Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τζίφος στο σημερινό απογευματινό, ούτε ένα δεν είδα, παρά μόνο όταν επέστρεφα στο αμάξι, λίγο μετά το βασίλεμα του ήλιου, σήκωσα ένα ανάμεσα στα λιόδεντρα... Ήμουν υποψιασμένος, αλλά δεν το πρόλαβα, διότι χάθηκε πολύ γρήγορα πίσω από τις ελιές... Άιντε να ειδούμε κι αύριο... (Συνήθως μέρα παρά μέρα βαράω, οπότε...!)

Σημερινη εξοδος στο ακρωτηριο Ακριτας, τζιφος δεν πεταξε φτερο ουτε που το ειδαμε...
φυσαγε κι ενας δυνατος βοριοδυτικος αερας και ισως γι αυτο δεν πεταξε πουλι.

ΥΓ. Απ' οτι φαινεται τα πουλια δεν εχουν κατεβει ακομα εδω στα νοτια.

17 Αυγούστου ο κάμπος κοντά Στα Αρφαρά είχε αρκετά μεγάλα τρυγόνια. Πίστεψα ότι στις 20 κάτι θα έκανα.
Ούτε που το είδα.
Κρίνοντας από την έλλειψη πουλιών, εκτιμώ ότι η πρώτη αποδημία έγινε στις 17.
Τον ήπιαμε πατριώτη!!!

σημερα μικρο περασμα απο κυκλαδες ειδα 17 τριγονια ολα παλια πουλια
και παχια απο 1 εως ακρως 5 πουλια ο καθε κυνηγος. σημερα ομως η απουσια τους απο τα βουνα ηταν σημαντικη καθως η απογητευση των προηγουμενων ημερων δεν εβγαλε κοσμο στα βουνα. το απογευματινο περπατητο θα δειξει εαν τα πουλια βγηκαν στα πιο ψηλα βουνα.

Στα νοτιοδυτικά ελάχιστα πουλάκια εθεάθησαν, 2-3 μαζί αλλά πάρα πολλοί τρυγονοσουρτες, ελπίζουμε στο αύριο και μεθαύριο με την ανακατωσούρα του καιρου.
Καλησπερα Τζιμακο!! Σε ποια περιοχη αναφερεσαι?

Πηγαίνοντας στο καρτέρι, είδα ενα μεγαλο κοπάδι φάσες σε απαγορευμένο. Αρκετές φάσες ντοπιάρες υπάρχουν στην περιοχή, μάλλον θα υπάρξει συνέχεια μ'αυτές. Σήμερα έφτασα στο καρτέρι μου 8 παρά τέταρτο.
Κάποια στιγμή ρίχνω έναν ντουμπλέ σε ένα κότσυφα. Τζίφος!! Όμως από πίσω βγαίνουν δυο τρυγόνες και εγώ κάθομαι και αγναντεύω, γιατί δεν πρόλαβα να ξαναγεμίσω το δίκαννο. .hair. Στη συνέχεια περνάνε μακριά άλλα τρία, ρίχνω έναν ντουμπλέ και παίρνω τα τρία..hair.
Μάλλον τα 8άρια δεν κόβουν σκέφτομαι και κάνω την μαγική κίνηση. Βάζω στην αριστερή κάνη του Antonio Zoli 6αράκι ιδιογόμωση S4 1,50x33gr. Η επιλογή αποδείχτηκε επιτυχημένη. Σε ένα λεπτό περνάει ζευγάρι σε μεγάλο ύψος. Η δεύτερη ντουφεκιά ήταν η φαρμακερή σε μακρινή ψηλή τραβέρσα, και ένα τετράπαχο μεγάλο τρυγόνι πέφτει τελικά. Άλλα τρυγόνια δεν πέρασαν. Τα τρυγόνια αυτά είναι ντόπια και ακόμη δεν έχουν μετακινηθεί νότια.
Το τρυγόνι είχε γεμάτη τη γούσα του με βίκο και είχε πάνω του τρία σκάγια 6αρια.

Πηγαίνοντας στο καρτέρι, είδα ενα μεγαλο κοπάδι φάσες σε απαγορευμένο. Αρκετές φάσες ντοπιάρες υπάρχουν στην περιοχή, μάλλον θα υπάρξει συνέχεια μ'αυτές. Σήμερα έφτασα στο καρτέρι μου 8 παρά τέταρτο.
Κάποια στιγμή ρίχνω έναν ντουμπλέ σε ένα κότσυφα. Τζίφος!! Όμως από πίσω βγαίνουν δυο τρυγόνες και εγώ κάθομαι και αγναντεύω, γιατί δεν πρόλαβα να ξαναγεμίσω το δίκαννο. .hair. Στη συνέχεια περνάνε μακριά άλλα τρία, ρίχνω έναν ντουμπλέ και παίρνω τα τρία..hair.
Μάλλον τα 8άρια δεν κόβουν σκέφτομαι και κάνω την μαγική κίνηση. Βάζω στην αριστερή κάνη του Antonio Zoli 6αράκι ιδιογόμωση S4 1,50x33gr. Η επιλογή αποδείχτηκε επιτυχημένη. Σε ένα λεπτό περνάει ζευγάρι σε μεγάλο ύψος. Η δεύτερη ντουφεκιά ήταν η φαρμακερή σε μακρινή ψηλή τραβέρσα, και ένα τετράπαχο μεγάλο τρυγόνι πέφτει τελικά. Άλλα τρυγόνια δεν πέρασαν. Τα τρυγόνια αυτά είναι ντόπια και ακόμη δεν έχουν μετακινηθεί νότια.
Το τρυγόνι είχε γεμάτη τη γούσα του με βίκο και είχε πάνω του τρία σκάγια 6αρια.

....... καλά , θα σου πει κάποιος , 6αρι στο τρυγόνι ?? , εγώ τα κυνηγάω με 9αρι.
Βρε χοντρό σκαγι και full. Αν το πάρει να πέσει ξερό , όχι τραυματισμένα - φτερουγαριές και αηδίες.
Αλλιώς άστο το πουλάκι να φύγει γερό.

....... καλά , θα σου πει κάποιος , 6αρι στο τρυγόνι ?? , εγώ τα κυνηγάω με 9αρι.
Βρε χοντρό σκαγι και full. Αν το πάρει να πέσει ξερό , όχι τραυματισμένα - φτερουγαριές και αηδίες.
Αλλιώς άστο το πουλάκι να φύγει γερό.
Και εγώ με 8αρια τα κυνηγάω, αλλά αυτή τη φορά το 6αρακι ήταν αυτό που έπρεπε.

Status
Not open for further replies.
Back