Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ηλία, για να είμαι ειλικρινής, δεν το θυμάμαι εάν πράγματι αναγράφουν "Briley" τα τσοκάκια του SKB...! Αλλά ακόμη και να μην έχουν "χτυπήσει" το brandname της Briley επάνω τους, μην ανησυχείς/αμφιβάλλεις καθόλου για την προέλευσή/πατρότητά τους...! Ο "Ιάπωνας" ποτέ δεν "παίζει" - "εξαπατά" σε τέτοια θέματα...! Είναι πολύ σοβαρός, τίμιος και αξιόπιστος κατασκευαστής και έμπορος κυνηγετικών όπλων (και προϊόντων γενικά)...!
Πράγματι ΔΕΝ γράφουν πάνω τη φίρμα Briley, αλλά σε όλες τις παρουσιάσεις των όπλων αυτών αναφερόταν ότι τα τσοκάκια ήταν κατασκευασμένα από τη Briley. ;)
Πάντως Νικόλα ... μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ρίχνεις με συσφίξεις IC και M ... Έχεις μετρήσει τη διάμετρο στομίου ;;; Γιατί στα δικά μου έχω βρει στο IC 18,35 mm και στο M 18,15 mm. Δηλαδή βάσει αυλού 18,5 έχουμε συσφίξεις 0,15 και 0,35 χιλ. που αντιστοιχούν πραγματικά σε Skeet και LM. Αν δε οι αυλοί είναι 18,4 τότε οι πραγματικές συσφίξεις είναι ακόμη ανοιχτότερες !!! Μόνο σε αυλούς 18,6 θα ήταν πολύ κοντά στις ονομαστικές τους, αλλά ... τουλάχιστον στο δικό μου SKB 605 οι αυλοί επ' ουδενί δεν είναι παραπάνω από 18,5 ... Παρεμπιπτόντως το τσοκάκι SK που επίσης συνόδευε το όπλο έχει διάμετρο 18,6+ δηλ. είναι αρκετά πιο "φαρδύ" από τον αυλό !!!
Εγώ, όπως έχω ξαναπεί, έχω "παροπλίσει" πλέον τα μαμίσια και χρησιμοποιώ επί σχεδόν μονίμου βάσεως τα BRILEY INVECTOR X2 (extended) σε SK και LM, τα οποία έχουν διαμέτρους στομίου περίπου 18,3mm (.720") και 18 mm (.710") (... προφανώς επειδή κατασκευάζονται βάσει αυλού BROWNING 18,4) και είναι στο όπλο μου πολύ πιο κοντά σε IC και M (0,2 και 0,5 χιλ. αντίστοιχα).
Και επιπλέον δεν χρειάζομαι το τσοκόκλειδο ... ;) :D
Όλα τα παραπάνω, πέρα από τις μετρήσεις με το παχύμετρο, τα έχω τσεκάρει και επιβεβαιώσει και με πολλές δοκιμές φυσιγγίων στον πίνακα μετρώντας τα ποσοστά συγκέντρωσης σε κύκλο 76 εκ. τόσο με τα μαμίσια τσοκ όσο και με τα aftermarket ... ... Έχουν πονέσει τα μάτια μου να μετρώ σκάγια !!! .sarcastic.
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από τους τσιχλάδες για το .off topic. ... .smashfrak.

Ηλία, για να είμαι ειλικρινής, δεν το θυμάμαι εάν πράγματι αναγράφουν "Briley" τα τσοκάκια του SKB...! Αλλά ακόμη και να μην έχουν "χτυπήσει" το brandname της Briley επάνω τους, μην ανησυχείς/αμφιβάλλεις καθόλου για την προέλευσή/πατρότητά τους...! Ο "Ιάπωνας" ποτέ δεν "παίζει" - "εξαπατά" σε τέτοια θέματα...! Είναι πολύ σοβαρός, τίμιος και αξιόπιστος κατασκευαστής και έμπορος κυνηγετικών όπλων (και προϊόντων γενικά)...!
Νικόλα άμα είναι μετά το δέκα λογικά δεν είναι briley τα τσοκακια έτσι και αλλιώς μια χαρά ντουφεκες έβγαζε και το δικό μου....αλλού τα χαλάσαμε!

Απογευματινο σήμερα αρκετα πουλια ολα πιασμενα.2 πηρα ολες στο πυκνο μεσα δεν βρηκα καμια.Θελει 2 ατομα στο περπατητο.10 κοτσύφια βγηκαν στα πυκνα στα 10 μετρα δεν τουφεκισα κανενα επειδή δεν θα τα εβρισκα.Πάντως αρκετα πιασμένα.

Άλλο ένα τσιχλάκι σήμερα στο σύντομο απογευματινό ... Απόψε πήρα το άλλο μονόκαννο το 16αρι.
Καμιά 10αριά πουλιά είδα πάλι, αλλά σήμερα φάνηκαν νωρίτερα, 5.00 πέρασε η πρώτη. Με την τουφεκιά αμέσως πέρασαν 5-6 μαζεμένες και μέχρι να ξαναγεμίσω δεν τις πρόλαβα. Αυτό είναι το κακό του μονόκαννου ...
Μετά τις 5.20 πέρασαν άλλες 4-5 , άλλη μακριά, άλλη γλυφτά με το έδαφος ... ατουφέκιστες !!!
IMG_20171124_174100.jpg

Πράγματι ΔΕΝ γράφουν πάνω τη φίρμα Briley, αλλά σε όλες τις παρουσιάσεις των όπλων αυτών αναφερόταν ότι τα τσοκάκια ήταν κατασκευασμένα από τη Briley. ;)
Πάντως Νικόλα ... μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ρίχνεις με συσφίξεις IC και M ... Έχεις μετρήσει τη διάμετρο στομίου ;;; Γιατί στα δικά μου έχω βρει στο IC 18,35 mm και στο M 18,15 mm. Δηλαδή βάσει αυλού 18,5 έχουμε συσφίξεις 0,15 και 0,35 χιλ. που αντιστοιχούν πραγματικά σε Skeet και LM. Αν δε οι αυλοί είναι 18,4 τότε οι πραγματικές συσφίξεις είναι ακόμη ανοιχτότερες !!! Μόνο σε αυλούς 18,6 θα ήταν πολύ κοντά στις ονομαστικές τους, αλλά ... τουλάχιστον στο δικό μου SKB 605 οι αυλοί επ' ουδενί δεν είναι παραπάνω από 18,5 ... Παρεμπιπτόντως το τσοκάκι SK που επίσης συνόδευε το όπλο έχει διάμετρο 18,6+ δηλ. είναι αρκετά πιο "φαρδύ" από τον αυλό !!!
Εγώ, όπως έχω ξαναπεί, έχω "παροπλίσει" πλέον τα μαμίσια και χρησιμοποιώ επί σχεδόν μονίμου βάσεως τα BRILEY INVECTOR X2 (extended) σε SK και LM, τα οποία έχουν διαμέτρους στομίου περίπου 18,3mm (.720") και 18 mm (.710") (... προφανώς επειδή κατασκευάζονται βάσει αυλού BROWNING 18,4) και είναι στο όπλο μου πολύ πιο κοντά σε IC και M (0,2 και 0,5 χιλ. αντίστοιχα).
Και επιπλέον δεν χρειάζομαι το τσοκόκλειδο ... ;) :D
Όλα τα παραπάνω, πέρα από τις μετρήσεις με το παχύμετρο, τα έχω τσεκάρει και επιβεβαιώσει και με πολλές δοκιμές φυσιγγίων στον πίνακα μετρώντας τα ποσοστά συγκέντρωσης σε κύκλο 76 εκ. τόσο με τα μαμίσια τσοκ όσο και με τα aftermarket ... ... Έχουν πονέσει τα μάτια μου να μετρώ σκάγια !!! .sarcastic.
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από τους τσιχλάδες για το .off topic. ... .smashfrak.

Φίλε Στέλιο, το δικό μου SKB 605 S διαθέτει αυλούς 18,80mm! Έχω κι εγώ μετρήσει με παχύμετρο τα στόμια με βιδωμένα το IC και το M, και μπορώ να πω πως είναι λίγο πιο σφικτά στην πραγματικότητα, απ' ό,τι στην ονομαστική τους ένδειξη...! Θα έλεγα, λοιπόν, πως αντί για IC & M, η πραγματική σύσφιγξη είναι... LM (light modified) & IM (improved modified)...! Eμένα με ικανοποιούν και "δουλεύουν" έτσι όπως είναι για όλες τις αποστάσεις...!

Μετα απο το απογευματινο αποκλειστικα, την Τριτη απο τις 15.00 γυρω απο την πολη τις Λειβαδειας,οπου ειδα σε αναλογια μισα μισα τσιχλες και κοτσυφια και τα πουρναρια μεχρι να φτασουμε στα καρτερια τιγκα στα πουλια μεσα, και σε ποσοτητα βγηκαν για κουρνια.Ετσι μετα το εντονο ενδιαφερον και σημερα στα ιδια σημεια με μια μειωση του πενηντα τοις εκατο μας ικανοποιησε για την εποχη ,ειχα να παω καιρο εκει σε καρτερια που λιγες φορες δεν το ευχαριστηθηκα.

Σήμερα το απογευματινό ηταν σκέτη αποτυχία . Αλλά δε έφταιγε τίποτα άλλο παρα μονο τα φυσίγγια ... Και τα λεγατε πολλοί εδώ μέσα οτι το euromix είναι για γάμους αλλά δεν ακουγα ... Είχα πάρει το ποζε μαζί μου γιατί απο τοτε που ήρθε η ιταλίδα το παραμέλησα :) περνάει η πρωτη τσίχλα τρώει την τουφεκιά βγάζει φτερά και φεύγει . μετα απο λίγο έρχεται ένας κοτσυφας του ρίχνω την πρωτη κανει να πεσει για σιγουριά του ρίχνω την δεύτερη και πέφτει γύρω στα 250 μετρα πιο κάτω σε σημείο που δεν μπορουσα να πάω ... Το αποκορύφωμα ;;; κάθετε ενα ψαρονι σε ενα καλάμι του ρίχνω και με χαιρετάει ... Νευριασα τα παρατησα και πήγα να πάρω την μετροταινία να μετρησω την απόσταση ( ήμουν 100 μετρα απο το σπίτι μου ) μετρησα 33 μετρα απόσταση ... Ευτυχώς πήρα ενα κουτί μόνο θα το κρατήσω για το Πάσχα .sarcastic.

Αυτό παραπεμπει σε θέμα μέτρων του όπλου ή σε ελλειπή σύσφιξη. Το καθιστο δεν είναι πάντα εύκολο.
Με 1* τσοκ και σημαδεύοντας με το ενα μάτι όπως στα ραβδωτα δεν μπορω να πω οτι είναι κάτι απο τα δύο . Με το ίδιο όπλο με RC32 έχω πάρει κοτσύφι καθιστό που αν πω μετρα ( μετρημένα με μετροταινία όχι με το μάτι ) θα με πείτε τρελό ή ψεύτη !!!

Σήμερα το απογευματινό ηταν σκέτη αποτυχία . Αλλά δε έφταιγε τίποτα άλλο παρα μονο τα φυσίγγια ... Και τα λεγατε πολλοί εδώ μέσα οτι το euromix είναι για γάμους αλλά δεν ακουγα ... Είχα πάρει το ποζε μαζί μου γιατί απο τοτε που ήρθε η ιταλίδα το παραμέλησα :) περνάει η πρωτη τσίχλα τρώει την τουφεκιά βγάζει φτερά και φεύγει . μετα απο λίγο έρχεται ένας κοτσυφας του ρίχνω την πρωτη κανει να πεσει για σιγουριά του ρίχνω την δεύτερη και πέφτει γύρω στα 250 μετρα πιο κάτω σε σημείο που δεν μπορουσα να πάω ... Το αποκορύφωμα ;;; κάθετε ενα ψαρονι σε ενα καλάμι του ρίχνω και με χαιρετάει ... Νευριασα τα παρατησα και πήγα να πάρω την μετροταινία να μετρησω την απόσταση ( ήμουν 100 μετρα απο το σπίτι μου ) μετρησα 33 μετρα απόσταση ... Ευτυχώς πήρα ενα κουτί μόνο θα το κρατήσω για το Πάσχα .sarcastic.
Απότι καταλαβαίνω το καρτέρι σου ειναι δίπλα στο σπίτι σου οπότε πάρε ενα χαρτόνι στα ίδια μέτρα και ρίξε να δεις τα κενά σου με το φυσίγγι αυτό...μπορεί να μην αρέσει το φυσίγγι αυτό στο όπλο σου.

Μπορει να ειναι ενα τυχαιο γεγονος.
Τα 33μ.,ειναι μια αποσταση που με 1*,επρεπε το πουλι να πεσει ξερο!
Λογικα,βρεθηκε σε καποιο κενο της κατανομης...
Αλλο πραμα το καθιστο,αλλο το πετουμενο.
Σαν επιφανεια και κινηση στο χωρο.
Το πετουμενο μπορει να το βρουμε πανω στην κινηση του,εκμεταλλευόμενοι ολη την ατρακτο της τουφεκιας,τρισδιάστατα.
Ωστοσο,ειναι απογοητευτικο να βλεπεις ενα σιγουρο πουλι,να φευγει αλωβητο!
Καψε και κανα δυο σε χαρτόνι...;)

Η πλάκα είναι οτι πολλοί το έβριζαν το συγκεκριμένο και εγώ μέχρι πέρυσι τον Γενάρη το είχα στα τοπ ! Όταν μου τελείωσαν και πήρα δυο κουτιά αρχισαν να πέφτουν πολλά ζωντανά και μες τα αίματα . Είπα να ξανά δοκιμασω φέτος αλλά παλι τα ίδια διαπιστωνω . Κρίμα γιατί το είχα βρει αρκετά αυτό το φυσίγγι. Τέλος πάντων επι του θέματος γιατί θα αρχίσουν οι φωνές για .off topic..off topic..sarcastic.
Σήμερα το πρωι δεν βγηκα αλλά σε ενα άλλο κτήμα που πήγα για κάτι δουλειές είδα και άκουσα αρκετά πουλιά και κυρίως κοτσύφια που παρόλο που διάβαζα οτι έχουν μπει πολλά μέχρι σήμερα είχα δει ελάχιστα !

Περπάτημα αρκετό τα πουλιά πολύ πολύ πονηρεμένα . Δοκίμασα και τα hit 8 9αρια μαζί με τα επίσης αγαπημένα Κένταυρος. Ξερά τα πουλιά και με τα δυο. Σε κανα δυο τουφεκιές αυτό χειροκροτήθηκα:) .yelling.6 χαμένα 13 στο χέρι. Αχ υγεία να έχουμε.

Παιδιά αυτό με τα καθιστά τοχω πάθει κ εγώ...αλλά με 4* στο περπατητο...κ με φυσίγγι που γαμαει κ αυτό μόνο ρίχνω το Β&Ρ ΜΒ32.. στα 30-35 μέτρα κ να φεύγει τραυματισμένο κ στα ίδια μέτρα (μακρινά για 4* βεβαια) τα ιπτάμενα να πέφτουν ξερα

Status
Not open for further replies.
Back