Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είναι σε ένα μόνο σημείο μαζεμένα 6-7 φετιναράκια μια σταλιά σα κοτσυφάκια... Πρέπει να έκαναν δεύτερη γέννα οι γεννήτορες γτ είχαμε πολλές βροχές μέχρι και τον Ιούνιο και ίσως τους χάλασε τη πρώτη γέννα...

Aμα ειδες πιτσουνακια σημαινει οτι δεν εχουν μετακομιση η δεν εχουν φυγει ακομα...
Εδω τον τελευταιο καιρο πολυ σπανια να δεις κανενα, ενω στην αρχη κατι φαινοταν,
Εχω την εντυπωση πως καποιο μερος του πληθυσμου εχει μεταναστεψη απο ενωρις φετος.
Προβλεπω να μην ριχνουμε τουφεκια σε τρυγονι την πρωτη μερα της εναρξης.

Σήμερα πρώτη αναγνώριση/ανίχνευση στον κάμπο της Ξάνθης.
Περπάτημα μαζί με το επανιέλ κουταβι μου απο 20:00 -21:00
Τρυγόνι δεν ειδα ουτε ενα.
Είδα λίγες καρακάξες, πολλές δεκαοκτούρες και σε ένα μεγάλο χωράφι με ηλιόσπορο ειδα καμμια 20αρια τσαλαπετεινους.
Οι τσαλαπετεινοι ΄΄ δείχνουν ΄΄ κάτι;

Στεφανε σημερα ο πατερας μου στις Ροβιες οπου εχει παει για μερικες μερες, ειδε 2 τρυγονακια. Δεν ξερω ομως εαν ο τοπος κυνηγιεται η απαγορευεται. Ενα αλλο μερος που ειχα κυνηγησει πιο παλια στην Ευβοια ειναι μεταξυ Πολιτικων και Νεροτριβιας. 2 χρονιες κυνηγησα εκει , την μια ειχε την επομενη πολυ λιγα.

Oταν ειναι μαζεμενοι δειχνουν μεταναστευση... ετοιμαζονται για ταξιδι σιγα σιγα.
Αλλα μου φαινετε περιεργο που δεν εχει τρυγονακια η ξανθη τετοιο καιρο,
εκει θα επρεπε να εχει.

Oταν ειναι μαζεμενοι δειχνουν μεταναστευση... ετοιμαζονται για ταξιδι σιγα σιγα.
Αλλα μου φαινετε περιεργο που δεν εχει τρυγονακια η ξανθη τετοιο καιρο,
εκει θα επρεπε να εχει.
Εδω και 3-4 εβδομαδες εχουν αρχίσει να αλωνιζουν τα ηλιοσπορα.
Σήμερα μόνο, ειδα 3 κομπίνες να αλωνίζουν κάτι τεράστια χωράφια με ηλιόσπορο
Ίσωε ειναι αυτο ή εψαχνα σε λαθος μερος...
Θα ξαναψάξω ....

Είδα λίγες καρακάξες, πολλές δεκαοκτούρες και σε ένα μεγάλο χωράφι με ηλιόσπορο ειδα καμμια 20αρια τσαλαπετεινους.
Οντως πολυ περιεργο. Τα μερη αυτα εκει πανω κρατανε τα πρωτια. Παντως απο τα καλοκαιρινα πουλια οι τσαλαπετεινοι ειναι οι πρωτοι που φευγουν.

Παιδια και ένα μόνο να δω στην Ευβοια το οτι θα κάνω πρωινή βόλτα στο βουνό με το δικαννακι μου μου φτάνει!
Ποιο βουνο???.xm.
Στεφανε σημερα ο πατερας μου στις Ροβιες οπου εχει παει για μερικες μερες, ειδε 2 τρυγονακια. Δεν ξερω ομως εαν ο τοπος κυνηγιεται η απαγορευεται. Ενα αλλο μερος που ειχα κυνηγησει πιο παλια στην Ευβοια ειναι μεταξυ Πολιτικων και Νεροτριβιας. 2 χρονιες κυνηγησα εκει , την μια ειχε την επομενη πολυ λιγα.
Απαγορευεται εκει που λες μεχρι τις 14/9.Η Ζωνη ειναι αριστερα του δρομου Λουτρων Αιδηψου-Ιστιαιας.Στους καμπους δηλαδη.Μην μπερδευτειτε και παρετε τα βουνα και σας τσακωσουν.sarcastic..Εκει που λες φιλε,στις Ροβιες εχω πετυχει και γω τρυγονακια.Στο βουνο απο πανω.;)

Ποιο βουνο???.xm.

Απαγορευεται εκει που λες μεχρι τις 14/9.Η Ζωνη ειναι αριστερα του δρομου Λουτρων Αιδηψου-Ιστιαιας.Στους καμπους δηλαδη.Μην μπερδευτειτε και παρετε τα βουνα και σας τσακωσουν.sarcastic..Εκει που λες φιλε,στις Ροβιες εχω πετυχει και γω τρυγονακια.Στο βουνο απο πανω.;)[/
Θοδωρη στις Ροβιες δεν εχω ιδεα και δεν εχω κυνηγησει ποτε. Παντως θα το εχω στο νου μου και σ'ευχαριστω. Την εχω πατησει ετσι το 2002 οταν και ημουν φανταρος. Ειχαμε παει μ,ενα φιλαρακι πανω απο τα πολιτικα και περνωντας το δρομο προς το Καντηλι φτασαμε πανω. Ξαφνικα στην τελευταια στροφη κι εκει που ηταν να παρκαρουμε πεφτουν κατι προβολεις πανω στ,αμαξι. Ηταν μαζι κυν.συλλογος, δασαρχειο. Στο μερος ειχα να παω 2 χρονια και την προηγουμενη χρονια ειχε γινει καταφυγιο αγριας ζωης. Αυτα παθαινεις εαν δεν ενημερωνεσαι. Παντως τα παιδια που μας ελεγξαν ηταν πολυ ευγενικοι και μας κατατοπισαν και που να παμε για να μην χασουμε κι αλλο χρονο.

...
...
Κώστα μην βιάζεσαι. Μείωσε τη διάρκεια. Είναι μικρή ακόμη....
Όσο για τα τρυγόνια, ίσως η ώρα να ήταν περασμένη. Κάνε μια βόλτα πάλι εκεί και πολύ πρωί με την αυγή... ;)

Όλα αυτά τα πουλιά δείχνουν σημάδια μετανάστευσης, μελισοφαγοι, ερωδιοι αυτά φαίνονται συνήθως πρώτα και μετά τα τρυγόνια και έπονται τα ορτυκια.

benelli deluxe δυτικη ελλαδα ,προς ηπειρο εχει κατι πουλακια αλλα ειναι ολα μεσα στης ρεματιες ,θελει καλο ψαξιμο και να γνωριζεις καλα τον τοπο.τα τρυγονια που ηταν στα ορεινα ημιορεινα κατεβηκαν ολα στους καμπους,κτυπαει το βιολογικος τους ρολοι για να φηγουν.[μια βδομαδιτσα να περιμενουν ακομα!.my man.]

Πριν 4-5 μερες σε παραλιμνια περιοχη της τριχωνιδας(και χωρις να ψαχνω το τοπο),ειδα 5 τρυγονια που φυγαν απο 1 πλατανι.Σιγουρα ηταν μεταναστευτικα(μου κανε μεγαλη εντυπωση) γιατι τοσα χρονια πλεον, γνωριζω πως συμπεριφερονται τα ντοπιαρικα....λιγες μειναν.

Έχει κουρνιάσει 20:00 η ώρα το τρυγονι, δεν βόσκει. Κάνε βόλτες να βρεις λιοσπορα, όχι στον τελείως κάμπο, αλλά σε απομακρυσμενα από τον κάμπο χωράφια, περιφερειακά του κάμπου, σε υψώματα ή σε πρόποδες από δασάκια. Θα πρέπει να είσαι εκεί από τις 6:30 χοντρικά, μέχρι τις 8:00 το πολύ 8:30. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρεις.

Status
Not open for further replies.
Back