Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καποτε την κυνηγουσαν παραδοσιακα χωρις κολαρα και δορυφορους.Παντα υπηρχαν σκυλια που εξαφανιζονταν
στην ερευνα δεν ειναι κατι καινουργιο.Η καρπωση ειναι αυτη που εφερε την πληρη απαξιωση στην Βασιλισσα του
δασους και την καταντησε Βασιλισσα της τεχνολογιας.
Σωστός.

Πάντως αν χρησιμοποιείται το gps για εντοπισμό της φέρμας, δεν καταλαβαίνω ποια είναι η διαφορά από το να την βαρέσω στο καρτέρι!
τι ψαχνης να βρης βρε γιωργο τωρα.think. η τεχνολογια ειναι και καλη, ειναι και κακη,,,εας τα απαγωρευσουνε ολα αυτα τα κλαμπατσιμπανα,και θα σου πω πωσα πουλια θα χτυπαη ο καθενασμας.sarcastic.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα....ο λόγος που πλέον κυνηγάμε με gps και μπιπερ είναι ότι η συμπεριφορά των πουλιών και ο αριθμός τους έχει αλλάξει.... παλιότερα οι παππούδες μας δεν σήκωναν όπλο σε πουλιά....και οι μπεκάτσες δεν συμπεριφέρονταν όπως σήμερα.... δεν άκουγαν κουδούνι ή μπιπερ και να αλλάζουν νομό ή να κάνουν πετάγματα 500-1000 μέτρα... θυμάμαι ότι ο συγχωρεμενος ο πατέρας μου έλεγε ότι οι μπεκάτσες σηκωνονταν και πετούσαν 50-100 μέτρα και τις ξαναβρισκες...οι πέρδικες λαλούσαν παντού και μέσα στα χωριά.... τώρα μπορεί να υπάρχουν σε μια περιοχή και μόνο στο άκουσμα αυτοκινήτου ή φώτα του δεν κελαηδούν το πρωί ή το απόγευμα....με αυτή τη λογική να απαγορευτεί το κυνήγι με καραμπίνες και δίκανο...να κυνηγάμε μόνο με μονοκανα....
Και τα τσοκ φρένου να απαγορευτούν και οι κονοι προσαρμογής και οι συγκεντρωτηρες.... Μόνο μάλλινη και σταθερά τσοκ και τα 4χ4 να πάμε τέρμα παράδοση .

Ακόμη να σας θυμίσω πως κυνηγούσαν παλιά τα γουρούνια.... μια μέρα κυνήγι και τρεις μέρες ψάξιμο για να μαζέψουν τα σκυλιά....να σε παίρνουν τηλέφωνο από χωριά 30-40 χιλιόμετρα μακριά και να σου λένε ότι το σκυλί είναι εδώ έλα να το πάρεις....η τεχνολογία εξελίσσεται σε όλους τους τομείς.... στο χέρι και στο μυαλό μας είναι να εκμεταλευομαστε τα όποια πλεονεκτήματα....

Και τα τσοκ φρένου να απαγορευτούν και οι κονοι προσαρμογής και οι συγκεντρωτηρες.... Μόνο μάλλινη και σταθερά τσοκ και τα 4χ4 να πάμε τέρμα παράδοση .
Φίλε Nikws7 δεν λέμε να φτάσουμε στην άλλη άκρη και να κυνηγάμε με τόξα. Όμως σκέψου λίγο ότι με όλα αυτά τα καλούδια είναι σα να λέμε στο θήραμα ότι αν δεν αλλάξει νομό οταν σηκωθεί, όπου αλλού και να πάει θα σε βρω και τέλος. Σίγουρα πάντως ο καθένας θα κυνηγήσει όπως θέλει.

Πάντως αν χρησιμοποιείται το gps για εντοπισμό της φέρμας, δεν καταλαβαίνω ποια είναι η διαφορά από το να την βαρέσω στο καρτέρι!
Ακριβώς το ίδιο τι να σου πω . Είναι ακριβώς ίδιο να βρει το σκυλί μια μπεκάτσα στα 200 μέτρα να την κρατήσει να πας κοντά και τα τουφεκισεις ?
Αν το πιστεύεις αυτό είσαι παντελώς άσχετος από κυνήγι Φέρμας η απλά δεν έχεις το μικρόβιο.

Το gps μπορεί να κάνει την δουλειά του Μπίπερ χωρίς να ξεκουφενουμε τον σκύλο αυτό ειναι το κέρδος ας είναι και στα εκατό μέτρα η στα 50 ας είναι σκύλος κοντινός.

Αν είχες σκύλο έμπειρο πολύτιμο που έκανες 4-5 χρόνια να γίνει κορυφαίος θα καταλάβαινες την αξία του να ξέρεις που βρίσκεται η αν έπεσε από γκρεμό η τον έφαγε τσοπανόσκυλο.

Το κυνήγι Φέρμας έχει αλλάξει τα πουλιά είναι λίγα τα σκυλιά γίνανε γρήγορα και ανοιχτά επόμενο είναι να έρθουν και τα ηλεκτρονικά.

Το θέμα είναι το όριο όλη η ουσία εκεί είναι
Και οι μέρες που επιτρέπεται . Ίσως έφτασε ο καιρός να γίνει Τετάρτη σαββατοκύριακο και η μπεκάτσα.

Ακριβώς το ίδιο τι να σου πω . Είναι ακριβώς ίδιο να βρει το σκυλί μια μπεκάτσα στα 200 μέτρα να την κρατήσει να πας κοντά και τα τουφεκισεις ?
Ακριβώς το ίδιο είναι.
Καμία σχέση δεν έχει το κυνήγι φερμας με αυτό που περιγράφεις!

Αν το πιστεύεις αυτό είσαι παντελώς άσχετος από κυνήγι Φέρμας η απλά δεν έχεις το μικρόβιο.

Το gps μπορεί να κάνει την δουλειά του Μπίπερ χωρίς να ξεκουφενουμε τον σκύλο αυτό ειναι το κέρδος ας είναι και στα εκατό μέτρα η στα 50 ας είναι σκύλος κοντινός.

Αν είχες σκύλο έμπειρο πολύτιμο που έκανες 4-5 χρόνια να γίνει κορυφαίος θα καταλάβαινες την αξία του να ξέρεις που βρίσκεται η αν έπεσε από γκρεμό η τον έφαγε τσοπανόσκυλο.

Το κυνήγι Φέρμας έχει αλλάξει τα πουλιά είναι λίγα τα σκυλιά γίνανε γρήγορα και ανοιχτά επόμενο είναι να έρθουν και τα ηλεκτρονικά.

Το θέμα είναι το όριο όλη η ουσία εκεί είναι
Και οι μέρες που επιτρέπεται . Ίσως έφτασε ο καιρός να γίνει Τετάρτη σαββατοκύριακο και η μπεκάτσα.
μωρε τεταρτη και σαβατοκυριακο που θα χωρεσουμε ολημας στο βουνο.think. θα φαμε και κανα δραμη απο τους γουρουναδεςς.sarcastic.

Και πιο είναι το κυνήγι Φέρμας να περπατάει μπροστά σου ο σκύλος και να σου φερμαρει την μπεκάτσα που πιθανός θα παταγες?η να τραβάς τον σκύλο από θαλαμι σε θαλαμι και να νομίζεις ότι έχεις σκύλο μάστορα?

Το βουνό και το δάσος θέλει ανοιχτά σκυλιά να καλύψουν χώρο .

Και πιο είναι το κυνήγι Φέρμας να περπατάει μπροστά σου ο σκύλος και να σου φερμαρει την μπεκάτσα που πιθανός θα παταγες?η να τραβάς τον σκύλο από θαλαμι σε θαλαμι και να νομίζεις ότι έχεις σκύλο μάστορα?

Το βουνό και το δάσος θέλει ανοιχτά σκυλιά να καλύψουν χώρο .
Να συμπληρωσω οτι δεν πιστευω πως μειωθηκαν τα θηραματα.Απλα προσαρμοζονται στους κινδυνους ειτε αυτο σημαινει οτι εχουν μαθει τι σημαινει ενα σκυκι κοντα τους,το μπιπερ,του κουδουνι κλπ..Σιγουρα εχουν αλλαξει και τοπους διαβιωσης και συνηθειες για να επιβιωσουν..Καποτε πηγαινανε σε δρυινα μερη και σωεο οι μπεκατσες...Τωρα αστα...Παραδειγμα οι τσιχλες...Πλεον εχει εκμηδενιστει το πρωινο καρτερι και το απογευματινο βαραμε το τελευταιο 10λεπτο συνηθως...

Σωστός.
Πριν 15 χρονια θελαμε ενα ζευγαρι μποτακια την κυνηγετικη περιοδο γιατι περνανε τα ποδια
μας φωτια να ειμαστε κοντα στα σκυλια για να ακουμε τα κουδουνια.Δεν ακουγαμε τιποτα
και παιρναμε θεσεις να σηκωθει.Τα 2 πουλια στην εξοδο ηταν κατορθωμα αμα τα επαιρνες.
Επρεπε να εχεις δουλεψει πανω στο σκυλι σου περισσοτερο.Τωρα οπως λεει και ενας φιλος..
''Καποτε επρεπε να ακους και να τρεχεις......τωρα και κουφοι-κουτσοι τις βαρανε"

Last edited:
Εγω παντως οταν πηγαινω για μπεκατσες με το σεττερ,ουτε gps χρησιμοποιω(ουτε ποτε εχω χρησιμοποιησει),ουτε το μπιπερ μ αρεσει.Κουδουνακι(τσοκανακι το λεμε μεις) του βαζω και δε νοιωθω την αναγκη για κατι αλλο....Στη φερμα μπορει να μην ακουγεται ηχος αλλα εγω ετσι το χω συνηθισει, και να πω την αληθεια....ετσι μ αρεσει κιολας.

Αυτό ακριβώς εννοούμε.....ο καθένας ανάλογα με τον τόπο που κυνηγάει τον τρόπο και τα σκυλιά που του αρέσουν μπορεί να είναι παραδοσιακός ή ρομαντικός ή σύγχρονος ή όπως θέλετε πείτε το.... πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της νομοθεσίας.... εγώ για παράδειγμα θέλω να φτάνω στη φερμα του σκύλου μου... είτε είναι στα 20 είτε στα 200 μέτρα και να βλέπω όλη τη φάση....δε θέλω να μείνω στα 30-40 μέτρα και να περιμένω να δω τη μπεκάτσα και να την τουφεκισω σαν τσίχλα.... κάποιες φορές όμως λόγω του πυκνού θα γίνει και έτσι.... απλά δεν είναι αυτό που προτιμώ...γι αυτό και τα ρούχα μου είναι μόνιμα κομματιασμένα και από το γιλέκο μου βγάζω χούφτες φύλλα, κλαδιά κτλ....ο καθένας μας όπως το ζει και το γουστάρει...

Αξίζει να αναφέρουμε όμως οτι το GPS ανέδειξε και σκύλους που χωρίς την χρήση του ήταν "κοπριες". Σκυλιά δηλαδή, που δεν έχουν καμία επαφή με τον κύριο τους, που δεν θέλουν να έχουν επαφή ή που δεν μπορούν να επιστρέψουν γιατί απλά δεν έχουν αίσθηση του χώρου. Επίσης νομίζω οτι έγινε κ λίγο μόδα ένας σκύλος να μπλοκάρει ένα πουλί στα 400 μέτρα κ ας έχει αφήσει άλλο ένα στα 100. Δυστυχώς πολλά τέτοια σκυλιά δίνουν απογόνους σαν "εξαιρετα", στην πραγματικότητα όμως?? Μην παρεξηγηθώ, μιλάω για κάποιους σκύλους. Οσο για την μείωση της μπεκάτσας θα διαφωνήσω, δεν νομίζω οτι είναι ο λόγος που επιστρατευσαμε beeper κ GPS. Η τάση μας για υπερβολές νομίζω ευθύνεται.

Status
Not open for further replies.
Back