Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο Σπύρο, όπως το περιγράφεις πρέπει να το ευχαριστηθήκατε πολύ παρά την κούραση!
Μπράβο Σπύρο, όπως το περιγράφεις πρέπει να το ευχαριστηθήκατε πολύ παρά την κούραση!
Μπραβο Σπυρο.....
Βαρααααα.........terror.
Αντε γιατι με τετοια χρονια κοντεψαμε εμεις στο post με τα υδροβια να γινουμε οικολογοι
Σπυρο τα σφυρηξες κανονικα ωραιος
Μπράβο αγορίνα είσαι άρχοντας!!!!
Μπράβο σου Σπυράκο!!!
Ωραία δουλειά φίλε....Τη κι αν είσαι μούσκεμα, τη κι αν φυσάει.............όταν παίζουν γύρω γύρω παπάκια και τουφεκάς....όλα τ'άλλα πάνε περίπατο φίλε...ούτε την ώρα στο τηλ. δν κοιτάμε.... .sarcastic. .sarcastic.

Υ.Γ Τα ατσάλινα 32gr του Κίργια πως τα πήγαν βλητικά;;

ευχαριστω παιδια!

Μπράβο Σπύρο, ωραίο κυνήγι κάνατε.well done..love.

Να 'σαι καλα Χρηστο.
Καπου εμαθα οτι σε επικυρηξανε τα μπιμια (γουρουνακια) ρε κ οπου σε βρουνε σε κυνηγανε!
Πες χρονια πολλα στον Φωτη ;)

μπηκαμε με τις πληροφοριες να λενε οτι δεν εχει..
προσωπικα περιμενα 1 με 2.
Στις 6 ημασταν μεσα κ φαγαμε αρκετη ωρα ψαχνωντας που θα καθησουμε.
Ηρθε το χαραμα χωρις να πεταξει τιποτα, ψυχολογια στα ταρταρα.
Μετα τις 8 ξεκινησαν να παιζουν τα πουλια. Καθησαμε εως τις 4 το απογευμα.Το νερο μας ειχε τελειωσει απο τις 10..:rolleyes:
Ειδαμε ωραιες εικονες, Σουδαν γιναμε ηταν το σχολιο! 50αρια κοπαδια (ολα σφυριχταρια) μπαιναν απο τη θαλασσα κ μας ερχοταν καρφι (ηταν πετυχημενη η επιλογη της φυλαχτρας). Προσπαθουσαμε να τουφεκαμε σε λογικες αποστασεις, αφηνοντας τα πουλια να κανουν κυκλους πανω μας, ωραιες εικονες!

View attachment 8130View attachment 8132

σημερα φαγαμε τη ηττα του καθαρισματος..o_O
Μπραβο Σπυρο, αυτα ειναι!!!!

ευχαριστω παιδια!

Να 'σαι καλα Χρηστο.
Καπου εμαθα οτι σε επικυρηξανε τα μπιμια (γουρουνακια) ρε κ οπου σε βρουνε σε κυνηγανε!
Πες χρονια πολλα στον Φωτη ;)
Να είσαι καλά Σπύρο,θα τού πω τώρα πάμε να πιούμε καφέ,μου είπε το Σάββατο που βρεθήκατε στις τσίχλες...
Φίλε αμα ξανακατέβεις για τσίχλες στείλε να έρθω να τα πούμε,αν και πουλιά δεν έχει αλλά την πλάκα μας θα την κάνουμε...

οι πιο πολλοι τωρα μετα απο την διαπαιδαγωγιση που τους καναμε τα βγαζουνε εξω και τα πετανε στους καδους
η στον μεγαλο καδο που εφερε ο συλλογος μας ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ και τον τοποθετισε εμπρος απο το κυνηγετικο περιπτερο για να πετανε εκει,εαν δουμε καποιον να ξαναπεταξει σκουπιδια στο ποταμι την γαμ@@ε,εχουμε βεβεια ενα θεματακι με κατι ξενους που εχουνε καλυβες εδω αλλα θα λυθει και αυτο με τον καλο η με τον ασχημο τροπο.....
στα μερη τους τα σκουπιδια τους τα πετανε στον δρομο;;;;;;;;;;

Mπραβο για τον καδο, τα σκουπιδια ειναι κατι που με ενοχλει αφανταστα επανω... Ειναι αδιανοητο σε εναν τετοιο τόπο, παρθενο ακομα και αγριο, να πετα ο καθενας τη μαλακια του...
Ωστοσο θα διαφωνησω για τους ξενους, γιατι κ πολλοι ντοπιοι τα ιδια κανουν, πολλοι βολευονται με αυτη την κατασταση και πρεπει να σταματησει ο ενας με τον αλλον...

Εμενα ο χαρακτηρισμος "ξενοι" με ενοχλει να σου πω την αληθεια Νικο κ στο λεω εντελως καλοπροαιρετα κ θα το καταλαβεις οταν καποια στιγμη τα πουμε απο κοντα, κ εγω ξενος ειμαι εκει πανω, αλλα οπως ειπα και σε ενα φιλο καποια στιγμη, αν θα γινοταν ποτε πολεμος θα πολεμουσα για την οικογενεια μου και για να μπορω να παταω στο ελληνικο δελτα... Αυτος γελασε νομιζοντας οτι κανω πλακα, εγω το εννοουσα...
Ξενοι κ ντοπιοι, ολοι ανθρωποι διαφορετικοι ειναι, οπως και σε ολα τα μερη της ελλαδας, δεν εχει να κανει με το απο που εισαι για να εισαι σεβαστικος, εχει να κανει με τον χαρακτηρα του καθενος που μοναδικος, παντου υπαρχουν καλοι κ κακοι... Εγω αν κ ξενος για πολλους, δεν νιωθω ξενος, κ δεν νιωθω ξενος γιατι βρισκομαι εκει κ για οσο ειμαι εκει προσπαθω να ρουφαω καθε στιγμη αυτου του τοπου, κ για οσο δεν ειμαι παντα μετραω αντιστροφα τη χρονο για να ξαναειμαι χωρις να μπορω να βγαλω αυτον τον τοπο απο το μυαλο μου...
Σιγουρα λοιπον θα υπαρχουν κ αλλοι που νιωθουν τα ιδια με μενα εκει μεσα, ειτε μενουν 10 ειτε 1000 χλμ μακρια, σιγουρα θα υπαρχουν κ αλλοι που απλα κανουν το κεφι τους διχως να του νοιαζει αν θα ξαναβρεθουν εκει.Αν τα οικονομικα μου ηταν καλυτερα και αν τα 1000 χλμ που μας χωριζουν δεν ηταν τοσο πολλα, θα ημουν επανω ολες τις εποχες, να κυνηγαω, να φωτογραφιζω, να ψαρευω, να παλευω με τα κουνουπια, να ζω στο ρυθμο του ποταμιου γιατι ηρεμει την ψυχη μου...
Δεν μπορω να συγκριθω με καποιον "γκιαουραντισιο" για τα οσα εχει περασει μια ζωη εκει μεσα σε καμια περιπτωση, εχετε περασει πολλες δυσκολιες κ ειναι αδικο για εναν τετοιο τοπο, αλλα αν θα χρειαζοταν θα παλευα γι αυτον...

Για να επαλεθουμε στο θεμα ομως, λυσεις μπορουν να υπαρξουν για το σκουπδια με μερικες πρωτοβολιες μεταξυ των καλυβων που γειτονευουν , οπως να συγκεντρωνονται καπου και να ... " καταστρεφονται"...

Δυσκολη η χρονια για πανω φετος κυνηγετικα, ειναι κ αυτα τα πρασινα που εχουν το διαολο μεσα τους, μαζι με τα ψαλιδια, κ 10 μποφωρ να εχει, εκει θα πετανε στα 100 μετρα... Δεν σας κανει κ βροχες... Αλλα παπια ηρθαν καθολου η η πλειοψηφια ειναι πρασινα?

Εδω κατω παντως τιποτα νεο, στεγνωσαν και οι βοριαδες τον καμπο, δεν μπιανουν κ πουλια, λιγες οι εικαιρειες...

Μια γρήγορη εξόρμηση και για μενα με την παρεα μου.Τα πάπια λίγα,οι Εικόνες μαγευτικές,οι εμπειρίες αμέτρητες,η παρεα διασκεδαστική!μετα από κάποιες δύσκολες βολές ευτυχήσαμε να καρπωθούμε όλοι από μερικά θηραματα και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη φορά!
679F8C34-85E3-4302-98AF-E9E9357EA3AF.jpegA9BB47B7-CA3A-452A-AA17-05A74C5B0525.jpeg3784F438-A495-4878-8F9B-5A3E4DC3D880.jpegEEAA3797-77ED-4476-9FD7-40085EC17551.jpeg
6449A402-32D1-4989-B6F0-34961AEA7C70.jpeg

Μια γρήγορη εξόρμηση και για μενα με την παρεα μου.Τα πάπια λίγα,οι Εικόνες μαγευτικές,οι εμπειρίες αμέτρητες,η παρεα διασκεδαστική!μετα από κάποιες δύσκολες βολές ευτυχήσαμε να καρπωθούμε όλοι από μερικά θηραματα και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη φορά!
View attachment 8142View attachment 8143View attachment 8144View attachment 8145
View attachment 8146
Μπράβο φίλε αν και σε είδα και στο fb χεχε .sarcastic.

View attachment 8142View attachment 8143View attachment 8144View attachment 8145
View attachment 8146
Μπράβο παίχτες !

View attachment 8146
Μπράβο ρε μάγκες...

View attachment 8146
Τα πουλάκια μου!! .sarcastic. .sarcastic. .congrats. .congrats. .congrats.

να και μια προχθεσινη φωτο απο το Ελληνικο τελευταιο
ΑΦΥΛΑΚΤΟ παρατηρητηριο στα φερριωτικα με πορεια προς αριστερα τον εβρο και ευθεια μπροστα το φραγμα
IMGP0029.jpg
Νικόλα όταν ξαναπεράσεις από εκεί να μου φιλήσεις τον μηρτσο σταυρωτά χάχα

View attachment 8146
Μπράβο ρε παίδες , είχα πολύ καιρό να ζηλέψω τόσο καλή παρέα. Τα θηράματα δεν μετράνε , η παρέα και η συντροφικότητα μετράνε. Ακούστε κι έναν παλιό. Τα πρόσωπα μέσα στο αυτοκίνητο τα λένε όλα. Εύγε και πάλι εύγε και τίποτα να μην παίρνατε . Να' στε καλά να το επαναλάβετε. .congrats. .congrats. .congrats.

Δύσκολη χρονιά.... Ίσως κ παράξενη... Απουσία κιρκιριων, πολλές βουτες (γκισαρια κ τσικνιαδες) που δεν κουναν με τίποτα. Τα ψαλίδια μια εμφανίζονται κ μία χάνονται. Ούτε ο πάγος τα κουνά, ούτε κ βραδινα. Τα σκυλιά άρχισαν να κοιταν κ τους κορμορανος....

Δύσκολη χρονιά.... Ίσως κ παράξενη... Απουσία κιρκιριων, πολλές βουτες (γκισαρια κ τσικνιαδες) που δεν κουναν με τίποτα. Τα ψαλίδια μια εμφανίζονται κ μία χάνονται. Ούτε ο πάγος τα κουνά, ούτε κ βραδινα. Τα σκυλιά άρχισαν να κοιταν κ τους κορμορανος....
Εδώ κάτω από την πρωτοχρονιά κ έπειτα έχουν εμφανιστεί κάποια κιρκίρια,σφυριχτάρια....
(φέτος δν έχω δει ακόμη κουταλάδες)...:rolleyes:
Σύμφωνα πάντα με τις τοποθεσίες τις δικές μας...(Βόρια Ηλεία)...ελπίζω να γίνει κάποια καλή εσωτερική μετακίνηση ΜΗΠΩΣ δούμε κάτι ποιό αξιόλογο.....

Εδώ φίλε μου νόμος Καβάλας τα κιρκιρια είναι πολλά σε σχέση με τα υπόλοιπα πριν λίγο γύρισα από μια βόλτα στον κάμπο και σε ένα μόνο πλυμηρισμενο κομμάτι σήκωσα γύρω στα 80-90 πουλιά αν πήγαινα και σε άλλα κομμάτια σίγουρα θα σήκωνα και εκεί....

Εμπειρία ζωής για έμενα το πρώτο μου κυνήγι υδροβίων. Η παρέα πολύ καλή, ο Λευτέρης και ο Θεόφραστος είναι πολύ καλοί άνθρωποι με ωραίο χιούμορ. Για τον Ηλία δεν λέω γτ μου το κοπανάει μετά .yel. .
Το πρώτο μου παπί ήταν σαν πανηγυρισμός γκολ σε τελικό CL. Κάθε πουλί το χαρήκαμε όλοι μαζί κι αυτό μου έχει μείνει.
Στα τεχνικά θέματα τώρα, θεωρώ ότι το παπί τεστάρει κυνηγό, όπλο, φυσίγγια στο μέγιστο βαθμό. Δύσκολες τουφεκιές και θέλει πολύ ψάξιμο πρωτού πας να κυνηγήσεις. Θέλει καλό στήσιμο φυσιγγίου και σίγουρα όσο μεγαλύτερη εμπειρία τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις. Επίσης, να αναφέρω ότι το παπί είναι 7ψυχο, πραγματικά τρομερή αντοχή, δεν πεθαίνουν λέμε!!
Να είμαστε καλά να ξαναπάμε να το ευχαριστηθούμε και πάλι.

Status
Not open for further replies.
Back