Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
E! όχι να με συγκρίνεις με τον Τάσο, αυτό είναι ιεροσυλία.
Ο Τάσος είναι ζωντανό αρχείο κυνηγετικών εταιριών, που δραστηριοποιήθηκαν στον πλανήτη από αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι τις μέρες μας.
Εγώ μπροστά του είμαι μαθητής Δημοτικού....sarcastic.

Ειπαμε οχι γνωριζω κατι λιγα αλλα οχι κ έτσι βρε Σπυρο..
Να ξέρατε πόσα φυσιγγια υπάρχουν που δεν τα γνωριζω κ ίσως να μην τα μάθω ποτέ..Εκατομμύρια οι κατασκευαστές..

Ειπαμε οχι γνωριζω κατι λιγα αλλα οχι κ έτσι βρε Σπυρο..
Να ξέρατε πόσα φυσιγγια υπάρχουν που δεν τα γνωριζω κ ίσως να μην τα μάθω ποτέ..Εκατομμύρια οι κατασκευαστές..
Γνωρίζω Τάσο το πάθος σου για τα φυσίγγια και σε πειράζω λίγο...
Ελπίζω χωρίς παρεξήγηση:)

Γνωρίζω Τάσο το πάθος σου για τα φυσίγγια και σε πειράζω λίγο...
Ελπίζω χωρίς παρεξήγηση:)
Μα δεν υπάρχει καμιά παρεξήγηση Σπύρο!!!!!!:):)
Και γιατί να παρεξηγηθώ εξάλλου?
Δεν είπες και τίποτα κακό!!!!!!!:):):):)

Μου έλεγε πέρυσι ενας μεγάλος σε ηλικία, τον είχανε πιάσει τη δεκαετία του 80. Κατάσχεση όπλου, αυτοκινήτου(μπεμβε), ενα μυριο πρόστιμο και 10 χρονια στέρηση άδειας. Με παράπονο μου είπε πιο πολυ τον πείραξαν τα 10 χρονια. Καταφερε και το μείωσε στα 8. Δεν αξίζει μου τόνισε.

Οσμίζομαι ότι τα πουλιά διαλέγουν πέρασμα (στα μέρη μας) μέσω Εύβοιας εφέτος...
Το ενδιαφέρον είναι ότι περνούν σχετικά ψηλά και μπαίνοντας κεντρικά ανεβαίνουν ψηλότερα, ακόμα ψηλότερα και εκτός βολής....
Ελπίζω να μην αποφεύγουν να μας κάτσουν στη χώρα !

τα πουλιά στην Εύβοια έμπαιναν μπαίνουν και θα μπαίνουν
στην περιοχή μου δεν έχω καταλάβει καμία αλλαγή μπαίνουν όπως έμπαιναν εδώ και 30 χρόνια που ασχολούμαι εδώ και 50-60 χρόνια που ακούω από τους παλαιότερους
είναι νωρίς ακόμα γα συμπεράσματα,μέχρι τέλος του μήνα περιμένουμε 2-3 κορυφαίες μέρες περασμάτων
με χαμηλούς ανέμους τα πρώτα πουλιά μπαίνουν ψηλά
στις κορυφαίες μέρες μπασιμάτων που μπαίνουν όλα τα είδη,ξεχνάμε τα πάντα και δεν υπάρχουν προβλέψεις η συμπεράσματα ;)
ηρεμήστε γλεντήστε το όπως έχει και τα καλύτερα έρχονται .hunter.1
αύριο προβλέπω μια πολύ καλή ημέρα για την περιοχή μου :)

Last edited:
αύριο προβλέπω μια πολύ καλή ημέρα για την περιοχή μου :)
Είσαι σίγουρος ότι αύριο θα είναι μια καλή μέρα για την περιοχή σου;;;;;
Ο Ζολώ μας έλεγε σήμερα ότι σκοπεύει αύριο να έρθει για κυνήγι στον Μαραθώνα.

Είσαι σίγουρος ότι αύριο θα είναι μια καλή μέρα για την περιοχή σου;;;;;
Ο Ζολώ μας έλεγε σήμερα ότι σκοπεύει αύριο να έρθει για κυνήγι στον Μαραθώνα.
ναι να γυαλίσει και τα παπούτσια .yel.
συγγνώμη για το .off topic.

Καλησπέρα και από μένα.Πολλά πουλιά σήμερα δε θα σας πω το μέρος για να μην πάτε.Χτύπησα 54, στην αρχή πετούσαν χαμηλά και ήμουν πολύ καλός, μετά που ψήλωσαν έβαλα κασετόφωνο και πήγαινα μια χαρά και κει σε κάτι πουρνάρια που έψαχνα μία και είχα σκιστεί ακούω μια γνωστή φωνή "σήκω έχω κάνει καφέ και να πας το παιδί για σκάκι",ήταν η γυναίκα μου.Ξύπνα με ρε παιδάκι μου πιο νωρίς να μη σκιστώ στα πουρνάρια.Απ'ότι κατάλαβα μάλλον κερδισμένος ήμουν,όμως μη χάνουμε την αισιοδοξία μας θα έρθουν τα πουλιά,περισσότερο με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν έχουν καρπό οι ελιές σε πολλά μέρη της χώρας.

............περισσότερο με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν έχουν καρπό οι ελιές σε πολλά μέρη της χώρας.
Στέφανε ακριβώς την ίδια σκέψη έχω κι εγώ
από Αττική μέχρι Φθιώτιδα λίγα τα σημεία με καρπό
Πελοπόνησσο δεν ξέρω .xm.

Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα!!!! Σήμερα σε γνωστό απογευματινό τσιχλοκάρτερο στο Πήλιο 5 με 7 το απόγευμα πέρασαν κοντά στα 70 - 80 πουλιά αλλά όλα πολύ ψιλωμένα. Περίεργο για την εποχή, βέβαια δεν έχουν την συμπεριφορά που έχουν στο απογευματινό το χειμώνα, γιατί περνάνε στο θεό. Κράτησα μια και άλλη μια ένας φίλος. .well done.

Aπό την σημερινή βόλτα της παρέας.

ytr.jpg
yt.jpg
yti.jpg
ytu.jpg

Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα!!!! Σήμερα σε γνωστό απογευματινό τσιχλοκάρτερο στο Πήλιο 5 με 7 το απόγευμα πέρασαν κοντά στα 70 - 80 πουλιά αλλά όλα πολύ ψιλωμένα. Περίεργο για την εποχή, βέβαια δεν έχουν την συμπεριφορά που έχουν στο απογευματινό το χειμώνα, γιατί περνάνε στο θεό. Κράτησα μια και άλλη μια ένας φίλος. .well done.
Και όμως είναι μπάσιμο καινούργιων πουλιών...

Στέφανε ακριβώς την ίδια σκέψη έχω κι εγώ
από Αττική μέχρι Φθιώτιδα λίγα τα σημεία με καρπό
Πελοπόνησσο δεν ξέρω .xm.
Πελοπόννησο επειδή έχω συγγενείς εκεί και κυνηγάω και παίρνω το λάδι του σπιτιού μου έχει ελιές.Περιοχές Ηλεία,Μεσσηνία.Αν φυσικά δεν κάνει (κούφια ώρα) έντονα καιρικά φαινόμενα,που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και να φτάσει το λάδι 6 +ευρώ.

Και όμως είναι μπάσιμο καινούργιων πουλιών...
Σπυρο δεν έχω ξανακούσει ποτέ κάτι παρομοιο για τσίχλες το απόγευμα.(Αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις άδικο σε καμία περιπτωση ).Αυτό που έχω ακούσει-διαβασει Ασχετο με το θεμα..είναι ότι όταν το σούρουπο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου τύχει να δούμε αρκετές μπεκάτσες να περνάνε τότε σίγουρα είναι μπάσιμο.Ετσι λένε.

Σπυρο δεν έχω ξανακούσει ποτέ κάτι παρομοιο για τσίχλες το απόγευμα.(Αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις άδικο σε καμία περιπτωση ).Αυτό που έχω ακούσει-διαβασει Ασχετο με το θεμα..είναι ότι όταν το σούρουπο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου τύχει να δούμε αρκετές μπεκάτσες να περνάνε τότε σίγουρα είναι μπάσιμο.Ετσι λένε.
Μου έχει τύχει και μένα Τάσο , Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη καμιά ώρα πριν βραδιάσει να βλέπω κίχλες να περνάνε μπουλούκια ψηλά, μπασιματιάρες δηλαδή.
Δε θυμάμαι όμως αν είχε μπάσιμο την επόμενη μέρα...
Αυτό για τις μπεκάτσες ισχύει ειδικά τον Νοέμβρη που είναι (ή ήταν παλαιότερα) ο κλασσικός μήνας των περασμάτων τους και μπαίνουν τα βράδια με ευνοϊκό καιρό ''φρέσκα'' πουλιά.

Το αποτέλεσμα του χθεσινού πρωινού καρτεριού της παρέας....xm..xm.
Σήμερα ευτυχώς με φώτισε ο Θεός και ξύπνησα στις 10:30....:):)
Ανησυχητικά τα πράγματα μέχρι τώρα , πολύ λίγα τα πουλάκια...την επόμενη εβδομάδα ο καιρός δεν θα βοηθήσει καθόλου...
Ολες οι ελπίδες μας μεταφέρονται την μεθεπόμενη εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου...

post img

Status
Not open for further replies.
Back