Τουφεκιές στα όρια...

Ρε παλικάρια τραβήξτε και λίγο χειρόφρενο στα μέτρα. Φτάσαμε να τουφεκαμε τις φασσες στα 60 και 70 μέτρα και να πέφτουν και στουπιά. Εμείς δηλαδή τι στραβό κάνουμε? Δόξα τον Θεό και όπλα καλά έχουμε και φυσίγγια. Σε λεφκάδια ,σταματημενες στα πάνω πάνω κλαριά περίπου στα 40 μέτρα τον χειμώνα που δεν έχει φύλλο, και πάλι χάνουμε πουλιά. ΤΣοκαρισμένα φουλ Και 5αρια. Τώρα εσείς στα 60+και να πέφτουν και στουπιά, μου φαίνεται κάπως. Βάλτε ένα κουτάκι μπύρας στα 60 μέτρα και Κάντε μια δοκιμή να δούμε τι θα μπει εκεί μέσα από σκάγια
Κωστα,αν δεν το εχεις κανει ηδη,χαλαλισε 2-3 ντουφεκιες με full,οπως λες και #6 33-34 γραμμαρια.
Σ'αυτα τα πουλια που καθονται στα καβακια στα 40 μετρα.:)

Νομίζω ότι έχει, είχε και θα έχει πολύ πλάκα το ζήτημα της απόστασης του θηράματος στο κυνήγι.. Στο παρελθόν έχω αντιδικήσει πολλές φορές με φιλαράκια για τα 50 ή 60 ή 80 μέτρα που υποστήριζαν ότι κατέβασαν το παπί ή την φάσα.. Όλες οι διαφωνίες βέβαια κατέληγαν σε χαβαλέ και γέλια… Πιστέυω ότι δυσκολα μπορούμε να υπολογίσουμε με το ματι την απόσταση καταβολής ενός θηράματος (και γιαυτό πάντα θα μαλώνουμε).
Αυτό που ο εγκέφαλος μου εμπειρικά γνωρίζει, όταν βλέπει ένα θήραμα σε κάποια απόσταση, είναι το πότε το θήραμα πεφτει και πότε δεν… Χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει ευκολα την απόσταση αυτή
Θεωρώ ότι το ωφέλιμο βεληνεκές του λειοκανου είναι σαφώς μεγαλύτερο από ότι ήταν κάποτε, αλλά μετά από ένα σημείο (ας πουμε τα 50 μέτρα) τα πράγματα παρά είναι δύσκολα. (Κυρίως μιλώ για πουλιά που δεν θέλουν μόνο ένα σκάγι για να κατέβουν..) Οι προσκοπεύσεις και οι τροχιές των θηραμάτων είναι δύσκολα υπολογίσιμες και έτσι μένεις εύκολα πίσω ή πάνω ή και κάτω από το θήραμα… Σίγουρα θέλει ταλέντο και όπλο που να βαράει ακριβώς εκεί που κοιτάς..

Προσωπικα αυτό που κάνω (καλώς ή κακώς) είναι το εξης : Σε μια μέρα που κυκλοφορουν πουλια θα περιμένω το σίγουρο. Αν όμως δεν παιζει τιποτα θα κυνηγήσω και το μακρινο

Καλυτερα να χοντρύνει το σκαγι σε νο4 ίσως και 3 σε μεγάλες παγωνιές ειδικά στη βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες που φτάνουν -10 τα πρωινά και σε συνδυασμό με υγρασία κάνουν την κατάσταση πολυ δύσκολη ολα τα φυσίγγια κλανουν σε τέτοιες συνθήκες και εγώ που τις κυνηγάω στα καβακια σε δέντρα που φτάνουν μέχρι και τα 50 μέτρα μονο το χοντρό σκαγι κανει δουλειά!

Γιάννη Λοβέρδο

Ήταν ένας χαρισματικός κυνηγός και σκοπευτής...!!! Και τα τελευταία χρόνια προπονητής της εθνικής Ελλάδος στο skeet! Προκρίθηκε και πήγε και σε 2 Ολυμπιάδες (2012, 2016) με αθλητές του...! Ήταν αυτός που ανέδειξε τους παγκοσμίου κλάσης skeetαδόρους: Μάκη Μίτα και Νίκο Μαυρομμάτη...!
Το σημαντικότερο απ' όλα όμως: ήτανε ένας πολύ καλός και πράος, νηφάλιος άνθρωπος...!
Αιωνία του η μνήμη...!

Last edited:
Κωστα,αν δεν το εχεις κανει ηδη,χαλαλισε 2-3 ντουφεκιες με full,οπως λες και #6 33-34 γραμμαρια.
Σ'αυτα τα πουλια που καθονται στα καβακια στα 40 μετρα.:)
Εχω δουλέψει και το 6αρι Γιάννη. Άλλο θέλω να πω οτι οι τουφεκιες ανω 55 -60μετρων σε κινούμενο στόχο όπως ας πουμε σε πράσινο ή φασσα ειναι κάπως δυσκολο να ειναι συνεχόμενες και με πουλιά να πεφτουν πατσαβούρα

Καλυτερα να χοντρύνει το σκαγι σε νο4 ίσως και 3 σε μεγάλες παγωνιές ειδικά στη βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες που φτάνουν -10 τα πρωινά και σε συνδυασμό με υγρασία κάνουν την κατάσταση πολυ δύσκολη ολα τα φυσίγγια κλανουν σε τέτοιες συνθήκες και εγώ που τις κυνηγάω στα καβακια σε δέντρα που φτάνουν μέχρι και τα 50 μέτρα μονο το χοντρό σκαγι κανει δουλειά!
Τις τουφεκας και εσύ στο κλαρί ρε? Ντροπή σου

Ρε Κώστα όταν ανέβηκα σερρες πρόπερσι και άρχισα να τις κυνηγάω στο καμπο με τέτοιες καιρικές συνθήκες εκλαναν ολα τα φυσίγγια ασχολήθηκα με την ιδιογομωση γιατί πάθαιναν τα νεύρα μου με τα φυσίγγια του εμπορίου και άρχισα να βάζω δημητριακά και χοντρό σκαγι!!Και το αλλο που έπαθα πλάκα ήταν με τα πάπια να περνάνε να τα τουφεκαω και να ακούω τα σκάγια να χτυπάνε πάνω τους και να μην πέφτουν δεν είχα ξανά κυνηγήσει παπί ποτε και έπαθα πλάκα έτσι μονόδρομος η ιδιογομωση!

Last edited:
Ρε Κώστα όταν ανέβηκα σερρες πρόπερσι και άρχισα να τις κυνηγάω στο καμπο με τέτοιες καιρικές συνθήκες εκλαναν ολα τα φυσίγγια ασχολήθηκα με την ιδιογομωση γιατί πάθαιναν τα νεύρα μου με τα φυσίγγια του εμπορίου και άρχισα να βάζω δημητριακά και χοντρό σκαγι!!
Έκανες κανένα ντοπιαρικο αυτες τις μέρες? Εδω σε μας κατι κινείται απο ντοπια πουλιά

Μην μαλωνετε μια λύση υπάρχει...Λοιπόν κάποιος πολύ ορθά μίλησε για κοτόπουλα ...Όποιος είναι έτοιμος για το τεστ του κόκορα ας μου στείλει να του πω λεπτομέρειες....
Εγώ είχα μείνει στο τεστ του απλού κοτόπουλου.
Αμα το αναβαθμίσουμε σε κοτζάμ κόκορα, να έχουμε και ...όργανα, ή τουλαχιστον μουσική.:)
Δίνω παραγγελιά και δηλώνω για σειρά χορού με τον ...Κόκορα.my man.

Παύλο λέμε και κανένα καλαμπουρι.... φυσικά και δεν πίνω όταν κυνηγάω μετά όμως εάν έχω και καλή παρέα κάτι γίνεται!
Όπως διαβάσαμε και στον Αστερίξ :
Όταν δεν πίνω είμαι Ρωμαίος
και όταν πίνω. ......Ρωμαλαίος
.beer. -> ->. .threat.

Εγώ είχα μείνει στο τεστ του απλού κοτόπουλου.
Αμα το αναβαθμίσουμε σε κοτζάμ κόκορα, να έχουμε και ...όργανα, ή τουλαχιστον μουσική.:)
Δίνω παραγγελιά και δηλώνω για σειρά χορού με τον ...Κόκορα.my man.

Ή κάνουμε σοβαρες δοκιμές η δεν κάνουμε...

Ή κάνουμε σοβαρες δοκιμές η δεν κάνουμε...

κοίτα , από ότι έχω καταλάβει , το forum έχει μία ακατάσχετη και ανίκητη ροπή προς τον ........ χαβαλέ. ( και πολύ καλά κάνει κατά την ταπεινή μου άποψη , αρκετά σοβαρά έχουμε όλοι μας στην καθημερινότητα μας) .
όπου βέβαια , μεταξύ τυριού και φρούτου , λέγονται και τα πιό σοβαρά πράγματα.

Άρα αν θες μιά σοβαρή απάντηση , ρώτησέ το με περιπαιχτική διάθεση ......... χεχεχε ;););)

Θα ριξω λαδι στη φωτια τωρα παλαβιαρηδες μπουρλουτιερηδες...
60 μετρα φυσιγγι nsi speed no7 choke kicks xfull ο καφες δεν ξερω τι ηταν τον ειχαν πιει απο μερες...μπορει fredo....yelling.
ZmJF6MC.jpg

Θα ριξω λαδι στη φωτια τωρα παλαβιαρηδες μπουρλουτιερηδες...
60 μετρα φυσιγγι nsi speed no7 choke kicks xfull ο καφες δεν ξερω τι ηταν τον ειχαν πιει απο μερες...μπορει fredo....yelling.
ZmJF6MC.jpg

όμορφα , και αν το πουλάκι ήταν κάτω από τα τρία σκάγια ? το επόμενο σκάγι που ήταν ( μήπως στην άκρη από το καλαμάκι ? )
... και άρα το πουλάκι θα ήταν ......... αρσενικό ??????

Back