Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα αδέρφια και χρόνια πολλά!

Επιστροφή εδώ και 2 μέρες στα πάτρια, αλλά ο καιρός με την τρομερή βροχή και τον αέρα στην Τριφυλία, δεν επέτρεψε ούτε αγροτικές εργασίες ούτε κυνήγι. Σήμερα τα πράγματα ήταν αισθητά βελτιωμένα οπότε μέχρι να πάει ο πατέρας μου με τους εργάτες στο χωράφι έκανα ένα μικρό περπατητό. Είχε καλό αριθμό από πουλάκια, αλλά ο χρόνος περιορισμένος και η διαδρομή για να βρεθώ εγκαίρως στο κτήμα να πιάσω δουλειά δεν επέτρεπε να πάω από τα πονηρά μέρη και με το ρυθμό που θα ήθελα... Τελικά πήρα 3 πουλάκια και μαζί με το σκυλάκο μου τα είπαμε τα τσιχλοκάλαντά μας...

Στα αγροτικά, τα πιο μικρά λιοδέντρα πλήρως παραγωγικα πια στα 6 χρόνια τους από το κεντρωμα, ξεπερνάνε το σακί ανά δέντρο με καρπό χοντρό και γυαλιστερό γεμάτο λάδι...

Η δουλειά στις ελιές τελειώνει στις 4:30 οπότε υπάρχει και χρόνος για καρτεράκι. ΄Όσο μαζεύαμε ελιές ο σκυλάκος περίμενε υπομονετικά στο αμάξι

αλλά ξεμούδιασε όταν ρίξαμε τις απογευματινές μας ντουφεκιές. Τρομερός αριθμός κοτσυφιών, αλλά λόγω κούρασης ήμουν σαν σε slow motion. Tελικά πήρα 3 πουλιά και δεν ξέρω και εγώ πόσα χαιρέτισα με Χριστουγεννιάτικα καντήλια και ντουφεκιές αλλού για αλλού...

Οπότε μετά τα τρίγωνα κάλαντα πάνω στην ελιά ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, ώρα για τα τρίγωνα κάλαντα στο λιτρουβειό και να χτυπά χαρούμενο το καμπαναριό... Τα σημερινά 36 τσουβάλια πήγαν και βγήκαν κατευθείαν απόψε. Με 13 το 50ρι σακί μας ήρθαν ή 26% ή 1 με 3,84. Να δούμε πως θα πάνε τα άλλα χωράφια... Και αν θα αντέξουμε δουλειά και κυνήγι μαζί καθώς έχουμε 12 μέρες ελιές ακόμα...

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους και πάλι!
Γεια σου Γρηγορη διδυμη ψυχη.......
(ολπο -σκυλο κτλ.)ενταξει μου λειπουν και μερικα δεντρακια .sarcastic.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και να ταξιδευεις συχνα με τα post σου.

Γιωργο αν και οf topic επειδη ειμαι αγροτης και επειδη εχω πολλες ελιες συνηθως οσο πιο αργα μαζευω τις ελιες τοσο καλυτερη ειναι η αποδοσηκαι η αναλογια ποσοτητας ελαιοκαρπου και ελαιολαδου φετος ξεκινησα με 4,8 κιλα ελιες 1 κιλο λαδι και μετα απο 15 μερες η αναλογια ηταν 3,8 κιλα ελιες 1κιλο λαδι
Αλλάζει και η οξυτητα ομως ετσι?

Αλλάζει και η οξυτητα ομως ετσι?
Mια χαρά λαδάκι είναι πάντοτε το (έξτρα) παρθένο ελαιόλαδο, αυτό που προέρχεται από λιόδεντρα εντελώς βιολογικά, δίχως "φάρμακα", ραντίσματα και λιπάσματα... Αλλά και από ελιές δίχως κάποια ασθένεια (όπως δάκο)... Είτε είναι άγουρος ο καρπός, είτε είναι ώριμος, πάντοτε το λάδι θα είναι ποιοτικό (όπως προαναφέρει κι ο Σταύρος που γνωρίζει καλά)... Καταναλώνετέ το και απολαύστε το άφοβα...!

Απολογισμός τριημέρου 17 τσίχλες 0 κοτσύφια πέριξ Χαλκίδας, πάμε για παραμονές Πρωτοχρονιάς τώρα με την αλλαγή του καιρού που λένε, μακάρι να φανεί κάνα πουλάκι... Ίσως εκδράμω προς Αιδηψό με κάλεσε φίλος για διαμονή στο ξενοδοχείο του και κυνήγι, με τη νέα χρονιά.

Απολογισμός τριημέρου 17 τσίχλες 0 κοτσύφια πέριξ Χαλκίδας, πάμε για παραμονές Πρωτοχρονιάς τώρα με την αλλαγή του καιρού που λένε, μακάρι να φανεί κάνα πουλάκι... Ίσως εκδράμω προς Αιδηψό με κάλεσε φίλος για διαμονή στο ξενοδοχείο του και κυνήγι, με τη νέα χρονιά.
Να πας έχει ωραία απογευματινα.

Η Β.Ευβοια τα τελευταία τρια χρόνια δινει σταθερα πουλακια (6-8-10) στα απογευματινά ..αρκει να τα βρεις, που δεν ειναι και δυσκολο.. Απο κει και περα αμα πεις οτι θες να βρεις καμια τσαρτσαρα, ναι το πράγμα γινεται απαιτητικο και θελει ψαξιμο..

Καλησπέρα κύριοι... τα πουλιά είναι ΠΟΛΛΑ.... το μέρος όμως είναι βούρτσα και αυτές πολύ καχυποπτες και επιφυλακτικές οι ευκαιρίες για βολή ήταν πολύ λίγες καθώς πετούσαν από δέντρο σε δέντρο σύντομα και με μεγάλη ταχύτητα... αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί δεν το είχα ξαναδεί όσα χρόνια πάω στο μέρος αυτό είναι πως στα πουλιά ασκούν τεράστια πίεση οι κουρούνες.... ναι καλά ακούσατε προσπαθούσαν συνεχώς να τις πιάσουν και από την συμπεριφορά τους είδα πως ξέρουν να το κάνουν καλά... το ελάφι όμως κελάηδησε και δυο που μου έδωσαν ευκαιρία έπεσαν σε βαθύ λιθάργο... πάρτε ένα δείγμα.. βάλτε ένταση και απολαύστε...
ΥΓ στο τέλος αυτή πήγε να με φάει.. την έχασα εννοείται χαλάλι για το φορουμ .sarcastic.
Φτιάξε το βίντεό σου κύριέ μου.
Μισές δουλειές κάνεις........ .yel. .sarcastic.
Ούτε σε εμένα δν αναπαράγετε.

Status
Not open for further replies.
Back