Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
κυνηγι τρυγονιου με ανορθοδοξο και υπουλο τροπο , και εχω την απορια , γιατι εκει τα τρυγονια ειναι τοσο υσηχα , και εδω σε βλεπουν απο τα 100 μετρα και φευγουν
Ταξιδεμενα,κουρασμενα πουλια,Νικο,που κοιτανε ν'αναλαβουν και να ξεκινησουν παλι για νοτιοτερα....
Δεν εχουν τα κουραγια ακομη....

Πηγα τελικα κατα της 16:00 να τσεκαρω για τρυγονια και καταφερα ενα με Ρουμελιωτη 32γρ νο8,ειδα 6-7 ολα κι ολα αλλα μετα τη τουφεκια εξαφανιστηκαν
FjQqwIj.jpg

μπραβω σε ολουσας παιδεςςςςς,και εγω εκανα σημερα ενα απογευματινο,,,,παιξανε καμια 20αρια πουλια τα πιω πωλα ψιλομεναααααα,,,2 με εφνυδιασανε πηρανε της τουφεκιεστους αλλα πωλη πισωωωωω.hair.,,,,και καπιες φωτο του καρτεριου.well done. upload img gif upload screen capture freeware

Στο σημερινό απογευματινό είδα 4 τρυγονάκια, αλλά δυστυχώς, κανένα δεν μου έδωσε ευκαιρία για βολή... Πάντως, πάλι καλά να λέω, μόνο και μόνο που τα αντικρίζω κάθε απόγεμα και "λαχταράω", κάτι είναι κι αυτό...!

Στο σημερινό απογευματινό είδα 4 τρυγονάκια, αλλά δυστυχώς, κανένα δεν μου έδωσε ευκαιρία για βολή... Πάντως, πάλι καλά να λέω, μόνο και μόνο που τα αντικρίζω κάθε απόγεμα και "λαχταράω", κάτι είναι κι αυτό...!
Ε που θα παει καποιο θα σου κανει το χατηρι

Αυτά από εχθές.....

Τα πουλιά πλέον είναι λιγοστά και θέλει ψάξιμο πολύ για να τα βρεις!
Στο τέλος του κυνηγίου κατεβάσαμε και 4 κορακοειδή!
Δικανάκι 525 τσοκ U2 και Brain TM και φυσίγγια Fantom Sporting νούμερο 8 1/2.

Καλημέρα,
μπραβο Γιώργο.
Οταν εχει δικανο η φωτο δειχνει πιο ωραια τελικα.
Σημερινη βολτα ειχε μια συνάντηση και ηρθε μαζι μου.
Νεαρο πουλι και αδυνατο.
Εχουν ακομα μελλον πιστεύω τα πουλια εδω πανω.
Οσο παει μ αρεσει και πιο πολυ το 30αρι του Ρουμελιώτη.
Ριχτηκε με Μ2, με τσοκ 3* και χωρις καθολου ανακρουση.
Ομορφιες.

Άλλο ένα τρυγονάκι μου έκανε τη χάρη απόψε και "συναντήθηκε" με τα 9ράκια μου (28g)! Αυτή τη φορά ήτανε φετιναράκι, αλλά αξιόλογου μεγέθους για φετινάρι και μάλιστα με λιπάκι... Μάλλον θα προέρχεται από την 1η ωοτοκία, αυτή της άνοιξης... Για άλλη μια φορά, η γούσα του γεμάτη με σπόρια στο μέγεθος φακής (μάλλον βίκος ή κάτι άλλο)... Μου σηκώθηκε, λες και ήτανε φερμαριστό, από μια ελιά μπροστά μου, στα 7 - 8 μέτρα απ' το πόστο μου! Ευτυχώς, αντέδρασα ψύχραιμα, δεν σάστισα και το "ξάπλωσα" με την 4άρα κάννη του cynergy, πριν αυτό προλάβει να κρυφτεί... Έπεσε σε κάτι βατσινιές με κοφτερά αγκάθια, αλλά, ευτυχώς, όχι πολύ βαθιά, και έτσι μπόρεσα και το ανέσυρα με μερικές γραντζουνιές μόνο, για σουβενίρ...

Άποψή μου, ότι αυτά τα τρυγόνια που συναντώ καθημερινά είναι 100% ντόπια... Όσο κάνει ακόμα καλοκαίρι και βρίσκουν φαϊ, δεν βιάζονται/πιέζονται να φύγουν, εκτός εάν χαλάσει δραματικά ο καιρός και τα διώξει... Έτσι, εάν διατηρηθούν ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες, θα αρχίσουν την αποδημία τους κατά τις 15 Σεπτέμβρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων... Μέχρι τότε, όλο και κάποιο θα φαίνεται στον ορίζοντα (εκτός, είπαμε, εάν χαλάσει απότομα και δραματικά ο καιρός...)... Συμφωνώ με τον Γιάννη, αμέσως πιο πάνω...

Last edited:
Στις 31 Αυγούστου πάντως, πέρασαν κάποια πουλιά σε ένα ευρύ μέτωπο βέβαια, εκτός μιας περιοχής όπου στάθμευσαν αργά το απόγευμα αρκετά πουλιά. Την επόμενη δεν είχε μείνει τίποτα παρα μονο κάποια γιαβρακια που ίσως ήταν κ ντόπια κ δεν ακολούθησαν. Μαζεματα, τα ονομάζουμε στην περιοχή, τα απογευματινά μπασιματα απο τα Σκόπια προς το Ελληνικό έδαφος όπου συνήθως το πρωί δεν μένουν εκτός αν ο καιρός κάνει αυτό που πρέπει... Σήμερα το απόγευμα για 40 λεπτά έγινε πάλι, δυο φιλαράκια κάναν 14 πουλιά γεμάτα χρώμα κ λίπος...!

Status
Not open for further replies.
Back