Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν ομως θες να τη σκοτωσεις στα 40 μετρα η κ λιγο ψηλοτερα μπορεις να το κανεις, αν εχεις διαθεση να ψαχτεις κ να πειραματιστεις κ με λιγο πιο σφιχτα τσοκ κ φυσικα κ πανω απο ολα να εχεις τροπο να βρισκεις τα χτυπημενα...;)

Ας το δεχτώ και αυτό, αλλά πρέπει να είσαι "Γιάννης Λοβέρδος" (ο Θεός να αναπαύει τη ψυχούλα του) στη σκόπευση για να το κάνεις αυτό με "συνέπεια" στην επιτυχία...!!!

Αλλα ναι, ο συνδυασμος Kicks Smoke Lf κ κενταυρος sporting n8 ειναι δυσκολος κυνηγετικα, πολυ... Δεν τον ειχα ξαναριξει στο κυνηγι, καλυτερα τα 9αρια του κ ενα κλασσικο τσοκ 3 η 2 αστρα ειδικα για μεχρι τα 40 μετρα....;)
Φίλε μέχρι τά 40 μέτρα το κένταυρος sporting είναι αρκετό με 4*. Με πιο σφικτό τσοκ η τουφεκιά μετατρέπεται από κυνηγετική σε σκοπευτική.

Kαι κάτι άλλο: δεν νομίζετε ότι είναι λίγα τα 8άρια σε γόμωση 28 γραμμαρίων (ούτε 400 καλά - καλά) για ένα τόσο μικρό στόχο όπως η τσιχλίτσα...;
Με την καμία...:)
Μέχρι τα 40 μέτρα σε εισερχόμενες τσίχλες με ένα σκοπευτικό φυσίγγι που το γνωρίζω, μπορεί και να μην χάσω καμία. Α, ξέχασα, το γράφω καλύτερα. Σκοπευτικό φυσιγγι και όπλο που γνωρίζω και δεν αναφέρομαι στα μέτρα, αυτό είναι αυτονόητο, αναφέρομαι στην σκανδάλη ( lock time).

Παιδια μια χαρα ειναι τα 28γρ με νο 8.
Κρυο,ζεστη, παντού. Το μονο που κανεις ειναι να αλλαζεις την προσκοπευση αναλογα τον καιρό.
Δεν μπλεκεις με φυσιγγια πρώτο ψιλο, δεύτερο χοντρό κτλ. Αδειάζει το κεφαλι απο περιττες πληροφορίες ;)

αναφέρομαι στην σκανδάλη ( lock time
Ποσο και πως επηρεάζει αυτο την επιτυχια στις βολες; Είναι αντιληπτό οταν ρίχνεις;
Στην swing throught ναι να δεχτώ πως δινει η κοβει το μεγεθος της προσκοπευσης. Ποσο ομως;

Ποσο και πως επηρεάζει αυτο την επιτυχια στις βολες; Είναι αντιληπτό οταν ρίχνεις;
Στην swing throught ναι να δεχτώ πως δινει η κοβει το μεγεθος της προσκοπευσης. Ποσο ομως;
Τόλη όταν η σκανδάλη έχει άμεση απόκριση πυροβολεία ακριβως στον χρονο που θελεις.όταν ειναι αυτο που λέμε βαριά σκανδάλη και χρειαστείς περισσότερη δυναμη εισαι εκτός χρονου αυτοματως

Από μένα είναι σεβαστές οι απόψεις και του Τόλη αλλά και του Άρη. Είναι καθαρά από ποια οπτική γωνιά θα το δει ο καθένας. Κυνηγάμε όπως το ευχαριστιέται ο καθένας μας. Αρκεί βεβαία εκτός από τους νόμους, να τηρούμε και τους ηθικούς κανόνες, όπως να μη γινόμαστε ενοχλητικοί στους γύρω συνάδελφους μας και να μη γεμίζουμε τον τόπο με τραυματισμένα πουλιά, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τις κυνηγετικές μας ματαιοδοξίες...
συμφωνώ με κάλυψες σε όλα φίλε :)

να τηρούμε και τους ηθικούς κανόνες, όπως να μη γινόμαστε ενοχλητικοί στους γύρω συνάδελφους μας και να μη γεμίζουμε τον τόπο με τραυματισμένα πουλιά, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τις κυνηγετικές μας ματαιοδοξίες...

Xρηστο συμγωνω με την παραπανω προταση, κ εμενα αυτος ειναι ο σκοπος μου στο κυνηγι, πρωτον το θηραμα που σκοτωνω να το παιρνω στα χερια μου κ δευτερον αυτο που κανω να μην χαλαει κανεναν αλλο... Ωστοσο, ειπα να μην το γραψω το μεσημερι για να μην φευγουμε απο το θεμα, αλλα θα δωσω ενα παραδειγμα...
Εγω καθομαι σε τριτοτεταρτα καρτερια στα μπασιματα κ για να μην ενοχλω κανεναν κ για να εχω ησυχια... Ενα πρωινο λοιπον καθοταν ενας τυπος καμια 100 μετρα πλαγια μου, οπου οπως κ εγω τουφεκαγε σπασμενα πουλια... Εκεινη τη μερα λοιπον οι τσιχλες εμπαιναν ΟΛΕΣ απο τη μερια του, απο νοτια, κ καμια απο βορεια που ημουν εγω... Ο ανθρωπος λοιπον αυτος, ηταν φοβερο τουφεκι, οσες του εβγαιναν, οπου κ αν του εβγαιναν, σε οτι υψος, τις σκοτωνε ΟΛΕΣ... Αν εμενα που ημουν σε υψωμα μου φαινονταν ψηλα, αυτος που ηταν πιο χαμηλα ηταν απολαυση... Φυσικα τα νευρα μου εσπασαν κατα καποιο τροπο, γιατι δεν μου αφησε ουτε ενα πουλι να περασει... Οσες ηταν να ερθουν προς τα μενα κ περναγαν σε μια ακτινα 50-60 μετρων απο αυτον, τις πηρε ολες κ μπραβο του... Μετα απο δυο μερες ηταν καποιος αλλος που εριχνε την τριαρα γονα κ σκαγιαζε την πλαση κ "αλλαζε τη μεταναστευση" στα πουλια κ με εκανε να μην μπορω να τουφεκισω...Κ τσαντιστηκα... Ο μπηξε, ο δηξε, μου χαλασε το κυνηγι κτλ...
Γιατι ομως ο πρωτος δεν μου χαλασε το κυνηγι κ τον παραδεχτηκα κιολας κ ο δευτερος μου το χαλασε? Ημουν αδικος θεωρητικα... Οπως προσπαθουσε ο πρωτος κ τα καταφερνε, ετσι προσπαθουσε κ ο δευτερος... Το ενοχλητικος δεν εχει να κανει μονο με το αν τουφεκας ψηλα η οχι, εχει να κανει με το σε ποιες περιπτωσεις ντουφεκας ψηλα, τι προσπαθεις να καταφερεις, σε ποιες περιπτωσεις ουρλιαζεις στο σκυλο σου κ τον γαμοσταυριζεις σε δυο λοφους κ σε ακουνε 20 καρτερια κτλ κτλ...
Στο δευτερο σκελος, η κυνηγετικη ματαιοδοξια εχει να κανει με οποιον θελει να σκοτωσει για να ικανοποιηθει κ δεν καρπωνεται το θηραμα, ειτε γιατι τουφεκα ψηλα ενω δεν μπορει, ειτε γιατι το οπλο του ριχνει αλλου για σκαγιαζει τα πουλια χανοντας τα, ειτε γιατι τουφεκα σε μερη που ξερει οτι χωρις σκυλο θα βρει μολις το 1/3 στο τελος κ αλλα πολλα... Σκοπος σε οτι κανουμε ειναι να το κανουμε σωστα κ να εχουμε στο μυαλο μας οτι το κυνηγι δεν ειναι χομπι, κ τα πουλια παιχνιδι.... Τα θηραματα που τουφεκαμε πρεπει να μπορουμε η να τα κρατησουμε στα χερια μας σκοτωνοντας τα, η να να τα αφησουμε να συνεχισουν τη ζωη τους... Το πως θα το καταφερουμε αυτο ειναι ειναι στην ιδιοσυγκρασια κ στην ματαιοδοξια του καθενος μας... Αλλοι θελουν η ολα η τιποτα, αλλοι αυτο που τους αξιζει, αλλοι οτι αρπαξουμε κ δεν βαριεσαι ας φανε κ οι αλεπουδες κτλ κτλ...
Ουφ... πολλα εγραψα... Η μελαγχολια της βροχης θα φταιει... mornin cof

Παλι δεν ειναι για εξοδο αυριο, τουλαχιστον εριξε βροχουλες αρκετες εδω κατω, κ αλλη μια μερα καλο θα κανει...:)

Σχετικά με τα φυσίγγια με 28 γραμμάρια δύο τύπους που έχω δοκιμάσει τα rio 28 και τα alectoris extra light στο κυνήγι τσίχλας δεν τα βρίσκω άσχημα αλλά δε μπορώ να τα συγκρίνω με τα 32 άρια που ρίχνω. Πιο αμεσες καταβολες το 32 αρι που διατηρούνται και σε μεγαλες αποστασεις. Θέλετε επειδή εγώ δε τα χω συνηθίσει, η δεν πάνε τόσο στον τρόπο που ριχνω, γενικά δεν ενθουσιάστηκα κι έτσι σταματάω τα πειράματα για φέτος μιας και για κυνήγι θα βγαινω μια φορά άντε δύο την εβδομάδα, πληθώρα θηραμάτων δεν υπάρχει οπότε θέλω να είμαι σίγουρος.Μπορει άλλος να ρίξει με τα 28αρια που ριχνω εγω και να κάνει απίστευτα πραγματα, εγώ δεν τα βρήκα μαζί τους πάντως. Άλλωστε 23 χρόνια κυνηγάω την τσίχλα με 31-32 και κάποιες φορές και 33 γραμμάρια και αυτά τα 'κουσούρια δύσκολα τα ξεπερνάς.

Εγω απο την πολυ μικρη εμπειρία που εχω 2 χρονια αλλα σχεδον 4 φορές την εβδομαδα που πηγαίνω εχω καταλαβει τα εξής...Σε αποστάσεις εως 35-40 το πολύ μετρα με ανοιχτό 3αρι τσοκ η και 4αρι με 32 γραμμάρια ειναι λουκουμι στο απογευματινο.Εγω εχω ενα θεμα με τα τσοκ πχ:Αμα βαζω 28 γραμμάρια φυσίγγι το δουλεύω μονο με άσσο λογο οτι το δουλεύω σε τσιχλα και επειδή ειναι λιγότερα τα σκαγια δεν θελω να αφησει κενα.Οταν βαζω 32 η και 34 γραμμάρια τον χειμώνα το 3αρι ακομα και πολυ ψηλα κανει θαύματα.
Εχω μια απορία...
Ενω στα τρυγόνια και στα αγριοπεριστερα ψηλα και πιο χαμηλα κανω ωραίες τουφεκιές και αργότερα μεσα Νοέμβρη και μετα στις τσιχλες ψηλα χαμηλα υπαρχουν μερες που να κανω 7/9 πουλια η και 5/6.Γενικα στις ψηλωμενες τουφεκιές είμαι πολυ καλος.Αντίθετα στα μπασιματα με τις τσίχλες γυρω στα 35-45 μετρα δεν τους κανω τιποτα.Περυσι υπήρχε μερα που να ριξω 35 φυσίγγια και να παρω 4 τσιχλες.Βέβαια πέρυσι εμαθα να τουφεκαω καλα μετα τον Νοέμβρη οποτε μπορει να εφτεγε και αυτο.Θα δούμε φετος.Ακομα δεν εχω πετύχει καλο περασμα.Μακάρι να εχει την Παρασκευή.
Λετε να φτενε οι συνδιασμοι?
Πχ με 3* τσοκ gemini με baikal mp 155 και 32gr 9αρια?
Με 28gr θα εχω καλύτερα αποτελέσματα?
Άσχετο αλλα εδω και μιση ωρα ριχνςι αστραπες και ακομα να βρέξει:mad:weather1

Xρηστο συμγωνω με την παραπανω προταση, κ εμενα αυτος ειναι ο σκοπος μου στο κυνηγι, πρωτον το θηραμα που σκοτωνω να το παιρνω στα χερια μου κ δευτερον αυτο που κανω να μην χαλαει κανεναν αλλο... Ωστοσο, ειπα να μην το γραψω το μεσημερι για να μην φευγουμε απο το θεμα, αλλα θα δωσω ενα παραδειγμα...
Εγω καθομαι σε τριτοτεταρτα καρτερια στα μπασιματα κ για να μην ενοχλω κανεναν κ για να εχω ησυχια... Ενα πρωινο λοιπον καθοταν ενας τυπος καμια 100 μετρα πλαγια μου, οπου οπως κ εγω τουφεκαγε σπασμενα πουλια... Εκεινη τη μερα λοιπον οι τσιχλες εμπαιναν ΟΛΕΣ απο τη μερια του, απο νοτια, κ καμια απο βορεια που ημουν εγω... Ο ανθρωπος λοιπον αυτος, ηταν φοβερο τουφεκι, οσες του εβγαιναν, οπου κ αν του εβγαιναν, σε οτι υψος, τις σκοτωνε ΟΛΕΣ... Αν εμενα που ημουν σε υψωμα μου φαινονταν ψηλα, αυτος που ηταν πιο χαμηλα ηταν απολαυση... Φυσικα τα νευρα μου εσπασαν κατα καποιο τροπο, γιατι δεν μου αφησε ουτε ενα πουλι να περασει... Οσες ηταν να ερθουν προς τα μενα κ περναγαν σε μια ακτινα 50-60 μετρων απο αυτον, τις πηρε ολες κ μπραβο του... Μετα απο δυο μερες ηταν καποιος αλλος που εριχνε την τριαρα γονα κ σκαγιαζε την πλαση κ "αλλαζε τη μεταναστευση" στα πουλια κ με εκανε να μην μπορω να τουφεκισω...Κ τσαντιστηκα... Ο μπηξε, ο δηξε, μου χαλασε το κυνηγι κτλ...
Γιατι ομως ο πρωτος δεν μου χαλασε το κυνηγι κ τον παραδεχτηκα κιολας κ ο δευτερος μου το χαλασε? Ημουν αδικος θεωρητικα... Οπως προσπαθουσε ο πρωτος κ τα καταφερνε, ετσι προσπαθουσε κ ο δευτερος... Το ενοχλητικος δεν εχει να κανει μονο με το αν τουφεκας ψηλα η οχι, εχει να κανει με το σε ποιες περιπτωσεις ντουφεκας ψηλα, τι προσπαθεις να καταφερεις, σε ποιες περιπτωσεις ουρλιαζεις στο σκυλο σου κ τον γαμοσταυριζεις σε δυο λοφους κ σε ακουνε 20 καρτερια κτλ κτλ...
Στο δευτερο σκελος, η κυνηγετικη ματαιοδοξια εχει να κανει με οποιον θελει να σκοτωσει για να ικανοποιηθει κ δεν καρπωνεται το θηραμα, ειτε γιατι τουφεκα ψηλα ενω δεν μπορει, ειτε γιατι το οπλο του ριχνει αλλου για σκαγιαζει τα πουλια χανοντας τα, ειτε γιατι τουφεκα σε μερη που ξερει οτι χωρις σκυλο θα βρει μολις το 1/3 στο τελος κ αλλα πολλα... Σκοπος σε οτι κανουμε ειναι να το κανουμε σωστα κ να εχουμε στο μυαλο μας οτι το κυνηγι δεν ειναι χομπι, κ τα πουλια παιχνιδι.... Τα θηραματα που τουφεκαμε πρεπει να μπορουμε η να τα κρατησουμε στα χερια μας σκοτωνοντας τα, η να να τα αφησουμε να συνεχισουν τη ζωη τους... Το πως θα το καταφερουμε αυτο ειναι ειναι στην ιδιοσυγκρασια κ στην ματαιοδοξια του καθενος μας... Αλλοι θελουν η ολα η τιποτα, αλλοι αυτο που τους αξιζει, αλλοι οτι αρπαξουμε κ δεν βαριεσαι ας φανε κ οι αλεπουδες κτλ κτλ...
Ουφ... πολλα εγραψα... Η μελαγχολια της βροχης θα φταιει... mornin cof

Παλι δεν ειναι για εξοδο αυριο, τουλαχιστον εριξε βροχουλες αρκετες εδω κατω, κ αλλη μια μερα καλο θα κανει...:)
Άρη προς Θεού δεν αναφερόμουν σε σένα, απλά έκανα στο τέλος μια γενική προσέγγιση του θέματος ως προς το ηθικό του κομμάτι. Δε βλέπω να διαφωνούμε πουθενά. Εννοείται πως θα παραδεχτούμε τον πρώτο κυνηγό με την προϋπόθεση βέβαια ότι τις σκότωνε όλες (όπως σωστά γράφεις και το χρωμάτισα στην παράθεση του ποστ σου) και δεν του έφευγαν τραυματισμένα πουλιά. Φαντάζομαι είχε την κυνηγετική παιδεία και δεν τουφέκιζε άσκοπα και μετά να το μετανιώνει με τα τραυματισμένα...

Εγω απο την πολυ μικρη εμπειρία που εχω 2 χρονια αλλα σχεδον 4 φορές την εβδομαδα που πηγαίνω εχω καταλαβει τα εξής...Σε αποστάσεις εως 35-40 το πολύ μετρα με ανοιχτό 3αρι τσοκ η και 4αρι με 32 γραμμάρια ειναι λουκουμι στο απογευματινο.Εγω εχω ενα θεμα με τα τσοκ πχ:Αμα βαζω 28 γραμμάρια φυσίγγι το δουλεύω μονο με άσσο λογο οτι το δουλεύω σε τσιχλα και επειδή ειναι λιγότερα τα σκαγια δεν θελω να αφησει κενα.Οταν βαζω 32 η και 34 γραμμάρια τον χειμώνα το 3αρι ακομα και πολυ ψηλα κανει θαύματα.
Εχω μια απορία...
Ενω στα τρυγόνια και στα αγριοπεριστερα ψηλα και πιο χαμηλα κανω ωραίες τουφεκιές και αργότερα μεσα Νοέμβρη και μετα στις τσιχλες ψηλα χαμηλα υπαρχουν μερες που να κανω 7/9 πουλια η και 5/6.Γενικα στις ψηλωμενες τουφεκιές είμαι πολυ καλος.Αντίθετα στα μπασιματα με τις τσίχλες γυρω στα 35-45 μετρα δεν τους κανω τιποτα.Περυσι υπήρχε μερα που να ριξω 35 φυσίγγια και να παρω 4 τσιχλες.Βέβαια πέρυσι εμαθα να τουφεκαω καλα μετα τον Νοέμβρη οποτε μπορει να εφτεγε και αυτο.Θα δούμε φετος.Ακομα δεν εχω πετύχει καλο περασμα.Μακάρι να εχει την Παρασκευή.
Λετε να φτενε οι συνδιασμοι?
Πχ με 3* τσοκ gemini με baikal mp 155 και 32gr 9αρια?
Με 28gr θα εχω καλύτερα αποτελέσματα?
Άσχετο αλλα εδω και μιση ωρα ριχνςι αστραπες και ακομα να βρέξει:mad:weather1
Σπύρο εξαρτάται το ύψος που περνούν! Εγώ νεολαίος είμαι αλλά πέρυσι το Φλεβάρη έριξα κάμποσα φυσίγγια (lambro tordo πορτοκαλί) ( gemini εσω έξω 5 cm) σε απογευματινά με το συνδιασμό που λες με καλά αποτελέσματα με ένα κουτί πήρα μέχρι 11 πουλιά! Τώρα στα μπασιματα δεν έχω πέσει σε καλό μπασικό, δηλαδή να χω ρίξει 10 ντουφεκιες και έχω το φουλ πανω, αυτά τα δύο έχω πάρει από τσοκ για την 155! Πέρυσι τα καλύτερα νούμερα τα έκανα με τα προαναφερόμενα φυσίγγια και rc 32, έριξα και τα σιπε με τα κρύα και τα επετειακά lambro αλλά δε μου άρεσαν!
Με το 28 αρι πιστεύω θέλει εμπειρία, καλή σκόπευση!!!

Τόσο για να χάσεις το πουλί για λίγους πόντους, μπροστά ή πίσω.

Την προηγούμενη Παρασκευή στο νέο καρτέρι που πήγα τα πουλιά έμπαιναν ανάποδα και αν τις τουφεκουσα δεν θα έβρισκα ούτε τις μισές. Λοιπόν κάθισα και τις κοιταγα, τουφέκισα μόνο τρεις και τις βρήκα όλες γιατί ήρθαν βολικά να πέσουν κοντά μου. Έχω δει ηλίθιους που τις τουφεκανε μέσα στα πυκνά και δεν κάνουν το κόπο ούτε να πάνε να ρίξουν μια τυπική ματιά. Έστω και ένα θήραμα να χάσω με στεναχωρεί πολλή, οποιο θήραμα και αν είναι αυτό. Οπως θα ψαξω τη πολυπόθητη βασιλισσα για πολλη ωρα, ετσι θα ψαξω και την ταπεινή κιχλίτσα. Σεβασμός στο θήραμα και μην ξεχνάμε δεν είναι ανεξάντλητο.

Status
Not open for further replies.
Back