Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το κακο είναι οτι εχασα αρκετα πουλιά γιατι νομιζα είναι μακρυά πολύ και δεν σηκωσα καν το όπλο.hit. Οταν μου ειπε ενας απο το διπλανο καρτερι ριχτου τοτε πηρα χαμπαρι περίπου τι παίζει
Θεοφραστε κανε παρεα με εναν εμπειρο κυνηγο φιλαράκι για να σε μπασει σιγα σιγά στις εμπειρίες.
Ειναι κριμα διοτι οπως θα ακουσες τέτοιο μπάσιμο ειναι σπανιο και δεν συμβαίνει καθε χρονο.
Να μπορεσεις να μαθεις οαο πιο πολλα στο πιο συντονο χρονικο διαστημα.
Μην στεναχωριεσε που εκανες λαθος εκτιμηση.
Ειναι φυσιολογικο και αναμενομενο.
Με εναν εμπειρο ομως διπλα σου θα ''εμεπδωσεις'' καποια πραγματα νωριτερα και θα συνειδητοππιησεις επεισης τυχον λαθη σου καλύτερα.

γιατι ενω εχουν περισσοτερα σκαγια απο τ αλλα νουμερα δεν εχουν την κινητικη ενεργεια να καταβαλουν ενα θηραμα σε αρκετα μεγαλη αποσταση και στα καρτερια τα δικα μαε τωρα με τον καιρο που κανει αυτη τη ξερη ζεστη τα πουλια περνανε αρκετα ψηλα. μετα τα μπασιματα οταν θ αρχισουν τα κανονικα καρτερια κι εγω μονο 9αρια χρησ. και μερικες φορες 10αρια
. Έχεις απόλυτο δίκιο, σήμερα το είδα στην πράξη. Καλοκαιρία δύσκολος καιρός τα πουλιά περισσότερα από εχθές, πολύ ψιλωμένα όμως. Δυστυχώς τα 28 γραμμ. 91/2 σκ. αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά..............

Πολλά πουλιά σήμερα στο Καπανδρίτι.Πόλεμος απο τις 7 μεχρι τις 8μιση.9 η ώρα κόψανε τελείως.Πειραματίστηκα σήμερα με Lambro Sporting no8 και tordo lambro 30 no9 με ** και *** και μέχρι να βρω τις προσκοπεύσεις είχα ρεσιτάλ αστοχιών.9 τσίχλες πήρα ενω ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί "σκάλωσα" και δεν τουφέκισα ένα κοπαδάκι φάσσες,καμμιά 15αριά,που ήρθαν ξαφνικά από πίσω μου και πέρασαν από πάνω μου στα 25-30 μετρα με χαλαρό πέταγμα.hair..Πιο ευχαριστημένος έμεινα απο τα tordo με πιο καθαρά σκοτώματα.Είχαμε και "συναυλία" στα 100-150 μέτρα από το καρτερι μου:(.Έβλεπες τις τσίχλες να πετάνε και βουτάγανε ξαφνικά και απότομα προς τα κάτω λες και είχαν φάει τουφεκια:mad:.Μερικές φώτο από την σημερινή εξόρμηση

screen shot on pc

Last edited by a moderator:
Kαλησπέρα παιδια ,σήμερα εζησα ενα απο τα καλύτερα περάσματα τσίχλας των τελευταίων χρονων ,και αυτο έγινε στο μέρος που την Πέμπτη πήρα τον π@@λο.
Μιλάμε παλι για Κεντρική Ευβοια τα πουλια ξεκίνησαν απο τις 0730 και περνουσαν ασταματητα σχεδόν εως τις 1000.Ξεκίνησα με 4 αστρα αλλα πολυ γρήγορα πηγα στα 2 και στον ασσο ,τα κοπάδια περνούσαν πιο πανω απο το οριο και διάλεγα τις πιο κοντινες ο Θεος να τις κάνει κοντινές,κατάφερα να βαλω στην τσάντα πανω απο 10 με καταπληκτικές μακρινες ντουφεκιες στα όρια αλλα ταυτόχρονα τραυμάτισα πάνω απο 15 πουλια που δυστυχως λογω ύψους και φόρας έπεφταν καμια 80αρια μέτρα πίσω μου εκει που αρχιζε το πυκνό.Σκύλος δεν υπηρχε δυστυχώς και η απώλεια τόσων πουλιών μου χάλασε την εξαιρετική κατα τα άλλα κυνηγετική μέρα .

ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί "σκάλωσα" και δεν τουφέκισα ένα κοπαδάκι φάσσες,καμμιά 15αριά,που ήρθαν ξαφνικά από πίσω μου και πέρασαν από πάνω μου στα 25-30 μετρα με χαλαρό πέταγμα.hair.
Μαλλον δεν τις περίμενες Θοδωρή και σε αιφνιδίασαν,αφήνοντας σε αμήχανο.Και το άλλο είναι ότι δεν πίστεψες στα ψιλά σκάγια.Λάθος για αυτή την απόσταση,Ήταν και πισωκολλα η τουφεκιες όποτε είχες ελπίδα να πάρεις κάποιο πουλί έστω κ με σπασμένη φτερούγα..

Καλησπερα παιδια...σημερα ημιορεινα Ν.Καβαλας εγω και ενας συναδελφος απο 12 στο χερι, εγω +2 σκοτωμενα/χαμενα και ο συναδελφος λιγα περισσοτερα...
ειχα μαζι και φωτογραφικη μηχανη, αλλα την θυμηθηκα μετα...τελετης.hit..buy buy.
ειχε αρκετα πουλακια, οχι κατι το εξωπραγματικο, ειδαμε και καμια 15αρια γαλαζιες....

Μαλλον δεν τις περίμενες Θοδωρή και σε αιφνιδίασαν,αφήνοντας σε αμήχανο.Και το άλλο είναι ότι δεν πίστεψες στα ψιλά σκάγια.Λάθος για αυτή την απόσταση,Ήταν και πισωκολλα η τουφεκιες όποτε είχες ελπίδα να πάρεις κάποιο πουλί έστω κ με σπασμένη φτερούγα..
Τασο οσο αναφορα των κωλο εχεις απολυτο δικαιο...ειναι ευαλωτη!

Ανέβασε κ ένας γνωστός σε όλους μας δυο ολοκαίνουργια και ωραία βιντεακια(όπως πάντα)..Ελπίζω κάποια στιγμή να τα ανεβάσει και εδώ..:)
Ας το πάρει το πατάμι Τάσο!
Πες μας ρε φιλε τουλάχιστον όνομα,μη με βάζεις να ψάχνω στο youtube:)

Σας ζηλεψα σημερα ρε μαγκες που βγηκατε και ριξατε τουφεκιδι, μιας και εγω βρισκομουν σε συναντηση μεχρι το μεσημερι με την εταιρεια μου. Αυριο ομως και ολη την εβδομαδα ειναι σειρα μου, μιας κι εχω αδεια μεχρι Κυριακη.

Last edited:
μπραβω σε ολουσας παιδεςςςς,βλεπω ευχαριστηθικατε τουφεκιεςςςς,,,,,,και εγω δεν αντεξα στον πηραζμω που της εβλεπα το πρωι σε κυνηγι λαγου να παιζουνε μπουλουκιααααα, ετσι εκανα ενα καρτερακι το απογευμα μιση ωρητσα,,,,10 μαζιμου 4 χαμενα σε πουρναρια,,,παντως γουσταρα τουφεκιες..prins 28gr sportink n8 κεραυνοςςςςςςςς.sarcastic. upload gambar

παιδες σημερα σε κυνηγι λαγου μηλαμε γηνωντανε της ποπηςςς απο τσιχλονιαααα μικρες και μεγαλεςςςκκαι μαλιστα μου περασανε αρκαιτες φασες σε κοπαδακια 20 50 80 και στο τελως κανα 200αρι πουλια ολες ητανε για ψωφοοοο αλα σηκωνης τουφεκι οταν κυνηγας λαγο;;;;;.hunter.1απλα της κανης μπανηστηρηηηη.very shoked..very shoked.
Κατι τέτοια ζουμε, και θελουμε να πηδηχτουμε απο το παραθυρο... Πφφφφ

Status
Not open for further replies.
Back