Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Απόγευμα πήγα φορτωσα ξύλα και αφού έμεινε λίγο χρόνος, εκατσα μήπως περάσει καμία τσιχλιτσα! Πέρασαν 2 πήρα τη 1 και έναν κοτσιφα που έπεσε σε πυκνό και καθώς ειχε σουρουπωσει δεν τον βρηκα!
Φυσιγγι Ρουμελιώτης 30 γραμ. 9ρακι,παρά πολύ καλό!

Last edited:
Μετά από 2 εξόδους χωρίς ντουφεκιά στην περιοχή της Οινόης, προς Δερβενοχώρια, πριν 3 και 5 ημέρες, σήμερα παραλία απέναντι από την Εύβοια.
Ο καιρός καλός με ελαφρύ αεράκι και συννεφιά. Το καρτέρι γνωστό από πολύ παλιά, πολύ καλό στα μπασίματα και σχεδόν πάντα χωρίς άλλους κυνηγούς, το επισκέπτομαι μια - δυο φορές κάθε χρόνο, τα τελευταία 20-25 χρόνια. 150 μέτρα από τη Θάλασσα και 40 μέτρα ψηλότερα από αυτή προσφέρει πολύ καλές στιγμές, αφού βλέπεις τα πουλιά από μακρυά ανεμπόδιστα. Σχεδόν πάντα θα περάσουν από τη περιοχή και φάσες και γερακότσιχλες και αν είσαι τυχερός.... Το μόνο αρνητικό -κυνηγετικά βέβαια- τα καμιά εκατοστή ... φτωχικά που έχουν κτιστεί στη περιοχή περιορίζοντας σημαντικά τον ελεύθερο χώρο (καταραμένη φτώχεια).
Τέλος με τη περιγραφή του τόπου, αλλά αξίζει το κόπο να περιγράφει κάποιος τις εκδρομές του, αφού τελικά εκδρομή πήγα αν αφαιρέσεις τις 3 ντουφεκιές που έριξα. 220 χιλιόμετρα πήγαινε - έλα, σε άριστο τόπο, δυστυχώς χωρίς παρέα, για να δώ 20 Οκτωβρίου, λιγότερες από 15 τσίχλες συνολικά σε μεγάλο ύψος, 2-3 πιασμένες και καθόλου σχεδόν μικρόπουλα είναι απογοητευτικό. Πέσανε άλλες 3-4 ντουφεκιές σε τσίχλες στην περιοχή, αφού υπήρχε και άλλος εκδρομέας 200 μέτρα δεξιά μου, πιο τυχερός ίσως γιατί πέρασαν πάνω του 4 γερακότσιχλες και μάλλον πήρε τη μία.
Καλά κυνήγια σε όλους, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος, αφού την άλλη εβδομάδα αρχίζουν βροχές.

Το έχω γράψει και παλιότερα, σε καρτέρια που είναι 1χλμ από τη θάλασσα ζήτημα να είδαν 30-40 πουλιά σήμερα, στα καρτέρια που είναι παραλιακά τα πουλιά έμπαιναν με σταθερό ρυθμό. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, πάντως αυτό συμβαίνει.

Tα μπασιματιάρικα πουλιά μπαίνουν από τη θάλασσα στα παραλιακά μέρη...!

Απόγευμα πήγα φορτωσα ξύλα και αφού έμεινε λίγο χρόνος, εκατσα μήπως περάσει καμία τσιχλιτσα! Πέρασαν 2 πήρα τη 1 και έναν κοτσιφα που έπεσε σε πυκνό και καθώς ειχε σουρουπωσει δεν τον βρηκα!
Πολύ ωραία φωτο,μπράβο Αριστο.well done.

Tα μπασιματιάρικα πουλιά μπαίνουν από τη θάλασσα στα παραλιακά μέρη...!
Δεν διαφωνώ, όμως πέρσι όπως και φέτος τα πουλιά κινούνται παράλληλα με την ακτογραμμή, πιο μέσα δεν μπαίνουν σχεδόν καθόλου. Τα προηγούμενα χρόνια έμπαιναν μέσα αρκετά χιλιόμετρα για να πιάσουν στο πυκνό, για αυτό και δούλευαν σχεδόν όλα τα καρτέρια την περίοδο των μπασιμάτων. Όπως και να έχει, θα προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή και όλα καλά.

Έμενα την τσίχλα μου αρέσει να την βλέπω απο απόσταση..
Έτυχε το καρτέρι μου στα μπασιματα να είναι σε ανοιχτό τοπο κ έτσι της βλέπω απο "χιλιόμετρα"..
Το "ξαφνικό" είναι καλό στις φασσες που είναι καχύποπτα πουλιά..

Όλα σχετικά είναι Τάσο...! Πάντως, άλλο τα κλειστά καρτέρια (μπηχτές ντουφεκιές) και άλλο τα ανοιχτά (ψαγμένες, σημαδευτές ντουφεκιές)...!

Όλα σχετικά είναι Τάσο...! Πάντως, άλλο τα κλειστά καρτέρια (μπηχτές ντουφεκιές) και άλλο τα ανοιχτά (ψαγμένες, σημαδευτές ντουφεκιές)...!
Εγώ στην περασματιαρικη Φάσσα έχω δει ακριβώς το αντίθετο από κει που το έχει βάλει σκοπό θα περάσει ο κόσμος να χαλασει!Προσωπική άποψη από την πολύ μικρή εμπειρία μου!

Επιβεβαιώνω για ορεινη Αιτωλοακαρνανία. Μπηκαν σημερα παρα πολλα πουλια τσιχλες απο τα φασοκαρτερα του Παναιτωλικού όρους (1100-1350 μ υψ) , αλλα δεν ξερω αν μειναν πέριξ Αγρινίου κλπ ή περασαν ......
Αν μαζέψω τωρα όλες τις πληροφοριες των δυο τελευταίων εβδομάδων , θα ελεγα οτι μπηκαν ή περασαν σημαντικός αριθμός.απο τη δυτική γενικα ελλαδα.. Μεχρι τωρα το ρίχναμε στο βαρομετρικό χαμηλο που ειχε εγκατασταθεί σε Αττική Εύβοια Σποράδες , αλλα .....το δυτικο πέρασμα ενισχύεται καθε μερα.

Σορρυ για το ο.τ. ο αορτήρας τα σπάει !

Και σήμερα πέταλο Μαλιακου Φθιώτιδας λιγοστά τα πουλιά το πρωί και ανύπαρκτα στα απογευματινά. Η καρπωση ημερησίως δεν ξεπερνά τα 10 πουλιά ανά άτομο .Εύχομαι αύριο να είναι σαν την Πέμπτη 18Οκτωβρίου έχοντας τα ίδια πουλιά και να πάμε καλύτερα. Προβλέπω φέτος να σπάμε χειρότερα τα πόδια μας από πέρσι.

Το πρωτο πραγμα που εβαλα στο σακιδιο για αυριο ειναι το κουνουπελαιο,το δευτερο αμμωνια.sarcastic.
Αμα βρω καρτερι αυριο θα κυνηγησω λογικα......Αισιοδοξος για την αυριανη γιατι απο μερικα τηλ
που εκανα πρεπει να δουμε πουλια στην Αττικη.Βασικο στοιχειο σε αυτο το κυνηγι ειναι και τα
πολλα καρτερια,δεν αφηνουν να πιασουν (λουφαξουν) πουλια,ετσι συνεχεια ειναι σε κινηση.
Καλη και ασφαλη εξοδο σε ολους!

Επιβεβαιώνω για ορεινη Αιτωλοακαρνανία. Μπηκαν σημερα παρα πολλα πουλια τσιχλες απο τα φασοκαρτερα του Παναιτωλικού όρους (1100-1350 μ υψ) , αλλα δεν ξερω αν μειναν πέριξ Αγρινίου κλπ ή περασαν ......
Αν μαζέψω τωρα όλες τις πληροφοριες των δυο τελευταίων εβδομάδων , θα ελεγα οτι μπηκαν ή περασαν σημαντικός αριθμός.απο τη δυτική γενικα ελλαδα.. Μεχρι τωρα το ρίχναμε στο βαρομετρικό χαμηλο που ειχε εγκατασταθεί σε Αττική Εύβοια Σποράδες , αλλα .....το δυτικο πέρασμα ενισχύεται καθε μερα.
Ετσι ειναι ο ανατολικος διαδρομος ειναι ακομα αδιαφορος εως νεκρα

Σήμερα το πρωί είχε μέτριο μπασιματάκι, όπως, δηλαδή, και τις τελευταίες μερούλες...!
Το απόγεμα, απ' την άλλη, μέτρησα 6 - 7 τσιχλάκια και κάνα δυο κοτσυφαράδες, αλλά δυστυχώς, μία μόνο τσιχλίτσα προσφέρθηκε για ντουφεκιά και την πήρα! Τα υπόλοιπα, πέρασαν για υπνάκο αντουφέκιστα κι ανενόχλητα...

Με τον Νικόλα σήμερα βολτουλα θεαματικές τουφεκιες άνω των 45μ από την γριά auto 5 και την 930

Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο απο μπασιματιαρικα αλλά πέρασε η ώρα ευχαριστα

Η Auto 5 βαζει κατω πολλους συγχρονους νεροσωληνες, Να την χαιρεσαι ειναι ντουφεκος

Ούτε κ σήμερα έγινε το αναμενόμενο μπασιμο, σίγουρα καλύτερη η μέρα από όλες τις προηγούμενες από άποψη πουλιών αλλά κ πάλι η καρπωση ήταν από 2-3 μέχρι 5-6 πουλιά... Λίγες οι περασματιαρικες κ για σύντομο χρονικό διάστημα... Πολύ μεγάλη εντύπωση μου έκανε το ποσό αγριεμενες ήταν... Άλλαζαν πορεία σε χρόνο αστραπή ακόμα κ όταν πέταγαν στο Θεό... Εδώ κάτω πάντως πιο πολλές μπαίνουν τη νύχτα, παρά το πρωί...
Μέχρι να φτάσουν σε σας έχουν φάει από τρία κουτιά φυσίγγια η κάθε μία, είναι να μην είναι αγριεμένες; :D
Σήμερα "καήκαν" δυτικά, το πρωί θα είναι σε σας. Με μας από δω να δούμε τι θα γίνει. Η Αττική πάντως βαδίζει στα περσινά χνάρια...!

Last edited:
Καλημερα απο Ρεθυμνο!!! Σημερα μπασιμο τρελο....σταματησα να μετραω καπου στα 70 πουλια...πετουσαν ομως στο θεο... Τελος παντων τουφεκισα 8 εριξα τις 5 βρηκα δυστυχως μονο τις 2 γιατι λογω της θεσης μου δεν εβλεπα που επεφταν. Το παιχνιδι ξςκινησε 8 παρα 20 και στις 9.30 που εφυγα περνουσαν ακομα....

Status
Not open for further replies.
Back