Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όχι Τάσο παλιά παρτίδα περσυνή τα Εxpress του πατέρα μου, την έχω προσέξει την αλλαγή στα κουτιά τώρα τελευταία, το κυνηγομάγαζο του χωριού τα καινούρια είχε χθες που πήγα.

Την καλησπέρα μου σε όλους.
Μία πολύ καλή έναρξη σήμερα στον Νομό Θεσσαλονίκης με αρκετά πουλάκια.
Μια έναρξη όμως με εναλλαγές συναισθημάτων.
Φτάνουμε στο χωριό εχθές νωρίς το πρωί και κατευθείαν στον κάμπο για αναγνώριση.
Τα πράγματα ήταν τραγικά.Λίγα πουλιά σκόρπια εδώ και εκεί και καθόλου κόσμο.
Είμασταν όμως αποφασισμένοι με τον πατέρα μου να κυνηγήσουμε σε αυτό το μέρος.
Το απόγευμα υπήρξε μια μεγάλη ανατροπή.
Τα καλά λιόσπορα πιασμένα με σκηνές και με το που περάσαμε από αυτά με το αυτοκίνητο σηκώθηκαν από μέσα καμιά 40αριά τρυγόνια.
Μείναμε έκπληκτοι.Που ήταν αυτά τα πουλιά το πρωί;
Σήμερα πιάσαμε τα πόστα πού είχαμε διαλέξει και απόμακρα από τον πολύ τον κόσμο.
Εκεί που κάθισα εγώ ήταν όλα τα λεφτά όπως αποδείχτηκε.Έκατσα λοιπόν σε ένα ξερό δέντρο το οποίο ήταν ο διάδρομος των πουλιών.
Ειδικά τα τουφεκισμένα πουλιά περνούσαν από εκεί.
Έριξα αρκετές τουφεκιές και το ευχαριστήθηκα.Στο δια ταύτα,πήρα 9 τρυγόνια στο χέρι ενώ άλλα 3 πήρε ο πατέρας μου.
Ικανοποιημένοι πλήρως...
Mπράβο Γιώργο !
Τουλάχιστον το ευχαριστήθηκες .Καλή συνέχεια.

Μόλις γύρισα από τη θάλασσα. .sarcastic.

Το πρωί πήγα στο χωράφι με τον συγκυνηγό μου τον Γιώργο, αλλά το είχε σταμπάρει και ακόμη ένας, οπότε το μοιραστήκαμε 3 άτομα. Λίγα πουλιά και τα περισσότερα ερχόταν άβολα. Σε μένα ήρθαν 3 πουλιά σε απόσταση βολής. Στην αρχή ήρθε ένα πίσω μου, πρόλαβα μια τουφεκιά, πετάχτηκαν πούπουλα αλλά συνέχισε κανονικά. μάλλον έμεινα πίσω από το πουλί... Μετά ήρθε πάλι ένα από πίσω μου αλλά ήταν αρσενικό... .sarcastic. Το τρίτο μου ήρθε σχετικά βολικά και το πήρα. Στο τέλος μέχρι να βγω από το ηλιόσπορα είδα στο κρεμαστάρι μου μόνο το κεφάλι του. Ευτυχώς γύρισα πίσω και το βρήκα. Από ένα πήραν ο Γιώργος και ο άλλος συνάδελφος. ΄Ίσως δεν καθίσαμε σωστά και τα περισσότερα ερχόταν άβολα. Μια ευχάριστη νότα ήταν ότι ήμουν περικυκλωμένος από καρδερίνες που είχαν πλημυρίσει το χωράφι και απολάμβανα το κελάηδημά τους...
be0khgP.jpg

Γιωργο βλέπω fabarm.
Μπράβο για την καλή αρχή.
Από τσοκ και φυσιγγια τι δουλεψες;
Ναι Γιάννη Fabarm.Το αγαπημένο μου όπλο το οποίο δεν το αλλάζω με τίποτα.
Τσόκ είχα τέσσερα άστρα και φυσίγγια είχα τέσσερις τύπους.
Lambro Euromix 7/8,RC 32 N8,B&P Classic N8 και B&P Gigante N8 με μάλλινη τάπα.
Τρυγόνια πήρα και με τα τέσσερα αλλά την διαφορά την έκανε η B&P...
Ειδικά τα μαλλινόταπα νωρίς το πρωί με άφησαν άφωνο...

Καλη αρχη σε ολους κ με υγεια....well done.

Ανελπιστα ομορφα περασαμε εμεις... Τα πουλια οπως ειπαμε μετακινουνταν συνεχως κ ετσι η μερα θα ηταν λιγο τζοκερ...
Καταφεραμε κ κατσαμε σε ενα θεωρητικα καλο κομματι, οι κυνηγοι πολλοι και τα λιγα πουλια με τις τουφεκιες αρχισαν να παιζουν χαμηλα απο παντου...

ΑΠιτσυετο πεταγμα, ηταν πραγματικα αξιοθαυμαστος ο τροπος που καταφερναν να κανουν τις καραμπινες να αδειαζουν και να χανονται με το σπαθατο πεταγμα τους... Το καλο ειναι οτι ειμασταν καλοι με το τουφεκι οποτε οσα τουφεκισαμε σχεδον τα πηραμε... 4 εγω στο χερι κ 2 χαμμενα στα πυκνα, 2 ο Γιωρικας κ ενα χαμμενο, κ 1 με 1 χαμμενο ο Φλαμ...
Πολυ καλα για τα δεδομενα... Κριμα μονο για τα χαμμενα, εσκασα που εχασα 2 πουλια μιας κ βαρεσα 3 σε 30 δευτερολπετα κ πηρα μονο 1 στο χερι...
Εχωντας ξεκινησει ασχημα με ενα στο χερι κ δυο χαμμενα, πηρα τα δυο επομενα κ αναθαρησσα λιγο...

Καμια ωρα μετα η πουλιαστρα μου ηταν ανελπιστα ομορφη...

Αυτη η αισθηση που ξημερωσε, ειδα το πρωτο να σκαει κ αρχισα να μην μπορω να σταματησω το τρεμουλο σε ολο μου το σωμα ειναι απο τη μοναδικοτητα αυτου του θηραματος...

Κ του χρονου....congrats.
Υ.Γ δεν μπορω θα το πω... Κ μετα θα κατσω ησυχος....sarcastic. Δεν σας ειπα ρε γατακια να μην παρω τη Μ2 μαζι, γιατι με τσιγκλαγατε???.yelling. Ειναι κ λιγο αργα κατι παλικαρακια, τους παιρνουν τη μπουκια απο το στομα... .yelling.
Πολλα πειραγματα κ πολλα γελια, ωραιες τουφεκιες, ωραια καπνισματα... .ghe.

Καλησπερα,ναι φιλε,η supersport ηταν τουφεκια και θανατος...
12 ντουφεκιες σε δεκα πουλια εκανα σημερα!
Βαγγέλη με τι φυσίγγια έριχνες?κάτι πράσινα είδα..rc 32? Επέτρεψε μου να πω ότι δεν είναι θέμα οπλου..Αλλά σκοπευτη-κυνηγου..
Όποτε εσύ ήσουν τουφεκιά και θανατος..;)

Last edited:
K μερικες τουφεκιες με την Shotkam που μου δανεισε ο Γιωργος... Δυστυχως αλλα 2 καπνισματα σαν το τελευταιο ηταν ξαφνικα κ δεν προλαβα να ενεργοποιησω την καμερα... Την επομενη φορα... George ευχαριστω... .shake hands.

Υ.γ Αυτο που φαινεται στο πρωτο τρυγονι στην τριτη τουφεκια σαν πουδρα,που η πρωτη πεφτει οριακα πισω κ του βγαζει λιγα πουπουλα, η δευτερη τιποτα ειναι το Buffer... Δυστυχως η καμερα δεν επιασε την πτωση αλλα το τρυγονι καπνισε καπου στα 50 μετρα... Πεθανα στα αγκαθια για να το βρω αλλα τα καταφερα... :)

Last edited:
Πάτησα το πόδι μου, επίσημα, στον κυνηγότοπο για την κυνηγετική σεζόν 2015-16 στις 06:28, αφού πρώτα συνάντησα στο δρόμο 2 συναδέρφους (ηλικιακά φαινόνταν για πατέρας και γιός), άνοιξα το παράθυρο, τους καλημέρισα, τους ευχήθηκα καλή έναρξη και μου ανταπέδωσαν ευγενικότατα ο μεγαλύτερος μάλιστα μιλώντας μου στον πλυθηντικό, μπορώ να πώ μου έφτιαξε η μέρα.
Κυνηγετικά τώρα δεν είχε τον κόσμο που περίμενα να έχει, είδα και 2 με σκυλιά, προφανως κυνηγούσαν ορτύκια ο ένας μάλιστα άκουσα εκανε και 2 μονές ντουφεκιές.
Έκατσα τυχαία το πρωϊ δίπλα από ένα κανάλι, που είχε ψηλή βλάστηση για να μου προσφέρει κάποια κάλυψη, έχοντας πίσω μου ένα θερισμένο τριφύλι προκειμένου εάν βάραγα καποιό να μπορώ να το βρω εύκολα, μέχρι της 8 δεν είδα ούτε ένα και αποφάσισα να πάω λίγο πιο μπροστά, γιατί άκουγα καποιες ντουφεκιές, αφού μετακινήθηκα καμιά 500αριά μέτρα, οι ντουφεκιές συνεχιζόταν αραιά αλλά εγώ εκτός των χελιδονιών και αρκετών κοτσυφών που γυρνούσαν στο κάμπο, απο τρυγόνια δεν έβλεπα ακόμα τίποτα. Σε κάποιο στιγμή, κατα της 8:30 με καβαλάνε, ψηλα, μια τετράδα τρυγόνια που έκατσαν σε κάτι δέντρα καμιά 200 μέτρα μπροστα μου, σκέφθηκα να παω προ τα κεί, αλλά επειδή μας χώριζε το κανάλι και έπρεπε να κάνω όλοκληρο κύκλο και επειδή έχει τύχει ένα ζευγάρι τρυγόνια να με γυρνάει έναν ολόκληρο κάμπο, πετώντας από δέντρο σε δέντρο ''έκατσα στα αυγά μου'' και περίμενα μήπως τα τρομάξει κάποιος και γυρίσουν κατα πάνω μου ή περάσει κανα άλλο. Αφού ούτε το ένα όυτε το άλλο έγινε, είχα αργήσει και για τη δουλειά, στις 09:00 έφυγα.
Όπως πήγαινα για το αυτοκίνητο, διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας με μια καρακάξα και έτσι έκανα την πρώτη ντουφεκιά και πήρα το πρώτο θήραμα της σεζόν.
Γενικά τρυγόνια δεν είχε η περιοχή και οι ντουφεκιές που άκουγα μαζεμένες από μια συγκεκριμένη περιοχή το πρωϊ, μάλλον δεν πρέπει να είχαν όλες στόχο τρυγόνια.
Όπως και να 'χει είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που για άλλη μια χρονιά κατάφερα να κάνω έναρξη, μυρίζοντας μουσκεμένο απο την υγρασία χώμα, και του χρόνου να είμαστε καλά.
Οσο για τα τρυγόνια, ραντεβού στα περάσματα.

K μερικες τουφεκιες με την Shotkam που μου δανεισε ο Γιωργος... Δυστυχως αλλα 2 καπνισματα σαν το τελευταιο ηταν ξαφνικα κ δεν προλαβα να ενεργοποιησω την καμερα... Την επομενη φορα... George ευχαριστω... .shake hands.

Υ.γ Αυτο που φαινεται στο πρωτο τρυγονι στην τριτη τουφεκια σαν πουδρα,που η πρωτη πεφτει οριακα πισω κ του βγαζει λιγα πουπουλα, η δευτερη τιποτα ειναι το Buffer... Δυστυχως η καμερα δεν επιασε την πτωση αλλα το τρυγονι καπνισε καπου στα 50 μετρα... Πεθανα στα αγκαθια για να το βρω αλλα τα καταφερα... :)
Μπράβο Άρι.well done., αυτα τα ασπρα συννεφάκια που βγαίνουν απο τα 2 τελευταία, ΑΑΑΧΧΧΧΧ!!!!!!!!!
Buffer+καπνισμα στα 50 μέτρα, για μπες στο topic φυσίγγια για τρυγόνι και ξηγήσου.my man.

Ηθελαν κ λιγο ακομα προσκοπευση τα τρυγονακια γιατι πηγαιναν βολιδα αλλα πρωτη μερα δικαιολογουμαι... Οσο μπορω διορθωνα... .hit.Αν ημουν κ λιγο πιο εξοικιωμενος με την καμερα κ δεν ξεχνιομουν θα την κραταγα λιγο ακομα πανω στο στοχο...Για την ιστορια το πρωτο πεφτει, το δευτερο πεφτει, το τριτο πεφτει, το τεταρτο κ το πεμπτο οχι, το εκτο ναι, κ δεν εγραψε κ αλλα δυο που επεσαν ωραια...

Σήμερα πήγα για πρώτη φορά κυνήγι με τον Κώστα (KYNIGOSDK). Στις 6 παρά φτάσαμε στον κυνηγότοπο, ένα αγαπημένο μέρος του Κώστα. Κυνηγοί δεν υπήρχαν πολλοί. Το μέρος ήταν γεμάτο καρακάξες και κίσσες αλλά δεν έκανε καμία τον κόπο να περάσει κοντά μας. Είδαμε μερικά τριγωνάκια τουφεκίσαμε καμιά δεκαριά φορές και οι 2 μαζί μαζί αλλά δεν πήραμε κάποιο. Η βόλτα ήταν ωραία, τα είπαμε και με τον Κώστα και γνωριστήκαμε καλύτερα! Μια πολύ καλή έναρξη!!!

• Καλησπερα στην όμορφη παρέα. Βγήκα και εγώ σήμερα έστω και στα κλεφτα. Είχα λίγα πουλάκια, επελεξα να καθησω στην άκρη εκεί που αρχίζει το πυκνό σκεπτόμενος ότι με τις πρώτες τουφεκιες τα τρομαγμένα τρυγόνια θα τραβήξουν για εκεί και τελικά κάπως έτσι έγινε, μόνο που ερχόταν σαν πύραυλοι. Τουφεκισα 3 και κράτησα 2. Τα υπόλοιπα 5-6 δεν πρόλαβα καν να επωμισω γιατί δεν είχα και μεγάλη ορατότητα. Δεν πειράζει όμως πολλή ωραία ήταν, γρήγορες μπηχτες τουφεκιες, ήμουν συνέχεια σε πίεση. Όλοι γυρω έκαναν τις τουφεκιες τους, αλλά χάρηκα 2 ευγενεστατους πιτσιρικαδες με τις τουφεκιες που έκαναν σε 3 πολλή ψηλωμενα τρυγόνια. Καλή συνέχεια σε όλους παιδιά.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back