Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι τ κοψοφτερα που ετρεχα μες στους θαμνους να τα πιασω..Ευτυχως που αφηναν μια λιμνη αιματος απο πισω κ τα βλεπαμεha haaa
Μεσοταπο μην βαλεις.Αφηνει πολλες μολυβδωσεις στην κανη..Επαθα και εμαθα.buy buy.
Ε και τι έγινε θα τις καθαρίσω μωρέ...με εξαίρεση αυτό δεν είχα αλλά ζωντανό....

Καλησπέρα,
λόγω υποχρεώσεων οι έξοδοι για μένα φέτος είναι μετρημένες στα δάχτυλα... Σήμερα ξέκλεψα 2 ωρίτσες το μεσημέρι και βουρ στους λόφους. Δυστυχώς η χρονιά είναι πολύ φτωχή σε τσιχλοκότσυφα. Εκεί που άλλες χρονιές συναντούσες πουλιά φέτος η εικόνα είναι απογοητευτική. Οι τσίχλες προπάντων λάμπουν δια της απουσίας τους. Τελικά σε σύνολο 4 τουφεκιών, έβαλα έναν άτυχο κότσυφα στο σακίδιο και επέστρεψα με την προσμονή καλύτερων ημερών. Έμεινα και για καρτέρι μέχρι τις 17:30, παιδιά δεν πέρασε κανένα, ούτε κοντά ούτε μακριά! Φυσικά ούτε τουφεκιά άλλου συναδέλφου ακούστηκε σε περιοχή που άλλα χρόνια καιγόταν το πελεκούδι. Δε με ενοχλεί τόσο η κάρπωση όσο η έλλειψη θηραμάτων.

Μεσοταπο μην βαλεις.Αφηνει πολλες μολυβδωσεις στην κανη

Eαν η κάννη είναι επιχρωμιωμένη εσωτερικώς, no problem...!!! Η μισόταπα αφήνει εκτεθειμένα τα μισά σκάγια της στήλης σε τριβές με τα εσωτερικά τοιχώματα της κάννης...! Έτσι, αφήνει αρκετές μολυβδώσεις...! Επίσης, η μισόταπα δεν ενδείκνυται για σφικτά τσοκ: παραμορφώνονται τα σκάγια στο σφικτό στόμιο (αφού δεν υπάρχουν τα πτερύγια του κυαθίου για προστασία) εις βάρος της κατανομής...! Έτσι κι αλλιώς η μισόταπα (μισό κυάθιο) είναι για κοντινές και μεσαίες αποστάσεις, οπότε από κύλιντρο μέχρι (το πολύ) demi...! H μισόταπα για περπατητό είναι ό,τι πρέπει με τσοκ 4 ή 5 άστρα...!

Last edited:
Eαν η κάννη είναι επιχρωμιωμένη εσωτερικώς, no problem...!!! Η μισόταπα αφήνει εκτεθειμένα τα μισά σκάγια της στήλης σε τριβές με τα εσωτερικά τοιχώματα της κάννης...! Έτσι, αφήνει αρκετές μολυβδώσεις...! Επίσης, η μισόταπα δεν ενδείκνυται για σφικτά τσοκ: παραμορφώνονται τα σκάγια στο σφικτό στόμιο (αφού δεν υπάρχουν τα πτερύγια του κυαθίου για προστασία) εις βάρος της κατανομής...! Έτσι κι αλλιώς η μισόταπα (μισό κυάθιο) είναι για κοντινές και μεσαίες αποστάσεις, οπότε από κύλιντρο μέχρι (το πολύ) demi...! H μισόταπα για περπατητό είναι ό,τι πρέπει με τσοκ 4 ή 5 άστρα...!
Κάτι τέτοιο θέλω Νίκο για τα περπατητο με το 682!

Διαφωνω.η μεσοταπα διαβάζει το τσοκ αν ειναι καλα φτιαγμένη οπως και η μαλινη τελεια.χρησ.το mezzo το κιτρινο στο s55 με τσοκαρισμα 6 και 9/10 κι εχω τρομερά αποτελεσματα μέχρι τα 40 - 45 μετρα το πολυ

Θέλω φωτογραφίες και ντοκουμέντα!!!.yelling.
Αν εχω ακόμα στο κινητό τις 3 που κατέβασα προχθες θα στις βάλω για να δεις το στραπατσαρισμα.είναι βεβαια πολυ σφιχτό το τσοκαρισμα και ακόμα και στα 30-35 μετρα τις χαλανε.αλλα το απογευμα που θα παω σπιτι

Αν εχω ακόμα στο κινητό τις 3 που κατέβασα προχθες θα στις βάλω για να δεις το στραπατσαρισμα.είναι βεβαια πολυ σφιχτό το τσοκαρισμα και ακόμα και στα 30-35 μετρα τις χαλανε.αλλα το απογευμα που θα παω σπιτι
Για να δούμε....για να δούμε!

Για δώσε μια ιδέα Νικόλα....τι να περιμένουμε?
αυτο που μου εκανε εμενα εντυπωση ειναι οτι κραταει καλα την πυκνοτιτα κ σε αποστασεις που λες δεν παζει εχω παρει πουλια σε καλη αποσαση για περπατιτο με περιφερικα 1-2 σκαγια σε σημεια που το πουλι θα πεση κ δεν θα το κυνηγας κ αυτο μου εγινε πολλες φορες

Επίσης, η μισόταπα δεν ενδείκνυται για σφικτά τσοκ: παραμορφώνονται τα σκάγια στο σφικτό στόμιο (αφού δεν υπάρχουν τα πτερύγια του κυαθίου για προστασία) εις βάρος της κατανομής...!
Νικο με τσοκ 1-3 απο 18,2 αυλο(baikal) στο περπατητο με mezzo 9-10 κ παλια με τα free shot ειδα τον θεο τον ιδιο....pop.
Ακομη κ αν δεχτουμε οτι οντως παραμορφωνονται τα σκαγια,η τουφεκιες αποδιδουν εξαιρετικα κ αυτο μετραει περισσότερο απο ολα..
Φετος βρηκα κ πηρα κ τα mezzo 28γρ ν 9,5 για δοκιμη κ κατι μου λεει οτι θα είναι εξισου καλο..θα σας πω συντομα..
Αλλα μεσοταπα δεν εχω ριξει κ δεν ξερω..

Status
Not open for further replies.
Back