Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
γιατί Γιωργάρα αν σε βάλω σε καρτέρι να ρίξεις 25 φυσίγγια σε ρουαγιάλ τουφεκιά εντός ορίων πόσες νομίζεις θα κάνεις ;
γιατί αυτό το " εντός ορίων " κάνει την διαφορά.

δλδ θα είναι ψηλωμένη η τσίχλα και θα πεις όχι αυτή δεν την τουφεκάω ?

Παύλο , όποιος στο κουτί έχει μέσο όρο πάνω από 10-12 τσίχλες , είναι στην κορυφή της κατάταξης.
και πρόσεξε , μέσο όρο ,
και τις τουφεκάμε όλες όσες έχουμε πιθανότητες και όχι αυτές που περνάνε βολικά στα 15-20 μ.
Μιλάμε για κυνήγι κανονικό.

δεν ξέρω αν είναι απογευματινό ή πρωινό μιλάω γενικά για αυτές τις τουφεκιές και επειδή έχω δει τον Γιώργο να είναι σχεδόν άχαστος με σφιχτό τσοκάρισμα 1/2 ή 1/1 δεν θυμάμαι ακριβώς σε δύσκολες τραβέρσες μου κάνει εντύπωση

Γιώργο το εντός ορίων ( όρια βολής για το συγκεκριμένο τσοκάρισμα σε συνδιασμό με το κατάλληλο νούμερο σκαγιού ) μπορεί να είναι και τα 35 μέτρα και όχι οι βολικές που λες 15-20 μ εκεί όποιος αστοχεί φίλε καλύτερα όντως να πάει για ψάρεμα που λες

ναι ρε φίλε στο σκοπευτήριο .
αλλά , άλλο το πιατάκι και άλλο το τσιχλάκι .
μπορεί στο σκοπευτήριο να έχεις άνετα Μ.Ο. 23/25 , αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ να έχει στο πραγματικό κυνήγι τέτοια νούμερα ( ούτε καν κοντά να είναι ) .
και ξαναλέω ΜΕΣΟ ΟΡΟ , όχι μου έκατσαν σε ένα κυνήγι βολικές τσιχλίτσες και έριξα 10 φυσίγγια και πήρα 9 . Αυτό όντως γίνεται και το κάνουν πολλοί.

Σε περπατητο ...και ειδικά τώρα που έχουν ξυπνήσει και φεύγουν πίσωκωλες στα 30+ μέτρα...πιστεύω 7-8 πουλιά στο κουτί είναι μια χαρά σαν μέσο όρο...ναι μπορείς να πάρεις και 25/25 αν βαράς τις τελείως σίγουρες στα 20 μέτρα....αλλά αυτό δεν συμβαίνει...και ειδικά λόγο έλλειψης θηραμάτων που βαράμε ότι και όπου τις βρούμε....το ποσοστό πέφτει ραγδαία...εκτός αν είσαι από την Κρήτη και βαράς 30 τσίχλες με 25 φυσίγγια

Εκει στην διαχειριση
Σας λεει τιπτ οτι δεν γραφουν ουτε οι μισοι πλεον ?
Η θα πεταμε αετο και αλλο ακομα..
Η διαχείριση Περικλή δν είναι διαιτησία να σφυρίζει τα φάουλ κ τα πέναλτι....
Τη να σου κάνει κ αυτή που όλοι αρπάζονται...;;;;
Από μέρους του το κάθε μέλος θα πρέπει να έχει κ λίγο παραπάνω φιλότιμο και να μη καταπιάνεται από "Κάτι" για ψίλου πήδημα...Μετά θυμώνει ο κάθε ένας κτλ κτλ κτλ κτλ......
Εξάλλου όποιος θέλει γράφει κ δν τν αναγκάζει κανένας....:)

Λοιπόν, πού είχαμε μείνει...;
- Την Παρασκευή στο απογεματινό έπεσε μια πυκνή ομίχλη και δεν έβλεπα όχι μόνο τις τσίχλες, αλλά ούτε τη μπούκα του δικάννου μου...! Τελικά 2 τσιχλάκια έκανα με το ζόρι...
- Στο απογεματινό του Σαββάτου, επίσης μού έκανε χαλάστρα ο καιρός: σήκωσε έναν ισχυρό Δυτικό άνεμο, και τα πουλάκια προτίμησαν να κουρνιάσουν κάπου πρόχειρα, με αποτέλεσμα να περάσουν ελάχιστες, κι αυτές σαν βέλη, διότι είχαν τον αέρα στον ποπουδάκο τους...! Παρά ταύτα, το μάτωσα έστω: 1 τσιχλίτσα στο γιλέκο.
- Χτες Κυριακή, δεν βγήκα καθόλου για κυνήγι, εξαιτίας βρόχας...
- Στο σημερινό απογεματινό, δεν είχα καμία ενόχληση από τον καιρό, αλλά τα πουλιά λιγοστά... Δεν πέρασαν όμως όλα μαζί αργά στο σούρουπο προξενώντας έναν μικρό χαμούλη, παρά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από τις 16:30 μέχρι το τέλος αραιά χρονικά μεταξύ τους... Τελικά έκανα 6 πιτσιλωτές, με σχεδόν απόλυτη ευστοχία, αφού μόνο μία γλύτωσε από τα σκάγια μου!

όχι τίποτα άλλο , αλλα σας διαβάζουν και νέα παιδιά που δεν έχουν και μεγάλη εμπειρία από κυνήγι ή σκοπευτήριο και θα απογοητεύονται.

άκου στα 25 φυσίγγια 23 τσίχλες ..................... και μάλιστα σε επίπεδο μέσου όρου.
είπαμε να λέμε και καμμιά μαμακία αλλά έλεος.

και καθιστές να ήταν παίζεται...............
Γιατι μαλακια ρε φιλε? Τοσο δυσκολο σου φαινετε? Κανεναs δεν ειπε οτι γινετε με το που θα πιασειs το τουφεκι

σε εισερχόμενα πουλιά και ρουαγιάλ τουφεκιά δεν είναι δύσκολο να γίνει ένα 22-23/25 το θεωρώ εύκολο
Τη δεκατια του 90 πηγαινα με αλλους 5-6 στην Αταλαντη. Εφευγαν ολοι για περπατημα και εγω αφηνα τον καφε και τα φυσιγγια πανω στο καπω και περιμενα. Ηταν τοσα τα πουλια και οι κυνηγοι τις κυριακες ιδιως που ανεμιζαν συνεχως και διαλεγα μονο τις εισερχομενες ρουαγιαλ και ειχα πανω απο 20/25. Τωρα μετα απο 20 χρονια μπεκατσα και 4*, το πολυ 10/25

Τη δεκατια του 90 πηγαινα με αλλους 5-6 στην Αταλαντη. Εφευγαν ολοι για περπατημα και εγω αφηνα τον καφε και τα φυσιγγια πανω στο καπω και περιμενα. Ηταν τοσα τα πουλια και οι κυνηγοι τις κυριακες ιδιως που ανεμιζαν συνεχως και διαλεγα μονο τις εισερχομενες ρουαγιαλ και ειχα πανω απο 20/25. Τωρα μετα απο 20 χρονια μπεκατσα και 4*, το πολυ 10/25
Μήπως είχες πετύχει και το ταγαρι με το τρακτέρ και την πλατφόρμα με τις αλυσίδες
που έκανε βόλτες μέσα στα λιοστασια πριν το ξημέρωμα
για να κάνει χαλάστρα στους Κυνηγούς ;
Ωραίες εποχές που δυστυχώς όπως δείχνει το πράγμα δεν θα επιστρέψουν

Μήπως είχες πετύχει και το ταγαρι με το τρακτέρ και την πλατφόρμα με τις αλυσίδες
που έκανε βόλτες μέσα στα λιοστασια πριν το ξημέρωμα
για να κάνει χαλάστρα στους Κυνηγούς ;
Ωραίες εποχές που δυστυχώς όπως δείχνει το πράγμα δεν θα επιστρέψουν
τι μου θυμισες ! Δεν τον ειχα δει αλλα ακουγα τοτε απο αλλους εκει την ιστορια για αυτον χαχαχα

Αλεξανδρε εχω ενα φιλο που λεει ......εαν βγαλεις τα 4**** αστρα απο τους σκοπευταραδες του ''καφενειου''
και τους βαλεις στην κανη τον ασσο......ολοι θα το γυρισουν στο ψαρεμα.....και εχει δικιο φιλε!!!! .sarcastic.
ΥΓ. Δεν υπαινισσομαι τιποτα....και κανεναν συναδελφο του σαιτ......γενικα μιλαω.
Πολυ μακρια το πηγες.......Αν το εγκεφαλογραφημα ηταν υποχρεωτικο για την αδεια κυνηγιου
θα πηγαινε το κοψιμο γονατο.....Δεν βλεπεις τι γινεται .sarcastic.

τι μου θυμισες ! Δεν τον ειχα δει αλλα ακουγα τοτε απο αλλους εκει την ιστορια για αυτον χαχαχα
Ο Περιπτεράς μέσα στο χωριό που του είχα πει την ιστορία μου είχε δώσει την εξής εξήγηση :
η δεν του σηκώνεται ή του τελείωσαν τα cd με το πορνό
και βρήκε αλλού να ξεσπάσει .ha ha. .ha ha.

Status
Not open for further replies.
Back