Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Διαβαζω παντου για μια φοβερη τσιχλοχρονια,Απο την μια χαίρομαι κ απο την αλλη απορω γιατι εδω συμβενει το τελείως αντιθετο.Μονη εξαιρεση τα μπασιματα που πρωτη φορα ειδα τοσα πολλα πουλια.
Η ελια πως πηγε φετος στα μερη που ειχε τσιχλες??
Γιατι εδω παλια καπιοι μαζευαν ελιες μεχρι και τον Μαρτη ενω τα τελευταια χρονια δεν εχει ελιες κ αρχες Δεκεμβρη εχουν τελειωσει το μαζεμα.
Οποτε μαλλον αυτος ειναι κ ο βασικος λογος που δεν μενουν πουλια τα τελευταια χρονια..xm.

Προχθές μου έλεγε φίλος πως στην Ζάκυνθο φέτος έγινε και γίνεται ακόμη χαμός απο πουλιά.Απο τσίχλες μέχρι μπεκάτσες.Τι διάολο παίχτηκε με σας τους τρελοκεφαλλονίτιες ; .sarcastic.

Προχθές μου έλεγε φίλος πως στην Ζάκυνθο φέτος έγινε και γίνεται ακόμη χαμός απο πουλιά.Απο τσίχλες μέχρι μπεκάτσες.Τι διάολο παίχτηκε με σας τους τρελοκεφαλλονίτιες ; .sarcastic.
Οσο για την Ζακυνθο ναι ειχε πολλες τσιχλες φετος τα ιδια μου ειπαν κ εμενα.Ειχε και καλη χρονια για την ελια ομως (ηταν το πρωτο πραγμα που ρωτησα).
Τωρα για τις μπεκατσες κ εδω ηταν απιστευτη χρονια.

Καλησπερα και απο δω! Τελικα το ψιλοπερασματακι διπλα στο σπιτι μου αποδειχθηκε περασματαρα! Καθαρα πουλια επιστροφιων,μονο τοτε εχει πουλια εκει..20 κατω 17 στο χερι..τα lampro classic πολυ καλα και σημερα! Για τα pyrkal τα εχουμε πει φυσεκαρα..πολυ πονηρα πουλια ,πολυτουφεκισμενα σιγουρα,εστριβαν απο μακρια με την παραμικρη κινηση..τα πουλια που εχει φετος δεν τα θυμαμαι ποτε.
17:30:
fuwAOYq.jpg

18:30:
bFha98x.jpg
κανονισε παλι το σαββατο να εισαι απογευματινος και θα σου δειξω εγω
ha haaa

Τασο γενικα στην Κρητη αλλα και σε ολη την Ελλαδα δεν ηταν καλη χρονια οσον αφορα τις ελιες! Το καλο εδω ειναι οτι εχουμε στις ορεινές-ημιορεινες περιοχες τις τσουνατες(χονδρες ελιες) που δεν τις ραβδιζουν αλλα πεφτουν μονες τους πανω σε δικτυα και συλλεγονται μετα, οι οποιες κρατανε καρπο μεχρι Μαιο περιπου.οπου εχουν ελιες οι τσουνατες συνηθως εχει πολλα πουλια.προ καιρου ειδα με τα ματια μου να σηκονονται πανω απο δικτυα που ειχαν πεσει αρκετες ελιες σαν ορτυκια παρα πολλες τσιχλες ενω περνουσα με το αυτοκινητο.

Οσο για την Ζακυνθο ναι ειχε πολλες τσιχλες φετος τα ιδια μου ειπαν κ εμενα.Ειχε και καλη χρονια για την ελια ομως (ηταν το πρωτο πραγμα που ρωτησα).
Τωρα για τις μπεκατσες κ εδω ηταν απίστευτη χρονια.
Το θέμα της τροφής Τάσο νομίζω πως μας ξεγελάει μερικές φορές.Μην βλέπουμε μόνο την ελιά σαν την απόλυτη διατροφική συνήθεια της τσίχλας.Τρώει απο ασπόνδυλα μέχρι καρπούς και σπόρους.Είναι και ένα σωρό άλλοι παράγοντες ,γνωστοί και άγνωστοι που καθορίζουν το αν θα μείνουν τα πουλιά .
Πάρε ακόμη και τις φάσσες .Βλέπεις χρονιές που κάποιες περιοχές ειναι γεμάτες βελάνια αλλά οι φάσσες δεν μένουν γιατί ;και μπορεί άλλη χρονιά με ελάχιστο να έχει πολλά πουλιά.Αν ο χειμώνας δεν ειναι βαρύς και ειδικά μεχρι τέλος Δεκέμβρη ακόμη κι αυτές τα γράφουν στα πεπέλια τους τα βελανίδια.Τις ανοίγεις και μέσα έχουν μόνο χόρτο και σπόρους.

βγηκα μια βολτα το μεσημερι για περπατιτο κ καρτερακι,δεν μου δοθηκαν πολλες ευκαιριε τουφεκισα 7 πουλια κ πειρα τα 4 τ ενα απο αυτα ειναι δεντροτσιχλα ,ηπρωτη που καρπονομαι,αυτα στο περπατιτο,σε λιγο καρτερακι που εκατσα δυστιχως δεν περασαν πουλια.
γυρνωντας στο σπιτι αρχησα να τα ξεπουπουλιαζω σε ενα πουλι βρηκα αυτο στη φωτο αυτο που σκευστικα ειναι οτι ειναι απο τραβμα επλιζω να μην ειναι κατι αλλο(το πουλι το αφησα ετσι μεσα σε μια σακουλα) upload image
photo hosting

κανονισε παλι το σαββατο να εισαι απογευματινος και θα σου δειξω εγω
ha haaa
θα το κανονίσουμε! Σάββατο δεν δουλεύω.απλα έχω αλλά ζόρια.και σήμερα με την ψυχή στο στόμα έφυγα για ένα δίωρο.

θα το κανονίσουμε! Σάββατο δεν δουλεύω.απλα έχω αλλά ζόρια.και σήμερα με την ψυχή στο στόμα έφυγα για ένα δίωρο.
αν ζοριζεσαι με τη γυναικα και το μικρο το παμε γι αλλη φορα. καλυτερα να βρεθουμε τη κυριακη. οτι θες

βγηκα μια βολτα το μεσημερι για περπατιτο κ καρτερακι,δεν μου δοθηκαν πολλες ευκαιριε τουφεκισα 7 πουλια κ πειρα τα 4 τ ενα απο αυτα ειναι δεντροτσιχλα ,ηπρωτη που καρπονομαι,αυτα στο περπατιτο,σε λιγο καρτερακι που εκατσα δυστιχως δεν περασαν πουλια.
γυρνωντας στο σπιτι αρχησα να τα ξεπουπουλιαζω σε ενα πουλι βρηκα αυτο στη φωτο αυτο που σκευστικα ειναι οτι ειναι απο τραβμα επλιζω να μην ειναι κατι αλλο(το πουλι το αφησα ετσι μεσα σε μια σακουλα) upload image
photo hosting
Απ ότι φαινεται μάλλον για παλιότερο τραύμα πρόκειται .Για καμια φασσα πήγες ; εχει τίποτα στην περιοχή;

αν ζοριζεσαι με τη γυναικα και το μικρο υο παμε γι αλλη φορα. καλυτερα να βρεθουμε τη κυριακη. οτι θες
Εδώ σε θέλω μάστορα..και για Κυριακή αμφίβολος είμαι.δεν ξέρω αν θα μπορώ να φύγω τόσο πρωί την Κυριακή.ακομα δεν ξέρω σίγουρα.

photo hosting
Νικόλα παλιο τραύμα λέω και εγώ ότι είναι.μου έχει τύχει αρκετές φορές.καλυτερα να την πετάξεις αν και νομίζω θα το έχεις κάνει.

Παντως το βασικο πιστεύω ειναι η ευρεση τροφης.Χαθηκε η ελια χαθηκαν και οι τσιχλες.Αλλα χρονια που ειχε ελια γινοταν χαμος.Εδω οι κισσοι δεν ευδοκιμουν.
Και υποψιν οτι η Κεφαλονια δεν φημίζεται για τα κρυα που κανει,ουτε τα προηγουμενα χρονια που ειχε πουλια εκανε κρυα.Φετος ομως που εκανε κρυα με χιονια κλπ δεν αλλαξε τιποτα.Αντε βρες ακρη..

Εδώ σε θέλω μάστορα..και για Κυριακή αμφίβολος είμαι.δεν ξέρω αν θα μπορώ να φύγω τόσο πρωί την Κυριακή.ακομα δεν ξέρω σίγουρα.
για να σου λυσω τις αμφιβολιες παντα προηγουνται τα γυναικοπαιδα. εμεις θα βρεθουμε
;)

Απ ότι φαινεται μάλλον για παλιοτερο τραυμα φαινεται.Για καμια φασσα πήγες ; εχει τίποτα στην περιοχή;
λιγα κοπαδακια κ μετακινουνται συνεχεια το σαββατο λεω να παω να βρω κατι αγριοπεριστερα που τα κυνηγαω απο τον οκτωβρη

ειδα με τα ματια μου να σηκονονται πανω απο δικτυα που ειχαν πεσει αρκετες ελιες σαν ορτυκια παρα πολλες τσιχλες
Εκςι γίνεται κούτουπος,Αν εχει ψιλοσαπισει κιολας τις τρελενει!
Μου εχουν αναφερει οτι εχουν πιαστει και καποιες τσιχλες που περασαν κατω απο το διχτυ και μετα δεν μπορουσαν να βρουν την εξοδο.
Οπως επισης κ μια μπεκατσα (!!)με τον ιδιο τροπο!

Διαβάζοντας τις αναφορές σας αλλά κ απο αυτά που είδα εγώ φέτος μπορεί μα συγκριθεί η φετινή χρονιά με το 2004 αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη..για τον απλούστατο λογο ότι τοτε είχε πουλιά σε όλα τα κλασσικα τσιχλοτοπια..ενω φέτος δεν ισχύει το ίδιο υπάρχουν μέρη που δεν έδωσαν πουλιά..πχ Αμφίκλεια μόδι Τιθορέα κ Εύβοια όπως είπε κ ο Νίκος κάτι έγινε μεχρι τον Δεκέμβριο

Status
Not open for further replies.
Back