Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά καλό είναι να μην κλαιγόμαστε συνέχεια.....μακάρι να τα βρίσκαμε όλα έξω απ' την πόρτα μας....αλλά δεν θα είχε και νόημα!!! Εγώ πάντως μια χαρά την βρίσκω την χρόνια στον τομέα τις τσίχλας.....στα υπόλοιπα το συζητάμε.

Συμφωνώ απόλυτα, θυμάμαι κάτι χρονιές στο μαυροματι με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου, καιγόταν ο τόπος από το ασταμάτητο τουφεκιδι.. Αυτά δεν υπάρχουν τώρα
Όπως τα λες φίλε, το Μαυρομματι είναι τόπος που τον έχω κυνηγήσει παρά πολύ από μικρός με τον πατέρα μου κι εγώ κι ακόμα είναι το μέρος που πηγαίνω πιο πολύ μέσα στην χρονιά. Όταν έβλεπες χιόνια στα βουνά από απέναντι υπήρχαν ημέρες, αρκετές μέσα στη χρονιά από τελη Δεκεμβρίου και μετά που κάθε 2 λεπτά ίσως και λιγότερο ανεβαίνε και τσίχλα. Στα συγκεκριμένα καρτερία που πάω 25 περίπου χρόνια τώρα, πήγαινες εύκολα σε διψήφιο νούμερο. Η διαφορά τώρα είναι ότι το διψήφιο θα γίνει μια ή δύο φορές. Μιλάω μόνο για καρτέρι καθώς δεν κάνω περπάτημα παρά μόνο σε κάποια μέρη πιο μακρινα π.χ Πελασγια Αταλάντη Μοδι κλπ. Σίγουρα βέβαια υπάρχουν και κάποιες χρονιές και τώρα που είναι καλές αλλά αργούν πολύ να επαναληφθούν.

Αντί να κουκλωθώ με τη βελέντζα το μεσημέρι, είχα την έμπνευση να βγω να δω τι γίνεται σε μέρος που δεν είχα πάει φέτος. Τελικά το κυνήγι είχε 100% επιτυχία σκοπευτικά, αφού μία τουφέκισα και μία κατέριψα και 0% επιτυχία κάρπωσης, αφού έπεσε μέσα σε φραγμένη ιδιοκτησία και έμεινε εκεί :(
Να δούμε τι θα φέρει και το twentysquared!

πουλακια εχει λιγα και οχι παντου σε λιγους τοπους ,καρτερι πρωινο ανυπαρκτρο και το χειροτερο το απογευματινο ,σε καρτερια της αρτας πρωτης κατηγοριας να μην περνανε 5 πουλια ,σε μια βδομαδα θα δουμε τελικα τι θα μας επιφυλαξει η χρονια. αμα δεν κανεις και κανενα κυνηγι τσιχλας καρτερισιο δεν ευχαριστιεσαι τουφεκιες .

πουλακια εχει λιγα και οχι παντου σε λιγους τοπους ,καρτερι πρωινο ανυπαρκτρο και το χειροτερο το απογευματινο ,σε καρτερια της αρτας πρωτης κατηγοριας να μην περνανε 5 πουλια ,σε μια βδομαδα θα δουμε τελικα τι θα μας επιφυλαξει η χρονια. αμα δεν κανεις και κανενα κυνηγι τσιχλας καρτερισιο δεν ευχαριστιεσαι τουφεκιες .
Έτσι ακριβώς... δεν είναι ούτε θέμα κλάψας, ουτε απαισιοδοξίας αλλά πραγματικότητας.... αυτή είναι η αληθεια.....τουλάχιστον στα μέρη μου, αλλά απ ότι βλέπω και σε πολλά άλλα μέρη σύμφωνα μα τα λεγόμενα των παιδιών που γραφουν στο forum. Σίγουρα υπάρχουν και μέρη ανά την Ελλάδα που αποτελούν μικρές οάσεις.... μικρές όμως.... τυχεροί όσοι βρίσκονται εκεί κοντά.

Καλημέρα συνάδελφοι ας ήμαστε ρεαλιστές ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη τώρα αν έχει στην Άρτα στη Βοιωτία δεν λέει τπτ στο γενικό σύνολο μετράει και τό λέω με καθε σιγουριά γιατί είμαι από τόπο πού εδώ και αν καίγεται τό πελεκουδι.

Καλημέρα σε όλους,

Ανάπαυλα στην συλλογή ελαιοκάρπου για την πρωτοχρονιά και αναχώριση σήμερα για την πρωτεύουσα.

Πριν την σημερινή αναχωριση γρήγορο πρωινό περπατητο μήπως και ο χιονιάς ανακάτεψε τα πουλιά.

Τελικά οι μπεκάτσες πιο πολλές από τις τσίχλες... Σε μια ωρα σχεδόν από τις 8 εως τώρα σήκωσα 4 τσίχλες και 5 μπεκάτσες. Ντουφεκισα όλες τις τσίχλες και μόνο τη μια μπεκάτσα. Ιδού τα αποτελέσματα...

Παραμένουν αριστες οι εντυπώσεις μου από το brain bell. Winchester SX3 και Imperial 32 gr No9 σταθερές αξίες. Εντυπωσιακός και ο σκυλακος σε έρευνα και απορτ. Μόλις έγινε 20 μηνών...

Περιοχή Ορεινής Τριφυλιας

Last edited:
Σε μια ωρα σχεδόν από τις 8 εως τώρα σήκωσα 4 τσίχλες και 5 μπεκάτσες. Ντουφεκισα όλες τις τσίχλες και μόνο τη μια μπεκάτσα.
...Μακάρι να συνέβαινε το αντίστροφο Γρηγόρη...!!! Θα το θυμόσουνα σε όλη σου τη ζωή...!!!

Σημερινη βολτουλα στα πέριξ της Αχαίας για περπατητό πολύ λίγα πουλάκια 6 στο χέρι 2 χαμένα και 3 αστοχίες. πολύ λίγα τα πουλιά και βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία..Η βόλτα έγινε και περάσαμε ωραία.View attachment 7845
Αν βρισκεις 11 και σκοτωνεις τα 8 εισαι θεος συναδερφε!

Αν βρισκεις 11 και σκοτωνεις τα 8 εισαι θεος συναδερφε!
Προσπαθώ σε κάθε μου κυνηγι να γίνομαι καλύτερος.
Βέβαια λίγο το μέρος να ξέρεις συν ότι είναι κοντινές οι αποστάσεις που πεταγετε το πουλί με 4 αστρα τσοκ και φυσίγγια 9,5αρια η 10αρια γυρνάς το παιχνίδι έυκολα υπέρ σου..
Βασική προυπόθεση να σου ερχεται και το όπλο.

1400 μέτρα υψόμετρο είχε το πρόγραμμα σήμερα,,, μέσα στα έλατα λοιπόν και μετά από 3 ώρες στους -6 το αποτέλεσμα ήταν 2 ωραίες ελατοτσιχλες.... Μόνο και μόνο η ηρεμία του βουνού άξιζε τον κόπο και την κούραση !!

Χαρά στο κουράγιο σου και στην υπομονή σου Θύμιο, που έκατσες μ' αυτόν τον παγετό 3 ολόκληρες ώρες στο καρτέρι...!

1400 μέτρα υψόμετρο είχε το πρόγραμμα σήμερα,,, μέσα στα έλατα λοιπόν και μετά από 3 ώρες στους -6 το αποτέλεσμα ήταν 2 ωραίες ελατοτσιχλες.... Μόνο και μόνο η ηρεμία του βουνού άξιζε τον κόπο και την κούραση !!

Καλοφαγοτες σου στέλνω και γω τις δικές μου Όχι από σημερινή εξόρμηση,η αλήθεια είναι ότι μου κέντρισε το ενδιαφέρον η σακούλα ελπίζω να είναι δική σου για χόρτα και να μην την άφησες στο κυνηγοτοπο επειδή κάποιος ανόητος την παράτησε

Attachments

• 20161120_082047.jpg
    20161120_082047.jpg
    339,3 KB · Προβολές: 61
Χαρά στο κουράγιο σου και στην υπομονή σου Θύμιο, που έκατσες μ' αυτόν τον παγετό 3 ολόκληρες ώρες στο καρτέρι...!
Είναι η 1-2 φορές τον μήνα που σου δίνεται η δυνατότητα να αφιερώσεις τον χρόνο που θελει ένα τέτοιο κυνήγι.... Οπότε χαλάλι
Καλοφαγοτες σου στέλνω και γω τις δικές μου Όχι από σημερινή εξόρμηση,η αλήθεια είναι ότι μου κέντρισε το ενδιαφέρον η σακούλα ελπίζω να είναι δική σου για χόρτα και να μην την άφησες στο κυνηγοτοπο επειδή κάποιος ανόητος την παράτησε
Όχι για χόρτα αλλά για να μην λερωθεί τυχών η τσέπη του γυλεκου από αίματα.... Το μέρος που κυνηγάς να το αφήνεις όπως το βρήκες... Έτσι λέω εγώ !!!

Τις τελευταιες μερες ζω το ονειρο -σχεδον- για εναν Αθηναιο κυνηγο. Ειμαι χωριο (νοτια Κερκυρα), ξυπναω και στα 150 μετρα απο το σπιτι μπορω να κυνηγησω. Συνολικα 6-7 ωρες περπατημα λοιπον, εχω δει συνολικα 7 τσίχλες, εχω ακουσει αλλα δεν εχω δει αλλες τοσες, εχω ντουφεκισει 4 και απο αυτες εχω παρει 2... Υπολογιζω οτι εαν κατσω μεχρι τον Φλεβαρη θα γεμισω μια κατσαρολα..

Τελευταίο κυνήγι της χρονιάς, γύρω στις 2.5 ώρες περπατητο, έριξα ένα κουτάκι απ' όλων (5 Ρουμελιώτη Gm3 no9, 10 gorilla quail, 10 mirage tordo no9) πήρα εφτά πουλάκια χέρι και δύο χαμένα. Το ένα θηλυκό κοτσύφι, το πρώτο για φέτος στο περπατητο, το προηγούμενο το είχα χουφτωσει Οκτώβρη στα μπασιματα!
Α, και μια σακουλιτσα μανιτάρια για απόψε!
Να μαστε όλοι καλά, εύχομαι σε όλους υγεία και ασφαλή κυνήγια τη νέα χρονιά που ξημερώνει αύριο!! Και προσοχή στους δρόμους απόψε!!!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back