγια και πήρε μπροστά γι'αυτό παρόλο το περσινό δεν απελπίζομαι αρκεί να μην μας πάει κόντρα και φέτος

Εγώ χτικιασα Κωνσταντίνε μέχρι να τον ξεκινήσω δεν τον είχα και από κουτάβι και πρέπει να είχε ψυχολογικά προβλήματα έκανε κάτι ανεξήγητα πράγματα αλλά ήμουν τυχερός γιατί εκείνη την χρονιά και την επόμενη έκανα αρκετά κυνηγια και πήρε μπροστά γι'αυτό παρόλο το περσινό δεν απελπίζομαι αρκεί να μην μας πάει κόντρα και φέτος
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ας έχει μπεκάτσες φέτος και το σκυλί σου θα βρεί τον δρόμο του. ;)

Με τα σκυλιά τι γίνεται είναι το θέμα άντε να ξεκινήσει κουτάβι
Εξόδους εξόδους εξόδους κ πάλι εξόδους....και ΥΠΟΜΟΝΗ....θα μου πεις...δν υπάρχει υπομονή όταν έχεις κουτάβι πιτσιρίκι, γιατί δν βλέπεις την ώρα κ τη στιγμή, να σου απορτάρει την 1η μπεκάτσα...οκ συμφωνώ.....εγώ πέρισυ σε μπουρδελοχρονιά και σήκωσε 4 σύνολο η μικρή στα μπασίματα....στη μιά στάθεικα 50% τυχερός γιατί τν ξεπουπούλιασα αλλά δν κατάφερα να χαρώ τη στιγμή του απόρτ.....δν πηράζει.
Όλα στο πρόγραμμα.....αλλά ο επιμένων ΝΙΚΑ.

Η χρονιά με ανησυχεί περισσότερο απ' όλα
Ότι πάλι δεν θα έχω χρόνο το ξέρω αλλά όσες φορές πάω έστω και για το λίγο που θα πάω εάν έχει τον ξέρει τον δρόμο και πέρσι μπορεί να έκανε τα δικά του αλλά τα έκανε επειδή δεν είχε όταν είχε αυτές τις λίγες που είχε μια χαρά τις μπλοκαριζε και με περίμενε
Θα δούμε ρε μάγκες μετά το περσινό είμαι αισιόδοξος δεν μπορώ να πιστέψω ότι πάει και πιο κάτω

Κα

Καλύτερα στην μπεκάτσα να βρίσκει θήραμα το κουτάβι παρά σε ορτύκι εκτροφείου .
Σιγουρα αλλα εδω δεν βρισκουμε ορτυκια περιξ της αττικης μπεκατσες θα βρουμε;ενας παλιος κυνηγος μου ειπε:θα πας βραδυ,θα βαρεσεις μπεκατσα στο καρτερι κ μετα θα δουλεψεις το σκυλι με καλαμι σαν τα ορτυκια να παρει τη μυρουδια!Αν ειναι φιλε να γυρισω στην εποχη των γουεστερν καλυτερα να βαραω τσιχλες κ να μου κανει απορτ!

Σε καμιά περίπτωση δεν χτυπάμε τη βασίλισσα στο καρτέρι αυτό που λέω εγώ είναι από κάποιο φίλο που έχει χτυπήσει μπεκάτσα 3,4 φορές να το κάνεις για να πάρει το σκυλί τις πρώτες μυρωδιές κ να φερμαρει κ μετά όσες εξόδους περισσότερες μπορείς .

Τα καλύτερα εκπαιδευτικα γίνονται νύχτα στο κάμπο......αρκεί να μένεις στην επαρχία....το εκανα μια χρονιά με εναν φίλο......εννοείται χωρίς οπλο.....

Καλησπέρα Γιάννη, επίσης καλά εκπαιδευτικά γίνονται σε κομμάτι που ξέρουμε ότι έχει πουλιά, αλλά δεν κυνηγιεται λόγω πυκνούρας.
Παρακινείς να μπει μέσα το κουτάβι και κάποια στιγμή θα αρχίσει να τις καταλαβαίνει και να τις ψάχνει, να τις σηκώνει να τις ξαναβρίσκει (την ίδια ή άλλη μέρα), μέχρι και να φερμάρει.
Ο κυνηγός είτε έχει τουφέκι είτε όχι, δεν ρίχνει σε καμία περίπτωση, απλά παρακολουθεί...μια μπεκάτσα σε δέκα μέρες μπορεί να φτιάξει σκύλο!

Καλησπέρα Γιάννη, επίσης καλά εκπαιδευτικά γίνονται σε κομμάτι που ξέρουμε ότι έχει πουλιά, αλλά δεν κυνηγιεται λόγω πυκνούρας.
Παρακινείς να μπει μέσα το κουτάβι και κάποια στιγμή θα αρχίσει να τις καταλαβαίνει και να τις ψάχνει, να τις σηκώνει να τις ξαναβρίσκει (την ίδια ή άλλη μέρα), μέχρι και να φερμάρει.
Ο κυνηγός είτε έχει τουφέκι είτε όχι, δεν ρίχνει σε καμία περίπτωση, απλά παρακολουθεί...μια μπεκάτσα σε δέκα μέρες μπορεί να φτιάξει σκύλο!
Συμφωνώ σε όλα, δεν μπορείς να φτιάξεις σκύλο και να θέλεις να πάρεις πουλιά, εκτός αν σου εχει πέσει το top μπεκατσόσκυλο.....Εμείς αυτο Γιώργο το εφαρμόζουμε χρόνια σε κομμάτια που τα προσέχουμε απο τα αδιάκριτα μάτια, πιάνουν πουλιά που δε τα τουφεκάμε και τα έχουμε για εκπαιδευτικα.....
Αυτο που έγραψα παραπάνω για το βράδυ ειναι ενας σίγουρος τρόπος να βρει πουλιά ( αν φυσικά εχριο τόπος) σχετικα εύκολα ενα άπειρο σκυλάκι, να πάρει μυρωδιές και ετσι κερδίζει εμπειρίες και χρονο ο σκύλος.....

Εξόδους εξόδους εξόδους κ πάλι εξόδους....και ΥΠΟΜΟΝΗ....θα μου πεις...δν υπάρχει υπομονή όταν έχεις κουτάβι πιτσιρίκι, γιατί δν βλέπεις την ώρα κ τη στιγμή, να σου απορτάρει την 1η μπεκάτσα...οκ συμφωνώ.....εγώ πέρισυ σε μπουρδελοχρονιά και σήκωσε 4 σύνολο η μικρή στα μπασίματα....στη μιά στάθεικα 50% τυχερός γιατί τν ξεπουπούλιασα αλλά δν κατάφερα να χαρώ τη στιγμή του απόρτ.....δν πηράζει.
Όλα στο πρόγραμμα.....αλλά ο επιμένων ΝΙΚΑ.
Ξενέρωμα μεγάλο ειδικά όταν ξεκινάς σκυλί
Η δεύτερη χρονιά που κυνηγησα τον σκύλο που έχω τώρα ήταν η χρονιά που λόγω δουλειάς άρχισα να κυνηγάω μόνος μου
Περίμενα πως και πως να τον πάω αποκλειστικά μόνο του είχα κάνει και μερικά κυνηγια την προηγούμενη χρονιά αλλά τα περισσότερα ήταν με την μάνα που την είχε το φιλαράκι μου αν και μου είχε δείξει ότι τα καταφέρνει και μόνος είχα το άγχος
Εκλασα τα φτερά σε δεκαεφτά φερμαριστες μπεκατσες μέχρι να πάρω την πρώτη ο σκύλος τάπα και εγώ χάλι μαύρο Καλημέρα μου έλεγες να μην σε νοιάζει σου έλεγα ήμουν να σκάσω
Και παλιότερα όταν ξεκινούσα το καλύτερο σκυλί που είχα για μπεκατσα όπως αποδείχθηκε έκανα άλλη μαλακια που χτυπάω το κεφάλι μου ακόμα
Έχασα μια εύκολη μπεκατσα και μου έφταιξε το δικαννο που είχα πάρει εκείνη την χρονιά ένα franchi falconet αν είχα την καραμπίνα θα την έπαιρνα είπα και πήγα και το έδωσα

Ξενέρωμα μεγάλο ειδικά όταν ξεκινάς σκυλί
Η δεύτερη χρονιά που κυνηγησα τον σκύλο που έχω τώρα ήταν η χρονιά που λόγω δουλειάς άρχισα να κυνηγάω μόνος μου
Περίμενα πως και πως να τον πάω αποκλειστικά μόνο του είχα κάνει και μερικά κυνηγια την προηγούμενη χρονιά αλλά τα περισσότερα ήταν με την μάνα που την είχε το φιλαράκι μου αν και μου είχε δείξει ότι τα καταφέρνει και μόνος είχα το άγχος
Εκλασα τα φτερά σε δεκαεφτά φερμαριστες μπεκατσες μέχρι να πάρω την πρώτη ο σκύλος τάπα και εγώ χάλι μαύρο Καλημέρα μου έλεγες να μην σε νοιάζει σου έλεγα ήμουν να σκάσω
Και παλιότερα όταν ξεκινούσα το καλύτερο σκυλί που είχα για μπεκατσα όπως αποδείχθηκε έκανα άλλη μαλακια που χτυπάω το κεφάλι μου ακόμα
Έχασα μια εύκολη μπεκατσα και μου έφταιξε το δικαννο που είχα πάρει εκείνη την χρονιά ένα franchi falconet αν είχα την καραμπίνα θα την έπαιρνα είπα και πήγα και το έδωσα
Μεσα όμωςαπο τις αστοχίες σου έδωσες την ευκαιρία και το κίνητρο στον σκυλακο σου να τις ξαναψαξει και να τις ξαναβρεί......και προσωπικά θεωρώ καλα μπεκατσόσκυλο αυτα που βρίσκουν τξν ίδια μπεκατσα μετα το πρώτο σήκωμα ξανα και ξανά.

Status
Not open for further replies.
Back