"Κοντακίαση"

Αυτο που λεει ο Δημητρης. Καντε την κινηση απλα χωρις το οπλο. Αν κλειδωσεις τα γονατα η κινηση ειναι σχεδον η μιση, ενω αν ειναι ελαφρως λυγισμενα η κινηση ειναι πιο αβιαστη και σαφως με μεγαλυτερο ευρος.

Το να γυρισουν μονο τα χερια και να ξεκουμπωσει το κοντακι ειναι συνηθες λαθος, θελει δουλεια και επωμισεις ξηρες, ωσπου να το συνηθησεις
Το θέμα είναι πόσο εύκολα μπορείς να είσαι σε τέτοια θέση στο κυνήγι, όταν περπατάς και σου πετάγεται η τσίπουρα.sarcastic.

όταν γραφουμε για τεχνικες - σταση σωματος - επωμιση κλπ κλπ καλο είναι να μην αναφερομαστε στην γνωστη καραμελα , αυτό στο κυνηγι γινεται ?? αυτό στο περπατητο ισχυει ? αυτό στη περδικα στο γκρεμο η στο παπι με τα ποδια μεσα στον παγο θα γινει ?? όλα γινονται και φυσικα όλα δεν γινονται , εδώ μιλαμε για φυσιολογικες συνθήκες προπονησης -εξασκησης -βελτιωσης , στο κυνηγι μερικες φορες υπαρχουν συνθήκες ανταρτοπολεμου στη ζουγκλα του αμαζονιου

Χωρις πλακα Θεοφραστε, οταν μαθεις σε ελεγχομενες συνθηκες οπως το σκοπευτηριο, πως στις τραβερσες πχ γυρναμε ολοι μαζι και οχι μονο τα χερια και το κεφαλι, στανταρ σε καποιες βολες θα βοηθηθεις και στο κυνηγι. Θα σου γινει βιωμα, και θα βγαινει ασυναισθητα

Καλο και χρυσο στο σωστο κοντακι αλλα οταν κατανταει ασθενεια ψυχολογικη(κοντακιαση) εκει ξεκινουν πολλα προβληματα..
http://www.skosal.gr/?p=452

Συμπέρασμα υπάρχει; Τα πιάτα σπάνε όταν ο σκοπευτής βρίσκεται σε καλή προπονητική και ψυχολογική κατάσταση,ασχετα αν το όπλο είναι γνωστής και εγνωσμένης φίρμας και το κοντάκι στα μέτρα του. Χαίρετε…
Και βαζω το συμπερασμα για συζητηση και προβληματισμο..

Γιάννη, οι τραπαδοροι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Όλο το άρθρο που έβαλες αφορά το τραπ και μόνο τυχαίο δεν είναι. Κανείς από μας που συμμετέχουμε σε αυτές εδώ τις "ευαισθησίες" δεν φτάνουμε ούτε κατά διάνοια την "ψύχωση" των τραπαδόρων και πραγματικά δεν έχω αντιληφθεί ποτέ από όλα τα γραφομενα, κάποιο είδος υπερβολής.
Το αντίθετο θα έλεγα, είναι πολλοί αυτοί που μπήκαν στον σωστό δρόμο....:)

Συμφωνω Γιωργο! ουτε εγω εχω αντιληφθει κατι παρομοιο σε κυνηγο οχι μονο εδω μεσα αλλα και εξω..αλλα ποτε δεν ξερεις..το αντιθετο συμβαινει πολλες φορες σε κυνηγους,να μην δινουμε δηλαδη,την σημασια που πρεπει στο θεμα κοντακι,ενω θα επρεπε να ειναι το νουμερο ενα! Αντιθετα στο θεμα φυσιγγια και τσοκ δινουμε υπερβαλλουσα σημασια και εγω πρωτος βεβαια.
Παντως το αρθρο που ειναι γραμμενο απο παλιο αθλητη trap και μετα προπονητη τονιζει τη μεγαλη σημασια που παιζει η ψυχολογια στην σκοπευση με λειοκανο οπλο σε πηλινο στοχο,ακομα και στο κυνηγι κατα την γνωμη μου.

σε ολους τους μεγαλους αθλητες υπαρχει η διαρκης αναζητηση της τελειότητας , και να απαντησω με ερωτηση , εγινε παγκοσμιο ρεκόρ στο σκητ πριν από καποια χρονια , 150 /150 , ο αθλητης αυτός αλλαξε κοντακι μετα από καποιο συντομο χρονικο διάστημα , για ποιο λογο ?

Γιάννη, οι τραπαδοροι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Όλο το άρθρο που έβαλες αφορά το τραπ και μόνο τυχαίο δεν είναι. Κανείς από μας που συμμετέχουμε σε αυτές εδώ τις "ευαισθησίες" δεν φτάνουμε ούτε κατά διάνοια την "ψύχωση" των τραπαδόρων και πραγματικά δεν έχω αντιληφθεί ποτέ από όλα τα γραφομενα, κάποιο είδος υπερβολής.
Το αντίθετο θα έλεγα, είναι πολλοί αυτοί που μπήκαν στον σωστό δρόμο....:)
ο σωστος δρομος φιλε της αγωνιστικης σκοποβολής είναι η διαρκης βελτιωση , δεν υπαρχει τελος , και σε τεχνικη και σε κοντακι και στα παντα , οποιος εμπλεξε εμπλεξε , για ενα πιατο πανε ολοι οι κορυφαιοι

Καθαρα θεωρητικη ερωτηση.
Πως γινεται να υπαρχει συνεχης βελτιωση ως αποτελεσμα της συνεχους βελτιωσης του κοντακιου οταν αυτο φτιαχνεται απο ανθρωπο με οτι σημαινει αυτο;
Μηπως τελικα το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΝΤΑΚΙ θα στο βγαλεις μια εργαλειομηχανη cnc αφου σε σκαναρει scanner και αφου το ξυλο μονωθει με φινιρισμα τερμα για να μην εχει μεγαλες μεταβολες;
Πως οριζεται η ιδανικη-απολυτη δυνατη σχεση τεχνικης καταρτησης-κοντακιου;

Καθαρα θεωρητικη ερωτηση.
Πως γινεται να υπαρχει συνεχης βελτιωση ως αποτελεσμα της συνεχους βελτιωσης του κοντακιου οταν αυτο φτιαχνεται απο ανθρωπο με οτι σημαινει αυτο;
Μηπως τελικα το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΝΤΑΚΙ θα στο βγαλεις μια εργαλειομηχανη cnc αφου σε σκαναρει scanner και αφου το ξυλο μονωθει με φινιρισμα τερμα για να μην εχει μεγαλες μεταβολες;
Πως οριζεται η ιδανικη-απολυτη δυνατη σχεση τεχνικης καταρτησης-κοντακιου;
Αποστολε αυτο που λες μπορει και να γινετε! Μπορει λεω δεν ξερω,αλλα οπως το λες και το σκεφτομαι και εγω φανταζει να ειναι το τελειο. η ιδανικη τεχνικη καταρτιση με προπονηση (καραβια φυσιγγια) βαση των αρχων καθε σχολης σε συνδοιασμο με ενα κοντακι που επανελειμενα δινει μεγαλα σκορ..προσωπικες αποψεις παντα και παντα κατα την γνωμη μου.

σε ολους τους μεγαλους αθλητες υπαρχει η διαρκης αναζητηση της τελειότητας , και να απαντησω με ερωτηση , εγινε παγκοσμιο ρεκόρ στο σκητ πριν από καποια χρονια , 150 /150 , ο αθλητης αυτός αλλαξε κοντακι μετα από καποιο συντομο χρονικο διάστημα , για ποιο λογο ?
κατα την γνωμη μου η οτι για καποιο λογο μετα απο αυτο το ρεκορ επεσε χαμηλα στα σκορ,αρα το ρεκορ ηταν μια φωτοβολιδα προσκαιρη η υπηρξε καποια μικρη αλλαγη στον σωματοτυπο του..

δεν υπαρχει ουτε θα υπαρξει ποτε το απολυτο κοντακι , η παραμικρη αλλαγη στο προσωπο του σκοπευτή στο στηθος του η και στο στυλ που ριχνει , η παραμικρη αλλαγη στο στησιμο του , μια οποιαδήποτε λεπτομερεια θελει αλλαγη στο κοντακι , και θα ξαναρωτησω , γιατι σε σκορ 150 στα 150 αλλαξε κοντακι ο σκοπευτης ? παντα κουβεντα κανουμε , δεν προβαλω κατι η διαφημιζω η οτιδήποτε άλλο , συζητάμε και θα ηθελα και σκοπευτες στην κουβεντα , υπαρχουν ατομα στο φορουμ που πανε σκοπευτηριο συνεχεια

δεν υπαρχει ουτε θα υπαρξει ποτε το απολυτο κοντακι , η παραμικρη αλλαγη στο προσωπο του σκοπευτή στο στηθος του η και στο στυλ που ριχνει , η παραμικρη αλλαγη στο στησιμο του , μια οποιαδήποτε λεπτομερεια θελει αλλαγη στο κοντακι , και θα ξαναρωτησω , γιατι σε σκορ 150 στα 150 αλλαξε κοντακι ο σκοπευτης ? παντα κουβεντα κανουμε , δεν προβαλω κατι η διαφημιζω η οτιδήποτε άλλο , συζητάμε και θα ηθελα και σκοπευτες στην κουβεντα , υπαρχουν ατομα στο φορουμ που πανε σκοπευτηριο συνεχεια[/QU
Μηπως γιατι δεν του αρεσαν τα σπασιματα; στις διαφορες γωνιες βολης ειχε μικρο διαφορες απο τα κεντρα του;
Ρε μπας και το γρατζουνησε;

Eνας λογος μπορει να ειναι (οπως το αντιλαμβανομαι) οτι τα σπασιματα δεν του αρεσαν. Μπορει δηλαδη να μην ηταν τοσο κεντρο οσο θα ηθελε στο στοχο.

Για μενα που ειμαι αρχαριος, μπορει το αποτελεσμα να ειναι το παν, για ενα σκοπευτη τετοιου επιπεδου, πρεπει να υπαρχει και η επιβεβαιωση οτι το αποτελεσμα θα ειναι επαναληψιμο, και προβλεπομενο.

Την δευτερα μαγκες πηρα το καινουριο κοντακι το δοκιμαζω στον βαγγελη ολα καλα, γυρνω σπιτι.
Ριχνω στον πινακα πρωτη μερα χαος πρωτες 2 τουφεκιες εκτος πινακα πηγαν απο πανω .asking..asking. ριχνω 8 φυσσιγγια τα 2 κεντρο τα αλλα αλλου για αλλου. Απο την στεναχωρια δεν κοιμηθηκα το βραδυ.
Δευτερη αποπειρα μετα απο καποιες ωρες ξηρης προπονησης καλυτερα η τουφεκιες μαλλον μου φευγουν λιγο αριστερα .
Σημερα εφτασα νυχτα στο κτημα αρον αρον στηνω 2 χαρτονια στον πινακα κ τουφεκο μετα βιας εβλεπα τα σημαδια στο χαρτονι 1 κεντρο η αλλη μου εφυγε λιγο αριστερα, θα κανω λιγες δοκιμες ακομα κ θα δω αν θα το φαμε λιγο στον μαστορα η θα περιμενω να το δοκιμασω στο κυνηγι πρωτα. Ερωτηση ποσο αξιοπιστος ειναι ο πινακας οσον αφορα τα μετρα ;;; υπαρχει περιπτωση κοντακι που στον πινακα δεν μας γεμιζει στο ματι στο κυνηγι να ζεματιζει;;

Back