Μπράβο Λάμπρο, όμορφες εικόνες, εσύ επιμένεις φίλε και το βουνό σε ανταμηψε.Καλησπερα ρε αδερφια τι κανουμε πως ειμαστε. Εχθες πηγα κυνηγι για περδικα,τα πουλια ξαφανισμενα. Μονο μια περδικα βρηκα και αυτην την πηρα.
![]()
![]()
![]()
![]()

Μπράβο Λάμπρο, όμορφες εικόνες, εσύ επιμένεις φίλε και το βουνό σε ανταμηψε.Καλησπερα ρε αδερφια τι κανουμε πως ειμαστε. Εχθες πηγα κυνηγι για περδικα,τα πουλια ξαφανισμενα. Μονο μια περδικα βρηκα και αυτην την πηρα.
![]()
![]()
![]()
![]()
Έτσι είναι Γιάννη σχεδόν σε όλα τα Δωδεκάνησα μπορεί να μην έχουν το υψόμετρο της ηπειρωτικης Ελλάδας αλλά από δυσκολία δεν υπολείπονται, συν τη ζέστη την απουσία νερου,αγκαθωτοι θαμνοι,και ως επιτοπληστων πετρωδες έδαφος. Κυνηγός και σκυλιά πρέπει να είναι καλά προπονημενοι γιατί η ζέστη και η πέτρα σύντομα σε βγάζουν εκτος, άλλη μια δυσκολία είναι το ίδιο το θήραμα η τσουκαρ έχει πολύ αλοπροσαλη συμπεριφορά. Για τα σκυλιά τώρα πολλοί κυνηγοί έχουν μια λανθασμένη θεωρία ότι πρέπει να είναι αδυνατα, αδυνατα ναι αλλά όχι σκελετός, δύσκολο κυνήγι και καταπονουνται πολύ τα ζωα αλλά ο κυνηγός πρέπει να φροντίζει ανάλογα να αναπληρωνει την χαμένη ενέργεια και θερμίδες και να κρατάει σε φόρμα τους συντρόφους του και όχι να τα αντιμετωπίζει σαν εργαλεία.Τι τόπος ειναι αυτος βρε παιδιά, νταμάρι μιλάμε, τι κοτρονες ηταν αυτές, που να σταθείς και που να πατήσεις, μπραβο στα παιδιά που κυνηγάνε εκει. Δύσκολο κυνήγι.
*τα σκυλακια πως ηταν ετσι βρε παιδιά, σαν λείψανα. Εντάξει ειναι αδύνατα τα περισσότερα καθαρά ποιντερ λόγω σωματοδομης αλλα αυτά παραήταν.
Ναι ρε Γιάννη είδες! και μένα μου κανε πολύ κακή εντύπωση αυτό και είναι κρίμα γιατί φαίνονται πολύ καλά κυνηγόσκυλα.*τα σκυλακια πως ηταν ετσι βρε παιδιά, σαν λείψανα. Εντάξει ειναι αδύνατα τα περισσότερα καθαρά ποιντερ λόγω σωματοδομης αλλα αυτά παραήταν.
+1Έτσι είναι Γιάννη σχεδόν σε όλα τα Δωδεκάνησα μπορεί να μην έχουν το υψόμετρο της ηπειρωτικης Ελλάδας αλλά από δυσκολία δεν υπολείπονται, συν τη ζέστη την απουσία νερου,αγκαθωτοι θαμνοι,και ως επιτοπληστων πετρωδες έδαφος. Κυνηγός και σκυλιά πρέπει να είναι καλά προπονημενοι γιατί η ζέστη και η πέτρα σύντομα σε βγάζουν εκτος, άλλη μια δυσκολία είναι το ίδιο το θήραμα η τσουκαρ έχει πολύ αλοπροσαλη συμπεριφορά.
Λαμπρο κατεβα λιγο ποιο χαμηλα στις χωραφιες ειναι η εποχη τους τωρα που κατηφοριζουν λογω αλλαγης καιρου και για βοσκη αφου με τετοιες βροχες εχει βγει το πρωτο χορταρακιΚαλησπερα ρε αδερφια τι κανουμε πως ειμαστε. Εχθες πηγα κυνηγι για περδικα,τα πουλια ξαφανισμενα. Μονο μια περδικα βρηκα και αυτην την πηρα.
![]()
![]()
![]()
![]()
Όπως τα λες φίλε Σπύρο, και μας στο νησί μέχρι την τριτη μέρα συνήθως τα πουλιά είναι μέσα στα τειχιασμενα και στα λιοφυτα για σκαλισουν να φάνε κάτι ή κοντά σε στανες που ταιζουν και ποτιζουν οι βοσκοι, εκει βρίσκουν ευκαιρία κάποιοι επιτηδιοι και κάνουν νούμερα και το παίζουν τζάμπα μαγκες. Αργότερα με τα πρωτοβροχια που θα πεταχτεί το χορτάρακι και υπάρχει διαθέσιμη τροφή και νερό παντού,τα πουλιά έχουν κυνηγηθει και είναι στα χειρότερα γκρέμια, τότε όμως αξίζει το κυνήγι της και τότε ξεχωρίζεις τα περδικοσκυλα από τους κοπρους.Ναι ρε Γιάννη είδες! και μένα μου κανε πολύ κακή εντύπωση αυτό και είναι κρίμα γιατί φαίνονται πολύ καλά κυνηγόσκυλα.
+1
Για όσους λένε ότι η νησιώτικη πέρδικα είναι εύκολο κυνήγι...
Κριμα Τάσο για το πουλί, ξέρω οτι σου στοίχισε πιο πολλή όχι που δεν το καρπωθηκες αλλα που θα γινει βορά στα αγρίμια, πρεπει να'χουμε και συνείδηση. Πάντως μπράβο Τάσο που κυνηγάς πέρδικα χωρίς σκύλο,ο βαθμός δυσκολίας ειναι μεγάλος.Ένα κοπαδακι γύρω στα 5 πουλιά σήκωσα μέσα από ένα οργωμενο χωράφι..Αλλά αρκετά μακρυα.
Μετά από αρκετό περπάτημα σήκωσα άλλες τρεις κάτω από ενα γκρεμό το ενα πουλί με την δεύτερη τουφεκιά γέρνει προς τα δεξιά και κατεβενει στουκαριστο την κατηφορα,μετά από αρκετά μέτρα φρεναρει και πέφτει..Κατέβηκα με πολύ κόπο και έψαξα παντού..Ήταν αδύνατο να βρεθει..κριμα γιατί πήγε χαμένο.Δυστηχως έπεσε ζωντανό.
Καλύτερα να είχα αστοχήσει..Δεν γίνεται ενα τέτοιο θήραμα να είναι καταδικασμένο να μην πετάει πια..Όμως αυτό συμβενει και δυστυχώς θα συμβενει σε αυτό το κυνήγι..Χανοντε αρκετά πουλιά που ενώ νομίζουμε οτι αστοχησαμε αυτά έχουν πάρει σκαγια κ πέφτουν αρκετά μακρυα..Αλλα και όσα βλέπουμε να πέφτουν μακριά ,ειναι συνήθως σε μέρη απότομα που ούτε σκύλος δεν κατεβενει.Κριμα Τάσο για το πουλί, ξέρω οτι σου στοίχισε πιο πολλή όχι που δεν το καρπωθηκες αλλα που θα γινει βορά στα αγρίμια, πρεπει να'χουμε και συνείδηση. Πάντως μπράβο Τάσο που κυνηγάς πέρδικα χωρίς σκύλο,ο βαθμός δυσκολίας ειναι μεγάλος.
Φίλε Χάρη Εξαρτάτε που θα την φάει..Ειναι γνωστή η αντοχή της στα τραύματα εξάλλου..και δεν ειναι λίγοι αυτοί που βάζουν 5αρι τρίτο φυσιγγι ειδικά τώρα που δεν πλησιάζονται εύκολα..Φίλε Τάσο σε καταλαβαίνω απόλυτα!! Ξεκινάω 7 τ πρωί ν ανεβαίνω το βουνό,8 παρά τις είχα σηκώσει.Είχα 3 τουφεκιές κ έπεσαν 2..η μια στα 10-15 μέτρα κ δεξιά (σχετικα καθαρά) κ η άλλη στα 30+ κ αριστερά 2-3 πεζούλες πιο κάτω.Κατεβαίνω γρηγορα στη κατω καθως οπως την ειδα κ επεφτε λεω.. τραυματισμενη.. παω,ξερη! Ωραια σκεφτομαι,παω πανω παλι για τη σιγουρη.10:40 εφυγα κ δ τη βρηκα..ξαναγυρισα κ με σκυλο κ αλλο ατομο παρεα..τπτ.καλυτερα μη την ειχα τουφεκισει ή να μην έπεφτε.Εχω καλύτερα να χασω λαγο παρα περδικα..τι να πω.
Τασο μην το βάζεις κάτω ο επιμενων νικά, παίρνε και κανένα με ψιλά σκάγια για τα πονηρά μέρη.Πήγα σήμερα αλλά λες κ άνοιξε η γη κ τις κατάπιε..Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό..Είτε κοντά είτε μακρυα πουλιά έβλεπα σχεδόν πάντα.
5 μέρες έμειναν και θα το παλέψω..
Κάτι λίγα τσιχλοκοτσυφα εβγεναν μέσα από τις κουμαριές και λίγο έλειψε να φάνε κάνα 6αρακι αλλά κρατήθηκα..![]()