Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για να εξηγήσω τις φωτογραφίες.....στις δύο πρώτες....δε νομίζω ότι υπάρχει κουδούνι που ακούγεται τόσο μακριά....στην τρίτη και στις άλλες δύο μπορεί ο καθένας μας να αξιολογήσει την έρευνα του σκύλου του,αν καλύπτει τον τόπο και δεν τρέχει μόνο.... και στατιστικά στοιχεία για την απόσταση που διανύει αυτός αλλά και εμείς....

το άσχετο πάει στο ότι όλοι βαράνε μπεκατσες.... αν ένα μπιμπερ η ένα gps σε κάνει κυνηγο είναι λάθος. κυνηγο σε κάνει το μυαλό σού μόνο....
Και αυτο μια γνωμη ειναι....δεν επιβαλουμε γνωμες.Καποτε εφτιαχνα κουδουνια στο χερι για να εχουν μοναδικο
και οξυ ηχο ακομα και στα 200+.Τωρα μιας και τα παρατησα τα βαζω στα λαγοκυνηγια.

Για να εξηγήσω τις φωτογραφίες.....στις δύο πρώτες....δε νομίζω ότι υπάρχει κουδούνι που ακούγεται τόσο μακριά....στην τρίτη και στις άλλες δύο μπορεί ο καθένας μας να αξιολογήσει την έρευνα του σκύλου του,αν καλύπτει τον τόπο και δεν τρέχει μόνο.... και στατιστικά στοιχεία για την απόσταση που διανύει αυτός αλλά και εμείς....
Σίγουρα δεν υπάρχει κουδούνι που ακούγεται τόσο μακριά. Δεν έγινε και τίποτα όμως. Το μόνο σίγουρο είναι όπως γουστάρει και ευχαριστιέται ο καθένας.

Η γνώμη είναι αρεστή όταν δεν θίγει και δεν είναι υπερβολική..... πάντα φιλικά.
Φίλε maniakos δεν χρειάζεται να είναι αρεστή η γνώμη του καθενός. Κουβέντα κάνουμε. Σίγουρα όμως δεν πρέπει να θίγει κανέναν. Τώρα για να κάνω και λογοπαίγνιο, αν θες την γνώμη μου, δεν νομίζω οτι ο φίλος Alex37 έθιξε κανέναν από την παρέα.

μην υπερβάλλεις Θοδωρή. Δεν το εννοεί έτσι όπως νομίζεις. εννοείται ότι ο καθένας κυνηγάει όπου θέλει και όπως θέλει. ΑΛΛΑ το όμορφο το ωραίο αυτό που αρμόζει σε αυτό το πουλί είναι να το κυνηγάς μέσα στο δάσος. εξίσου και η
ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΔΆΣΟΥΣ...

Αυτό εννοεί ο εβριτης.... Όσο για τα όρια έχεις δίκιο....
Το θεμα ειναι πως αντιλαμβανεται ο καθενας το κυνηγι του συγκεκριμενου θηραματος..προτιμω να παρω ενα δυσκολο πουλι στο δασος ,παρα πεντε ευκολα στο καμπο(ακακιες,καναλια,κτλ.)Το σιγουρο ειναι οτι το βουνο δεν ειναι για ολους τους κυνηγους και ολα τα σκυλια..Γνωμη μου παντα.Επισης με ξενιζει το γεγονος οταν βλεπω φωτο με τεραστια pick up,μπιπερ, κολαρα,κουδουνια,δορυφορους,μπεκατσοντουφεκα,μπεκατσοφυσιγγα,και σκυλια μεγαλης ερευνας,σε μερη τελειως σπανα,150 μετρα απο το χωριο σου ,που τα κυνηγας και με ενα κοκερακι...Σε πρωτο πλανο η ΜΙΑ μπεκατσα, και παντα μεσα στο πλανο ο εγωισμος μας ετσι για επιβεβεωση..

Ακριβώς το ίδιο τι να σου πω . Είναι ακριβώς ίδιο να βρει το σκυλί μια μπεκάτσα στα 200 μέτρα να την κρατήσει να πας κοντά και τα τουφεκισεις ?
Αν το πιστεύεις αυτό είσαι παντελώς άσχετος από κυνήγι Φέρμας η απλά δεν έχεις το μικρόβιο.

Το gps μπορεί να κάνει την δουλειά του Μπίπερ χωρίς να ξεκουφενουμε τον σκύλο αυτό ειναι το κέρδος ας είναι και στα εκατό μέτρα η στα 50 ας είναι σκύλος κοντινός.

Αν είχες σκύλο έμπειρο πολύτιμο που έκανες 4-5 χρόνια να γίνει κορυφαίος θα καταλάβαινες την αξία του να ξέρεις που βρίσκεται η αν έπεσε από γκρεμό η τον έφαγε τσοπανόσκυλο.

Το κυνήγι Φέρμας έχει αλλάξει τα πουλιά είναι λίγα τα σκυλιά γίνανε γρήγορα και ανοιχτά επόμενο είναι να έρθουν και τα ηλεκτρονικά.

Το θέμα είναι το όριο όλη η ουσία εκεί είναι
Και οι μέρες που επιτρέπεται . Ίσως έφτασε ο καιρός να γίνει Τετάρτη σαββατοκύριακο και η μπεκάτσα.

δεν είπα ότι έθιξε κανέναν. αλλά η γνώμη ξέρεις ποια είναι???
αυτό που σ'αρέσει να κάνεις. Όταν την αναλύεις προσβάλλεις θίγεις... κατάλαβες τι εννοώ τώρα.
Μα αυτο ειναι το ωραιο Λαμπρο.Να μου αναλυσεις την γνωμη και τους τροπους που κυνηγας πχ και μετα αντιστοιχα εγω σε σενα.Να μην προσπαθει να τα επιβαλει ο ενας στον αλλο ειναι το θεμα...

Last edited:
αυτό που σ'αρέσει να κάνεις. Όταν την αναλύεις προσβάλλεις θίγεις... κατάλαβες τι εννοώ τώρα.
Γνωμες ανταλλασουμε για αυτο το κυνηγι φιλε μου,οταν αναλυεις την γνωμη σου
γινεσαι πιο κατανοητος πιστευω.Φιλικα παντα......

γνώμες αλλάζουμε και λέμε.... αλλά στο τέλος πέτας ένα οι κουφοι και οι κουτσοί βαράνε μπεκατσες...

Αυτό γνώμη είναι?
Βασικα αν διαβασες προσεκτικα ειναι γνωμη αλλου.Αν με ρωτας προσωπικα,η γνωμη
μου ειναι οτι με ολη αυτη την τεχνολογια εχει γινει πιο ευκολος στοχος και το κυνηγι
της εχει απλοποιηθει.

Ο καθένας μπορεί να κυνηγάει με ότι ταιριάζει στα σκυλιά του και προβλέπεται από τη νομοθεσία.Εγω γουστάρω οταν τρέχει για συναίνεση η σκυλίτσα μου ακούγωντας ότι το μπίπερ της μεγάλης αλλαξε ηχο γιατί είναι σε φέρμα.Το ότι κάποιοι κυνηγάνε με τόξα και μένουν σε σπηλιές επειδή έτσι έκαναν παλιά ας το κρατήσουν να το χαρούν με τον εαυτό τους όπως και γω χαίρομαι τα beeper και χωρίς να είμαι κουτσός.

Αλήθεια δεν κατάλαβα τι εννοείς. Αν εννοείς ότι έχει διαφορετική γνώμη δεν χάλασε και ο κόσμος. Καλό είναι και αυτό για να κυλάει ο διάλογος. Αν εννοείς κάτι άλλο κάνε τον κόπο και εξήγησέ μου.

Με την ιδια λογικη θα επρεπε και εγω να "τσιμπησω" στα γραφομενα του συναδελφου πιο πανω
και να ανεβαζω φωτογραφιες απο το σπιτι μου και τους οπλοβαστους για να αποδειξω οτι δεν
μενω σε σπηλια και δεν κυνηγαω με τοξο?Ο καθενας οπως νομιζει ας κανει το κυνηγι του.

Όλα ξεκινούν κ τελειώνουν από τον κυνηγό, το ήθος του κ τον σεβασμό του απέναντι στο θήραμα... Κανένα μαραφετι δεν είναι κακό, ωραίο είναι να μπορείς να χαίρεσαι τη Φέρμα του σκύλου σου είτε για κάποιον που κυνηγά με τσοκανι στα δέντρα, είτε για αυτόν που κυνηγά στα πουρνάρια με μπιπερ κ gps κ τα χρειάζεται για να τον βρει... Έχω κυνηγήσει πολλά χρόνια δίπλα στον πατέρα μου με κουδούνι, κυνηγάω πλέον με μπιπερ από ανάγκη λόγω βιότοπου... Μακάρι να μπορούσα να κυνηγάω μόνο με κουδούνι, να είχα τέτοιους τοπους κοντά μου κ αυτή την επιλογή... το παλεύω η αλήθεια είναι με το κουτάβι για αισθητικούς λόγους, θα δείξει αν θα τα καταφέρω...Το σίγουρο είναι ότι το μπιπερ δεν με κάνει ανήθικο, αυτός που θέλει απλά να σκοτώσει όσο περισσότερα γίνεται θα το κάνει με χίλιους δυο τρόπους ότι βοήθεια κ αν έχει...
Σημασία έχει στο τέλος της μέρας να νιώθεις μεγάλος κυνηγός στην καρδιά σου κ όχι στους άλλους κ αυτό δεν αλλάζει με κανένα ηλεκτρονικό καλουδι...

Με την ιδια λογικη θα επρεπε και εγω να "τσιμπησω" στα γραφομενα του συναδελφου πιο πανω
και να ανεβαζω φωτογραφιες απο το σπιτι μου και τους οπλοβαστους για να αποδειξω οτι δεν
μενω σε σπηλια και δεν κυνηγαω με τοξο?Ο καθενας οπως νομιζει ας κανει το κυνηγι του.
Αυτό λέω φίλε μου πιο πάνω.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ.Τωρα ποιος είναι κουτσός ή κουφός δε νομιζω οτι προκύπτει από τον τρόπο μετον οποίο κυνηγάει.

Status
Not open for further replies.
Back