Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
φιλε εχει μεροι που πας 3 η ωρα για να κυνηγησεις 7 το απογευμα και οταν πας εισαι μονο σου και οταν κοντευει η ωρα για να βγουν τα πουλια καταλαβαινεις ο πλεον σε εχουν περικυκλωσει ξερουν οτι εισαι στο σημειο που στρωνουν και προσπαθουν με οποιοδηποτε τροπο να στην χαλασουν η να σε κοψουν την πορεια σε εκεινα τα μεροι φιλε σορι που λεω ωμα αλλα τα καιω τα πουλια γιατι ξερω οτι ειναι οτι αρπαξει ο κωλο σου που λεν,, τα φτανω στο αμην μεχρι να μην ξαναπερασει τιποτα και μετα τους τα αφηνω χαλαλι τους,, αυτο συμβαινει στης αρχες που τα πουλια ειναι ηρεμα !!
εχει ομως μεροι που εισαι μονος πονηρα μεροι που ειστε πολυ λιγοι και και σχεδον μονος σε αυτα τα μεροι κανεις κρατει η διαλεγεις μονο μεγαλα και κανεις μονοτουφεκιες σχεδον η πας οταν χαλαει ο καιρος η αναλογος τι συστημα θελεις εσυ να παιξεις π.χ αυτα που πηρα εχθες εκει θα ξαναπαω οταν εχει μονο αερα χωρις βροχη εκλησε γιατι εχω τους λογους μου !!!! και ου το καθε ξεις αλου με βροχη αλου με λιακαδα γιατι το παπι εχει λογο που βγαινεικαι που παει να στρωσει αν το παρατησρησεις τοσο θα δεις οτι με τον αερα στρωνει αλου και επιλεγει αλλα μεροι η οταν εχει βροχη αλλα μεροι και παει λεγοντας ,,εκτος φυσικα αν τα εχεις ταισμενα η εχεις πλυμηρησμενο εκει παει αλου το πραγμα δεν εχει σχεσει τοσο ο καιρος !!!

Φιλε μου εχεις πολυ δικιο καθοτι το κυνηγι του υδροβιου στην Ελλαδα το ξεσκισαν πρωτα οι οικωλογοι και μετα η ηγεσια μας που το δεχτηκε αμασητο. Σε κρατος με τοσες λιμνες και τοσες λιμνοθαλασσες εχουμε καταντησει να επιτρεπεται να κυνηγαμε σε 1-2 μερη εξου και ο συνωστισμος. Για να σου δωσω να καταλαβεις στη Κερκυρα που ειναι νησι εχουμε 3 λιμνοθαλασσες που κραταει παπια και ειναι απαγορευμενες και οι τρεις. Οι παπιοκυνηγοι του νησιου κυνηγουσαν παλια σε Καλαμα, Σαγιαδα απαγορευμενα και αυτα. Οι λιγοι τρελλοι που μειναμε γιατι περι τρελλας πλεον προκειται περναμε απεναντι και κανουμε 600 χλμ διαδρομη για να κυνηγησουμε στον Εβρο και λεμε και δοξα τω θεω που μπορουμε ακομα εκει. Τετοιο πραμα οπως εδω δεν υπαρχει σε ολη την Ευρωπη και ειλικρινα σε κανουν να αισθανεσαι και ενοχος που κυνηγας ακομη παπια. Σε χαιρομαι πραγματικα που μπορεις να τα κυνηγας καθημερινα.[/QUOTE]
Και ειναι λυση ο Εβρος Παυλο....απαγορευουν τα παντα...οι συλλογοι που ειμαστε μελη και πληρωνουμε τι κανουν;στα αρχιδια τους απο τη στιγμη που δεν αγοραζουμε σκυλους...πριν κανα μηνα ενας συλλογος εκανε δωρο αδεια κυνηγιου για το ατομο που θα κτυπαγε την πρωτη μπεκατσα....σιγα τα καστανα ρε μαστορα.αν ομως ειμασταν ποιο οργανωμενοι ισως μπορουσαμε να αποφερουμε περισσοτερα ωφελη για εμας,πως;δεν ξερω πως αλλα κατι χρειαζετε να αλλαξη στο ολο συστημα...δεν μπορουν να ειναι τα πραγματα οπως ηταν τη δεκαετια του 80-90,δεν γινεται ολη μερα να τρωμε χαστουκια και να λεμε ευχαριστω μονο...

ακρως φιλικα μιλαω και εγω και στο λεω στα ισια και ντομπρα φιλε αν ηταν και στα μεροι μας ετσι 2 πραγματα θα εκανα πρωσωπικα για μενα μιλαω η θα παρατουσα το κυνηγι γιατι δοξα τον θεο εχω πολλα χομπι ακομα και ξεχνιεμαι ,,γιατι να κανω τοσα χιλιομετρα για το κυνγι δεν κανω που να με πληρωνουν ,,,, να τα εχω σπιτι μου και να εχω μεγαλωσει ετσι και εσυ απο την μια μερα στην αλη λογο καπριτσιου να το απαγορευσεις τοτε μια ειναι η λυση και σορι που το λεω δημοσια πας αραια και που και ξες ποτε φυσικα θα πηαγαινεις οταν πρεπει παρανομα και τελος αν θελω να παρω να κανω 2 παπια θα τα παρω και πιστεψεμε δεν σε ποιανει κανεις !!! εκει θα κανταντησουμε σε μερικα χρονια για εκει παει !!! οσο παιδιαριστικο και να ακουγετε αυτο που γραφω ολοι το ξερουμε οτι πολοι το κανουν χρονια αυτο απλα εμεις επιμενουμε να ειμαστε νομιμοι αν ομως αλαξει και αλο το συστημα δεν ξερωω που θα παει το πραγμα..........

Φυλαρακι για την Μ1 λες ετσι?δεν το περιμενες να τα καταρηπτει ετσι η BENELLI!!.sarcastic..shoot.
Νε φιλε επαθα πλακα την μια μερα που ειχε ΒΑ 12 βαθμους επιπεδω ιγρασιας 68% 9 η ωρα το προη με ασθενη νεφοση ηταν η στιγμη της γιατη την αλη μερα που ειχε ΒΑ 13 βαθμους επιπεδω ιγρασιας 69% 9 η ωρα αστα να μην τα κουβουντιαζουμε ειθελαν τον ηδικο σουγια BENELLI

Φιλε μου εχεις πολυ δικιο καθοτι το κυνηγι του υδροβιου στην Ελλαδα το ξεσκισαν πρωτα οι οικωλογοι και μετα η ηγεσια μας που το δεχτηκε αμασητο. Σε κρατος με τοσες λιμνες και τοσες λιμνοθαλασσες εχουμε καταντησει να επιτρεπεται να κυνηγαμε σε 1-2 μερη εξου και ο συνωστισμος. Για να σου δωσω να καταλαβεις στη Κερκυρα που ειναι νησι εχουμε 3 λιμνοθαλασσες που κραταει παπια και ειναι απαγορευμενες και οι τρεις. Οι παπιοκυνηγοι του νησιου κυνηγουσαν παλια σε Καλαμα, Σαγιαδα απαγορευμενα και αυτα. Οι λιγοι τρελλοι που μειναμε γιατι περι τρελλας πλεον προκειται περναμε απεναντι και κανουμε 600 χλμ διαδρομη για να κυνηγησουμε στον Εβρο και λεμε και δοξα τω θεω που μπορουμε ακομα εκει. Τετοιο πραμα οπως εδω δεν υπαρχει σε ολη την Ευρωπη και ειλικρινα σε κανουν να αισθανεσαι και ενοχος που κυνηγας ακομη παπια. Σε χαιρομαι πραγματικα που μπορεις να τα κυνηγας καθημερινα.
Και ειναι λυση ο Εβρος Παυλο....απαγορευουν τα παντα...οι συλλογοι που ειμαστε μελη και πληρωνουμε τι κανουν;στα αρχιδια τους απο τη στιγμη που δεν αγοραζουμε σκυλους...πριν κανα μηνα ενας συλλογος εκανε δωρο αδεια κυνηγιου για το ατομο που θα κτυπαγε την πρωτη μπεκατσα....σιγα τα καστανα ρε μαστορα.αν ομως ειμασταν ποιο οργανωμενοι ισως μπορουσαμε να αποφερουμε περισσοτερα ωφελη για εμας,πως;δεν ξερω πως αλλα κατι χρειαζετε να αλλαξη στο ολο συστημα...δεν μπορουν να ειναι τα πραγματα οπως ηταν τη δεκαετια του 80-90,δεν γινεται ολη μερα να τρωμε χαστουκια και να λεμε ευχαριστω μονο...[/QUOTE]
Οσο κρηβομαστε βυλαρακη ετση θα γηνετε κανεις δεν μηλαει δεν υπαρχη οργανοση εχω μια φορα ειχα πει μια ειδεα γιατη δεν κανουμε ομηλους παπιοκηνιγον ανα νομο νομιμα να δουν η σηλογοι τη δηναμη και ποσοι εινε και να αρχηζουν να ταρακουνιοντε μονο ετσι ησος κατη πετηχουμε αλιος μην.περημενετε φος

H Κερκυρα ειναι ενα τρανο παραδειγμα απο τα καραγκιοζιλικια τους αφου εχει η περιοχη μια Σαγιαδα απεναντη πιο κατω τον Αμβρακικο,αστο το κοσμο να κυνηγισει ρε καραγκιοζι,τη μπορεις να κανεις ρε ασχετε,τι στιγμη που οι αλλοι δεν τηρουν την ιδια νοοτροπια και εχουν κυν.τουρισμο και τα ξεσκιζουν τα πουλια,μερικα πουλια που θα παρει ο κοσμος σε πειραζει στους μικρους υγροτοπους?Πανο το απαγορευμενο ειναι πολυ βαρη αστο καλυτερα να μη το δεις ποτε, και να κυνηγας ελευθερα,δεν ειναι κυνηγι,το ξερω απο πρωτο χερι μεσα απο το Αμβρακικο,σα το ελευθερο κυνηγι δεν υπαρχη.Απλα οπως εχει γινει τωρα το βαλτοκυνηγι μονο για τους ντοπιους ειναι ,σχεδων παντου,τα ταξιδιαρικα κυνηγια δεν τα ευχαριστιεσαι πια.Αν εισαι εκει αυτο που ζεις ακομα και αν δεν βγαινει τιποτα το σπουδαιο,της μπαταριες σου της γεμιζει.

3-4 τουφεκιτσες με την Shotkam πανω στο οπλο του φιλου μου του Γιωργου... Στο τουφεκι καλος ειναι, αλλα στη σκηνοθεσια εχει ενα θεμα... .yel. Δυστυχως τις καλες μερες δεν την εβαλε πανω στο οπλο κ παρολλο που μου προτεινε να την βαλω εγω, το επαιζα δυσκολος για λογους ασφαλειας μιας κ τα νερα ηταν ανεβασμενα... Κριμα...

3-4 τουφεκιτσες με την Shotkam πανω στο οπλο του φιλου μου του Γιωργου... Στο τουφεκι καλος ειναι, αλλα στη σκηνοθεσια εχει ενα θεμα... .yel. Δυστυχως τις καλες μερες δεν την εβαλε πανω στο οπλο κ παρολλο που μου προτεινε να την βαλω εγω, το επαιζα δυσκολος για λογους ασφαλειας μιας κ τα νερα ηταν ανεβασμενα... Κριμα...

Βλεποντας το παπι στο 0.45 καταλαβα απο που βγηκε η φημη οτι τα παιρνατε και με .....σκουποξυλα.sarcastic.

Νε φιλε επαθα πλακα την μια μερα που ειχε ΒΑ 12 βαθμους επιπεδω ιγρασιας 68% 9 η ωρα το προη με ασθενη νεφοση ηταν η στιγμη της γιατη την αλη μερα που ειχε ΒΑ 13 βαθμους επιπεδω ιγρασιας 69% 9 η ωρα αστα να μην τα κουβουντιαζουμε ειθελαν τον ηδικο σουγια BENELLI
Ε.....απο εκει που επεφταν δεν πιστευω να τα ηθελες και τιγανισμενα.Εχε χαρη που δεν πηρα αρκετους 1σους μαζι μου ..hair.Αυτοι που πηρα μου τελ.το προι της Δευτερης μερας.Και αυτα τα πρασηνα ηταν σαν μπαλκονοπορτες με φτερα.sarcastic.
.

Οταν σου λεω οτι κηνηγουσαμε δυπλα δυπλα....

Βλεποντας το παπι στο 0.45 καταλαβα απο που βγηκε η φημη οτι τα παιρνατε και με .....σκουποξυλα.sarcastic.
Παυλο, ειχαν μπει 4 πρασινα στον Κουνο αρκετα ψηλα κ πεταξε κατω τα δυο παλικαρησια, το ενα ξερο κ το αλλα βαρεμενο στο κεφαλι... Το πρωτο το βρηκε, το δευτερο οχι μεσα στα χορτα κ ετσι πηγε κ ο Γιωργος εκει που ηταν σε διπλανο καρτερι για βοηθεια... Μετα απο καποια ωρα η καστανια σηκωθηκε μπροστα απο τα ποδια του Γιωργου που φοβοταν να την τουφεκισει αμεσως μην τη χαλασει...
ΚΟιταξτε ποση προσκοπευση θελει το σαρσελι στο 1,00 για να καπνισει...
Skyfall, οταν σου λεω οτι με επιασαν τα ματια μου απο τα αλεβρια σας νομιζεις οτι σου κανω πλακα....yelling.

Παυλο, ειχαν μπει 4 πρασινα στον Κουνο αρκετα ψηλα κ πεταξε κατω τα δυο παλικαρησια, το ενα ξερο κ το αλλα βαρεμενο στο κεφαλι... Το πρωτο το βρηκε, το δευτερο οχι μεσα στα χορτα κ ετσι πηγε κ ο Γιωργος εκει που ηταν σε διπλανο καρτερι για βοηθεια... Μετα απο καποια ωρα η καστανια σηκωθηκε μπροστα απο τα ποδια του Γιωργου που φοβοταν να την τουφεκισει αμεσως μην τη χαλασει...
Skyfall, οταν σου λεω οτι με επιασαν τα ματια μου απο τα αλεβρια σας νομιζεις οτι σου κανω πλακα....yelling.

Eυτυχως που ρωτησα γιατι τρωγομουν με τα ρουχα μου. Στο μυαλο μου ανεβηκαν αγρια σκηνικα οτι τα παπια σας εκαναν κυριολεκτικα
επιθεση και σκυβατε μην τα τρακαρετε. Αυτο κανει η μεγαλη αποχη και η στερηση. Δημιουργει απο κουνουπια ιπταμενους δρακους

Αρχισαμε αρχισαμε.threat..threat. ....σεφανακι αρχισαμε παλι.smashfrak.

Καλησπερα στην παρεα,μετα απο καιρο ειπα να κανω ενα απογευματινο παπιοκυνηγι
Το αποτελεσμα ηταν 3 μεγαλα παπια αλλα και τα 3 χαμενα ομως..Αλλα καποιοι ανεγκεφαλοι μου χαλασαν πολλα περισσοτερα γιατι δεν σκεφτονται τον συναδελφο που βρισκεται στο πισω νερακι και καταντησα να τουφεκαω τις αστοχιες τους μεσουρανα..
Το αστειο ειναι πως ολα ερχοντουσαν με φτερο για εμενα αλλα τι να κανουμε δεν εχουν μαλλον ολοι την ιδια αποψη για το κυνηγι και δεν το απολαμβανουν το ιδιο!

Καλησπερα στην παρεα,μετα απο καιρο ειπα να κανω ενα απογευματινο παπιοκυνηγι
Το αποτελεσμα ηταν 3 μεγαλα παπια αλλα και τα 3 χαμενα ομως..Αλλα καποιοι ανεγκεφαλοι μου χαλασαν πολλα περισσοτερα γιατι δεν σκεφτονται τον συναδελφο που βρισκεται στο πισω νερακι και καταντησα να τουφεκαω τις αστοχιες τους μεσουρανα..
Το αστειο ειναι πως ολα ερχοντουσαν με φτερο για εμενα αλλα τι να κανουμε δεν εχουν μαλλον ολοι την ιδια αποψη για το κυνηγι και δεν το απολαμβανουν το ιδιο!

Νίκο είχα κάνει κάποτε κουβέντα για τον τρόπο που κυνηγιούνται στα μέρη μας τα υδρόβια και είχα παρεξηγηθεί...

Skyfall, οταν σου λεω οτι με επιασαν τα ματια μου απο τα αλεβρια σας νομιζεις οτι σου κανω πλακα....yelling.[/.sarcastic..sarcastic.QUOTE]

.sarcastic..sarcastic.

Νίκο είχα κάνει κάποτε κουβέντα για τον τρόπο που κυνηγιούνται στα μέρη μας τα υδρόβια και είχα παρεξηγηθεί...
Ειδικα στον τοπο μας θεωρω ομοιωματα και σφυριχτρα απαραιτητα,το κακο που γινεται στα κοπαδια των παπιων που τουφεκιουνται σε αποστασεις 50-70 μετρων ειναι πολλαπλασιο ολων..
Ειναι το χαρακτηριστικο οταν ρωτας καποιον γιατι τουφεκαει τοσο ψηλα σου λεει ελα μωρε καμια σφαιρα να ριξουμε να ξεκαπνισουμε,εκεινος ομως εχει σκαγιασει το μισο κοπαδι!

Ειδικα στον τοπο μας θεωρω ομοιωματα και σφυριχτρα απαραιτητα,το κακο που γινεται στα κοπαδια των παπιων που τουφεκιουνται σε αποστασεις 50-70 μετρων ειναι πολλαπλασιο ολων..
Ειναι το χαρακτηριστικο οταν ρωτας καποιον γιατι τουφεκαει τοσο ψηλα σου λεει ελα μωρε καμια σφαιρα να ριξουμε να ξεκαπνισουμε,εκεινος ομως εχει σκαγιασει το μισο κοπαδι!
.well done.
Επισης καποιες φορες αναρωτιεμαι και λεω:Αραγε ειμαι ο μονος που βλεπω μερος πιασμενο και φευγω σαν κυριος?
Γιατι δεν βλεπω αντιστοιχες συμπεριφορες εδω σε μας

Την ίδια απορία έχω και εγώ πάντα σε όλα τα κυνήγια και ιδιαίτερα στον βάλτο. Μεγάλο κεφάλαιο φίλε. Έλλειψη παιδείας γενικά, πόσο μάλλον κυνηγετικής παιδείας...

Status
Not open for further replies.
Back