Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δερβενοχωρια βρηκαν δυο φορες τα τελευταία δυο χρονια πάντως! Τοσο περπατημα εχω ριξει δυο παραπονα εχω: Δεν εχω πετυχει λαγο! Δεν εχω πετυχει φυτεια!
Να φορτωσω ενα δεντρακι να εχουμε ενα στανταρ εισοδημα βρε αδερφε!

παίδες έτσι έχει ακουστεί γιαυτό το περίστροφο και οι περιπολίες που κάνει ο τύπος,,μη το γελάτε καθόλου
Δώστε στίγμα, που στη Δημαινα,να χουμε το νου μας γιατί από τα μισα του Δεκέμβρη και μετά πηγαίνουμε συνέχεια.Που είναι ο τύπος??

Καλησπέρα σε όλους. Μακάρι να έχουν δίκιο οι φίλοι που μιλάνε για αρκετά πουλιά, αλλά η δική μου φετινή αντίληψη δεν είναι καλή. Τρεις έξοδοι στα μπασίματα στα Βίλια και δυο απέναντι από την Εύβοια είχαν αποτέλεσμα 5 ντουφεκιές. ΠΣΚ που πέρασε, στη νότια Λακωνία για ελιές (όχι κυνήγι) δεν είδα ούτε μια να πετάει. Σημερινή εξόρμηση σε ιδιαίτερα καλό βιότοπο για τσίχλες στη Κορινθία (700 μέτρα υψόμετρο), όλα βρεγμένα, υγρασία και συννεφιά (αλλά 17 βαθμοί), είδα λιγότερες από 10 τσίχλες και μια γερακότσιχλα μακρυά, άκουσα χωρίς να δω κάποια κοτσύφια, κάποια λίγα μικρόπουλα πετούσαν και έφυγα αντουφέκιστος μετά από 2 ώρες. Καλή η βόλτα και ο καφές στη φύση, αλλά 250 χιλιόμετρα χωρίς να σηκώσεις το όπλο, πιο πολύ για φυσιοδίφης, οικολόγος ένοιωσα παρά για κυνηγός. Μακάρι να είμαι εγώ άτυχος και να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά εγώ βλέπω χειρότερη χρονιά από την περσινή.

Δώστε στίγμα, που στη Δημαινα,να χουμε το νου μας γιατί από τα μισα του Δεκέμβρη και μετά πηγαίνουμε συνέχεια.Που είναι ο τύπος??
Φημες λενε οτι δεν εχει γινει ακομα καταγγελια επισημα, γιατι κανεις δεν θελει να μαθευτει το καρτερι!.ha ha.

Παιδιά στα Δήμαινα στο μέρος που αναφέρω δεν έχω πάει προσωπικά αλλά φιλαράκια μου πανε συνεχεια ,έχουν πιαστεί στα χέρια δύο φορές με τον τύπο πολύ άγρια ,καταγγελία έχει γίνει.Θα μάθω λεπτομερείς για το μέρος και θα ενημερώσω ,το μέρος είναι απογευματινό μονον και τα πουλιά μπορεί να μην έχει πουθενά στα δυμαινα στο συγκεκριμένο μέρος όμως το απόγευμα πάντα έχει πουλιά και σε πολύ καλούς αριθμούς ,τα φιλαράκια μου λένε για γύρω στα 30 πουλιά απογευματινό ,μου έχουν πει πως θα με πάνε εφέτος ,τι να κάνω ρε παιδιά λόγω των σκύλων έχω μείνει πολύ πίσω από μέρη για τσιχλοκοτσιφα ,επειδή εφέτος όμως έχω ξεμείνει έχω ενεργοποιηθεί λίγο και έτσι έμαθα και για το μέρος που λέω .

Καλησπέρα σε όλους. Μακάρι να έχουν δίκιο οι φίλοι που μιλάνε για αρκετά πουλιά, αλλά η δική μου φετινή αντίληψη δεν είναι καλή. Τρεις έξοδοι στα μπασίματα στα Βίλια και δυο απέναντι από την Εύβοια είχαν αποτέλεσμα 5 ντουφεκιές. ΠΣΚ που πέρασε, στη νότια Λακωνία για ελιές (όχι κυνήγι) δεν είδα ούτε μια να πετάει. Σημερινή εξόρμηση σε ιδιαίτερα καλό βιότοπο για τσίχλες στη Κορινθία (700 μέτρα υψόμετρο), όλα βρεγμένα, υγρασία και συννεφιά (αλλά 17 βαθμοί), είδα λιγότερες από 10 τσίχλες και μια γερακότσιχλα μακρυά, άκουσα χωρίς να δω κάποια κοτσύφια, κάποια λίγα μικρόπουλα πετούσαν και έφυγα αντουφέκιστος μετά από 2 ώρες. Καλή η βόλτα και ο καφές στη φύση, αλλά 250 χιλιόμετρα χωρίς να σηκώσεις το όπλο, πιο πολύ για φυσιοδίφης, οικολόγος ένοιωσα παρά για κυνηγός. Μακάρι να είμαι εγώ άτυχος και να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά εγώ βλέπω χειρότερη χρονιά από την περσινή.
καντε υπομονη εδω καναμε πουλια περσι που δεν ειχε τιποτα !ουτε μπασιματα!ποτε ομως τα καναμε τα πουλια?οταν αλλαξε ο καιρος και εριξε χιονια ,οποτε !υπομονη.

Αγαπώ πολύ αυτές τις ειλικρινείς αναφορές (όχι ότι οι άλλες δεν είναι) γιατί μου δίνουν θάρρος να συνεχίζω και να μην απογοητεύομαι. Κακά τα ψέμματα όταν όλοι αναφέρουν και δείχνουν υψηλές καρπώσεις, νιώθεις άχρηστος όταν γυρνάς ατουφέκιστος συνέχεια και κάνεις αρνητικές σκέψεις.
Αυτό που περιγράφεις εσύ και χειρότερα βλέπω εδώ στη Νότια Ηλεία. Τα παιδιά στη Βόρεια Ηλεία φαίνεται ότι τα πάνε καλύτερα όπως επίσης και αυτοί νοτιότερα από εμένα στην Μεσσηνία.
Καλή συνέχεια, ο Δεκέμβρης μάλλον θα είναι καλύτερος μήνας.
Θαρσείν χρη τάχ’ αύριον έσσετ’ άμεινον!

αλλά 250 χιλιόμετρα χωρίς να σηκώσεις το όπλο,

Καλημέρα φίλε μου!!

250???? αν σου πω ότι έκανα 1.250 και δεν σήκωσα όπλο σε κυνήγι στην Δράμα τι θα πεις?
Εδώ έχουμε περιπτώσεις...να φεύγεις 3ημερο....χλμ...ξενοδοχεία...βενζίνες...έξοδα....και να γυρίζεις με 5 τσίχλες.

Υπομονή και επιμονή.....πολλούς καφέδες στην φύση...και όλα θα γίνουν!

προφανώς μιλάς για ........... αντιπρόπερσυ.

γιατί τα τελευταία 2-3 χρόνια η Δήμαινα είναι ψόφια. :mad: :mad:

ο τύπος που αναφέρεις όντως υπάρχει και μάλιστα προς γνώση κουβαλάει μαζί του και περίστροφο ...............
Κουβαλα και εσυ δυο καδρα μαζι σου και πλακωσε τον στο ξυλο για αρχη

Του φευγατου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!!!!!
Κώστα εδώ δηλαδή αν πας για τσίχλα και σου βγει κανένας βοσκός με όπλο και φωνάζει θα τα βάλεις μαζί του?είδες τι έγινε προχθές στο Ρέθυμνο?κι ούτε εδώ στα Χανιά έχουν γίνει λίγα.εγω προσωπικά τα μαζεύω και φεύγω παντως

Του φευγατου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!!!!!
Δεν ειναι σωστο το να φυγειs αν ηταν ετσι εδω δε θα κυνηγουσαμε πουθενα αν του σπασει καποιοs τα δοντια και καμποσα πλευρα δεν θα ξαναμιλησει

Status
Not open for further replies.
Back