Xρηστο συμγωνω με την παραπανω προταση, κ εμενα αυτος ειναι ο σκοπος μου στο κυνηγι, πρωτον το θηραμα που σκοτωνω να το παιρνω στα χερια μου κ δευτερον αυτο που κανω να μην χαλαει κανεναν αλλο... Ωστοσο, ειπα να μην το γραψω το μεσημερι για να μην φευγουμε απο το θεμα, αλλα θα δωσω ενα παραδειγμα...
Εγω καθομαι σε τριτοτεταρτα καρτερια στα μπασιματα κ για να μην ενοχλω κανεναν κ για να εχω ησυχια... Ενα πρωινο λοιπον καθοταν ενας τυπος καμια 100 μετρα πλαγια μου, οπου οπως κ εγω τουφεκαγε σπασμενα πουλια... Εκεινη τη μερα λοιπον οι τσιχλες εμπαιναν ΟΛΕΣ απο τη μερια του, απο νοτια, κ καμια απο βορεια που ημουν εγω... Ο ανθρωπος λοιπον αυτος, ηταν φοβερο τουφεκι, οσες του εβγαιναν, οπου κ αν του εβγαιναν, σε οτι υψος,
τις σκοτωνε ΟΛΕΣ... Αν εμενα που ημουν σε υψωμα μου φαινονταν ψηλα, αυτος που ηταν πιο χαμηλα ηταν απολαυση... Φυσικα τα νευρα μου εσπασαν κατα καποιο τροπο, γιατι δεν μου αφησε ουτε ενα πουλι να περασει... Οσες ηταν να ερθουν προς τα μενα κ περναγαν σε μια ακτινα 50-60 μετρων απο αυτον, τις πηρε ολες κ μπραβο του... Μετα απο δυο μερες ηταν καποιος αλλος που εριχνε την τριαρα γονα κ σκαγιαζε την πλαση κ "αλλαζε τη μεταναστευση" στα πουλια κ με εκανε να μην μπορω να τουφεκισω...Κ τσαντιστηκα... Ο μπηξε, ο δηξε, μου χαλασε το κυνηγι κτλ...
Γιατι ομως ο πρωτος δεν μου χαλασε το κυνηγι κ τον παραδεχτηκα κιολας κ ο δευτερος μου το χαλασε? Ημουν αδικος θεωρητικα... Οπως προσπαθουσε ο πρωτος κ τα καταφερνε, ετσι προσπαθουσε κ ο δευτερος... Το ενοχλητικος δεν εχει να κανει μονο με το αν τουφεκας ψηλα η οχι, εχει να κανει με το σε ποιες περιπτωσεις ντουφεκας ψηλα, τι προσπαθεις να καταφερεις, σε ποιες περιπτωσεις ουρλιαζεις στο σκυλο σου κ τον γαμοσταυριζεις σε δυο λοφους κ σε ακουνε 20 καρτερια κτλ κτλ...
Στο δευτερο σκελος, η κυνηγετικη ματαιοδοξια εχει να κανει με οποιον θελει να σκοτωσει για να ικανοποιηθει κ δεν καρπωνεται το θηραμα, ειτε γιατι τουφεκα ψηλα ενω δεν μπορει, ειτε γιατι το οπλο του ριχνει αλλου για σκαγιαζει τα πουλια χανοντας τα, ειτε γιατι τουφεκα σε μερη που ξερει οτι χωρις σκυλο θα βρει μολις το 1/3 στο τελος κ αλλα πολλα... Σκοπος σε οτι κανουμε ειναι να το κανουμε σωστα κ να εχουμε στο μυαλο μας οτι το κυνηγι δεν ειναι χομπι, κ τα πουλια παιχνιδι.... Τα θηραματα που τουφεκαμε πρεπει να μπορουμε η να τα κρατησουμε στα χερια μας σκοτωνοντας τα, η να να τα αφησουμε να συνεχισουν τη ζωη τους... Το πως θα το καταφερουμε αυτο ειναι ειναι στην ιδιοσυγκρασια κ στην ματαιοδοξια του καθενος μας... Αλλοι θελουν η ολα η τιποτα, αλλοι αυτο που τους αξιζει, αλλοι οτι αρπαξουμε κ δεν βαριεσαι ας φανε κ οι αλεπουδες κτλ κτλ...
Ουφ... πολλα εγραψα... Η μελαγχολια της βροχης θα φταιει... mornin cof
Παλι δεν ειναι για εξοδο αυριο, τουλαχιστον εριξε βροχουλες αρκετες εδω κατω, κ αλλη μια μερα καλο θα κανει...