Άλλο ένα τρυγονάκι μου έκανε τη χάρη απόψε και "συναντήθηκε" με τα 9ράκια μου (28g)! Αυτή τη φορά ήτανε φετιναράκι, αλλά αξιόλογου μεγέθους για φετινάρι και μάλιστα με λιπάκι... Μάλλον θα προέρχεται από την 1η ωοτοκία, αυτή της άνοιξης... Για άλλη μια φορά, η γούσα του γεμάτη με σπόρια στο μέγεθος φακής (μάλλον βίκος ή κάτι άλλο)... Μου σηκώθηκε, λες και ήτανε φερμαριστό, από μια ελιά μπροστά μου, στα 7 - 8 μέτρα απ' το πόστο μου! Ευτυχώς, αντέδρασα ψύχραιμα, δεν σάστισα και το "ξάπλωσα" με την 4άρα κάννη του cynergy, πριν αυτό προλάβει να κρυφτεί... Έπεσε σε κάτι βατσινιές με κοφτερά αγκάθια, αλλά, ευτυχώς, όχι πολύ βαθιά, και έτσι μπόρεσα και το ανέσυρα με μερικές γραντζουνιές μόνο, για σουβενίρ...
Άποψή μου, ότι αυτά τα τρυγόνια που συναντώ καθημερινά είναι 100% ντόπια... Όσο κάνει ακόμα καλοκαίρι και βρίσκουν φαϊ, δεν βιάζονται/πιέζονται να φύγουν, εκτός εάν χαλάσει δραματικά ο καιρός και τα διώξει... Έτσι, εάν διατηρηθούν ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες, θα αρχίσουν την αποδημία τους κατά τις 15 Σεπτέμβρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων... Μέχρι τότε, όλο και κάποιο θα φαίνεται στον ορίζοντα (εκτός, είπαμε, εάν χαλάσει απότομα και δραματικά ο καιρός...)... Συμφωνώ με τον Γιάννη, αμέσως πιο πάνω...