Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν τα προλάβουμε από τις βρωμοκισσες...kkk.

Kαι όμως Τάσο, τότε που επιτρέπονταν οι κίσσες, μερικοί τις κυνηγούσαν και τις έτρωγαν...! Έχουν και μπόλικο κρέας βλέπεις, είναι μεγαλούτσικες...! Κι ας είναι κορακοειδές και ξαδερφάκι με καρακάξες, κουρούνες κλπ....! Βέβαια, σπάνια η κίσσα τρέφεται με ψοφίμια, συνήθως τρώει βελανίδια (τα "πεθαίνει") και άλλους καρπούς...
Εγώ, πάντως, δεν πρόλαβα το επιτρεπόμενο κυνήγι τους: έβγαλα για πρώτη φορά κυνηγετική άδεια, αφού είχαν απαγορευθεί. Αλλά και να ξαναεπιτραπούν, εμένα "δεν μου κάνει καρδιά" να τις φάω! Ψιλοσιχαίνομαι...!
Sorry για το .off topic.!

To ξερω οτι πολλοι της τρώνε κ εγω εχω δοκιμασει παλια απο περιεργεια αλλα δεν μου αρεσε.
Μα δεν θελουμε να επιτραπουν για να τις φαμε αλλα γιατι κανουν ζημιες κ σε φωλιες αλλων πουλιων κ γιατι ο πλυθησμος τους θελει ενα ρεγουλαρισμα γιατι γινεται χαμοοοοςςς απο αυτες κ τα σκουξιματα τους...off topic.

To ξερω οτι πολλοι της τρώνε κ εγω εχω δοκιμασει παλια απο περιεργεια αλλα δεν μου αρεσε.
Μα δεν θελουμε να επιτραπουν για να τις φαμε αλλα γιατι κανουν ζημιες κ σε φωλιες αλλων πουλιων κ γιατι ο πλυθησμος τους θελει ενα ρεγουλαρισμα γιατι γινεται χαμοοοοςςς απο αυτες κ τα σκουξιματα τους...off topic.

Συμφωνώ!

Χθεσινη βολτουλα κυριως για ξασκασμα και για δοκιμη φυσιγγιων αλλα ειχαμε και τα τυχερα μας. Περασανε 3 τρυγονακια και πηραμε τα 2. Ενα εγω και το αλλο το ξαδερφακι μου. Σε παλιες διηγησεις του πατερα μου και του θειου μου ειχα ακουσει να λενε για τρυγονια μικρα (σε ηλικια) που πολλες φορες τα περνας για χελιδονια αλλα χωρις να λεω τιποτα, δεν το πιστευα. Αυτο μας ετυχε χθες και το πηραμε χαμπαρι αφου μας ειχε περασει. Το ασχημο της ημερας ειναι 2 τσιμπηματα που αποκομισα (μαλλον απο κουνουπια μολυσμενα) ενα στον αγκωνα κι ενα στο μπρατσο οπου μου εγινε το χερι τουμπανο, συν οτι ανεβασα και πυρετο το απογευμα. Σημερα μονο η φαγουρα εχει μεινει. Καλες βολτες και καλες ντουφεκιες σε ολους.

Bravo bill!
Την παρέδωσες στο δασαρχειο να παρεις τα λεφτα; 30 η 50 ευρώ απο οτι έμαθα δίνουν
Από τις 6.30 μέχρι τις 8 καρτέρι στο σημείο μου και μετά μέχρι τις 9.30 περπατητό. Ένα μου πέρασε από την πλάτη στα 5μ. πραγματικά δεν πρόλαβα καν να σηκώσω όπλο εννοείται, κάτι άλλο δεν έπαιξε. Τα ξημερώματα όταν έπιασα στο καρτέρι ακούστηκαν μελισσουργάκια. Στις 7.10 μου πέρασαν 2 ξαδέλφες του θείου Μήτσου, έκανα ένα ντουμπλέ, η μία έφυγε σκαγιασμένη από τα 9αρακια ΗΙΤ, η άλλη όμως έπεσε σα κούτσουρο με Λάμπρο κίτρινο 8αρι (ακούς Τόλη; .buy.)

Στο περπατητό κάτα τις 8.45 μου πέρασε ένα τρυγόνι μακριά, αλλά ήμουν αφηρημένος σε σκέψεις και δεν το πήρα εγκαίρως χαμπάρι. Και στο τέλος του περπατητού με ντάλα ήλιο, είδα άλλες δύο αλεπούδες μακριά αρκετά, αλλά στη δεύτερη έριξα ένα ντουμπλέ, πρέπει να τη σκάγιασα, γτ η τουφεκιά φαινόταν στο χώμα που έσκασε ανάμεσα στα πόδια της, αλλά έφυγε και χώθηκε στο πυκνό. Αυτά τα ολίγα. Α καρπώθηκα και 5-6 σύκα όλο γλύκα.RESPECT.

Από τις 6.30 μέχρι τις 8 καρτέρι στο σημείο μου και μετά μέχρι τις 9.30 περπατητό. Ένα μου πέρασε από την πλάτη στα 5μ. πραγματικά δεν πρόλαβα καν να σηκώσω όπλο εννοείται, κάτι άλλο δεν έπαιξε. Τα ξημερώματα όταν έπιασα στο καρτέρι ακούστηκαν μελισσουργάκια. Στις 7.10 μου πέρασαν 2 ξαδέλφες του θείου Μήτσου, έκανα ένα ντουμπλέ, η μία έφυγε σκαγιασμένη από τα 9αρακια ΗΙΤ, η άλλη όμως έπεσε σα κούτσουρο με Λάμπρο κίτρινο 8αρι (ακούς Τόλη; .buy.)

Στο περπατητό κάτα τις 8.45 μου πέρασε ένα τρυγόνι μακριά, αλλά ήμουν αφηρημένος σε σκέψεις και δεν το πήρα εγκαίρως χαμπάρι. Και στο τέλος του περπατητού με ντάλα ήλιο, είδα άλλες δύο αλεπούδες μακριά αρκετά, αλλά στη δεύτερη έριξα ένα ντουμπλέ, πρέπει να τη σκάγιασα, γτ η τουφεκιά φαινόταν στο χώμα που έσκασε ανάμεσα στα πόδια της, αλλά έφυγε και χώθηκε στο πυκνό. Αυτά τα ολίγα. Α καρπώθηκα και 5-6 σύκα όλο γλύκα.RESPECT.

Γιατρέ από ότι βλέπω οι αλεπές είναι πιο πολλές από τα τρυγόνια....yel. .buy buy.

Bravo bill!
Την παρέδωσες στο δασαρχειο να παρεις τα λεφτα; 30 η 50 ευρώ απο οτι έμαθα δίνουν
Όχι ρε... ισχύει παντού αυτό;;;
Γιατρέ από ότι βλέπω οι αλεπές είναι πιο πολλές από τα τρυγόνια....yel. .buy buy.
Έτσι είναι εδώ κάτω Γιώργο, πολύ περισσότερες δυστυχώς

Καλησπρα λεβεντόπαιδα αογευματινό δίωρο καρτέρι σε θερισμένη καλαμποκιά ελάχιστα πουλιά έπαιξαν ένα τουφέκισα σε αποσταση 25 μέτρων και το χτύπησα.Σς σχέση με την περσινή χρονιά τα πουλιά είναι πολύ λιγότερα.Ευελπιστώ με την αλλαγή του καιρού να κινηθούν τα πουλιά και να κάνω κανένα αξιοπρεπές κυνήγι.

Καλησπρα λεβεντόπαιδα αογευματινό δίωρο καρτέρι σε θερισμένη καλαμποκιά ελάχιστα πουλιά έπαιξαν ένα τουφέκισα σε αποσταση 25 μέτρων και το χτύπησα.Σς σχέση με την περσινή χρονιά τα πουλιά είναι πολύ λιγότερα.Ευελπιστώ με την αλλαγή του καιρού να κινηθούν τα πουλιά και να κάνω κανένα αξιοπρεπές κυνήγι.

Καλό είναι και το ένα! Απ' το ολότελα...
Η δικαννάρα Φώτη πολύ όμορφη! Τι μάρκα;

Γειά σου φίλε Φώτη με τις δικαναρες σου , εύχομαι να κατέβουν περισσότερα τρυγόνια και να το ευχαριστηθείς.

Status
Not open for further replies.
Back