Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σε όλους...
Δεν ξέρω τι με έπιασε εχτές...αλλά το βράδυ μας είχε καλεσμένους ένα φιλικό ζευγάρι για να στολίσουμε όλοι μαζί το δέντρο τους...και θα κάνανε και BBQ.
Είπα να καθαρίσω τα τσιχλοκότσυφα (μια που ήταν της ημέρας) και να τα πάω πεσκέσι...για να συμπληρώσουμε το μενού!
Παρατήρηση λοιπόν που έκανα...
Δεν τα λές και πουλιά του Φεβρουαρίου...αλλά το λιπάκι τους το είχανε!

Σήμερα το απόγιεμα στο καρτέρι και πάλι: τα τσιχλοκότσυφα σε μικρούς αριθμούς και όλα μετά το βασίλεμα του ήλιου...!
Με "παραδειγματική" ευστοχία, επιχείρησα σε 12 πουλιά, εκ των οποίων τα 10 τα κατέβαλα (όλα κελαηδότσιχλες), σε όλες τις αποστάσεις και με όλα τα είδη ντουφεκιάς...!
Γι' αυτό ευχαριστήθηκα πολύ το συγκεκριμένο κυνήγι...!
Όπλο: SKB 605S, φυσίγγια: alectoris club (Χρ. Μητσάκου) sporting 28g (τα μαύρα) σε Νο 9,5! (Κοντεύω να τα τελειώσω αυτά και μετά θα ρίχνω τα J & B fast 30g του Τσιπούρα...)

Λαθος εκφραστηκα φιλε μου.Εννοω αν ανεβηκες φετος για τσιχλες επειδη αναρωτηθηκες για το βελανι

Ανέβηκα φίλε στα μέσα του Νοέμβρη αλλά οι τσαρτσάρες ήταν πολύ λίγες.
Ο Χορτιάτης πάντως πέραν των μπασιμάτων δεν κρατάει φάσσα τον χειμώνα.

Νικόλα τι τιμή βρίσκεις τα j&b fast;

Βασίλη τα είχα πάρει (χίλια τεμάχια) σε μια επίσκεψή μου στην Άμφισσα (έδρα τους) από τον ίδιο τον κατασκευαστή τους, τον Τσιπούρα! Ήταν τον περασμένο Μάρτη, του είχαν περισσέψει stock από τη "μαγική" περσινή σεζόν...! Νομίζω (δεν θυμάμαι καλά...) τα είχα πάρει 5,7 ευρώ το κουτί (πάντως σίγουρα κάτω από 6,00...)! Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο "τσιμπημένος" στις τιμές του (δεν είναι "Ρουμελιώτης")...! Από του Τσιπούρα έχω ρίξει μόνο ένα κουτί 34άρια, τα "special" σε Νο 8, και αυτό εφέτος τον Νοέμβρη στις κυργιαρίνες (viscivorus)...! Έμεινα απολύτως ικανοποιημένος...! Έχει τεράστια γκάμα κυνηγετικών φυσιγγιών με διαφορετικά setup και μπαρούτια για κάθε καιρό...! Η ιστοσελίδα του είναι η: www.jb-fisigia.gr

Ευχαριστώ πολύ Νικόλα μου, σαν μάρκα τα ξέρω καλά και έχω πολύ καλή άποψη. Από τις πρώτες μου τσιχλες με το δικαννο σε εφηβική ηλικία τις είχα πάρει με τα 30αρια του σε νο7 (αλλα μυαλά τότε.. )
Στο χωριό μου 6,60€ τα Commandos του, ένα φιλαράκι όμως τα βρίσκει στα 6€ σε ένα χωριό στη φθιωτιδα, τα τιμαει δεόντως!!

Ευχαριστώ πολύ Νικόλα μου, σαν μάρκα τα ξέρω καλά και έχω πολύ καλή άποψη. Από τις πρώτες μου τσιχλες με το δικαννο σε εφηβική ηλικία τις είχα πάρει με τα 30αρια του σε νο7 (αλλα μυαλά τότε.. )
Στο χωριό μου 6,60€ τα Commandos του, ένα φιλαράκι όμως τα βρίσκει στα 6€ σε ένα χωριό στη φθιωτιδα, τα τιμαει δεόντως!!
6,80 τα φέρανε εδω και δεν κανουνε και τιμη στο κιβωτιο.γι αυτο λοιπον express που μας το κατεβάζει και στο 6,50 και το ξερουμε

6,80€ εδώ το εξπρες32...

Mε τέτοιες "κωλοτιμές" στα (πιο γνωστά) ελληνικά 32άρια τσιχλοφούσεκα... πώς να μην προτιμήσεις τα πάμφθηνα ισπανικά ή ιταλικά (για να μην πω "τούρκικα"...)!!!
Εγώ, παρά ταύτα πάντως, "επιμένω ελληνικά"...!!! Απλώς, ψάχνω να βρω τα πιο συμφέροντα οικονομικά (και ας είναι και 28άρια - ενίοτε και skeet 24άρια σε Νο 9,5), και τα ψωνίζω πάντα από την "πηγή" (εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα) και σε μεγάλες ποσότητες (για επιπλέον έκπτωση), για να αποφεύγω τους "μεσάζοντες" (καταστήματα λιανικής) και τις ανατιμήσεις τους...! Εάν, πάντως, το ψάξει το πράμα καλά κανείς, τότε βρίσκει και κάνει μία συμφέρουσα και "γενναία" αγορά, και είναι καλυμμένος για πολύ καιρό...! Σ' αυτό βοηθάει τα μάλα, πλέον, και το υπερανεπτυγμένο μεταφορικό δίκτυο σε όλη την επικράτεια...!

Last edited:
Καλημέρα σας.
Τα συγκεκριμένα τα έχει στην ίδια τιμή των 6,80€ και γνωστό κυνηγομάγαζο του Αιγαλέου. Και επειδή,σχεδόν κάθε απόγευμα είμαι εκεί και περνάει ή ώρα, τις προάλες λέγαμε ότι εαν είχε τα κυνήγια τα περσινά, σχεδόν όλα τα φυσίγγια τα ελληνικά,θα είχαν πάει ++++πολύ πάνω. Γι'αυτό, όπου βρίσκετε καμιά καλή προσφορά ή από την "πηγή" απλά φορτώστε όσο μπορείτε...

Αποδυκνειεται περιτρανα τελικα οτι την τιμη των φυσιγγιων δεν την ανεβαζουν οι τιμες του μολυβδου αλλα τα περασματα της τσιχλας. Και τα αλλα ειναι κουβεντες του καφενειου
μεγάλη αλήθεια...:(

τελικά από ότι φαίνεται ........ λόγω απουσίας τσιχλοκότσυφων , μιλάμε για τσιχλοφύσιγγα. :(:(:(
και τι να τα κάνω τα τσιχλοφύσιγγα , αμα δεν έχω τσιχλοκότσυφα ???? ΟΕΟΟΟΟΟΟ. :mad::mad::mad:
Τα κρατας για του χρονου
ha haaa

Ο μηχανισμός των τιμών των αγαθών είναι απλός ... Αυξάνεται η ζήτηση ; αυξάνεται και η τιμή . Μειώνεται η ζήτηση ; Μειώνεται και η τιμή ... Δεν λέω οτι δεν υπαρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αλλά αυτός είναι ο σημαντικότερος ... Αρκετά με το .off topic..off topic. επί του θέματος !!! Τώρα γυρισα απο ενα γρήγορο περπατητο εδώ κοντά μου ... Όπως έβαλα φυσίγγια στις Θαλάμες έτσι τα εβγαλα ! Το μονο που συνάντησα ηταν ψαρονια και δεκαοχτουρες .hair.

Status
Not open for further replies.
Back