Γιάννη, αυτό που παρατήρησα εγώ είναι ότι η συμπεριφορά των πουλιών επηρεάζεται και από το πόσο κοντά είναι ένα άλλο πυκνό. Αν τριγύρω από το πυκνό που βρίσκονται υπάρχουν άλλα πυκνά, τότε συνήθως μένουν μέσα. Αν αντιθέτως είναι ένα πυκνό στη μέση ενός γυμνού κάμπου, τότε θα φύγουν αμέσως με το μπαμ ή ίσως και πριν ακόμα πλησιάσεις.
Ως προς τους νομούς που αναφέρονται κάποιοι: εγώ πήγα Βοιωτία και είδα λίγα πράγματα και άλλοι στη Βοιωτία είδαν πολλά πουλιά. Επίσης, το ίδιο συνέβη και στην Αργολίδα, απ' ό,τι διαβάζω. Δεν μπορώ ωστόσο να καταλάβω αυτή την επιμονή να αναφέρονται κάποιοι σε νομούς! Προς θεού, δεν λέει κανείς να δοθούν συντεταγμένες καρτεριού αλλά το να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένη πόλη δεν νομίζω ότι είναι θέμα. Κάποιος πχ από εδώ (νομίζω ο Παύλος) μίλησε για Αταλάντη, όχι για νομό Φθιώτιδας γενικά. Και εγώ έχω πει κατά καιρούς και Μέγαρα και Τανάγρα. Ειδικά με τη συμπεριφορά των πουλιών φέτος, θα ήταν και πολύ μεγάλη μου χαρά αν όλοι μπορούσατε να έρθετε μία μέρα στην Τανάγρα, να υπάρχουν πολλά τουφέκια και να ανεμίζουν τα αρκετά πουλιά που είναι πιασμένα.