Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι ρε Κωστή....Τα τρυγόνια γενικότερα πιάνουν τις άκρες των χωραφιών για βοσκή....Αυτό κάθησε για βοσκή γύρω στα 30m από το χωματόδρομο.....γι'αυτό κ έφυγε από το θόρυβο....
Το καλό που είδα ήταν πως το πεταγμά του ήταν τελείως "στρωτό"....μάλλον είναι ακόμη ατουφέκιστο...... ;)
Μακάρι να το ξανά πετύχεις και όλο του το σόι :D:D
Αυτός ο Μπαρμπας να μην εμφανιστεί αυτήν την φορά με κανένα γκρέιντερ ικανό τον έχω και τοτε μαμησετα hippohippo.sarcastic..sarcastic.

Το καλό που είδα ήταν πως το πεταγμά του ήταν τελείως "στρωτό"....μάλλον είναι ακόμη ατουφέκιστο...... ;)
Σίγουρα... Για να έπεσε να φάει ενώ ήσουν εκεί. Και αυτό σε είχε δει, όχι μόνο εσύ ;)
Εγώ την επόμενη φορά θα καθόμουν κρυμμένος με φόντο το πλατάνι. Πιθανώς και άλλα τρυγόνια της περιοχής να το χρησιμοποιούν ως σημείο κατόπτευσης πριν βουτήξουν στο θερισμένο.

Σίγουρα... Για να έπεσε να φάει ενώ ήσουν εκεί. Και αυτό σε είχε δει, όχι μόνο εσύ ;)
Εγώ την επόμενη φορά θα καθόμουν κρυμμένος με φόντο το πλατάνι. Πιθανώς και άλλα τρυγόνια της περιοχής να το χρησιμοποιούν ως σημείο κατόπτευσης πριν βουτήξουν στο θερισμένο.
Το συγκεκριμένο πλατάνι Βασίλη είναι θερίο και είναι δίπλα ακριβώς από το χωματόδρομο. Δν έχει τουλάχιστο κάποια χόρτα να κρυφτό.....είναι γυμνό το μέρος προς το πλατάνι.....
Τουλάχιστο είδα από που ήρθε......και θα τη στήσω από κει..... ;)
Το πλατάνι αυτό είναι "σταθμός" για τα περασματιάρικα ιδικά.
Πρώτα κάθονται εκεί για λίγο κ μετά βουτάνε στα πέριξ χωράφια....και μετά πάλι πίσω....:)

Και να ξέρεις Κώστα θα πιάνεις απ' τη μεριά του ίσκιου. Το πρωί δηλαδή δυτικά και το απόγευμα ανατολικά. Πάντα θα πιάσουν στο ποσκιο
Και εγώ πάντα ίσκιο πιάνω κυρίως για την γιαλαδα του όπλου!!!

Σήμερα κανονικά θα είχε αγροτικές εργασίες στο άλλο χωριό στην Κυνουρία, αλλά είχα ξεχάσει πως είναι γιορτή λόγω των 9μερων της Παναγίας και γιορτάζει το χωριό, οπότε για να μην πέσει και φωτιά και μας κάψει πήραμε ρεπό... Πριν πάμε Κυνουρία για την Παναγιά, φυσικά έκανα μια μονόωρη βόλτα πρωινή για κανένα τρυγόνι.

Και αυτά που είδα μου άρεσαν πολύ! Είχε πολλά, για τα δεδομένα της περιοχής και του χρόνου που έκατσα, νέα πουλιά σε κοπάδια των 4 και 5 πουλιών. Θα είδα γύρω στα 10 τέτοια κοπάδια. Όμως λόγω τρελού αέρα έκαναν κάτι περάσματα όπως τα Messerschmitt Me 163 Komet γύρω από τα Β52. Μπήκαμε, βγήκαμε από τη φυλάχτρα, της αλλάξαμε μέρος, αλλά τα τρυγόνια μας ξεφτίλιζαν με τα περάσματά τους, μόνο επιφωνήματα προλάβαινα να βγάλω... Μέχρι και ο σκύλος παλάβωσε...

Τελικά με τα πολλά πρόλαβα να τουφεκίσω 1 και να το πάρω, το οποίο μόνο που δεν άλλαξε νομό όπως το πήρε ο αέρας... Να είναι καλά ο Pluto...

Έκανα μια βόλτα και για αγριοπερίστερα (βλέπε ανάλογο topic) και βουρ για βουνίσια δροσιά και άναμμα ξυλόφουρνου

Μόλις έβγαλα το φαΐ

Και ναι με το κατάλληλο κίνητρο (ταψιά ψητού), το labrador πετάει...

Χρόνια πολλά σε όλους!

Last edited:
Το συγκεκριμένο πλατάνι Βασίλη είναι θερίο και είναι δίπλα ακριβώς από το χωματόδρομο. Δν έχει τουλάχιστο κάποια χόρτα να κρυφτό.....είναι γυμνό το μέρος προς το πλατάνι.....
Τουλάχιστο είδα από που ήρθε......και θα τη στήσω από κει..... ;)
Το πλατάνι αυτό είναι "σταθμός" για τα περασματιάρικα ιδικά.
Πρώτα κάθονται εκεί για λίγο κ μετά βουτάνε στα πέριξ χωράφια....και μετά πάλι πίσω....:)
Ε λοιπόν, στήσου εκεί Κώστα και μην κουνηθείς ρούπι!!! .hunter.1

Εχθές πήρα άλλα έξι πουλιά σε ένα κομμένο ηλιόσπορο!
Έκανα και μια από τις πιο μακρινές μου τουφεκιές σε ένα ωραίο ενήλικο τρυγόνι...!

upload picture forum
Με τέτοιο εργαλείο πως να μην κάνεις μακρινή τουφέκια φίλε!!!!

Xτες, στο απογεματινό μου, είδα μόνο 2 και μάλιστα αργά, μετά τις 19:30. Δυστυχώς, δεν μου έδωσε κανένα τους ευκαιρία για βολή...

Σήμερα το πρωί, ξανά όπως και χθες το πρωί, δεν αντελήφθην ούτε ένα...!

Πρωί δεν ξαναπηγαίνω, τουλάχιστον για μερικές μέρες...

Απόγεμα όμως, κάθε ημέρα μέχρι και τα μισά του Σεπτέμβρη (εκτός βέβαια, εάν δεν βλέπω κανένα μα κανένα τρυγονάκι για αρκετά απογεύματα σερί, οπότε και θα σταματήσω οριστικά για εφέτος το τρυγόνι. Ας ελπίσουμε να μην γίνει έτσι, και όλο και κάτι να βλέπω ή, ιδανικά, να ντουφεκάω)...!
Νικόλα, να φανταστώ εγκαινίασες το καινούργιο σου απόκτημα, το δικανάκι που είχες καιρό βάλει στο μάτι;

Με τέτοιο εργαλείο πως να μην κάνεις μακρινή τουφέκια φίλε!!!!

Δεν θέλω να το παινευτώ φίλε αλλά το όπλο είναι φαρμάκι!
Και με το μαμά τριάρι έτσι,ακόμα έξω-εργοστασιακό τσόκ από την έναρξη δεν έχω βάλει στην κάννη!

Δεν θέλω να το παινευτώ φίλε αλλά το όπλο είναι φαρμάκι!
Και με το μαμά τριάρι έτσι,ακόμα έξω-εργοστασιακό τσόκ από την έναρξη δεν έχω βάλει στην κάννη!
Αν δεν πήγαινα σε μπενελα το επόμενο ήταν το μαξους πραγματικά είναι έρωτας για εμένα μετά την μπενελι

Παιδιά ηρεμήστε...! Όλα τα όπλα σκοτώνουν: από τα φθηνά μονόκαννα, μέχρι το καλύτερο Perazzi...!!! Η ουσία είναι αλλού: σε δαύτον που βρίσκεται πίσω απ' το κοντάκι τη στιγμή της ντουφεκιάς...!!!
Έπειτα στα όπλα εμπεριέχεται πάντα και το υποκειμενικό γούστο/κριτήριο του καθενός μας: ένα όπλο που αρέσει σε σένα, δεν αρέσει σε μένα και τούμπαλιν...

Νικόλα, να φανταστώ εγκαινίασες το καινούργιο σου απόκτημα, το δικανάκι που είχες καιρό βάλει στο μάτι;
Λεωνίδα, εάν εννοείς το τελευταίο μου απόκτημα, το Marocchi Finn Classic 512 SD, όχι, δεν έχω ρίξει ακόμη με δαύτο... Για την ώρα, ρίχνω με το Browning Cynergy Hunter Light...

Status
Not open for further replies.
Back