Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Aποκλείεται Βασίλη να μένει κανένα ντόπιο τρυγονάκι μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη...?
Και αναφέρομαι στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από όπου τα τρυγόνια φεύγουν για την Αφρική τελευταία, αρκετά αργότερα από τα τρυγόνια της βορείου Ελλάδος... Και επίσης, μιλάω για κυνηγοτόπια της ενδότερης χώρας (και όχι παραθαλάσσια), τα οποία δεν αποτελούν (κύριους) σταθμούς στο ταξίδι τους προς την Άφρικα...
Νικόλα δεν μπορώ να είμαι απόλυτος, εφόσον δεν μπορώ να το αποδείξω. Εγώ αυτό νομίζω, ότι τα τελευταία ντόπια μένουν μέχρι βαριά βαριά πρώτες μέρες Σεπτέμβρη. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τη συμπεριφορά των τρυγονιών που συναντώ πρώτες μέρες Σεπτέμβρη και έπειτα.

Μεγαλύτερη είναι η γερακότσιχλα και μετά η δεντρότσιχλα... topic.
Eπειδή υπάρχει, κακώς, μία σύγχυση με τα ελληνικά ονόματα των δύο κιχλών, πάμε με τα επιστημονικά/λατινικά τους ονόματα που ισχύουν παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο:

(α) Τurdus viscivorus ("δενδρότσιχλα", η επίσημη ελληνική ονομασία του είδους αυτού). https://en.wikipedia.org/wiki/Mistle_thrush. Είναι η μεγαλύτερη όλων των ειδών της οικογένειας των τσιχλών (αυτήν ακριβώς έχει ο Ηλίας στη φωτό λίγο πιο πάνω)!

(β) Τurdus pilaris ("γερακότσιχλα", το επίσημο ελληνικό όνομα του συγκεκριμένου είδους). https://en.wikipedia.org/wiki/Fieldfare. Είναι η αμέσως επόμενη σε μέγεθος τσίχλα.
topic.

Last edited:
Καλησπέρα στην ομάδα... Λίγα τα πουλιά στην περιοχή μας, πενήντα πουλιά καρπωθηκε όλη η παρέα κ μετά ασχοληθηκαμε με τις φάσσες που είναι πολλές.. Εκεί μέχρι αργά το απόγευμα ρίξαμε τουφεκιες κ χορτασαμε εικόνες απο ήσυχα πουλιά. 25 ντοπιες στο χέρι κ 2 χαμένες.

Καλησπέρα αδέρφια,

Πηγαίνοντας στο νέο απογευματινό μέρος που ήθελα να πάω διαπίστωσα πως μια μπουλντόζα εκχερσωνε τα πάντα.

Πιο πέρα σε άλλο μέρος γινόταν λαθρο-υλοτομια και αναγκάστηκα να καταφύγω στο μέρος που βάρεσα τις προηγούμενες μέρες και το θεωρούσα '' καμένο '' μέρος.

Τελικά ήρθε από το πουθενά ένα ζευγάρι και κράτησα το ένα. Στα highlight η ορμηβτου σκύλου να πάει να το φέρει που πήρε και το δίχτυ μαζί και ετρεχε στην πεζουλα σαν το φάντασμα...

Attachments

• IMG_20190821_184400.jpg
    IMG_20190821_184400.jpg
    668,9 KB · Προβολές: 48
  • IMG_20190821_184554.jpg
    IMG_20190821_184554.jpg
    623,2 KB · Προβολές: 49
Last edited:
Χαιρετω την ομαδα.παρα τα κακα νεα ξεκινησε η ομαδα για β.ελλαδα ( κοντα στον kostabak). Τελικα τα πουλια ηταν αρκετα για να γινει μια καλη εναρξη,τα βραδια ηταν καταπληκτηκα ,τρωγαμε και η συζητηση ηταν για το κυνηγι,τα προβληματα ολα εμειναν πισω και για ακομα μια φορα περασαμε φοβερα.καλη κυνηγετικη σεζον να εχουμε παιδια.

Xτες, στο απογεματινό μου, είδα μόνο 2 και μάλιστα αργά, μετά τις 19:30. Δυστυχώς, δεν μου έδωσε κανένα τους ευκαιρία για βολή...

Σήμερα το πρωί, ξανά όπως και χθες το πρωί, δεν αντελήφθην ούτε ένα...!

Πρωί δεν ξαναπηγαίνω, τουλάχιστον για μερικές μέρες...

Απόγεμα όμως, κάθε ημέρα μέχρι και τα μισά του Σεπτέμβρη (εκτός βέβαια, εάν δεν βλέπω κανένα μα κανένα τρυγονάκι για αρκετά απογεύματα σερί, οπότε και θα σταματήσω οριστικά για εφέτος το τρυγόνι. Ας ελπίσουμε να μην γίνει έτσι, και όλο και κάτι να βλέπω ή, ιδανικά, να ντουφεκάω)...!

Last edited:
Xτες, στο απογεματινό μου, είδα μόνο 2 και μάλιστα αργά, μετά τις 19:30. Δυστυχώς, δεν μου έδωσε κανένα τους ευκαιρία για βολή...

Σήμερα το πρωί, ξανά όπως και χθες το πρωί, δεν αντελήφθην ούτε ένα...!

Πρωί δεν ξαναπηγαίνω, τουλάχιστον για μερικές μέρες...

Απόγεμα όμως, κάθε ημέρα μέχρι και τα μισά του Σεπτέμβρη (εκτός βέβαια, εάν δεν βλέπω κανένα μα κανένα τρυγονάκι για αρκετά απογεύματα σερί, οπότε και θα σταματήσω οριστικά για εφέτος το τρυγόνι. Ας ελπίσουμε να μην γίνει έτσι, και όλο και κάτι να βλέπω ή να ντουφεκάω)...!
Και εγώ με μισή καρδιά θα πάω να κάνω έναρξη.....

Επιστροφή στην δουλειά μόνο κανένα απογευματινό από εδώ και πέρα τελικό αποτέλεσμα πρώτης μέρας 27 πουλιά στο χέρι και 2 χαμένα δυστυχώς........ ξεκινάμε νέα αναζήτηση από σήμερα σε πιο πονηρά σημεία χεχε

χθες πηγα καλυτερα απο την πρωτη μερα , χτυπησα 3 τρυγονια 4 αγριοπεριστερα και 1 φασσα , με λιγο κοσμο , μονο αλλος ενας ηταν , στα 80 μετρα , αλλα ειχαμε ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ και οι δυο , που μερηκες φορες απο της πολλες ωρες που ειμασταν , απο 11 το πρωι μεχρη της 7 το απογευμα , χαλαροναμε και περναγαν ατουφεκιστα , με ασταθη πορεια τα πουλια, ποτε απο κατω ερχονταν ποτε απο πανω , ποτε απο πλαγια, ντου απο παντου

Χαιρετω την ομαδα.παρα τα κακα νεα ξεκινησε η ομαδα για β.ελλαδα ( κοντα στον kostabak). Τελικα τα πουλια ηταν αρκετα για να γινει μια καλη εναρξη,τα βραδια ηταν καταπληκτηκα ,τρωγαμε και η συζητηση ηταν για το κυνηγι,τα προβληματα ολα εμειναν πισω και για ακομα μια φορα περασαμε φοβερα.καλη κυνηγετικη σεζον να εχουμε παιδια.
Πατρίδα να είμαστε υγιείς να κάνουμε την ζουρλα μας,ελπίζω Οκτώβρη να ανταμώσουμε και μαζί!

Αφού σχόλασα νωρίς σήμερα,έκανα και εγώ την έναρξή μου κάνοντας μια βόλτα από τη θερισμένη καλαμποκιά που βρήκα χθες την οποία πόνταρα πως κάποιο τρυγόνι θα εμφανιστεί εκεί.
17:15 έπειασα και στις 18:15 εμφανίστηκε ένα από πίσω μου λοξά το οποίο δν είχα δει πως ερχόταν....έκανε μια γύρα και έπειασε σε ένα πλάτανο. Αφού τσέκαρε τν τόπο βούτηξε να φάει παρέα με 5 δεκαοκτούρες....Για μισή ώρα όλο το πανηγύρι μήπως σηκωθεί κ έρθει επάνω μου.....ως ότου πέρασε ένας μπάρμας με μηχανάκι κ το έδιωξε.....άκαπνος έφυγα.....τουλάχιστο είδα ένα περιζήτητο τρυγόνι....ένα τσαλαπετεινό και αρκετούς αετομάχους να σημειώσω.....από κυριακή θα ξανά πάω μήπως και το στρυμόξω....;).sarcastic..hunter.1

capital one near me open today

Αφού σχόλασα νωρίς σήμερα,έκανα και εγώ την έναρξή μου κάνοντας μια βόλτα από τη θερισμένη καλαμποκιά που βρήκα χθες την οποία πόνταρα πως κάποιο τρυγόνι θα εμφανιστεί εκεί.
17:15 έπειασα και στις 18:15 εμφανίστηκε ένα από πίσω μου λοξά το οποίο δν είχα δει πως ερχόταν....έκανε μια γύρα και έπειασε σε ένα πλάτανο. Αφού τσέκαρε τν τόπο βούτηξε να φάει παρέα με 5 δεκαοκτούρες....Για μισή ώρα όλο το πανηγύρι μήπως σηκωθεί κ έρθει επάνω μου.....ως ότου πέρασε ένας μπάρμας με μηχανάκι κ το έδιωξε.....άκαπνος έφυγα.....τουλάχιστο είδα ένα περιζήτητο τρυγόνι....ένα τσαλαπετεινό και αρκετούς αετομάχους να σημειώσω.....από κυριακή θα ξανά πάω μήπως και το στρυμόξω....;).sarcastic..hunter.1

Από εκεί βρήκε να περάσει ο αθεοφοβος .hair.
Τι κακό πράγμα και αυτό να ξεφυτρώνουν οι γυρολόγοι στην ποιο άσχετη ώρα .hair.

Από εκεί βρήκε να περάσει ο αθεοφοβος .hair.
Τι κακό πράγμα και αυτό να ξεφυτρώνουν οι γυρολόγοι στην ποιο άσχετη ώρα .hair.
Ναι ρε Κωστή....Τα τρυγόνια γενικότερα πιάνουν τις άκρες των χωραφιών για βοσκή....Αυτό κάθησε για βοσκή γύρω στα 30m από το χωματόδρομο.....γι'αυτό κ έφυγε από το θόρυβο....
Το καλό που είδα ήταν πως το πεταγμά του ήταν τελείως "στρωτό"....μάλλον είναι ακόμη ατουφέκιστο...... ;)

Κώστα έχω φάει τέτοιες χαλαστρες άπειρες και τα βάζω με τον εαυτό μου λέω δεν μπορεί τόσο γκαντεμης χαχαχα

Status
Not open for further replies.
Back