Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οταν το ματι ανοιγει απο μονο του στις 5 00 το πρωι και μετα αρχιζει καπακι και σε τρωει
ο κ@λος σου,βρισκεσαι στο καρτερι χωρις δευτερη σκεψη.Εθισμος το ξημερωμα οπως παντα.
Παλι καλα.....2 ατομα απο αυτο το σπανιο ειδος!!

Καλημερα και απο εμενα...σημερα πηγα παλι (μονος ) στο γνωστο μου μερος παραλιακα Ν. Καβαλας...με το Browning BSS, που ειχα να κυνηγησω πολυ καιρο...
Απο πουλια, ειχε σρκετα, αλλα μονος περπατητο, δεν ειχα πολλες ευκαιριες ( πολλα πουλια σηκωνωταν ρεμα/ρεμα) για να πάρω σίγουρα πουλια που θα εβρισκα...
Πηρα 3 , (τα 2 με πολυ ωραιες μακρυνες βολες, που το χάρηκα) και εχασα αλλα 2 που δεν βρηκα...
Φυσσιγια αποθεμα Ρουμελιωτη Ν.8 30γρ,που με το αεράκι που ειχε, πηγαν εξαιρετικά .well done.

Last edited:
Μετά από ένα μήνα απουσίας από τους κυνηγότοπους .hair.
λόγω εμπλοκής στην δουλειά
είπα σήμερα να εξορμησω μπας και ξεσκουριασω λίγο και απαλλαχτω απο το νέφος του μπορντελου
Προορισμός η Ασωπία κοντινή εξόρμηση
Σε όλη την διαδρομή μέχρι τις 07.00 έριχνε ασταμάτητα :confused: weather1
φτάνοντας έκοψε ένα δίωρο οπότε ξεκίνησε περπατητο αφού στο καρτέρι δεν εμφανίστηκε ούτε αλογόμυγα
Μετά από δίωρο χαλαρο περπατητο
με ακολούθησαν οι τελευταίες δυο των τσιχλοειδων
άλλες δεν συνάντησα
ίσως είχαν βγει το βράδυ σε σκυλαδικο πιασοκωλε bar και ξέμειναν εκεί
Τέτοιο χάλι δεν το περίμενα
IMG_20191226_095825.jpg

Στον γυρισμο μου απο Πορταρια, η χαμηλοτερη θερμοκρασια ηταν απο Θηβα μεχρι Ταναγρα άσσος το πρωί.. Αμεσως μεγαλυτερη 2-3 βαθμους στο Καστρο..
Πάρνηθα μολις ειδα οτι εριξε και το πρώτο χιονακι...για να δουμε λοιπον τι ανακατεμα θα εχουμε!

Η φτώχεια καλά κρατεί προς το παρόν. 7 χλμ περπάτημα σήμερα, μετά βίας μπορέσαμε να πάρουμε 16 πουλιά 3 άτομα. Αγ. Βασίλειος Κορινθίας.
8u4thoN.jpg

Στον γυρισμο μου απο Πορταρια, η χαμηλοτερη θερμοκρασια ηταν απο Θηβα μεχρι Ταναγρα άσσος το πρωί.. Αμεσως μεγαλυτερη 2-3 βαθμους στο Καστρο..
Πάρνηθα μολις ειδα οτι εριξε και το πρώτο χιονακι...για να δουμε λοιπον τι ανακατεμα θα εχουμε!

σημερα το πρωι εκανε τις πρωτες αρνητικες (-2) θερμοκρασιες, Γιαννενα.
κανονικα τοσο εχει απο τα μεσα Νοεμβρη.
αντε να δουμε....

Καλησπερα κ απο εμας,μολις επιστρεψαμε απο μεγαρα,τα πουλια αρκετα αλλα πονηρεμενα κ δυσκολα στην ανευρεση.Παλι καλα ειχαμε το Ηρακι αλλα κ παλι ειχαμε πανω απο 10 χαμενα.Τελικος απολογισμος στο χερι 21 πουλια 2 ατομα,για τα δεδομενα της εποχης καλα ειναι!

Attachments

• IMG_20191226_115141.jpg
    IMG_20191226_115141.jpg
    270,1 KB · Προβολές: 36
Πηγα Σκουρτα σημερα εκει που φωλιαζουν οι γερακοτσιχλες. Σε σημειο που προχθες πηγα κ σηκωθηκαν 70 πουλια απ τις γκορυτσιες εκατσα σημερα καρτερι κ δεν φανηνε τπτ για τουφεκισμα. 3 κοπαδακια απο 10-20 πουλια ειδα. Παγωσα κ εφυγα. Μια αλλη παρεα 2 ατομα εκαναν 9. Καλα ειμαι κ καντεμης. Παντως θελει υπομονη κ τυχη για να τις τουφεκισεις.

Κάτι έγινε και σήμερα χαλαρό περπατητο φεύγοντας από Αθηνά έριχνε καρέκλες ,φτάνοντας στον τόπο είχε μια χαρά καιρό ,στον γυρισμό έριχνε καρέκλες ξανά μέχρι τα διόδια.
Αναλογικά με αυτά που βλέπω καλά πήγαμε
Ο BATMAN ξαναχτύπησε .sarcastic. .yel. .sarcastic. λίγα χαμένα πουλιά νομίζω 6 σύνολο άλλα ευτυχώς είμαι καλός στο α πορτ .my man.

Καλές γιορτές σε όλους και υγεία

20191226_122103.jpg
20191226_092218.jpg

Η επιστροφή

IMG-122c8375738e1d0f4671757064b11b90-V.jpg

Άλλο ενα απογοητευτικό απογευματινό στο χωριό ... Ενώ μέχρι το μεσημέρι έχει ένα βοριαδάκι και λες ότι κάτι θα γίνει, μετά τις 4:00 πέφτει εντελώς ο αέρας και έχει ένα γλυκό απόγευμα φθινοπωρινό... σήμερα μας βαραγε και ο ήλιος, μας ζαλισε, βγάλαμε τα μπουφάν και μείναμε με τα φουτερ ... πήγαμε από τις 4:00 Να πιάσουμε άλφα καρτέρια και μέχρι τις 5:15 Δεν είδαμε ούτε τσονι... πέρυσι το Φλεβάρη, ο φιλοι τα έπιαναν από τις 11::00 το πρωί και έριχναν 3 κουτιά ο καθένας... να μην σας τα πολυλογώ, πέρασαν σαν νυχτερίδες 8-10 πουλιά και πήραμε 5 και οι δύο μαζί... Αυτά τα ωραία από την τσιχλομάνα Μεσσηνία :mad:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους ,σήμερα Βοιωτία την χθεσινή γαλοπούλα σχεδόν την κάψαμε στο περπάτημα πουλιά είχε ,αλλά ο αέρας δεν βοηθούσε ,εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η έλλειψη κοτσυφιων δεν βγήκε ούτε ένα στην κυριολεξία.IMG_20191226_132717.jpg

Status
Not open for further replies.
Back