Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επιστροφη στις 15 απο αλλο ενα δεκαημερο στη Μανη δοξα το θεο κ φετος με την χειροτερη ισως ψυχολογια απο καθε αλλη φορα ομως... Η μεση μου ηταν σε εξαρση κ το αριστερο ποδι εκανε τα δικα του... Δεν μπορουσα να μην παω ωστοσο κ ετσι εφυγα με τη γυναικα αποφαισμενος να το παω συντηρητικα...
Τις πρωτες μερες δεν την παλευα να περπατησω καθολου, εβλεπα τα βουνα κ βουρκωνα, ευχομαι να μην το ζησει κανενας φιλος αυτο... Την εβγαλα αποκλειστικα καρτερακι με καρπωση απο 1 εως 3 πουλια... Στη Μανη επικρατουσε απνοια με αποτελεσμα τα τρυγονια να περνανε χωρις σταση... Καθε μερα περναγαν κ λιγα κουρασμενα εμεναν απο το βραδυ... Ο κοσμος ηταν λιγος ομως σε σχεση με αλλες χρονιες κ το καρτερισιο ενδιαφερον τελειωνε νωρις... Μονο με περπατημα μπορουσες να κανεις λιγα τρυγονακια...
Σιγα σιγα με κατι βολταρεν-μουσκοριλ αρχισε να ξεντωνω κ δειλα δειλα περπαταγα κ λιγο... Την Πεμπτη 12 του μηνα εκανε ενα περασματακι συμπαθητικο για τη Μανη κ το χαρηκα λιγο... Αν εκεινη τη μερα ειχε αερα θα γινοταν καλο παιχνιδι... ΑΠο τις 4 που ημουν καρτερι τα τρυγονια περναγαν ασταματητα απο πανω, ο ουραννος ειχε γεμισει φτερουγισματα... Η παρεα του φιλου Αλεξανδρου που ηρθε την Παρασκευη ηταν ενας ακομα λογος να ξεχασω τον πονο κ να περπατησω λιγο παραπανω... Στο περπατητο γινοταν δουλιτσα, καναμε ωραια κυνηγια κ μαλιστα ειχε κ αρκετα ορτυκακια φετος που συμπληρωναν τις πουλιαστρες μας...Γενικα για τα τρυγονια ηταν σχετικα κακη χρονια γιατι δεν βοηθησε ο καιρος, για τα ορτυκια αντιθετα ξεκινησε ιδανικα...
Φωτο δεν υπαρχουν πολλες μιας κ δεν ειχα κουραγια να κουβαλαω κ τη φωτογραφικη αλλα κανα δυο φορες το εκανα, ηρθε κ η γυναικα αλλες μια δυο φορες παρεουλα κ κατι εγινε...
Σαν να μην εφτανε ο πονος μου, κονομησα απο την αρχη κ δυο ραμματα στον αντιχειρα απο κοψιμo κ ετσι εδεσε το γλυκο... .pray to God.
Ωραια ηταν, ειδικα απο την Τεταρτη μεχρι την Κυριακη την χαρηκα αρκετα τη Μανη... Κ του χρονου να ειμαστε γεροι... :)

Μπραβο Αρη, εξαιρετικες φωτογραφιες , πανεμορφα μερη οπου το κυνηγι του τρυγονιου γινεται δοκιμασια για σωμα και ψυχη ειδικα το περπατητο με τον υπεροχο ηχο του τρυγονιου οταν σηκωνεται και σε τρομαζει ,γρηγορα να γινεις καλα και να μας ταξιδευεις και του χρονου με υγεια!!!

Καλημέρα απο τα Βόρεια.. Μετά απο πέντε ημέρες απόλυτης σιγης στα καρτερια μας, εχθές κάτι φάνηκε.. Διάσπαρτα τρυγόνια όλων των ηλικιών πιασμενα σε ξερακες κ καλώδια.. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά είδαμε σαρανταρια πουλιά σύνολο χωρίς να κάνουμε κάτι ενδιαφέρον.. Το μεσημεράκι ήταν λίγο καλύτερα κ κάποια κινηθηκαν προς κάποια κομμένα ηλιοσπορα.

Μπραβο Αρη....χιλια μπραβο!!!! Οι Ελληνες παντα διδασκαν πολιτισμο για τα πάντα και σε ολους!!!!;):)
Δυστυχως .....υπαρχουν και ανεπιδεκτοι μαθησεως.:mad:
:mad::mad::mad::mad:

.......... πάντως εγώ πιστεύω ( και το πιστεύω ακράδαντα ) ότι αν είχαμε και εμείς αυτούς τους πληθυσμούς , τα ίδια ( μην πω χειρότερα ) θα κάναμε.

Δικαιωμα σου ειναι να λες τι πιστευεις......εγω ειμαι ΚΑΘΕΤΑ αντιθετος με τα γραφομενα σου...παντα
συναδελφικα.......

Όσο και αντίθετος να θες να είσαι....ακρή να δεις τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι "συνάδελφοι" Έλληνες κυνηγοί όταν πηγαίνουν Βουλγαρία...και Σκόπια.

Φιλικά...

Δεν ξέρω για την πλειοψηφία,αλλά το40%το έχουμε σίγουρο!
Φίλε αυτοί που θα έκαναν κάτι τέτοιο δεν λέγονται κυνηγοί δεν ανήκουν στην κυνηγετική οικογένεια άσχετα αν βγάζουν άδεια ο κυνηγός πάνω από όλα πρέπει να έχει σεβασμό και να τηρεί τους γραμμένους και άγραφους νόμους!!!!

Όσο και αντίθετος να θες να είσαι....ακρή να δεις τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι "συνάδελφοι" Έλληνες κυνηγοί όταν πηγαίνουν Βουλγαρία...και Σκόπια.

Φιλικά...

Παντα φιλικα,,,,,,,πολλα μας ενωνουν.....τιποτα δεν εχουμε να μοιρασουμε....την απαντηση στην εδωσε ο συναδελφος
κυνηγος απο την Καβαλα!!! ;):) ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ.
Φίλε αυτοί που θα έκαναν κάτι τέτοιο δεν λέγονται κυνηγοί δεν ανήκουν στην κυνηγετική οικογένεια άσχετα αν βγάζουν άδεια ο κυνηγός πάνω από όλα πρέπει να έχει σεβασμό και να τηρεί τους γραμμένους και άγραφους νόμους!!!!

σημερα η μερα φαινεται καλη πιστευω η μανη θα δωση πουλια σημερα.
Εγώ θα βγω καρτέρι αύριο και μεθαύριο......ύστερα από τα 3 πουλάκια που είδα πριν λίγο καθώς βγείκα για περπάτημα.....σηκώθεικαν δίπλα μου σχεδόν 40m από εντελώς άκυρο για την εποχή σημείο.....:rolleyes:...(από σανοκοψιά)...

Προφανώς ήταν ταξιδιάρικα μεγάλα πουλιά που πείνασαν και έπεσαν όπου βρήκαν.....

Last edited:
Εγώ θα βγω καρτέρι αύριο και μεθαύριο......ύστερα από τα 3 πουλάκια που είδα πριν λίγο καθώς βγείκα για περπάτημα.....σηκώθεικαν δίπλα μου σχεδόν 40m από εντελώς άκυρο για την εποχή σημείο.....:rolleyes:...(από σανοκοψιά)...

Προφανώς ήταν ταξιδιάρικα μεγάλα πουλιά που πείνασαν και έπεσαν όπου βρήκαν.....
δεν πηγες σημερα/?ακους μπουμπουνητα κατω?

Παιδιά καλησπέρα.Μετα από καιρό ξαναμπενω στο φορουμ λόγο δουλειάς που είχα δεν είχα χρόνο.Φετος 18 θα βγάλω επιτέλους την άδεια να κυνηγάω......Λοιπον για τα τρυγόνια τώρα.Κανουμε δρομολόγια κάθε μέρα σε όλη την Νότια Ρόδο και έχει πολλά πουλιά στα σύρματα σε χωράφια και στα πεύκα.Συνηθως τα συναντάω ανά 3-2 μαζί η μεμονωμένα.Απο ορτύκια δυστυχώς μέσα στο αμάξι δεν γίνεται να δεις δεν περνάγαμε μέσα από χωράφια αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είχε αρκετά.Φασσες πολλές μέσα στα πεύκα και στα έλατα πάνε μεμωνομενες και όχι σε μπουλούκι.Αυτα είχα να πω να χαιρετήσω όσους κυνηγούς δεν είχα μιλήσει με την απουσια μου.

Last edited by a moderator:
δεν πηγες σημερα/?ακους μπουμπουνητα κατω?
Όχι δν πήγα...Σήμερα είναι η τελευταία μέρα ΠΙΣΤΕΥΩ δέσμευσης για το κρεβάτι.
Μπουμπουνιτά ΌΧΙ ευτυχώς δν ακούω καθόλου.
Μακάρι να γίνει από αύριο το ντου....

Μια χρονιά (πριν 5 χρόνια) ανακατεύτεικε για τα καλά ο καιρός, απόγευμα....και το ίδιο απόγευμα είδα 2 κοπαδάκια θυμάμαι των 5 & 8 πουλιών......την ψηλιάστεικα αμέσως.
Την άλλη μέρα ποιάνω καλαμποκιά θερισμένη 200m από το σπίτι μου....καρπώθεικα 2 πουλάκια και στα 300m άλλοι 4 κυνηγοί (γείτονές μου)....καρπώθεικαν όλοι τους 9 πουλάκια.....έτσι κάπως την ψιλιάζομαι και σήμερα λόγο ανακατέματος του καιρού μήπως τα αναγκάσει να κλαρώσουν εδώ γύρω.......pray to God.

Status
Not open for further replies.
Back