Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα, ζήλεψα τη λιακάδα και πήγα για ένα απογευματινό σήμερα. Τελικά αυτό ήταν και το κέρδος, η απόλαυση της χειμωνιάτικης λιακάδας μετά από μέρες βοριά και κρύου και μισή τσάντα άγρια ραδίκια! Το τουφέκι καθαρό βγήκε, καθαρό πάλι ξαναμπήκε στη θήκη του...

Απογευματινό σήμερα με τις τσιχλες και τις κοκκινοτσιχλες να είναι περισσότερες από τα κοτσύφια που σημαίνει ότι έχουν ξεκινήσει για τα καλά τα επιστροφια,απολογισμος 12τσιχλες 4κοτσυφια και 2κοκκινες(οι κόκκινες ήταν παρα πολλές αλλά πέταγαν πολλή ψηλα)

Καλησπερα! Με το Μητσο(dimitrisliou) σημερα ενα ακομα πολυ καλο απογευματινο 17:00-18:15 στο ιδιο μερος με χθες..πολλα τα πουλια και σημερα..33 στο χερι και 7-8 χαμενες..ο Μητσος με 2 και 1 αστρο ξυριζε με το browning 525 και lambro classic N8! Και σε μενα δουλεψαν πολυ καλα! Τα pyrkal τελειωσαν.συνεχιζω με lambro classic μιας και μετα το σημερινο πανηγυρι δουλεψαν αριστα.

YAXcJR9.jpg

Μόλις επέστρεψα στο αμάξι από μπεκατσοκυνηγι παρατήρησα πως κατεβαίνανε τα κοτσύφια από τις πλαγιές με τις κουμαριες στους κισσους πιο χαμηλά. Βιδωσα στο 20αρι 3-2 τσοκ μιας και ερχόταν με φορά από ψηλά. Μισή ωρίτσα έκατσα και πήρα 3 στο χέρι και ένα χαμένο με ωραίες ψηλωμενες τουφεκιές. Φαρμάκι το 20αρι zabala απο τουφεκιές και φυσηγγια imperial και nai speed. Αν καθόμουν κι'αλλο θα είχα πάρει και αλλά πουλάκια αλλά από τη ψύχρα ήμουν χώμα.

xvfANU1.jpg

Καλησπερα! Με το Μητσο(dimitrisliou) σημερα ενα ακομα πολυ καλο απογευματινο 17:00-18:15 στο ιδιο μερος με χθες..πολλα τα πουλια και σημερα..33 στο χερι και 7-8 χαμενες..ο Μητσος με 2 και 1 αστρο ξυριζε με το browning 525 και lambro classic N8! Και σε μενα δουλεψαν πολυ καλα! Τα pyrkal τελειωσαν.συνεχιζω με lambro classic μιας και μετα το σημερινο πανηγυρι δουλεψαν αριστα.

YAXcJR9.jpg
Σημερα δεν ηταν τσικνοπεμπτη ηταν τσιχλοπεμπτη!!!αν επερνα και καποιον να μου γεμιζει το δικανο και να βλεπει που
πεφτουν τα πουλια θα ειχα πιασει αλλες τοσες σιγουρα!!!εχασα και γυρω στις 8!!χαμος!!!

Το σημερινό απογευματινό δεν περιγράφεται. Εκατό τις εκατό ευστοχία με μόνο μία διπλή ντουφεκιά όλα τ'αλλα μονοφουφεκιές.Φυσίγγια 28gr sporting.Απ την άλλη όμως 90% χαμένα τα πουλιά, δεν τα έβρισκα με τίποτα.

Το σημερινό απογευματινό δεν περιγράφεται. Εκατό τις εκατό ευστοχία με μόνο μία διπλή ντουφεκιά όλα τ'αλλα μονοφουφεκιές.Φυσίγγια 28gr sporting.Απ την άλλη όμως 90% χαμένα τα πουλιά, δεν τα έβρισκα με τίποτα.
Ειναι μεγαλο θεμα αυτο με τα χαμενα! Σημερα προσωπικα δεν εχασα πουλια, ο Μητσος εχασε αρκετα.αυτο που εκανα με το που επεφτε η τσιχλα ετρεχα και την μαζευα,(χωρις να νοιαζομαι αν ερχετε πισω δευτερη)αφου πρωτα τσεκαρα με το ματι ακριβως το μερος που επεσε.επισης το μερος που καθομαστε παιζει μεγαλη σημασια,πρεπει να μην ειναι δυσβατο και πυκνο για να βρισκονται ευκολα τα πουλια.η καλυτερη λυση βεβαια για να μην χανονται πολλα πουλια,θα ηταν ο σκυλος.έπισης χωρις σκυλι καθυστερεις στο ψαξιμο,και χανεις πολλα πουλια ατουφεκιστα..μου εχουν τυχει και μενα μερες με πολλα χαμενα.

Μόλις επέστρεψα στο αμάξι από μπεκατσοκυνηγι παρατήρησα πως κατεβαίνανε τα κοτσύφια από τις πλαγιές με τις κουμαριες στους κισσους πιο χαμηλά. Βιδωσα στο 20αρι 3-2 τσοκ μιας και ερχόταν με φορά από ψηλά. Μισή ωρίτσα έκατσα και πήρα 3 στο χέρι και ένα χαμένο με ωραίες ψηλωμενες τουφεκιές. Φαρμάκι το 20αρι zabala απο τουφεκιές και φυσηγγια imperial και nai speed. Αν καθόμουν κι'αλλο θα είχα πάρει και αλλά πουλάκια αλλά από τη ψύχρα ήμουν χώμα.

xvfANU1.jpg
Ποσα οπλα βρε γιαννη;

Ρε σεις, ολο το τσιχλομανι εχει μαζευτει προς τα μερη σας; Νομιζω απο βδομαδα θα κατηφορισω και γω προς τα κει, σε κεινο το απογευματινο που ειχαμε κατσει, αν δουλευει βεβαια
Βικτωρα εγω προσωπικα αυτο που γινετε στην περιοχη δεν το εχω ξαναδει.δουλευει μια χαρα εκεινο το απογευματινο που σε πηγα.παρε τηλ οταν ερθεις αν ειναι να κανουμε παρεα.σημερα με ενα σκυλο γιατι τρεχαμε δεξια αριστερα να μαζευουμε ενω εμπαιναν πουλια θα ημασταν στο οριο σιγουρα ..

Ειναι μεγαλο θεμα αυτο με τα χαμενα! Σημερα προσωπικα δεν εχασα πουλια, ο Μητσος εχασε αρκετα.αυτο που εκανα με το που επεφτε η τσιχλα ετρεχα και την μαζευα,(χωρις να νοιαζομαι αν ερχετε πισω δευτερη)αφου πρωτα τσεκαρα με το ματι ακριβως το μερος που επεσε.επισης το μερος που καθομαστε παιζει μεγαλη σημασια,πρεπει να μην ειναι δυσβατο και πυκνο για να βρισκονται ευκολα τα πουλια.η καλυτερη λυση βεβαια για να μην χανονται πολλα πουλια,θα ηταν ο σκυλος.έπισης χωρις σκυλι καθυστερεις στο ψαξιμο,και χανεις πολλα πουλια ατουφεκιστα..μου εχουν τυχει και μενα μερες με πολλα χαμενα.
Ρε παιδιά στο καθαρό έπεφταν και πήγαινα αμέσως αλλά μάταια. Έχω ξεμάθει μάλλον λόγω του σκύλου, αλλά σήμερα δεν τον είχα μαζί και πρέπει να με καταράστηκε ο μπαγάσας.

Εγώ εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζω με επιτυχία την εξής τακτική στα απογευματινά μου καρτέρια: μένω απόλυτα συγκεντρωμένος στον τίρο και ντουφεκάω όσα περισσότερα πουλιά μπορώ! Μαρκάρω καλά - καλά τα σημεία που πέφτουν τα πουλιά και τα αποθηκεύω στην μνήμη μου! Μόλις τελειώσω το κυνήγι, μαζεύω το όπλο και με έναν φακό κεφαλής και μια σακούλα αρχίζω την περισυλλογή των πεσμένων πουλιών! Σας πληροφορώ ότι η ανεύρεση είναι απολύτως επιτυχημένη!
Στο ζουμί τώρα: στο ίδιο απογευματινό σήμερα, κάπως περισσότερα τα πουλάκια και 8 στη σακούλα (4 κότσυφες, 4 κελαηδότσιχλες)! Αύριο πάλι...

Status
Not open for further replies.
Back