Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεκτο, ωστοσο δεν λειτουργουμε ολοι ετσι...
Εγω θελω να βαλω το πουλι στην τσαντα, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ... εχει διαφορα... Πεντε τσιχλες παραπανω, ειναι ανευ ουσιας για μενα παντα... Αμα θελω να γεμισω τσαντα, ξερω πως να το κανω κ μπορω κ να το κανω... Το κυνηγι για μενα ειναι ευχαριστηση, οχι αποτελεσμα πλεον στη ζωη μου...
Ωστοσο η επιλογη των σκοπευτικων φυσιγγιων του Κενταρου σε ν8 δεν εγινε απο προθεση, εγινε απο αναγκη... Ειχαν περισσεψει αρκετα απο το σκοπευτηριο κ απλα ηθελα να τα ριξω για να μην αγορασω αλλα... ;)
Αρη οταν ελθω Καλαματα πηγαινε με εμενα καπου να περνανε μεχρι τα 35μ και να κανω 25 ...κ κατσε εσυ κ βαρα στα 220 μετρα τσιχλες με 7 Monitor 24" προσκοπευση .sarcastic.

Βρε παιδιά... full & extra full για τη τσιχλίτσα...; Είστε με τα καλά σας...; Τι κυνηγάτε νομίζετε...; Χήνες και πρασινοκέφαλα στα 50+ μέτρα...;
Η τσιχλίτσα, σύμφωνα με τη δική μου γνώση & εμπειρία, και μετά από 22.000 τσιχλοντουφεκιές τα τελευταία 12 χρόνια και χιλιάαααααδες καρπωθέντα τσιχλοκότσυφα, δεν χρειάζεται παραπάνω σύσφιγξη από demi (***), ακόμη και σε οριακές αποστάσεις!!! Μην δυσκολεύουμε μόνοι μας δίχως λόγο τη (κυνηγετική) ζωούλα μας...!!! Οι πολύ στενές συσφίγξεις σε συνδυασμό με ψιλά σκάγια δεν είναι και ό,τι καλύτερο βλητικά...!!! Τα ψιλά σκάγια "τσαλακώνονται" από τα πολύ σφιχτά στόμια των υπερ-συσφίγξεων, με αρνητικό επακόλουθο στην ποιότητα της κατανομής μας...!!!
Kαι κάτι άλλο: δεν νομίζετε ότι είναι λίγα τα 8άρια σε γόμωση 28 γραμμαρίων (ούτε 400 καλά - καλά) για ένα τόσο μικρό στόχο όπως η τσιχλίτσα...; Εγώ έτσι πιστεύω πάντως!
Και να θυμάστε ότι το πρωτεύον ζητούμενο στην κατανομή της ντουφεκιάς μας είναι η πυκνότητα (άρα ψιλότερο σκάι), παρά η κινητική ενέργεια του κάθε επιμέρους χονδρότερου σκαγιού...! Αυξημένη πυκνότητα δέσμης σκαγιών = περισσότερες πιθανότητες καταβολής θηράματος!!! Δηλαδή π.χ.: για την "αγία" τσιχλίτσα μας Νο 9 αντί για 8, ή ακόμα και 10! Όχι όμως ψιλότερο! Κρίνεται κάπως ανεπαρκές...!!!
Και, τέλος: ΜΗΝ ντουφεκάτε τσιχλίτσες σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 40 μέτρων!!! Είναι ανώφελο...! ΔΕΝ θα τις καταβάλετε άμεσα (σχεδόν) ποτέ! Θα τραυματίζετε πού και πού από καμία και δεν θα την καρπώνεστε ποτέ...!!!
Και να ξέρετε ότι το μάτι "ξεγελάει" εύκολα στην ορθή εκτίμηση της απόστασης!!! Αποστάσεις που "φαντάζουν" στα δικά μας μάτια 50(!) μέτρα και βάλε, ΔΕΝ είναι, παρά 30 - 35 μέτρα το πολύ στην πραγματικότητα...!!!

Last edited:
Βλεπω εβρεξε κ η υγρασια σας ανεβασε την διαθεση... :p

Αρη οταν ελθω Καλαματα πηγαινε με εμενα καπου να περνανε μεχρι τα 35μ και να κανω 25 ...κ κατσε εσυ κ βαρα στα 220 μετρα τσιχλες με 7 Monitor 24" προσκοπευση .sarcastic.

Θα σε παω ρε, κ θα σε στελνω να μου πιανεις κ μενα καρτερι... .yel.

Τολη οταν εχω επιλογη κ εγω εκει που περνανε στα 25 κ στα 30 μετρα καθομαι, βαζω κ 4αστρα κ 9αρακια κ το χαιρομαι... Ωστοσο για να κατσεις πλεον σε τετοια μερη πρεπει να κατσεις στο καρτερι κανα 2-3 ωρες πριν για να το πιασεις, οποτε αν δεν εισαι τετοιος τυπος, οπως εγω, βολευεσαι στα τριτοτεταρτα... Εκει λοιπον οι τσιχλες περνανε ας πουμε στα 40 κ βαλε μετρα, η βρισκεις τροπο να τις καρπωθεις, η κοιτας τους αλλους που το κανουν... ;) Δεν εχω βιτσιο να τουφεκαω μονο τις ψηλωμενες, αναγκαζομαι οταν δεν εχω αλλη επιλογη, κ οταν το κανω, θελω η να το παιρνω το πουλι, η να το χανω τελειως... Αν βλεπω πουλια τραυματισμενα βγαζω σπυρια...

Η τσιχλίτσα, σύμφωνα με τη δική μου γνώση & εμπειρία, και μετά από 22.000 τσιχλοντουφεκιές τα τελευταία 12 χρόνια και χιλιάαααααδες καρπωθέντα τσιχλοκότσυφα, δεν χρειάζεται παραπάνω σύσφιγξη από demi (***), ακόμη και σε οριακές αποστάσεις!!! Μην δυσκολεύουμε μόνοι μας δίχως λόγο τη (κυνηγετική) ζωούλα μας...!!! Οι πολύ στενές συσφίγξεις σε συνδυασμό με ψιλά σκάγια δεν είναι και ό,τι καλύτερο βλητικά...!!! Τα ψιλά σκάγια "τσαλακώνονται" από τα πολύ σφιχτά στόμια των υπερ-συσφίγξεων, με αρνητικό επακόλουθο στην ποιότητα της κατανομής μας...!!!
Kαι κάτι άλλο: δεν νομίζετε ότι είναι λίγα τα 8άρια σε γόμωση 28 γραμμαρίων (ούτε 400 καλά - καλά) για ένα τόσο μικρό στόχο όπως η τσιχλίτσα...; Εγώ έτσι πιστεύω πάντως!
Και να θυμάστε ότι το πρωτεύον ζητούμενο στην κατανομή της ντουφεκιάς μας είναι η πυκνότητα (άρα ψιλότερο σκάι), παρά η κινητική ενέργεια του κάθε επιμέρους χονδρότερου σκαγιού...! Αυξημένη πυκνότητα δέσμης σκαγιών = περισσότερες πιθανότητες καταβολής θηράματος!!! Δηλαδή π.χ.: για την "αγία" τσιχλίτσα μας Νο 9 αντί για 8, ή ακόμα και 10! Όχι όμως ψιλότερο! Κρίνεται κάπως ανεπαρκές...!!!
Και, τέλος: ΜΗΝ ντουφεκάτε τσιχλίτσες σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 40 μέτρων!!! Είναι ανώφελο...! ΔΕΝ θα τις καταβάλετε άμεσα (σχεδόν) ποτέ! Θα τραυματίζετε πού και πού από καμία και δεν θα την καρπώνεστε ποτέ...!!!

Νικολα σεβομαιο την εμπειρια σου, κ τα λεγομενα σου... Θα κανω ομως δυο τρεις παρατηρησουλες συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια που αν κ δεν την κυνηγαω πολυ την τσιχλα ριχνω κ εγω τεσσερις 20αρες κουτες τη χρονια σιγουρα...:)
Αυτο που λες για τα ψιλα σκαγια κ τα πολυ στενα τσοκ ισχυει, ειδικα πλεον που τα σκαγια ειναι απο πυλο... Απλα ισχυει πολυ λιγοτερο στη γομωση των 28 γραμμαριων κ σε τσοκ μεχρι 2 αστρα...

Ειναι οντως λιγα τα σκαγια στη γομωση των 28 γρ ν8, απο αναγκη τα εριξα επειδη τα ειχα κ δεν ειχα λεφτα να παρω αλλα...:) Ιδανικη επιλογη θα ηταν το ν9 για να παιζεις με πιο ανοιχτα τσοκ ευκολοτερα, ωστοσο αν πας σε 28 γρ ν8 τα σφιχτα τσοκ ειναι μονοδρομος...Οπως βλεπεις τραυματισμους δεν εχω, η το παιρνω η το χανω... Τωρα για τα 28 γρ, μια χαρα τα θεωρω προσωπικα για την τσιχλιτσα ειδικα σε 9αρια κ 9,5αρια....

Κ τελος, συμφωνω κ επαυξανω να μην τουφεκα κανεις τσιχλες πανω απο τα 40 μετρα, ειδικα αυτοι που καθονται με 4 αστρα κ 9αρακια κ σκαγιαζουν την πλαση, με ενα σωρο πουλια να ανοιγουν φτερο κ να τα τρωνε οι αλεπουδες στους λογγους απλα κ μονο για να τουφεκισουν... Θα εχεις δει κ εσυ πολλους τετοιους...
Αν ομως θες να τη σκοτωσεις στα 40 μετρα η κ λιγο ψηλοτερα μπορεις να το κανεις, αν εχεις διαθεση να ψαχτεις κ να πειραματιστεις κ με λιγο πιο σφιχτα τσοκ κ φυσικα κ πανω απο ολα να εχεις τροπο να βρισκεις τα χτυπημενα...;)

Μην αναλωνομαστε στα ιδια κ στα ιδια ομως...
Καμια τσιχλα βαρεσε κανενας τολμηρος σημερα? :)
Μετα την κακοκαιρία την χθεςινη με την βροχή δεν πέταξε φτερό..... Το πρωι ήλιος με δόντια με πολυ υγρασία... Τώρα βροχουλα.... Συνεπώς το αποτέλεσμα λέει για απόγευμα παπί στον κάμπο... Χαχαχαχα

Αρη αυτο που λες δεν στεκει. το ζητουμενο ειναι να μπει το πουλι στη τσαντα , ουτε να καπνισει , ουτε να του βγει το κωλαντερο απο τα σκαγια! Αρα, αν με αλλο τσοκ κ φυσιγγι στα ΙΔΙΑ μετρα θα εβαζες ποιο πολλα πουλια στη τσαντα...(ας ειχε βρε αδελφε κ 2 σκαγια λιγοτερα πανω τους) .... τοτε μαλλον το κυνηγετικο σου στησιμο και η σκεψη σου ειναι λαθος.

Δεκτο, ωστοσο δεν λειτουργουμε ολοι ετσι...
Εγω θελω να βαλω το πουλι στην τσαντα, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ... εχει διαφορα... Πεντε τσιχλες παραπανω, ειναι ανευ ουσιας για μενα παντα... Αμα θελω να γεμισω τσαντα, ξερω πως να το κανω κ μπορω κ να το κανω... Το κυνηγι για μενα ειναι ευχαριστηση, οχι αποτελεσμα πλεον στη ζωη μου...
Ωστοσο η επιλογη των σκοπευτικων φυσιγγιων του Κενταρου σε ν8 δεν εγινε απο προθεση, εγινε απο αναγκη... Ειχαν περισσεψει αρκετα απο το σκοπευτηριο κ απλα ηθελα να τα ριξω για να μην αγορασω αλλα... ;)
Από μένα είναι σεβαστές οι απόψεις και του Τόλη αλλά και του Άρη. Είναι καθαρά από ποια οπτική γωνιά θα το δει ο καθένας. Κυνηγάμε όπως το ευχαριστιέται ο καθένας μας. Αρκεί βεβαία εκτός από τους νόμους, να τηρούμε και τους ηθικούς κανόνες, όπως να μη γινόμαστε ενοχλητικοί στους γύρω συνάδελφους μας και να μη γεμίζουμε τον τόπο με τραυματισμένα πουλιά, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τις κυνηγετικές μας ματαιοδοξίες...

Από πότε η τσιχλίτσα έγινε τολμηρό κυνήγι? .xm.
Πρεπει να περασες καλα το βραδυ εσυ, δεν εξηγειτε τοση χαρα... .my man.
Σορρυ... .off topic.
Εγω την Πεμπτη για τα βορεια κ την Παρασκευη για τα νοτια βλεπω ωραιες μερες Κωστα... ;)

Τωρα για τα 28 γρ, μια χαρα τα θεωρω προσωπικα για την τσιχλιτσα ειδικα σε 9αρια κ 9,5αρια....

Tέτοια ρίχνω κι εγώ Άρη τα τελευταία 3 χρόνια! Και στις κυργιάρες 28γρ. από τη σειρά 5 του Λάμπρο, με σκάγια Νο 8.5 αντιμονίου 5%!
Εσύ τι γνώμη έχεις για το 2ο σκέλος και την επιλογή μου στις κυργιαρίνες...;

Υ.Γ.: Άρη, στην τελική, θα συμφωνήσω με την απάντησή σου στα γραφόμενα μου! Αισθάνομαι πως οι δικές σου παρατηρήσεις συμπληρώνουν κάλλιστα τη δική μου ανωτέρω τοποθέτηση...!!!

Και στις κυργιάρες 28γρ. από τη σειρά 5 του Λάμπρο, με σκάγια Νο 8.5 αντιμονίου 5%!

Αν είναι κοντά τα πουλιά θα χεις ξετρυπήματα και θα πέφτουν μετά απο πολλά μέτρα.. Να το προσέξεις.

Status
Not open for further replies.
Back