Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βασίλη κάτσε να γυρίσει βοριαδακι στην περιοχή που πηγές και θα ευχαριστήθεις τουφεκιες ;);)
Δεν φταιει ουτε ο καιρος ουτε η αποσταση,παλια τι στα 3 μετρα να πεναγαν τι στα 53 ειχαμε κηδειες..Τωρα ετσι και με δει κανας συχωργιανος απο φαρμακοχερη που με λεγαν θα με βγαλουν καψοφυσεκη.. Μαλον μεγαλωσα .Περασαν πουλια που ηταν για την τσαντα,αλλα εγω βαραγα σε γαμο.

Δεν φταιει ουτε ο καιρος ουτε η αποσταση,παλια τι στα 3 μετρα να πεναγαν τι στα 53 ειχαμε κηδειες..Τωρα ετσι και με δει κανας συχωργιανος απο φαρμακοχερη που με λεγαν θα με βγαλουν καψοφυσεκη.. Μαλον μεγαλωσα .Περασαν πουλια που ηταν για την τσαντα,αλλα εγω βαραγα σε γαμο.
Οι πρώτες μέρες του κυνηγιού και ειδικά τις τσίχλας έτσι είναι
αλλά μετά παίρνουμε τα ίσα μας ;)

Bγηκα σημερα απογευματινο μετα απο ασποχη 10 ετων..Τι κακη συνηθεια αποκτησαν οι τσιχλες να ερχονται μπουλουκια πεντε λεπτα πριν σκοτινειασει τελειως..
Και μετα τερμα.. 3 Βαρεσα μονο,αν ημουν οπως πριν 10 χρονια επρεπα να ειχα τουλαχιστον 20..
Έχει η ασωπια τόσο καλό απογευματινό και δεν το έχω ανακαλύψει;.xm. Λογικά προς το χωριό γιατί απέναντι από το ποτάμι δεν έχει καλό σημείο.
Στην Ασωπια ενα πρωινο μου πηραν το καπελο οι φασες. Ακομα θυμαμαι τον θορυβο του κοπαδιου οπως περνουσε απο την πλατη μου....
Το έχω πάθει και εγώ εκεί... ήρθαν από την πλάτη μου και πρέπει να γύρισα 360 μοίρες το κεφάλι ψάχνοντας τον ήχο.
Την Κυριακή που πέρασε όπως ήμουν στο καρτέρι ακούω την τσίχλα, γυρνάω και τη βλέπω να έρχεται από μακριά. Ακούω εκείνη τη στιγμή κάτι να σκίζει τον αέρα με έντονο ήχο τόσο που γουρλωσα τα μάτια μου! Σκαει λοιπόν ένα γεράκι από το πουθενά με ελιγμούς απίστευτους και αρπάζει την τσίχλα στον αέρα. Εγώ έμεινα λαλάκας να παρακολουθώ το σύννεφο από πούπουλα που γέμισε ο ουρανός και να βρίζω που δεν πρόλαβα να πατήσω την κάμερα που είχα...:eek:

Δυο ατομα περπατητο το πρωι την δεκαετια του 90 πιαναμε για πλακα 50 πουλια στα μερη μας..Οι μεγαλυτεροι θα θυμουνται τι γινοταν στην ταναγρα στις αχλαδιες η στο αρμα στις ιτιες απο απριλιατικα τριγονια.Και τα λεωφορεια που ερχοντουσαν μισθομενα στα περασματα της τσιχλας..

Δυο ατομα περπατητο το πρωι την δεκαετια του 90 πιαναμε για πλακα 50 πουλια στα μερη μας..Οι μεγαλυτεροι θα θυμουνται τι γινοταν στην ταναγρα στις αχλαδιες η στο αρμα στις ιτιες απο απριλιατικα τριγονια.Και τα λεωφορεια που ερχοντουσαν μισθομενα στα περασματα της τσιχλας..
Σε ολη την Ελλαδα υπηρχαν πουλια πολλα τοτε, και στα μερη μας το ιδιο γινοταν

Εχει πολα καρτερια η ασωπια που δεν σου γεμιζουν το ματι..[Πχ αναμεσα λατομειο και χωριο ]Εμεις τα ξερουμε γιατι εδω μεγαλωσαμε..
Ναι όντως από εκεί δεν πηγαίνω λόγω απόστασης. Συνήθως κυνηγάω στην Αγία τριάδα και στο μοναστήρι τσατσαρη.

οπως τα λες φιλε βασιλη,μεγαλοντας αλλαζουν τα πανταo_O

Λιγα πουλια περασανε σημερα στο απογευματινο.Εριξα 5-6 tordo lambro 30 no10 που ειχα απο περσι με απογοητευσαν τελειως.Μολις εβαλα τα αντιστοιχα 9ρια καλυτερεψε το πραμα.1 κοτσυφα και μια τσιχλα αρκετα ψηλα για τα 5* που ειχα πανω.Τον κοτσυφα δεν τον βρηκα.Δυσκολο το μερος και οι τουφεκιες λογω μορφολογιας εδαφους.Μερικες φωτο

free image hosting

Last edited by a moderator:
Χαιρετώ την παρέα! πολύ ωραίο το περπατητο σήμερα με τον Χάρη (hunter-crete) είχε πουλιά αλλά μερικά tordo 30 που είχα ΔΕΝ ούτε τα δικά μου τα ρελιαστα και τόσο καλά σήμερα.ΓΙΑΝΝΗΣ. Κ. Ο καρδαρας 27 δεν μου αρέσει, άσε που ήταν πολύ φορτωμένα στο 1,50 ×28 και σκορποσκαγιαζανε!

Εδώ είμαστε img upload

Racing κοντάκι το αριστερό !

Πολυ λιγοτερα πουλια σημερα και πιο ψηλωμενα. Αφου χαιρετισα 2-3 και εχασα και μια δυο αχαστες εριξα μια απο τα μεσουρανα που βρηκαμε με το σκυλο
Αρχιζεις και εξειδικευεσαι σε....long range βολες!!
Τις κοντινες,τις απαξιωνεις!!.sarcastic.

Σημερα η μερα ηταν ενδιαφερουσα απο το πρωι γιατι ο αδερφος μου αποφασισε να μας παει μια βολτουλα στην εθνικη πριν παμε για κυνηγι. Τελικα καταφερα και πηρα 6 τσιχλες με ωραιες τουφεκιες. Πουλια ειχε λιγα πιασμενα και πολυ μικρο μπασιμο απο τσιχλες μονο οι οποιες πετουσαν στον θεο. Αυριο ελπιζω αν γυρισει νωρις σε βορια να εχει πολυ περισσοτερα. Καλη συνεχεια!!

Status
Not open for further replies.
Back