Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιάννη τα βλέπω μικρα τα δέντρα <<ωρέ>> που είναι εκείνες οι ελιές οι τεράστιες τις κόψατε? Ενας τρελλος πατριώτης σου απο την Λευκίμη μια χρονιά που πήγαμε για <<κίχλες>> ειχε κανει καμια 20ρια πουλια και εγω μονο 4, αλλα διαπίστωσα εκ των υστερων οτι τα χτυπουσε καθιστα στις ελιές οταν εγω προσπαθουσα να βρω ξεφωτα να ντουφεκίσω στον αέρα τα πουλια .Και όταν του είπα ωρε καθιστες τις χτυπάς μου λεει βουρλισμένος εισαι ωρέ να χαλάω φυσίγγια τζαμπα θές.....αφου υπάρχουν οι σίγουρες....Απ'ιστευτος τύπος .........

Καλησπέρα Γιάννη, έτσι να παίρνω που και που λίγο γεύση από πατρίδα !
Έτσι όπως τις βλέπω, δεν πρέπει να είναι παλιές ελιές κλαδεμένες, για μικρές ελίτσες κεντρωμαδούλες μου φαίνονται?
Και φορτωμένες καρπό! Κάτι που είδα και στις ελιές τις περιοχής μου το Σεπτέμβρη που ήμουν Κέρκυρα.
Αν κρατήσει και δε χαλάσει τον καρπό αυτή η Όστρια και μπει και καμιά κίχλα λογικά θα κρατήσει αρκετά πουλιά φέτος η Κέρκυρα.
Πάντως σε τέτοια μέρη όταν πάς με την σκυλίτσα σου, παίρνε και κάνα ντουφέκι μαζί, κάτω από τις κεντρωμαδούλες, μέσα στα χόρτα βρίσκεις συχνά πρώιμες εκπλήξεις με μακριές μυτούλες;)
Κεντρωμαδες ειναι Σπύρο και κάθε χρόνο γεμάτες καρπό, τον μαζεύουν με το χερι και ετσι απ'οτι μου λενε κανουν καλό λάδι, σήμερα Σπύρο ειχε τοσο αρωστεια και κόλλα απο την οστρια που βαριομουν να κουβαλαω όπλο, παντως ολα αυτα τα χρόνια εχω σηκώσει λιγες βασίλισσες, κυρίως το πρωι νωρίς που βγαινω για τις μαύρες. Πότε βλεπεις να ερχεσαι;

Γιάννη τα βλέπω μικρα τα δέντρα <<ωρέ>> που είναι εκείνες οι ελιές οι τεράστιες τις κόψατε? Ενας τρελλος πατριώτης σου απο την Λευκίμη μια χρονιά που πήγαμε για <<κίχλες>> ειχε κανει καμια 20ρια πουλια και εγω μονο 4, αλλα διαπίστωσα εκ των υστερων οτι τα χτυπουσε καθιστα στις ελιές οταν εγω προσπαθουσα να βρω ξεφωτα να ντουφεκίσω στον αέρα τα πουλια .Και όταν του είπα ωρε καθιστες τις χτυπάς μου λεει βουρλισμένος εισαι ωρέ να χαλάω φυσίγγια τζαμπα θές.....αφου υπάρχουν οι σίγουρες....Απ'ιστευτος τύπος .........
Σιγα νην τα κόψουμε Φώτη, αν η ελιά δεν πέσει οποτε τις θυμηθεί δεν εχει αξία. .sarcastic. εξαλου πως θα γίνει μούργα. Περα απο τη πλακα υπαρχουν ακομα αλλα σιγά-σιγά οι νεοι τις κλαδευουν τελειως και τις κρατάνε χαμηλά, οσο για το καθιστο τα λογια ειναι περιττά, .xm.

οσο για το καθιστο τα λογια ειναι περιττά, .xm.
Παλαιότερα Γιάννη, υπό άλλες κυνηγετικές και οικονομικές συνθήκες δεν σπαταλούσαν και πολλές ντουφεκιές για κίχλες γενικώς, πόσο μάλλον στο φτερό.
Τις κυνηγούσαν τέτοια εποχή με τη μαυλίστρα κάτω από τις ελιές, βαρούσαν καμιά 20άρια για καμιά ώρα και έφευγαν οι περισσότεροι να κάνουν τις δουλείες τους στα κτήματα ή αλλού, έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα γέμιζε ο ουρανός κίχλες, και από την άλλη φύλαγαν τα μπαρουτόσκαγά τους να γεμίσουν κάνα φυσίγγιο για τις ξυλόκοτες.
Μέτα κυνηγούσαν ξυλόκοτες κυρίως και ξαναβάραγαν καμιά κίχλα το Φλεβάρη που πάχαιναν.
Τότε βέβαια η κάθε ντουφεκιά μετρούσε και δε τις σπαταλούσαν όπως σήμερα.
Ακόμα και σήμερα οι κυνηγοί εκείνης της γενιάς έχουν αυτή την ''τσιγκουνιά'', καμιά φορά που κυνηγάω με το πατέρα μου και ντουφεκάω καμιά καρακάξα μου λέει ''καλά δεν είναι κρίμα να χαλάς τα φυσίγγια σου έτσι''.
Άλλοι κυνηγοί που κυνήγησαν άλλες εποχές...

βροχές και Νοτιάδες στα κεντρικά και νοτιότερα οι οποίοι κοντράρουν τους Βοριάδες που φτάνουν μέχρι Μαγνησία.
Από το Σάββατο οι Βοριάδες υπερτερούν και κατεβαίνουν ακόμα χαμηλότερα στη χώρα ...
Ό,τι έχει φρεναριστεί από Νοτιάδες, το Σαββατο, διωκώμενο από το κρύο , θα κατέβει χαμηλότερα....
In sallah

Σημερα δεν θα πηγαινα για κυνηγι λογω ακαταλληλου καιρου...αλλα αποκοιμηθηκα εχθες χωρις να αλλαξω το ξυπνητηρι κ με σηκωσε πριν το χαραμα... Στριφογυρναγα αποο δω, στριφογυρναγα απο εκει, ντυθηκα κ πηγα... Το απολυτο τιποτα... Ουτε τουφεκια δεν επεφτε, δυο τσιχλες ειδα μακρια...

Mε καλες προοπτικες ξεκινησε η βραδια, οταν ειδα οτι κατα τις 1 ειχε βρεξει, και ειχε και αρκετουτσικη δροσια. Ξυπνησα το πρωι, δυστυχως βγαινοντας με χτυπησε η ζεστη καταμουτρα, παρολα αυτα πηγα και παλι. Ειδα 2 τσιχλες, μια το πρωι στο ξημερωμα, και μια κατα τις 8παρα να περναει μακρια και σχετικα ψηλα. Ειπα να δοκιμασω την τυχη μου, και της εριξα. Και την ειδα να αφηνει ενα συννεφακι πουπουλα και να πεφτει πανι. Δυστυχως δεν μπορεσα να τη βρω (ισως την μαζεψαν κιολας) αλλα την ευχαριστηθηκα τη τουφεκια.

Φυσιγγι 28γρ Νο8½ με Piston Skeet.

Δυστυχως δεν μπορεσα να τη βρω (ισως την μαζεψαν κιολας)
Αυτο μου θυμίζει έναν τύπο στο Αγγελοκαστρο Αγρινίου που κυκλοφοραγε ανάμεσα στους κυνηγούς που έκαναν παγανα και εκλεβε πουλιά. Τον πήραμε είδηση αργά.

Σημερα δεν θα πηγαινα για κυνηγι λογω ακαταλληλου καιρου...αλλα αποκοιμηθηκα εχθες χωρις να αλλαξω το ξυπνητηρι κ με σηκωσε πριν το χαραμα... Στριφογυρναγα αποο δω, στριφογυρναγα απο εκει, ντυθηκα κ πηγα... Το απολυτο τιποτα... Ουτε τουφεκια δεν επεφτε, δυο τσιχλες ειδα μακρια...
Τα πουλιά που μπήκαν ή έφυγαν ή τρυπωσαν στα πυκνά για φαΐ και ησυχία. Άσε που ο νοτιάς με την υγρασία βαραινει τα φτερά τους και προτιμούν το σκαλισμα και το φαί.

Αυτο μου θυμίζει έναν τύπο στο Αγγελοκαστρο Αγρινίου που κυκλοφοραγε ανάμεσα στους κυνηγούς που έκαναν παγανα και εκλεβε πουλιά. Τον πήραμε είδηση αργά.

Μπορει απλα να μην τη βρηκα, καθως επεσε σε ενα χωραφι με κολοκυθιες. Ακουστηκε ο θορυβος οταν επεσε, οποτε ηταν σε καθαρο βεβαια, αλλα και παλι.

Σημερα λόγω καιρού πηγα σε τσιχλοφασσοκάρτερο με την προοπτικη να τουφεκισω και καμια φασσα. Τελικα περασαν λιγες τσίχλες, σχετικα χαμηλα. Τουφεκισα 4 και πηρα τις 2 και ξεπουπουλιασα την μια η οποία αποφάσισε να μην πεσει. Πέρασε και μια φασσα αργουτσικα στα 60μ περιπου την οποία και χαζεψα απλά. Από Κυριακή πάλι με τους βοριάδες για εξορμηση. Τα παραπάνω στη ΒΑ Αττική.
Και μια φωτό από το μαγευτικό τοπίο
hIm9LtU.jpg

Είχε καλό μπάσιμο σήμερα αλλά τα πουλιά δυστυχώς ήταν μεσουρανα..
5 τουφεκιες έριξα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Μετα τις 8 το πρωί έβαλα τα 6αρια μου..Πέρασαν κ δυο κοπαδακια φασσες αλλά μακρια από το καρτέρι μου..Μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο κοπάδι 3-4 πουλιά το καθένα..Η τσίχλες εξακολουθούσαν να περνάν κ χαμηλωμένες(λες κ το ήξεραν..)αλλα έκανα πως δεν τις βλέπω...buy buy..buy buy.

Status
Not open for further replies.
Back