Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα το πρωί στη δουλειά...μες στις 07:30-08:00... που ήμουν έξω, είδα είχε μια σχετική κίνηση κιχλίδων...
Απορώ γιατί δεν κατεβαίνουν πιο νοτιότερα τα πουλιά...
Πάντως εγώ θα το ξαναπώ...λείπουν βροχές...
Μιλάω για δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα...

Αυτα τα πραγματα δεν γινονται παιδες!15 Οκτωβριου και να μην περναει τσιχλα ουτε στα 500 μετρα?
Περσυ που ηταν καταστροφη ειχαμε δει και παρει πουλια αυτες τις μερες.Δεν θυμαμαι καμια χρονια
να εχει τετοια υσηχια στην Οινοη.Ακρα του ταφου σιωπη μιλαμε.Ο αερας να εχει πεσει που ειχε τις
προηγουμενες μερες,συνεφια και να περιμενω το τιποτα.Θυμηθηκα τα λογια του παππου μου για τα
μπασιματα της τσιχλας......
Μεσοκτωβρη και ησυχος?
Ολοετης ανυσηχος!!

Παιδιά έχετε υπομονή...! Μην καταστροφολογείτε...! Είναι πάααααααρα πολύ νωρίς, για να προδικάσουμε τη χρονιά, που λήγει σε 4μιση μήνε από σήμερα...! Δεν κρίνονται όλα από την ένταση και διάρκεια των πρωινών μπασιμάτων (υπάρχουν και τα νυκτερινά που ποτέ δεν βλέπουμε)...! Είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα, εάν θα έρθουν και θα παραμείνουν οι τσίχλες όλο τον χειμώνα...! Υπάρχουν και διαφοροποιήσεις κατά τόπους...! Δεν είναι παντού το ίδιο...!

Καλησπέρα σύντροφοι!
Δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση απογοήτευση!
Τα δικά μου ημερολόγια λένε ότι πέρσι...καρπώθηκα το πρώτο καλό πέρασμα στην Αττική 2/11!! Θυμάμαι πολύ καλά μπασίματα τέλος Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου αλλά τα πουλιά στα δικά μου μάτια ήταν στα 50+ μέτρα...οπότε και δεν τα τουφεκούσα.
Επίσης μπορεί να μην δούλεψαν πέρσι τα καρτέρια...αλλά στο περπατητό δεν έφευγες με άδεια πουλιάστρα. Αν το ζητούμενο είναι η επαφή με την φύση....το περπάτημα...και τελευταίο το τουφέκι......και όχι το πως θα γεμίσει η πουλιάστρα....ακόμα και περσινή χρονιά ήταν μια σχετικά καλή χρονιά.
Δεν θυμάμαι ούτε μια εξόρμηση που να γυρίσω χωρίς πουλιά.
Μπορεί το καρεκλάκι να μην βγήκε σχεδόν καθόλου...αλλά για εμένα το ζητούμενο...δεν είναι το καρτέρι! Αν δεν ιδρώσω...αν δεν περπατήσω...αν δεν σκοντάψω...απλά δεν έχω κυνηγίσει!
Υπομονή λοιπόν.... και θα δείτε εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν να εμφανίζονται και σε εμάς στα νότια!

Καλησπέρα σύντροφοι!
Δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση απογοήτευση!
Τα δικά μου ημερολόγια λένε ότι πέρσι...καρπώθηκα το πρώτο καλό πέρασμα στην Αττική 2/11!! Θυμάμαι πολύ καλά μπασίματα τέλος Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου αλλά τα πουλιά στα δικά μου μάτια ήταν στα 50+ μέτρα...οπότε και δεν τα τουφεκούσα.
Επίσης μπορεί να μην δούλεψαν πέρσι τα καρτέρια...αλλά στο περπατητό δεν έφευγες με άδεια πουλιάστρα. Αν το ζητούμενο είναι η επαφή με την φύση....το περπάτημα...και τελευταίο το τουφέκι......και όχι το πως θα γεμίσει η πουλιάστρα....ακόμα και περσινή χρονιά ήταν μια σχετικά καλή χρονιά.
Μπορεί το καρεκλάκι να μην βγήκε σχεδόν καθόλου...αλλά για εμένα το ζητούμενο...δεν είναι το καρτέρι! Αν δεν ιδρώσω...αν δεν περπατήσω...αν δεν σκοντάψω...απλά δεν έχω κυνηγίσει!
Υπομονή λοιπόν.... και θα δείτε εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν να εμφανίζονται και σε εμάς στα νότια!
Αν και λόρδος σωστά μιλας;)

Πέρυσι την πρώτη καλή καρπωση την εκανα 16/10 και ούτε καν όριο,δεν υπάρχει λόγος για γκρίνιες ακόμα!Το ξαναλέω έχω δει πολύ ενθαρρυντικά πράγματα από τα πιασμένα πουλιά...όταν γίνει σωστό Μπάσιμο θα κρατήσει πουλιά αρκετά ο τόπος!

Παιδια μην βελεπετε μονο το πρωι αν κανει μπασιμο..εγω χθες το βραδυ αργα τελειωσα τα γεμισματα για τις μπεκατσες και επινα μια μπυρα στο μπαλκονι..το τσιν τσιν ακουγα δεν λεγοταν για ωρα και σημερα το απογευμα που ημουν εξω στα χωραφια ειχε αρκετα πουλια να κανεις καλο παιχνιδι μετανιωσα που δεν ειχα την καραμπινα μαζι μου..περιοχη Ιθακη Κεφ/νιας..και Λευκαδα ακουσα οτι ειχε κατι πουλακια παντως

Πέρυσι την πρώτη καλή καρπωση την εκανα 16/10 και ούτε καν όριο,δεν υπάρχει λόγος για γκρίνιες ακόμα!Το ξαναλέω έχω δει πολύ ενθαρρυντικά πράγματα από τα πιασμένα πουλιά...όταν γίνει σωστό Μπάσιμο θα κρατήσει πουλιά αρκετά ο τόπος!
Ποοοτεεε να ανεβω πανω...για το σεμιναριο που λεγαμε?????????
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Κουλουρι και σήμερα αλλά δεν το βάζουμε κάτω,,,μέχρι τις 10:15 στο καρτέρι ούτε Τσιν,,,έκανα μια βολτα μάζεψα κουμαρα και σταμπαρα μανιτάρια για αύριο που θα είμαι ξανα στο σημείο

Καλή συνέχεια !
Βρηκα εχθες στην ευβοια κατι μανήτες.....σαν τηγανι ηταν.....αλλα δεν εμπιστευομαι να τα φαω..μιας και τα εχω διαβασει μονο .... και δεν εχω καποιον να μου δειξει....
Οσο για τα κούμαρα....τα τσακίζω

Στης 16 πηρες πουλια περσι αλλα πριν της 16 εβλεπες 30,40 πουλια οχι νεκρη φυση! Ειπαμε θα μπουνε πουλια αλλα εγω προτιμω να μπαινουν λιγα καθε μερα και οχι ,2,3 μπασιματα καλα.ετσι πιανουν περισοτερα πουλια και δουλευουν και τα απογευματινα.

ακόμα και περσινή χρονιά ήταν μια σχετικά καλή χρονιά.

.well done. Το ίδιο κι εγώ και, μάλιστα, με το παραπάνω...! Και μόνο με απογευματινά καρτέρια παρακαλώ...!

Last edited:
Βρηκα εχθες στην ευβοια κατι μανήτες.....σαν τηγανι ηταν.....αλλα δεν εμπιστευομαι να τα φαω..μιας και τα εχω διαβασει μονο .... και δεν εχω καποιον να μου δειξει....
Οσο για τα κούμαρα....τα τσακίζω

...Και πολύ καλά πράττεις...!

Καλημερα απο Β.Ελλαδα,και σημερα συνεχιζεται το μπασιμο,οπου και να κοιταξεις στον οριζοντα βλεπεις και ακους τσιχλες!!!
Απο παντου ακουγοταν τουφεκιες,παρα πολλα τα πουλια,ακομα περισσοτερος ο κοσμος!
Δυο ατομα καναμε 27 στο χερι,και γυρω στα 10 χαμενα + τραυματισμενα που φευγανε στα βατα!
Ας ελπισουμε να συνεχιστει και τις επομενες μερες το μπασιμο!
Οσο για το 692,απλα κενταει με μανισιο βελτιωμενο κυλινδρο,σε οποια αποσταση και να τουφεκουσα!

https://postimg.cc/QFHhym2q
Επιβεβαιώνω το Βαγγέλη....
Πήγα σημερα απο 18:00 εως 19:00 στο Λιθοχώρι Καβάλας.
Δυστυχώς στο πρώτο καρτέρι που καθομαι ειχε ενα αγροτικό φορτηγάκι και κάποιος εκανε δουλειές σε ενα χωράφι.
Στο δεύτερο καρτέρι πέτυχα βοσκό με πρόβατα και σκυλιά.
Εκατσα καπου άσχετα και ακουγα τις τσίχλες να πετουν διπλα μου, αλλά δεν μου έδωσαν ευκαιρία για τουφεκιά.
Στο απέναντι καρτέρι ,στα 500 μέτρα ,ακουσα καμμιά 100αρια τουφεκιές....
Δυστυχώς δεν μπορεσα να μετακινηθώ.... Ανάμεσα στο δικό μου καρτέρι και στο άλλο επαιζαν τα σκυλιά του τσοπάνη... Αν πλησιαζα λιγο στους άλλους, με τόσο τουφεκιδι, θα ερχόταν αρκετα πουλιά πάνω μου....
Στις 19:00 που έφυγα, ξεκινησε να βρέχει....
Δεν τη χουφτωσαμε ακομη....
Next time....

Στης 16 πηρες πουλια περσι αλλα πριν της 16 εβλεπες 30,40 πουλια οχι νεκρη φυση! Ειπαμε θα μπουνε πουλια αλλα εγω προτιμω να μπαινουν λιγα καθε μερα και οχι ,2,3 μπασιματα καλα.ετσι πιανουν περισοτερα πουλια και δουλευουν και τα απογευματινα.
Τότε ήρθα,συνήθως κατεβαίνω με την πρώτη καλή μέρα!Όσα χρόνια θυμάμαι να πηγαίνω στα Μπάσιματα,θυμάμαι από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη ότι θα κάνει δύο τεράστια Μπάσιματα τα οποία κορυφώνονται μέσα σε ένα τετραήμερο το καθένα!Πέρυσι με εξαίρεση το Μπάσιμο με το κοτσύφια 27ή28 του μήνα δεν θυμάμαι μέρα να μην προλαβαίνω να γεμίσω...προπερσι είχε τέτοιες μέρες!Τα πιασμένα που έχω δει για τέτοια εποχή στα μέρη μου,δεν τα έχω ξαναδεί άλλη χρονιά....ούτε την προπερσινη!

Δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να απογοητευομαστε, ειναι νωρις ακομα, προσωπικη μου αποψη θα εχουμε μια πολυ καλη τσιχλοχρονια.
Πραγματι, εμεις οι "πρωτευουσιανοι", εχοντας να διανυσουμε το λιγοτερο 100 χλμ πηγαινε - ελα, εχουμε περισσοτερες απαιτησεις, και με το
δικηο μας αλλωστε. Διοδια, βενζινες, πολλα...
Ομως τα πουλια ειναι στον δρομο τους, οπως καθε φορα, και πιστευω οτι αυριο κιολας εδω θα μιλαμε για ενα καλο μπασιμο.
Ευχομαι μια καλη αρχη σε ολους, με ιδιαιτερη προσοχη στην ασφαλεια μας, τοσο στον κυνηγοτοπο οσο και στην μεταβαση μας εκει.
Καλο βραδυ σε ολους.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Επιστροφή από ένα όμορφο 2ήμερο στην Άρτα με τον αδερφό μου @Manos . Πήγαμε κυνήγι με τον Ηλία @ilias7316 και τον πατέρα του τον κύριο Κώστα @Birdhunter. Να μην ξεχάσω και την κουκλάρα που είχαμε μαζί. Γενικά τα πουλιά ήταν μέτρια αν και παραξενευτήκαμε γιατί χθες στο απογευματινό περνούσαν τσίχλες εκτός από τα ντοπιάρικα κοτσύφια. Εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος γιατί εκτός από την τρομερή παρέα τα φυσίγγια που γέμισα πήγαν εξαιρετικά! Έκοβαν πολύ μακρυά και τα πουλιά έπεφταν νεκρά. Να πω ένα ευχαριστώ στον Γιάννη @Giannis k για την συνταγή του! Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με μικρή περιγραφή :)

Με τα πουλιά της Κυριακής! Ο Ηλίας έκανε την φάσσα η οποία φαίνεται πως ήταν ντόπια! Πρώτη φορά πιάνω φάσσα στα χέρια μου έστω και ξένη. Η πουλιάστρα είναι δική μου οπότε ελπίζω η επόμενη που θα κρεμάσω να την έχω κρατήσει εγώ. Παρ'όλα αυτά χάρηκα σαν να την πέυχα εγώ.

Εδώ είμαστε όλοι μαζί σε μια σέλφι!

Να και η κουκλάρα που σας έλεγα!

Αυτή την τσίχλα την πέτυχα με το φυσίγγιο που περιγράφω παραπάνω σε μακρινή απόσταση και όπως φαίνεται τα σκάγια την τρύπησαν κανονικά! Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά πήραμε και εγώ και ο Ηλίας ωραίες τουφεκιές με τα συγκεκριμένα!
Μπράβο λεβέντες να περνάτε πάντα έτσι καλά....well done.

Status
Not open for further replies.
Back