Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Από ότι μαθαίνω είχε και σε εμάς λίγα τρυγωνακια....εγώ δεν πήγα λόγου δουλειάς αλλά μπορεί να πάω μια βόλτα το απόγευμα....
λες να εχουμε κανα απροοπτο με το ανακατεμα που κανει ο καιρος?
μετα τη φολα που φαγαμε (6 ημερες κυνηγι,4 πουλια) να αφησω το ψαρεμα το σαββατο κ να βγω στα αρχαια....
αν μαθεις τιποτα αυριο, στειλε μια ενημερωση Χρηστο

λες να εχουμε κανα απροοπτο με το ανακατεμα που κανει ο καιρος?
μετα τη φολα που φαγαμε (6 ημερες κυνηγι,4 πουλια) να αφησω το ψαρεμα το σαββατο κ να βγω στα αρχαια....
αν μαθεις τιποτα αυριο, στειλε μια ενημερωση Χρηστο
αυριο πρεπει να βγεις στα αρχαια σπυρο! .sarcastic.

απο λαυρεωτικη μαθαμε τιποτα?

Καλημέρα!

Τι περιμένεις να ακούσεις??? ότι έγινε ο κακός χαμός??
Τσάμπα πάλι έχασα τον ύπνο μου....οι "γνωστές" 5 με 10 τουφεκιές που ακούμε κάθε μέρα σχεδόν! Πάνε 100 άτομα...και τουφεκάνε ελάχιστοι! Μην περιμένεις να ακούσεις τίποτα αξιόλογο από την Λαυρεωτική....

απο λαυρεωτικη μαθαμε τιποτα?
Καλημέρα!
Τι περιμένεις να ακούσεις??? ότι έγινε ο κακός χαμός??
Τσάμπα πάλι έχασα τον ύπνο μου....οι "γνωστές" 5 με 10 τουφεκιές που ακούμε κάθε μέρα σχεδόν! Πάνε 100 άτομα...και τουφεκάνε ελάχιστοι! Μην περιμένεις να ακούσεις τίποτα αξιόλογο από την Λαυρεωτική....
Και η δική μου ενημέρωση αυτό λέει.
Εγώ όμως, αν και το πάλευα, δεν έχασα τον ύπνο μου, και μετά άρχισα εναγωνίως τα τηλέφωνα σε φίλους που πήγαν για να μάθω τι έγινε... .sarcastic.
Αύριο, αν και οι πιθανότητες είναι εναντίον μου, πάλι το ίδιο δίλημμα.think.

Βγήκα μια βόλτα το πρωι σημερα για να δω αν εχει ξεμείνει κανένα είχε λίγα πουλάκια αλλα δυστυχώς ήμουν μόνος μου και δεν μπορούσα να τους βάλω χέρι τελικά κράτησα 2 εχασα και ενα δεν το βρηκα και 4 αγριοπεριστερα!!3624οπλο beretta a350 τσοκ anaconda mid φυσίγγι ιδιογομωση με c7 νο8 30γρ!!

Βγήκα μια βόλτα το πρωι σημερα για να δω αν εχει ξεμείνει κανένα είχε λίγα πουλάκια αλλα δυστυχώς ήμουν μόνος μου και δεν μπορούσα να τους βάλω χέρι τελικά κράτησα 2 εχασα και ενα δεν το βρηκα και 4 αγριοπεριστερα!!View attachment 3624οπλο beretta a350 τσοκ anaconda mid φυσίγγι ιδιογομωση με c7 νο8 30γρ!!
Μπράβο ρε φίλε τα έχεις κάψει!!

Βγήκα μια βόλτα το πρωι σημερα για να δω αν εχει ξεμείνει κανένα είχε λίγα πουλάκια αλλα δυστυχώς ήμουν μόνος μου και δεν μπορούσα να τους βάλω χέρι τελικά κράτησα 2 εχασα και ενα δεν το βρηκα και 4 αγριοπεριστερα!!View attachment 3624οπλο beretta a350 τσοκ anaconda mid φυσίγγι ιδιογομωση με c7 νο8 30γρ!!
Βάρα και για μας γιατί εδώ έχει πέσει ξεραιλα.αν δεν έρθουνε και τσίχλες πάλι τη κάτσαμε τη βαρκα

Χθες το απογευμα έτυχε να περνάω απο το μέρος που καναμε έναρξη στις 15.
λεω θα κατεβώγια ενα περπατητό μιας και ειχα μιση ώρα χρόνο.
Με το που γεμίζω το όπλο και κανω 2 βήματα μες το χωράφι, σηκώνεται καμια 40ρια μετρα μπροστα μου ενα τρυγόνι, του ρίχνω μια και πέφτει, 3 σκάγια πήρε όλα κ όλα αλλα το κρατησανε. περπάτησα λιγο και στα γυρο χωραφια κοντα στα δεντρα για κανενα πιασμένο αλλα μάταια..
Παντως ηταν το μεγαλύτερο τρυγόνι που βάρεσα φέτος και σε μέγεθος και σε χρώματα.
Και απο φαγητό,λίγο ακόμα και θα ξεκίναγε για Αφρική περπατώντας...
70356128_942034182817662_3315065366341746688_o.jpg
70304125_942408219446925_6454114047951372288_o.jpg

Επιστροφη στις 15 απο αλλο ενα δεκαημερο στη Μανη δοξα το θεο κ φετος με την χειροτερη ισως ψυχολογια απο καθε αλλη φορα ομως... Η μεση μου ηταν σε εξαρση κ το αριστερο ποδι εκανε τα δικα του... Δεν μπορουσα να μην παω ωστοσο κ ετσι εφυγα με τη γυναικα αποφαισμενος να το παω συντηρητικα...
Τις πρωτες μερες δεν την παλευα να περπατησω καθολου, εβλεπα τα βουνα κ βουρκωνα, ευχομαι να μην το ζησει κανενας φιλος αυτο... Την εβγαλα αποκλειστικα καρτερακι με καρπωση απο 1 εως 3 πουλια... Στη Μανη επικρατουσε απνοια με αποτελεσμα τα τρυγονια να περνανε χωρις σταση... Καθε μερα περναγαν κ λιγα κουρασμενα εμεναν απο το βραδυ... Ο κοσμος ηταν λιγος ομως σε σχεση με αλλες χρονιες κ το καρτερισιο ενδιαφερον τελειωνε νωρις... Μονο με περπατημα μπορουσες να κανεις λιγα τρυγονακια...
Σιγα σιγα με κατι βολταρεν-μουσκοριλ αρχισε να ξεντωνω κ δειλα δειλα περπαταγα κ λιγο... Την Πεμπτη 12 του μηνα εκανε ενα περασματακι συμπαθητικο για τη Μανη κ το χαρηκα λιγο... Αν εκεινη τη μερα ειχε αερα θα γινοταν καλο παιχνιδι... ΑΠο τις 4 που ημουν καρτερι τα τρυγονια περναγαν ασταματητα απο πανω, ο ουραννος ειχε γεμισει φτερουγισματα... Η παρεα του φιλου Αλεξανδρου που ηρθε την Παρασκευη ηταν ενας ακομα λογος να ξεχασω τον πονο κ να περπατησω λιγο παραπανω... Στο περπατητο γινοταν δουλιτσα, καναμε ωραια κυνηγια κ μαλιστα ειχε κ αρκετα ορτυκακια φετος που συμπληρωναν τις πουλιαστρες μας...Γενικα για τα τρυγονια ηταν σχετικα κακη χρονια γιατι δεν βοηθησε ο καιρος, για τα ορτυκια αντιθετα ξεκινησε ιδανικα...
Φωτο δεν υπαρχουν πολλες μιας κ δεν ειχα κουραγια να κουβαλαω κ τη φωτογραφικη αλλα κανα δυο φορες το εκανα, ηρθε κ η γυναικα αλλες μια δυο φορες παρεουλα κ κατι εγινε...
Σαν να μην εφτανε ο πονος μου, κονομησα απο την αρχη κ δυο ραμματα στον αντιχειρα απο κοψιμo κ ετσι εδεσε το γλυκο... .pray to God.
Ωραια ηταν, ειδικα απο την Τεταρτη μεχρι την Κυριακη την χαρηκα αρκετα τη Μανη... Κ του χρονου να ειμαστε γεροι... :)

Και του χρόνου με υγεία!

Πάντως με τόσες φολες που εχω φάει στη Λαυρεωτική, φέτος πήγα 4 φορές όλες κι όλες... Τα προηγούμενα χρόνια πήγαινα 20 ημέρες σερι όταν μπορούσα, αλλά ακόμα κι αν δούλευα π.χ 1 η ωρα μεσημέρι, το πρωί πήγαινα στο καρτέρι. Φέτος δεν χαραμισα την ξεκούραση μου και πήγα μόνο στα ρεπο μου και δε το μετάνιωσα. Είναι λίγο τελειωμένη κατάσταση η Λαυρεωτική. Άντε να περάσει λίγο ο καιρός να ρθουν οι τσιχλιτσες γιατί απ τα τρυγόνια...Κονομησαμε...

Παιδια η κατασταση στην Λαυρεωτική ειναι δεδομενη... προφανώς αλλοι παραγοντες παιζουν ρολο, περαν του αριθμου πουλιων και των διαδρομων μεταναστευσης η του καιρου..η φωτορύπανση στην ευρυτερη περιοχη λογω των υποδομών που στήνονται τα τελευταια χρονια? Το αεροδρομιο με τιποτα συσκευες απο απωθησης? Ποιος ξερει, αλλα πλεον δεν πιανει τιποτα στο ακρωτήρι..ειδικα τα τελευταια 3 χρονια..

Μας ταραξες στο τρυγονι ρε φιλαρακι φετος!!! Αργοτερα βεβαια θα εχουν σειρα οι καριολες!!!
Δωσε πονο Κωστα να περνουμε κι εμεις ματι... .shake hands.

Το αεροδρομιο με τιποτα συσκευες απο απωθησης?

Καλημέρα σε όλους!

Αυτό με το "αεροδρόμιο" παιδιά δεν παίζει! Έχω κάνει και κάνω τα καλύτερα κυνήγια πέριξ του αεροδρομίου. Αν ξέρεις τα μέρη...κυνηγάς γύρω από το αεροδρόμιο από υδρόβια μέχρι και φάσσες! Ενδεικτικά θα σας πώ...ότι αν πάτε Απρίλιο στα Σπάτα....το τι τρυγόνι θα δείτε δεν θα το πιστεύετε! Φέτος σε εκπαιδευτικά τον Απρίλιο στα Σπάτα....βλέπαμε το λιγότερο 20αρες τρυγονιών να βόσκουν στα αμπέλια.

Δυστηχώς όμως...στην αποδημία και τα Σπάτα δεν κρατούν πουλιά.

Η Λαυρεωτική...απλά έχει καεί σαν τόπος. Κρατάει λίγα...που δεν είναι αρκετά να συγκίνήσουν τους 100+ κυνηγούς που πηγαίνουν καθημερινά. Βάλε τους 100+ κυνηγούς....βάλε τα 100+ σκυλιά που αλωνίζουν....βάλε ότι αρχίζει το μέρος να έχει φασαρία και κόσμο από τις 05:00 που ανεβαίνουν 50+ αυτοκίνητα.....τόση "ρύπανση" είναι ακρετή!!

Πέρσι είχα ανέβει σε κάτι πεύκα να πίασω καρτέρι να πιω τον καφέ μου και να δω το ξημέρωμα. Λίγο πριν το ξημέρωμα έφτασαν μερικοί κυνηγοί...όπου μέχρι να ξημερώσει...με τις φωνές τους και την φασαρία...άκουγα τα πουλιά να ξεκλαρώνουν. Μόλις ξημέρωσε...και 10 πουλιά να είχαν πιάσει στα πεύκα....έιχαν φύγει και αυτά!

Άγια τσίχλα που είσαι?????

Αύριο πρέπει να βγούμε μια βόλτα. Δίνει βοριαδάκι μετά από νοτιάδες και από το απόγευμα κακοκαιρία!
Που ήσουν Γιώργο; Δεν σε είδα!:p
Λοιπόν, το (σχεδόν) απόλυτο μηδέν!
Και λέω σχεδόν γιατί κατά τις 8μιση, ενώ ετοιμάζομαι να φύγω γιατί δεν έχω δεί μέχρι εκείνη την ώρα ούτε πούπουλο, ούτε τουφεκιές ακούστηκαν , εμφανίζεται ένα αποφασισμένο να αυτοκτονήσει. Του έκανα τη χάρη, αφού το κοίταξα ξανά και ξανά γιατί δεν το πίστευα οτι ειναι τρυγόνι:).
Δυστυχώς όμως δεν μπήκε στο γιλέκο, έπεσε σε πολύ πυκνό σε ένα ρεματάκι που είχα δίπλα μου:confused:
Δεν πειράζει, και του χρόνου νάμαστε καλά!

Καλημέρα σε όλους!

Αυτό με το "αεροδρόμιο" παιδιά δεν παίζει! Έχω κάνει και κάνω τα καλύτερα κυνήγια πέριξ του αεροδρομίου. Αν ξέρεις τα μέρη...κυνηγάς γύρω από το αεροδρόμιο από υδρόβια μέχρι και φάσσες! Ενδεικτικά θα σας πώ...ότι αν πάτε Απρίλιο στα Σπάτα....το τι τρυγόνι θα δείτε δεν θα το πιστεύετε! Φέτος σε εκπαιδευτικά τον Απρίλιο στα Σπάτα....βλέπαμε το λιγότερο 20αρες τρυγονιών να βόσκουν στα αμπέλια.

Δυστηχώς όμως...στην αποδημία και τα Σπάτα δεν κρατούν πουλιά.

Η Λαυρεωτική...απλά έχει καεί σαν τόπος. Κρατάει λίγα...που δεν είναι αρκετά να συγκίνήσουν τους 100+ κυνηγούς που πηγαίνουν καθημερινά. Βάλε τους 100+ κυνηγούς....βάλε τα 100+ σκυλιά που αλωνίζουν....βάλε ότι αρχίζει το μέρος να έχει φασαρία και κόσμο από τις 05:00 που ανεβαίνουν 50+ αυτοκίνητα.....τόση "ρύπανση" είναι ακρετή!!

Πέρσι είχα ανέβει σε κάτι πεύκα να πίασω καρτέρι να πιω τον καφέ μου και να δω το ξημέρωμα. Λίγο πριν το ξημέρωμα έφτασαν μερικοί κυνηγοί...όπου μέχρι να ξημερώσει...με τις φωνές τους και την φασαρία...άκουγα τα πουλιά να ξεκλαρώνουν. Μόλις ξημέρωσε...και 10 πουλιά να είχαν πιάσει στα πεύκα....έιχαν φύγει και αυτά!

Άγια τσίχλα που είσαι?????
Δεν εχεις αδικο για τα παπια η για καποιες φάσες στους λοφους..οπως και να χει σιγουρα δεν ειναι τυχη-ατυχια το οτι πλεον το μερος καταστραφηκε κυνηγετικα (τουλαχιστον στην εναρξη)...ΑΓΙΑ με ολο το νόημα! Μονο αυτη σωζει!χαχαχαχ

Status
Not open for further replies.
Back