Τι ωραίο πουλί ...καλή σεζόν Μιχάλη !!Άλλο ένα ήρθε μαζί μου σήμερα.
Τα πουλιά ελάχιστα
Πολύ λίγες οι τουφεκιές που ακούστηκαν από δυο τρία αλλα σημεία
View attachment 2765
Νικόλα δεν μπορώ να είμαι απόλυτος, εφόσον δεν μπορώ να το αποδείξω. Εγώ αυτό νομίζω, ότι τα τελευταία ντόπια μένουν μέχρι βαριά βαριά πρώτες μέρες Σεπτέμβρη. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τη συμπεριφορά των τρυγονιών που συναντώ πρώτες μέρες Σεπτέμβρη και έπειτα.Aποκλείεται Βασίλη να μένει κανένα ντόπιο τρυγονάκι μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη...?
Και αναφέρομαι στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από όπου τα τρυγόνια φεύγουν για την Αφρική τελευταία, αρκετά αργότερα από τα τρυγόνια της βορείου Ελλάδος... Και επίσης, μιλάω για κυνηγοτόπια της ενδότερης χώρας (και όχι παραθαλάσσια), τα οποία δεν αποτελούν (κύριους) σταθμούς στο ταξίδι τους προς την Άφρικα...
Eπειδή υπάρχει, κακώς, μία σύγχυση με τα ελληνικά ονόματα των δύο κιχλών, πάμε με τα επιστημονικά/λατινικά τους ονόματα που ισχύουν παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο:Μεγαλύτερη είναι η γερακότσιχλα και μετά η δεντρότσιχλα...![]()
Να σαι καλά ΑργύρηΤι ωραίο πουλί ...καλή σεζόν Μιχάλη !!
Και εγώ με μισή καρδιά θα πάω να κάνω έναρξη.....Xτες, στο απογεματινό μου, είδα μόνο 2 και μάλιστα αργά, μετά τις 19:30. Δυστυχώς, δεν μου έδωσε κανένα τους ευκαιρία για βολή...
Σήμερα το πρωί, ξανά όπως και χθες το πρωί, δεν αντελήφθην ούτε ένα...!
Πρωί δεν ξαναπηγαίνω, τουλάχιστον για μερικές μέρες...
Απόγεμα όμως, κάθε ημέρα μέχρι και τα μισά του Σεπτέμβρη (εκτός βέβαια, εάν δεν βλέπω κανένα μα κανένα τρυγονάκι για αρκετά απογεύματα σερί, οπότε και θα σταματήσω οριστικά για εφέτος το τρυγόνι. Ας ελπίσουμε να μην γίνει έτσι, και όλο και κάτι να βλέπω ή να ντουφεκάω)...!
Πατρίδα να είμαστε υγιείς να κάνουμε την ζουρλα μας,ελπίζω Οκτώβρη να ανταμώσουμε και μαζί!Χαιρετω την ομαδα.παρα τα κακα νεα ξεκινησε η ομαδα για β.ελλαδα ( κοντα στον kostabak). Τελικα τα πουλια ηταν αρκετα για να γινει μια καλη εναρξη,τα βραδια ηταν καταπληκτηκα ,τρωγαμε και η συζητηση ηταν για το κυνηγι,τα προβληματα ολα εμειναν πισω και για ακομα μια φορα περασαμε φοβερα.καλη κυνηγετικη σεζον να εχουμε παιδια.
Από εκεί βρήκε να περάσει ο αθεοφοβοςΑφού σχόλασα νωρίς σήμερα,έκανα και εγώ την έναρξή μου κάνοντας μια βόλτα από τη θερισμένη καλαμποκιά που βρήκα χθες την οποία πόνταρα πως κάποιο τρυγόνι θα εμφανιστεί εκεί.
17:15 έπειασα και στις 18:15 εμφανίστηκε ένα από πίσω μου λοξά το οποίο δν είχα δει πως ερχόταν....έκανε μια γύρα και έπειασε σε ένα πλάτανο. Αφού τσέκαρε τν τόπο βούτηξε να φάει παρέα με 5 δεκαοκτούρες....Για μισή ώρα όλο το πανηγύρι μήπως σηκωθεί κ έρθει επάνω μου.....ως ότου πέρασε ένας μπάρμας με μηχανάκι κ το έδιωξε.....άκαπνος έφυγα.....τουλάχιστο είδα ένα περιζήτητο τρυγόνι....ένα τσαλαπετεινό και αρκετούς αετομάχους να σημειώσω.....από κυριακή θα ξανά πάω μήπως και το στρυμόξω....
capital one near me open today
Ναι ρε Κωστή....Τα τρυγόνια γενικότερα πιάνουν τις άκρες των χωραφιών για βοσκή....Αυτό κάθησε για βοσκή γύρω στα 30m από το χωματόδρομο.....γι'αυτό κ έφυγε από το θόρυβο....Από εκεί βρήκε να περάσει ο αθεοφοβος
Τι κακό πράγμα και αυτό να ξεφυτρώνουν οι γυρολόγοι στην ποιο άσχετη ώρα![]()
Κώστα έχω φάει τέτοιες χαλαστρες άπειρες και τα βάζω με τον εαυτό μου λέω δεν μπορεί τόσο γκαντεμης χαχαχαΑφού σχόλασα νωρίς σήμερα,έκανα και εγώ την έναρξή μου κάνοντας μια βόλτα από τη θερισμένη καλαμποκιά που βρήκα χθες την οποία πόνταρα πως κάποιο τρυγόνι θα εμφανιστεί εκεί.
17:15 έπειασα και στις 18:15 εμφανίστηκε ένα από πίσω μου λοξά το οποίο δν είχα δει πως ερχόταν....έκανε μια γύρα και έπειασε σε ένα πλάτανο. Αφού τσέκαρε τν τόπο βούτηξε να φάει παρέα με 5 δεκαοκτούρες....Για μισή ώρα όλο το πανηγύρι μήπως σηκωθεί κ έρθει επάνω μου.....ως ότου πέρασε ένας μπάρμας με μηχανάκι κ το έδιωξε.....άκαπνος έφυγα.....τουλάχιστο είδα ένα περιζήτητο τρυγόνι....ένα τσαλαπετεινό και αρκετούς αετομάχους να σημειώσω.....από κυριακή θα ξανά πάω μήπως και το στρυμόξω....
capital one near me open today