Πράγματι ΔΕΝ γράφουν πάνω τη φίρμα Briley, αλλά σε όλες τις παρουσιάσεις των όπλων αυτών αναφερόταν ότι τα τσοκάκια ήταν κατασκευασμένα από τη Briley.Ηλία, για να είμαι ειλικρινής, δεν το θυμάμαι εάν πράγματι αναγράφουν "Briley" τα τσοκάκια του SKB...! Αλλά ακόμη και να μην έχουν "χτυπήσει" το brandname της Briley επάνω τους, μην ανησυχείς/αμφιβάλλεις καθόλου για την προέλευσή/πατρότητά τους...! Ο "Ιάπωνας" ποτέ δεν "παίζει" - "εξαπατά" σε τέτοια θέματα...! Είναι πολύ σοβαρός, τίμιος και αξιόπιστος κατασκευαστής και έμπορος κυνηγετικών όπλων (και προϊόντων γενικά)...!

Πάντως Νικόλα ... μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ρίχνεις με συσφίξεις IC και M ... Έχεις μετρήσει τη διάμετρο στομίου ;;; Γιατί στα δικά μου έχω βρει στο IC 18,35 mm και στο M 18,15 mm. Δηλαδή βάσει αυλού 18,5 έχουμε συσφίξεις 0,15 και 0,35 χιλ. που αντιστοιχούν πραγματικά σε Skeet και LM. Αν δε οι αυλοί είναι 18,4 τότε οι πραγματικές συσφίξεις είναι ακόμη ανοιχτότερες !!! Μόνο σε αυλούς 18,6 θα ήταν πολύ κοντά στις ονομαστικές τους, αλλά ... τουλάχιστον στο δικό μου SKB 605 οι αυλοί επ' ουδενί δεν είναι παραπάνω από 18,5 ... Παρεμπιπτόντως το τσοκάκι SK που επίσης συνόδευε το όπλο έχει διάμετρο 18,6+ δηλ. είναι αρκετά πιο "φαρδύ" από τον αυλό !!!
Εγώ, όπως έχω ξαναπεί, έχω "παροπλίσει" πλέον τα μαμίσια και χρησιμοποιώ επί σχεδόν μονίμου βάσεως τα BRILEY INVECTOR X2 (extended) σε SK και LM, τα οποία έχουν διαμέτρους στομίου περίπου 18,3mm (.720") και 18 mm (.710") (... προφανώς επειδή κατασκευάζονται βάσει αυλού BROWNING 18,4) και είναι στο όπλο μου πολύ πιο κοντά σε IC και M (0,2 και 0,5 χιλ. αντίστοιχα).
Και επιπλέον δεν χρειάζομαι το τσοκόκλειδο ...


Όλα τα παραπάνω, πέρα από τις μετρήσεις με το παχύμετρο, τα έχω τσεκάρει και επιβεβαιώσει και με πολλές δοκιμές φυσιγγίων στον πίνακα μετρώντας τα ποσοστά συγκέντρωσης σε κύκλο 76 εκ. τόσο με τα μαμίσια τσοκ όσο και με τα aftermarket ... ... Έχουν πονέσει τα μάτια μου να μετρώ σκάγια !!!

Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από τους τσιχλάδες για το .off
