D
DrV
Αυτό το XXF Colonial το έχει και ο πατέρας μου στην καραμπίνα. κόβει στο Θεό
μπραβο ρε δοκτωρ. το ευχαριστιεμαι κι εγω μαζι σου γιατι αρχιζεις και αποδιδεις τα δεοντα. και παλι μπραβο συνεχισε με τη δικανια και μην αλλαξεις ποτε οπλοΑπογευματινό καμιά ωρίτσα κυνήγι, ελαφρύ περπατητό και μετά καρτεράκι απέφερε 4 τσίχλες στο χέρι (η μια κοκκινούλα) και δυστυχώς τρεις για τις αλεπές και έναν κότσυφα ο πατέρας μου που βγήκε για λίγο στο καρτεράκι γτ λίπαζε πρώτα. Το έχω βρει τώρα τις τουφεκιές με το δίκαννο και τις φχαριστιέμαι, ειδικά η κοκκινούλα κατέβηκε από πολύ ψηλά και ενώ μιλούσα παράλληλα στο κινητό με ένα φιλαράκι
uploading pictures
Αυτη η τσίχλα ηταν υβρίδιο Τσακ Νορις, Ρομποκοπ και Χαϊλάντερ ο αθανατος!Το ξυπνητήρι χτύπησε στις 7, αλλά το στρώμα ήταν πολύ βαρύ και ο ύπνος γλυκός. Ξύπνησα τελικά στις 9, αλλά ο καιρός δεν με προδιέθετε για κυνήγι. Ηλιοφάνεια και ζεστούλα. Παρόλα αυτά, επειδή θα έρθει κακοκαιρία, ήξερα ότι τα πουλιά και πάλι θα είναι χαμηλά, αφού κάθε μέρα τις βλέπω και παραλιακά δίπλα στο σπίτι μου. Απλά δεν περίμενα να έχει πολλά, σαν τις άλλες φορές. Εν τέλει με πήγε με το αμάξι ο πατέρας μου (εκείνος πήγε να λιπάσει ελιές). Πρώτο περπατητό για το 2017 από τις 10 μέχρι τις 12.30. Στο χέρι 8 πουλιά, 5 τσίχλες και 3 κοτσύφια τα οποία σήμερα τα πήγαινα.shoot. Άλλες τόσες περίπου σκαγιασμένες, αλλά μη καταβεβλημένες. Ξεκίνησα ψιλοξενερωμένος λόγω καιρού, στις πρώτες 10 τουφεκιές δεν είχα σταυρώσει πουλί, μόλις πήρα τη 2η τσίχλα με ωραία μακρινή τουφεκιά ανέβασα ηθικό αμέσως και άρχισα να τις παίρνω μετά με τα ΗΙΤ8. Η βλακεία μου ήταν ότι πήρα μαζί μου τα Clasica και Tordo32, αλλά ήταν too much για τη σημερινή ζεστή μέρα και δυνατά και συγκεντρωτικά αρκετά πιστεύω και δεν με βόλεψαν. Όσες πήρα τις έκανα: 5 με ΗΙΤ8 Νο9 που κεντούσαν πραγματικά, αλλά είχα μόνο καμιά 7-8 από αυτά, μία με τα J&B διασποράς Νο9 που έπεσε κοψόφτερη και έπεσε τρεχάλα, άλλη μια με Tordo30 No8 μου είχαν μείνει μόνο 5 τέτοια, αλλά δεν πήγαν καλά, έριξα τρέξιμο σε αυτή που πήρα, η τσίχλα έφυγε κοντά, τρώει την τουφεκιά και συνεχίζει ένα με το χώμα έχοντας κουράγιο, ευτυχώς την είδα που σταμάτησε καμιά κατοστή μέτρα πάρα κάτω και πήγα στο περίπου και την βρήκα μισοζώντανη. Μία με τα πορτοκαλί τα Tordo32 και μία με τα Clasica την 8η και τελευταία, η οποία για την κρεμάσω τελικά πέρασα τα πάνδεινα. Μου έχουν μείνει 6 τουφεκιές, δύο στο όπλο και 4 στο γιλέκο, όλες Clasica. Περπάταω γυρνώντας σε ένα ρεματάκι, πετάγεται μακριά σχετικά μια τσίχλα, μπαμ πέφτει στα πυκνά του ρέματος, χτυπιέται λίγο και βγαίνει ζωντανή και αρχίζει να παίρνει την ανιούσα! Κατακόρυφη πορεία προς τα πάνω! Τραβάω δεύτερη μακριά, τίποτα! Συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της χτυπημένη όμως φαινόταν και πιάνει στο περίπου είδα σε κάτι ελιές καμιά 300μ. στην κορφή του λόφου! Ε ρε γμτ λέω, τώρα τελευταίο πουλί κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα το αφήσω να πάει χαμένο, θα πάω να το ψάξω στο περίπου. Πράγματι φτάνω εκεί, πάω στην πρώτη ελιά στην κορυφή του λόφου, μόλις την πλησιάζω μου έρχεται από ψηλά ένα πουπουλάκι, λέω έχει γούστο, ψάχνω καλά πάνω κάτω, είχε και σκίνο στη ρίζα της, τίποτα. Ε λέω κάτσε να ρίξω μια ματιά στην από κάτω ελιά μπας και. Με το που πάω στην από κάτω ελιά δεν προλαβαίνω να κοιτάξω και μου πετάγεται η ρουφιάνα σαν ορτύκι! Με αιφνίδιασε και έφαγε ένα ντουμπλε κοντά και δεν την πήρε καμιά! Ευτυχώς δηλαδή γιατί τόσο κοντά μόνο τα φτερά της θα έπαιρνα. Η τσίχλα είχε κρεμάσει ποδάρι, προφανώς την είχε φάει πισώκωλα την 1η τουφεκιά. Στο περίπου πάλι καμιά 50-60 μέτρα πιο πέρα βλέπω ότι πέφτει. Πάω να την ξανά ψάξω, έχοντας μόνο 2 φυσίγγια, αυτά μέσα στο δίκαννο. Τρώω τον τόπο ήταν και καθαρό τίποτα. Ρε γμτ λέω άνοιξε η γη και την κατάπιε... Ή έσυρε πιο πέρα και δεν την πήρα χαμπάρι. Κάνω μια τελευταία σκέψη να ψάξω στην πορεία της λίγο πιο πριν, μήπως και δεν άντεξε τόσο. Και πράγματι ήμουν τυχερός, γτ την βλέπω να κείτεται τέζα... Αμ δε... Με το που πλησιάζω σηκώνει το κεφάλι, ανοίγει τα μάτια και με κοιτάζει.buy buy.ε όχι μωρή ρουφιάνα λέω! Άλλη τουφεκιά και τόσο κοντά δεν ρίχνω, ψάχνω μια πέτρα, βρίσκω μια μικρή της την ρίχνω και δεν την πετυχαίνω ο μάλαξ.buy. και σηκώνεται πάλι σαν ορτύκι και πάει παραπέρα καμιά εικοσαριά μέτρα σε ένα σκίνο, με το που χώνεται μέσα σκάω μια ντουφεκιά και τρέχω. Κοιτάω μέσα στο σκίνο την βλέπω ανάσκελα και με ανοιχτά τα μάτια, απλώνω το χέρι την πιάνω από το φτερό και με το που βγάζω έξω από το σκίνο ξαναδίνει φτερό και μου φεύγει!!!!.ha ha ha. Ευτυχώς σκάει πάνω σε διπλανή ελίτσα και πιάνει σε ένα κλαράκι κάνα μισό μέτρο από το έδαφος, πλησιάζω εκνευρισμένος και της τραβάω ένα γυριστό σουτ
και την ρίχνω τέζα
Τα κοτσυφάκια όλα σήμερα βγαίνανε λέγοντας "σκότωσέ με"!! Πεταγόντουσαν κοντά, σχεδόν δίπλα από τα πόδια μου, τα άφηνα στρώνανε κάποια μέτρα και μετά μπαμ και κάτω! Άμα είχα πιο πολλά ΗΙΤ8 θα είχα πάρει άλλα τόσα, αλλά μου είχαν μείνει τα Clasica και σε τόσο κοντινές βολές δεν άνοιγαν τα πήγαινε μπάλα! Όλες λίγο πολύ έχουν βάλει λίγο λιπάκι στα κωλομέρια, δείγμα του καιρού που έρχεται
Συμπέρασμα για τα φυσίγγια με καλό καιρό θέλει 9αρια και όχι πάνω από 30γρ. μόνο με κρύα πάμε στα 32γρ και Νο8 για μένα πλέον. Ακόμη και τα κίτρινα τα Tordo μου φάνηκε σήμερα δυνατά η ριξιά τους.
image ru
Έχεις δίκιο παλαιόπουστα ήτοι σοφά μιλάς γέροντα...Στον παλιο δεν λένε τετοια Λονδρέζα της παραλιακής...
Η κεδρότσιχλα είναι η γερακότσιχλα και οχι η τσαρτσάρα.
http://www.hunters.gr/portfolio/1685/
http://www.hunters.gr/portfolio/τσαρτσάρα-turdus-viscivorus/
άλλο πράγμα η τραβιόλα η αλμπίνο....Αποστομωτικος!!![]()
Ελπίζω να μείνουν εκεί μέχρι το παράλλο ΣΚ που θα κατέβω.Ανταποκριση απο τα ορεινα του νομου Ηλειας: παρα παρα πολλα πουλια!
Ντροπη ρε Πανο!!άλλο πράγμα η τραβιόλα η αλμπίνο....
Μάνο μπορείς να μας πεις με ποιά φυσίγγια αντιμετωπίσατε πρόβλημα?Πρωινό κυνήγι χθες (περιοχή Επιδαύρου), με πολλές προσδοκίες αφού δυο από τη παρέα είχαν επισκεφτεί το μέρος το ΣΚ και είχε παρα πολλά πουλιά και ... κυνηγούς. Κυνηγοί λίγοι, εργάσιμη γαρ, τα πουλιά σημαντικά λιγότερα σύμφωνα με τους δυο φίλους. Πριν ξημερώσει άρχισαν να περνάνε πουλιά μέσα στα μούτρα μας, ανάμεσα στις ελιές. Το περίεργο για μένα είναι ότι έπεσαν πολλές ντουφεκιές σε αυτά τα πουλιά, που πετούσαν χαμηλά, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού υπήρχαν κυνηγοί σε διάφορα επίπεδα και θέσεις, που λόγω σκότους δεν είχαν εντοπιστεί από τους άλλους. Στη συνέχεια και αφού ξημέρωσε μέχρι τις 11 00 περίπου περάσαμε ένα ευχάριστο κυνηγητικό πρωινό, αφού πουλιά (όχι πολλά) μας προσέφεραν ευκαιρίες για τουφεκιές, για πειράγματα και μπράβο. Πρέπει να σημειώσω ότι παρά την υγρασία, εγώ είχα σχεδόν όλες τις επιτυχίες μου μέχρι τις 9 30 (μετά ζήτημα αν τουφέκισα 5 πουλιά) ενώ οι άλλοι τρεις φίλοι που έριξαν πολύ περισσότερες ντουφεκιές είχαν τις επιτυχίες τους μετά τις 9 30. Στη συζήτηση που ακολούθησε στη συνέχεια και στη διαδρομή ως αιτία καταγράφηκε η κακή απόδοση (απαράδεκτη) των φυσιγγιών που χρησιμοποιούσαν, στη πρωινή υγρασία. Με δεδομένο ότι και οι τρεις είναι καλοί, εύστοχοι και έμπειροι κυνηγοί και κτύπησαν περισσότερα πουλιά από εμένα τελικά όταν γλύκανε ο καιρός με τη πάροδο της ώρας, τείνω να δεκτώ την εκτίμηση τους ότι τη φετεινή χρονιά λόγω μεγάλου αριθμού πουλιών οι εταιρίες παραγωγής φισιγγιών βρέθηκαν απροετοίμαστοι στη ζήτηση και μοιραία υποβάθμισαν τη ποιότητα των φυσιγγιών τους. Σημειώνω ότι τα δικά μου φυσίγγια είχα αγοράσει σε μεγάλη ποσότητα προ τετραετίας (δεν είχα πρόβλημα το πρωί) ενώ τα δικά τους, που ήταν και ακριβότερα, είχαν αγοραστεί την εβδομάδα που πέρασε.
Να είστε καλά όλοι.
Καλησπέρα φίλε. Σου απαντώ προσωπικά για να μη δημιουργήσω πρόβλημα σε κάποιους ή διαφήμιση σε άλλους δεδομένου ότι οι κρίσεις είναι υποκειμενικές.Μάνο μπορείς να μας πεις με ποιά φυσίγγια αντιμετωπίσατε πρόβλημα?
Πιος τυπος φυσιγγιου?Τα κόκκινα με sipe?ενώ μετά με ROKET