Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αρχίζει να μου δημιουργείται η εντύπωση ότι παρατηρείται μια έντονη κάμψη των μπασιματων στην τσίχλα αυτές τις μέρες.δεδομενου ότι οι μέρες περνούν με απίστευτα βαρετή καλοκαίρια κ πλησιάζοντας τα τέλη του μηνα,πόσο πιθανό προβλεπετε ότι θα είναι να γίνει κάτι έντονο στο τριήμερο της 28ης;

Πολλές φορές κατακρίνουμε τους Ιταλούς που κυνηγούν την τσίχλα με 34γρ και 10αρια σκάγια. Θεωρείτε ότι όντως είναι κακό αυτό για το θήραμα; Εννοώ μήπως έτσι πετυχαίνουν καλύτερα την καταβολή του θηράματος; Απο άποψη βλητικης και κόστους αλλάζει το πράγμα βέβαια αλλά δεν το συζητώ τωρα αυτό...

Πιθανων τα περισσότερα σκάγια σε Ν.10 να συνχωρουν σκοπευτικά λάθη..σε 34 gr μάλλον τα ρίχνουν με αυτογεμη
Εγώ θεωρώ υπερβολή τα 34 γρ για το κυνήγι της τσίχλας..είτε σε αυτογεμη, είτε σε δικαννο..
Περισυ Δεκέμβρη- Ιανουάριο έριχνα σε περπατητο φυσσιγια skeet , και μια χαρά πουλιά επερνα..

Πολλές φορές κατακρίνουμε τους Ιταλούς που κυνηγούν την τσίχλα με 34γρ και 10αρια σκάγια. Θεωρείτε ότι όντως είναι κακό αυτό για το θήραμα; Εννοώ μήπως έτσι πετυχαίνουν καλύτερα την καταβολή του θηράματος; Απο άποψη βλητικης και κόστους αλλάζει το πράγμα βέβαια αλλά δεν το συζητώ τωρα αυτό...
Εχω δει απιστευτες τουφεκιες ακομα και με 12 νουμερο σκαγια.. ειλικρινά απιστευτες! Προσωπικά δεν μπορεσα ποτε να τα βρω με τα ψιλα σκαγια...ξεπουπουλιασμα και τρεξιμο για τα ζωντανα....ισως δε ταιριάζουν στα τουφεκια μου δε ξερω...παντως δε τα βρηκα ποτε

όπου έχει φτώχεια , έχει και γκρίνια.
δεν έχει πουλιά και ψαχνόμαστε αν σκοτώνουν τα ν. 10 , τι τσοκ , πόσο μακρυά ή κοντά.
άμα είχε πουλάκια όλοι θα είμασταν ευχαριστημένοι και θα σκότωναν και τα ν.10 και τα ν. 5 και το 1* και ο κύλινδρος και τα skeet και τα ....... μονόβολα ακόμα.

Σχετικά με τα μπασίματα , εδώ χάμου ( εξ' ου και χαμουρτζής ...... χεχεχεχε ) τις τελευταίες 3 ημέρες μία απελπισία.
Το σκηνικό αρχίζει να μου θυμίζει την περυσινή χρονιά που είδαμε πουλάκια μετά τις 10 Γενάρη.
Μακάρι να μην είναι έτσι ......pray to God..pray to God..pray to God.

Άρτα σήμερα μπήκαν κάτι πουλάκια 3 άτομα, 9, 11 και 17 πουλάκια. Προσωπικά ήμουν σε τραγική ημέρα σκοπευτικα αλλά εντάξει υπομονή και δουλειά θέλω για να στρώσω σιγά σιγά. Αύριο πάλι.

Πολύ καλύτερα Μιχάλη από εκεί που ήμασταν πριν μια βδομάδα ακριβώς (Κ. Εύβοια).
Εγώ ξαναπήγα εκεί, απλώς κατάφερα να πιάσω τις δύο πρώτες της σεζόν. Αλλά μικρό μπασιμο, τις προηγούμενες μέρες έμαθα ότι ήταν αρκετά καλύτερα. Ατυχία.
Τι να σου πω φίλε μου!έχω πάει 4-5 φορές εκεί,πέρσυ και φέτος στα περάσματα και ολες τις φόρες κουλούρι. Εχω ακουσει και γω για καλα μπασιματα εκεί αλλά δεν μου έχει κάτσει. Είναι και τυχερά αυτα. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να αποζημιωθούμαι όλοι....

Αυριο θα ξεκινησω κ εγω μεχρι κ τις 4-5 Νοεμβρη θα το παω σερι,πρωτα ο θεος βεβαια..μιλαγα με φιλο σημερα που παει σερι τεσσερις μερες κ μου λεει δεν την εχει ματωσει ακομα..σημερα εριξε σε μια ψηλωμενη χωρις αποτελεσμα..πολυ λιγα τα πουλια..
Και λογικο ειναι εδω περα εχει πολυ ζεστη αυτες τις μερες αν κατσεις πρωι χωρις καπελο στον ηλιο σου πεταει τα μυαλα κ σε συνδιασμο με την απνοια που επικρατει δεν ειναι κ απο τους ιδανικους καιρους για περασματα..
Τι ειχαμε τι χασαμε ομως..παντα καλο ειναι να το παλευουμε κ οτι προκυψει..

Και ο Κινγκ Κονγκ να είναι θα φάει φαπα ρε φίλε τι μου λες για κάλτσες και τα λοιπά .
Που τα λες ακριβώς αυτά ξέρεις ? Θα δω τον παρανομο τον λαθροθηρα και θα σκεφτώ κάτι παραπάνω ? Που τα λέτε ρε ώρες ώρες πραγματικά
σε σενα το λεω εχω δει ψευτομαγγες του πληκτρολογιου αλλα και της νυχτας παρα πολλους σαν κοτες καθονται κοιτα μην σε κανει κανεις μπαουλο απο της φαπες φιλικα στο γραφω γιατι ολοι μας κραταμε οπλο αν το επιασες και αυτος που ειναι παρανομος δεν υπολογιζει τιποτα

Εχω δει απιστευτες τουφεκιες ακομα και με 12 νουμερο σκαγια.. ειλικρινά απιστευτες! Προσωπικά δεν μπορεσα ποτε να τα βρω με τα ψιλα σκαγια...ξεπουπουλιασμα και τρεξιμο για τα ζωντανα....ισως δε ταιριάζουν στα τουφεκια μου δε ξερω...παντως δε τα βρηκα ποτε
αδερφε το 11 και το 12 θελει στενο τσοκαρισμα 2 αστρα και 1αστρο θα δεις τρελλα πραγματα και σε 28 το πολλυ 30 γραμμαρια παραπανω γραμμαρια τα ανεμυζει

Status
Not open for further replies.
Back