Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πριν πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας του αείμνηστου συναδέλφου μου,που κυνηγάμε μαζί ορτύκια και μου είπε ότι ο ανιψιός του έκανε 8 πουλιά σήμερα στα Μέγαρα.
Με ρώτησε αν έβγαλα άδεια και του είπα θα αργήσω ακόμη,αλλά άμα με πιάσεις από την μύτη,είμαι να σκάσω.

Καλησπερα! Και εδω εκανε περασμα σημερα! Φανηκαν πουλια οσο καμια αλλη μερα! Πηρα 8 με αρκετο περπατημα..Πιστευω απο εδω και περα κατι θα δειξει..
CjVuC68.jpg

Μπουκαλια με πετραδακια μεσα Τασο! Και πολυ περπατημα σε πονηρα μερη που πιανουν καθε χρονο..Τασο lampro direct πρωτο Ν 9,5 και δευτερο-τριτο lampro tordo 30gr Ν 9..ηταν μεγαλα ορτυκια ολα! Ειδικα ενα επαθα πλακα σαν τρυγονι ηταν..

Μπουκαλια με πετραδακια μεσα Τασο! Και πολυ περπατημα σε πονηρα μερη που πιανουν καθε χρονο..Τασο lampro direct πρωτο Ν 9,5 και δευτερο-τριτο lampro tordo 30gr Ν 9..ηταν μεγαλα ορτυκια ολα! Ειδικα ενα επαθα πλακα σαν τρυγονι ηταν..
Γιάννη προχωράς συνέχεια η σταματάς ανά διαστήματα για να καταλάβει το θήραμα ότι το είδες κ να ξεπεταχτεί από μόνο του?Αυτος ο τρόπος μιμείται την φερμα του σκύλου κατά κάποιο τρόπο..

Προχωράω αργά,σταματώντας κατα διαστήματα! Αυτο που παρατηρώ ειναι οτι υπάρχουν ορτυκια που δεν σηκώνονται με τίποτα,και υπάρχουν αλλα που μπορει να σηκωθούν και 10 μετρα μπροστα σου! Αυτο δεν μπορω να το καταλάβω γιατι το κανουν..αλλα να μην σηκώνονται με τίποτα και αλλα να σηκώνονται εύκολα και μάλιστα μακρια...αυτα που σηκώνονται μακρια αυτα συνηθως σκοτώνω..και αυτα πιστευω και σκύλο να εχεις θα σηκωθούν μακρια..επισης αν σηκώσω ενα απο κάποιο μέρος,ψάχνω πολυ καλα εκει γύρω γιατι συνηθως υπαρχει και αλλο...

Αυτό που περιγράφεις Γιάννη μου έχει συμβεί σε μπεκατσα..
Έχει τύχει να την "πατήσω"για να πεταχτεί που λέμε..
Και έχει τύχει κάποιες να μου πεταχτούν πάνω από 15μ!!!!
Σε αυτή την περίπτωση πιθανόν το πουλί να έχει κυνηγηθεί κ έχει πονηρεψει-αγριεψει..
Όμως στην δική σου με τα ορτυκια δεν νομίζω να συμβενει αυτό κ είναι όντως παράξενο...

Καλησπερα,
παει για κακη χρονια φετος το ορτυκι.
Την Δευτερα που βγηκα μια βολτα δυο πουλια σηκωσα και ενα
καρπωθηκα. Αντε εγω εχω μετριο σκυλι και δεν κανω τα αναλογα σηκωματα. Με εκτροφεα εδω τοπικο που μιλουσα μου ειπε πως ειναι γενικο το κακο.
Ελπιζουμε μονο σε κανα καλο περασμα.

Γιάννη αν μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο με τα μπουκάλια φορεμένα έτσι να δω πως είναι γιατί μου έχει λείψει το ορτυκάκι!! Σε ευχαριστώ.

Μπράβο σε όλους για τις επιτυχίες,πάντα τέτοια..... όσο για το θέμα του συναδέρφου κυνηγού,που έχασε την ζωή του στα Μέγαρα,η συνέχεια στην Κυνηγετική γωνιά....

Γιάννη αν μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο με τα μπουκάλια φορεμένα έτσι να δω πως είναι γιατί μου έχει λείψει το ορτυκάκι!! Σε ευχαριστώ.
Μανό αυριο θα κανω μια βόλτα στα ορτυκια και θα βγάλω φωτο! Σημερα το μενού είχε λαγό!

Status
Not open for further replies.
Back