Στο 2:25 φαίνεται και η χρηση του τριτου σταδίου, η διαμόρφωση που κανει ειναι ακριβώς ίδια με το δικό μας τριτο στάδιο ,το γνωστό ''πυραυλάκι''

Στο 2:25 φαίνεται και η χρηση του τριτου σταδίου, η διαμόρφωση που κανει ειναι ακριβώς ίδια με το δικό μας τριτο στάδιο ,το γνωστό ''πυραυλάκι''
Συνάδελφοι θα μπορούσατε να περιγράψετε τις διαφορές μηχανών γόμωσης τριών σταδίων με των πέντε ;
Τα υπέρ και τα κατά.
Ειναι μεγάλο το κεφάλαιο, υπάρχει αναλυτική αρθογραφία σε αντίστοιχο site. Ο Γιάννης d παραπάνω λεει με απλα λόγια κάποια πραγματα.Συνάδελφοι θα μπορούσατε να περιγράψετε τις διαφορές μηχανών γόμωσης τριών σταδίων με των πέντε ;
Τα υπέρ και τα κατά.
Δεν υπαρχει θεμα υπερ και κατά.Σιγουρα ομως υπαρχει θεμα δυνατοτήτων και επιλογών.Μια πολυσταδιακή σου δινει περισσότερες επιλογές να κάνεις οτι θελεις,Δηλαδη με μια μηχανη δυο σταδίων κλεινεις μονο με χαραγμα-ρελιασμα,δεν εχεις καποια αλλη επιλογη-δυνατότητα,σε αντιθεση με μια πολλων σταδίων οπου μπορεις να κλεισεις απο 2 εως 4 ή 5 σταδια 'παίζοντας'' με βύσματα,χιλιοστά,κενους χώρους κλπ.Απο κει και πέρα στο πρώτο και κύριο σημείο που υπερτερεί το πολυσταδιακό κλείσιμο ειναι η μεγάλη σταθερότητα του φυσιγγίου,απόλυτη σταθερότητα στα χέρια ενός έμπειρου χρήστη,λόγο και χάρις της σταδιακής παραμόρφωσης του πλαστικού.Συνάδελφοι θα μπορούσατε να περιγράψετε τις διαφορές μηχανών γόμωσης τριών σταδίων με των πέντε ;
Τα υπέρ και τα κατά.
Στο κλείσιμο με χάραγμα -ρέλι όλη η δουλειά γίνεται απο το στροφείο ρελιάσματος και μόνο.Αυτό φυσικά και δεν ειναι κακό και δουλεύει αποτελεσματικά.Χρειάζεται ομως προσοχή για να γινεται σε ολα τα φυσίγγια το ίδιο ρελιασμα,λαμβάνοντας υπόψιν πως ενα στροφείο που καλείται να κάνει όλη τη δουλειά,ζεσταίνεται γρήγορα και πολύ,γιαυτό χρησημοποιούμε και το λιπαντικό κατα τη διαδικασία του ρελιάσματος για να προστατεύουμε το πλαστικό απο ''κάψιμο'' του ζεστού στροφείου και να μειώσουμε και τη θερμοκρασία του.Η άλλη σημαντική παράμετρος ειναι το σταθερό χέρι.Σε όλα τα ρελιάσματα να ειναι ιδια τόσο η κίνηση(κατέβασμα-ρέλιασμα-σήκωμα),όσο και ο χρόνος που γινεται όλη η διαδικασία.Βέβαια,όλο αυτό αν και φαντάζει καπως δυσκολο, το χερι συνηθίζει στην ολη διαδικασία και μετά απο ενα μικρό διάστημα εξικοίωσης πάει ρολόι .Στον αντίποδα, στο πολυσταδιακό κλείσιμο,η σταδιακή διαμόρφωση του κάλυκα απο τα στάδια που προηγούνται,αφήνει πολύ πολύ λιγότερη δουλειά για το στροφείο,το οποίο καλείται να κανει μόνο τη δουλειά για την οποία προορίζεται,την τελικη διαμόρφωση του ρελιου σε βαθος και πάχος.Τα δε στάδια,η δουλειά που κάνουν, είναι συγκεκριμένη,τυποποιημένη θα έλεγα,και δε μπορεί να επιρεαστεί απο εξωγενείς παράγοντες,γιαυτό και ειναι πάντα ίδια.Σε αυτό το τελευταίο οφείλεται και η μεγαλη σταθερότητα απο φυσίγγι σε φυσίγγι.Στο ταχογράφο ,η σταθερότητα των πολυσταδιακών ειναι εντυπωσιακή.Στο χαραγμα-ρελι, ειδικά αν η ποσότητα των φυσιγγίων είναι μεγάλη ,οι διαφορές ειναι υπαρκτές.Δεν ''τρομάζουν'' αλλά υπάρχουνΗ παραμόρφωση του πλαστικού κατά το κλείσιμο είναι τόσο σημαντικός παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε αντιληπτές διαφορές ;
Πραγματικα εντυπωσιακό βίντεο!!!!!! Το καλύτερο μακράν που έχω δει !!!! Ο ιδιογομωτης
Δε διαφωνο για τη χρησιμότητα και χρηστικότητα της Ελληνικής μηχανής.........από βίντεο που έχω δει και γνώμες χρηστών την βρίσκω άψογη κι αψεγάδιαστη!!!!! Απλά η άλλη είναι ένα πρακτικό απλό εργαλείο που δε θέλει χώρο ρεύματα και τα κάνει όλα !!! Επίσης για τον αριθμό των φυσιγγίων που καταναλώνω με υπερκαλύπτει!!! Αυτή η μηχανή δεν κάνει για τον ιδιογομωτη που ρίχνει 3000-5000 η και παραπάνω φυσίγγια τον χρόνο , αλλά κάνει για μένα που δεν έχω χώρο για εργαστήριο μοτέρ και τρυπάνια και μπορώ να την έχω σπίτι μου και οπότε εχω όρεξη να γεμίζω 20-30 φυσιγγια εύκολα και ήσυχα!!!Νομιζω οτι η ελληνικής κατα σκευής μηχανή με τα στάδια ειναι πολυ ανώτερη απο αυτήν. Με αυτήν για να γεμίσεις ενα κουτί θα σε πάρει το ξημέρωμα.
Την έχω δει! Για χάραξη ρελι είναι . Φαίνεται καλή,αλλά αυτή στο βίντεο πέρα από το ότι είναι πολύ στιβαρή κατασκευή έχει πολύ έξυπνη σχεδίαση δουλεύει πολλά στάδια με προτοτυπο τρόπο και παραδοσιακό ρελι! Προσαρμόζεται καλυκοκοφτης, φρέσκα,αποκαψουλοτης κλπ όλα σε ένα!....πάρε του Λαναρά, ούτε και αυτή κάνει για πολλά φυσίγγια αλλά είναι καλύτερη.